Тапети на тавана: интересни снимки и идеи за интериорен дизайн

Тапети на тавана: интересни снимки и идеи за интериорен дизайн

Тапети на тавана: интересни снимки и идеи за интериорен дизайн

Декоративният дизайн на тавана е истинско изкуство, съчетаващо познания за довършителните материали и технологиите за облицовка с отличен вкус при избора на стилистично решение. Изглежда, че нищо не е по-лесно от поставянето на тапет върху тавана: фотография с изящен дизайн лесно може да се намери в интернет. Въпреки това, не е достатъчно да намерите пробата, която харесвате, трябва да определите дали тя е подходяща за интериора на конкретна стая. Ние ще се потопим в различни тапети таван и изберете най-добрите опции.

Предимства на поставянето на таван с тапет

Покритието на тавана, по-подходящо за декориране на стените, е малко странно и дори смело решение за модерен интериор, разглезено с творчески идеи и елегантен дизайн.

снимка трапезария

Снимка на трапезарията, където вместо стандартния дизайн - цъфтяща градина

Има много опции за довършване на зоната на тавана: от практични гипсови мазилки, разположени на две нива, за безпроблемно заглаждане на опъващи листове. Тапетирането обаче остава популярно поради следните причини:

  • ниски разходи за материали;
  • достъпни разходи за свързващи услуги;
  • способността за бързо обновяване на тавана;
  • евтин ремонт.

Ако имате нужда от спешно опресняване на интериора, тогава ще получите тапет: те могат да бъдат залепени по стените и тавана. Работата на професионалистите отнема не повече от един ден, независимо можете да управлявате за двама.

таван декор

В трудолюбивата декорация на тавана, асистент

Друг плюс се отнася до разнообразието на дизайна: интериорът на снимки с матови и гланцирани, ярки и пастелни, неутрални и контрастни тапети на тавана е по-добър от всеки аргумент.

луксозна флористична тема

Луксозна флористична тема във фотоизпълнението

Разбира се, съществуват ограничения за използването на някои видове в малки помещения. Например, не можете да украсяват тавана с тъмни, петна или прекалено цветни модели в малка кухня със стени, високи 2,5 м - най-вече стаичката ще изглежда близък кутия.

кухня-трапезария

Кухня-трапезария с елементи на таванско помещение

Но в просторни дневни, зали или спални има възможност да се реализират най-фантастичните проекти, от бюджета до елита.

Видове тапети таван

Започване на избор на декоративен дизайн не трябва да бъде с избора на цвят или текстура, но с определение на вида на производството на материали. Гамата от оферти е чудесна: от евтини хартиени варианти до колекции от първокласен клас, направени от бамбук, памук, естествена коприна. Възможно е да персонализирате декора, ако искате да украсите тавана с фотографски печат или 3D изображение 3D. По-подробно - в описанието на снимката.

хартия

Най-достъпният вид тапети от всички предлагани. Страхотна възможност за млади семейства или собственици на разглобяеми жилища, които решават бързо да променят лицето на трапезарията или студиото, като харчат минимални семейни спестявания. Стандартните ролки се различават по малка тежест, т.е. те са доста подходящи за самостоятелно сглобяване.

тапети

Нежният блестящ блясък визуално може да "повдигне" тавана

Това е една от най-екологичните оферти, но има и значителен недостатък - невъзможността да се използва хартиена облицовка в помещения с висока влажност. Ако покриете кухнята, няма да отнеме един месец, докато хартиените ленти се отлепят. Дори двуслоен дуплекс, който е устойчив на деформация, когато е изложен на външни фактори, не може да устои на горещата пара, придружаваща готвенето.

1
стая дизайн

Ярък дизайн за сухи помещения

Дизайнът на хартията завършва по-скоро като традиционните решения за стени: неутрални цветове, флорални мотиви, геометрични изображения - кръгове, ивици, вълни, лека текстура.

Нетъкани румени ръкавици

Собствениците на жилища, които предпочитат да създават интересни проекти със собствените си ръце, като таван тапет на нетъкан основа. Те са чудесни: от комбинация от технически характеристики до стилен дизайн, идеални за декориране на тавани.

интериор в стил арт нуво

Ярък син модел за интериора в стила на Арт Нуво

Тайната на потребителската любов се крие в лесната инсталация. Основа на ролковите изделия - нетъкан целулозен рулон, който ви позволява да поставите парчета тапет без предварителна подготовка. Достатъчно е таванът да се разстила с лепило и да се натисне парчето на повърхността. Единствената трудност, която може да възникне, е необходимостта от настройване на изображението или шаблона.

Текстурираните тапети често са монотонни, както е на следната снимка:

таван дизайн

Комбиниран двуцветен разтвор

Продуктите от нетъкан текстил са по-скъпи от хартиените продукти, но са доста изгодни с износоустойчивост, здравина и други характеристики. Цветовете не избледняват и остават светли в цялата услуга. Въпреки това, подобно на хартията, нетъканите сортове са по-подходящи за декориране на помещения, където няма висока влажност и резки температурни промени - т.е. за трапезарията, хол, зала.

винил

Може би, един от най-добрите възгледи е за декориране на кухнята, поради своята практичност. Виниловите модели често се използват за декориране на стени, много по-рядко за тавани. В трапезария или студио с добра вентилация, което осигурява умерена суха въздуха, те често се използват за отделяне на трапезарията.

декоративна лента

Декоративна лента, преминаваща от тавана до стената

Винилът е изкуствен полимер, който не позволява влага, респективно, който перфектно предава влажно почистване. Плътното покритие е устойчиво на износване, еластично, не изгаря дори от пряка слънчева светлина. Субстратът и декоративният слой се третират с антисептичен агент, така че външният вид на красивата повърