Hogyan tisztítsa meg a vízforralót a mérlegtől - 6 otthoni jogorvoslat

Hogyan tisztítsa meg a vízforralót a mérlegtől – 6 otthoni jogorvoslat

Hogyan tisztítsd meg a vízmérlegedet

Bármilyen vízmelegítőben időről időre felfedezhetjük az ásványi anyagok kincseit, nevezetesen a magnézium és a kalcium sók kemény vízből történő lerakódását. És ha mi mindig megpróbálja megakadályozni a vízkő lerakódását a mosogatógép és mosógép, nem beszélve a kanna, ahol nem csak rontja a teljesítményt, és vezet a meghibásodások, hanem árt az egészségre a háztartásban.

Lerakódás és rozsda a zománcozott öreg vízforralóban

Ebben az anyagban összegyűjtöttük a hat leghatékonyabb és megfizethető otthoni módszert, amelyek segítenek a vízmérleg tisztításában. Valójában minden népi jogorvoslat titka nagyon egyszerű:

  • A teáskannában vagy az elektromos vízforralóban lévő skálák félnek a szerves és a szervetlen savaktól, így szinte az összes otthoni eltávolítási módszer a savtartalmú termékek használatán alapul.

Lásd még: Hogyan kell tisztítani a vasat belülről-belül - 10 otthoni módszer.

1. módszer: Hogyan tisztítsuk meg az elektromos vízforralót a mérlegtől ecettel

Az elektromos vízforralók gyártói nem javasolják az ecet használatát az ásványi lerakódások eltávolítására - túl agresszív. De néha anélkül, hogy ez az erőteljes eszköz nem lenne képes.

Vízben lemosó ecettel

A módszer alkalmas: műanyag, üveg és fém vízforralók nagy mennyiségű régi méretekkel.

összetevők: víz - kb. 500 ml és ecet 9% - enyhén kevesebb mint 1 csésze vagy ecetsav 70% - 1-2 evőkanál.

Vízben lemosó ecettel

1

recept: vizet önteni a kanna forraljuk, és ez öntjük forró ecetsavban, és hagyjuk ázni az oldatban söpredék 1 óra, amely alatt a periodikusan nyissa fel a fedelet, és megvizsgálja, hogy a folyamat a hámlás a skála a kanna falon. Ha a söpredék önmagában nem mozdult el, de csak lazított, akkor szivacs segítségével kell eltávolítani. Ne felejtsük el, hogy tisztítsa meg a kanna forrni vizet egy-két alkalommal, majd alaposan öblítse le, hogy elmossa a nyomait ecetet.

2. módszer: Az elektromos vízforraló tisztítása citromsavból

A módszer alkalmas: elektromos vízforralók tisztítása műanyagból, rozsdamentes acélból és gyenge vagy mérsékelt szennyeződésű üvegből.

összetevők: víz - körülbelül 500 ml és citromsav - 1-2 evőkanál (a szennyeződés mértékétől függően). A citromsav egynegyede helyettesítheti a porított savat.

  • Lemondás egy vízforralóban citrom használatával
  • Vízben lemosó citromsavval

recept: valamint vizet önteni a kanna forraljuk, majd öntsük a forrásban lévő vízbe, citromsav vagy citrom tegye a negyedik részben, és megvárja, amíg a víz kihűl körülbelül 1-2 óra (sav, rangsorolt ​​forró vízben, „süvöltenek”). Ha a söpredék nem krónikussá válik, akkor önmagától is megszabadul. Ellenkező esetben kevés erőfeszítést igényel. Ne felejtse el forralni a vizet egy tiszta vízforralóban, majd alaposan öblítse le.

3. módszer: Hogyan lehet megszabadulni a skála bármelyik teáskanna a szóda segítségével

A zománcozott és az alumínium edények az agresszív savaktól félnek, ezért az első két módszer, hogy eltávolítsák a mészpakettet, nem alkalmasak, de segíthet a szokásos szóda megoldásában.

Zománcozott vízforraló

A módszer alkalmas: a skála eltávolítása, mint a hagyományos zománc és alumínium teáskannák, valamint minden elektromos vízforraló.

összetevők: szódabikarbónát, és jobb kalcinált - 1 evőkanál, víz - kb. 500 ml (a legfontosabb dolog az, hogy lefedi az egész mészméretet).

1. recept: eltávolítani söpredék oldalról vagy zománcozott alumínium kanna, először meg kell keverni szódával, majd hozza az oldatot felforraljuk, majd hagyjuk forrni alacsony lángon fél óra. Az eljárás végén lemossuk a szóda maradványait, amelyekhez egyszer tiszta vizet forralunk, öntsük és öblítsük le a vízforralót.

Kálium-karbonátot vízben, vízben

2. recept: hogy az elektromos vízforralót szódával mosogassuk meg, forraljuk fel a vizet, készítsünk egy szódaoldatot, majd hagyjuk kihűlni 1-2 órát. Több kíméletes módon - forrásban lévő vízben önteni kólát, majd hagyja a megoldás teljesen kihűlni - mely idő alatt a ásványlelőhelyeken lesz puhább, és mossa le kézzel könnyebb lesz.

4. módszer: A kazán tisztítása a Coca-Cola és a Sprite használatával

Ez a módszer nem a leghatékonyabb és legkedvezőbb, de miért nem próbálja érdeklődést kivenni?

A módszer alkalmas: a szokásos teáskannák rozsdamentes acélból és elektromos vízforralókhoz való eltávolítása, de a zománc és az ón számára - óvatosan.

összetevők: megfelel a citromsav-tartalmú italoknak a kompozícióban - a "Coca-Cola" és a "Phantom" között. De jobb, ha színtelen italokat készítenek, például "Sprite" vagy "Schwepps".

recept: Először engedje ki az italgázokat, majd öntsön 500 ml folyadékot a vízforralóba, hagyja forralni, majd lehűlni. A kísérlet eredménye látható ebben a videóban.

Lásd még: Hogyan tisztítsa meg a mosógépet a szennyeződéstől és a léptéktől 5 lépésben.

5. módszer: Hogyan lehet eltávolítani a mérleget a vízforralóban az alma vagy a burgonya tisztításával

A vízben tisztítással lemosodik

Ez az eszköz alkalmas megelőző ellátásra, vagy ha a mészkamra még mindig gyenge.

A módszer alkalmas: a hagyományos zománc és fémes vízforralók eltávolítása.

összetevők: alma, körte vagy burgonya.

recept: almát, körtét vagy mosott burgonyatisztítást a vízforralóban, vizet öntünk és forraljuk fel. Amint a víz forr, hagyja a bőrt hűlni 1-2 óra, majd mossa a lágyított plakk egy szivacs.

6. módszer: Hogyan lehet eltávolítani a vízsugaras vízsugaras sóoldatot?

Vízforraló és sós lében

Mivel a sóoldat szerves savakat tartalmaz, a skálát és a rozsdát is eltávolíthatja. Ezért, ha van kéznél bizonyult a sós ki uborka vagy paradicsom, amely, mint az gyakran előfordul, nincs hová tenni, biztonságosan engedte be az ügyben.

A módszer alkalmas: a hagyományos zománc és fém-vízforralók eltávolítása.

recept: öntsük a sós az edénybe egy szitán (így nem marad semmi több), hogy azt egy forraljuk, majd hagyjuk néhány órán át, hogy hűtse a sóoldattal mossuk. Szivacs segítségével távolítsuk el a mész betétek és rozsda maradványait, és végül öblítsük le a vízforralót tisztán folyó vízzel.

Olvassa el a következőket: Tisztítsa meg a mikrohullámot 5 percig - 6 expressz mód.

Néhány hasznos tanács a megelőzésről

Annak érdekében, hogy ne indítsa el a vízforralót, és mindig italokat fogyjon szennyeződés nélkül, tartsa be a következő 3 egyszerű szabályt:

  • Próbálja meg rendszeresen tisztítani a vízforralót - havonta vagy két hónaponként. A megelőző tisztításhoz olyan finom termékek, mint a gyümölcsös tisztítás vagy sóoldat alkalmasak.
  • Próbáljon csak szűrt vizet forralni. Ez hasznos az Ön egészsége és a vízforraló számára.
  • Próbálja kiönteni a fennmaradó vizet, amely a vízforraló alján marad, majd öblítse le, mielőtt az édes vizet forraljuk fel.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

72 − = 63

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map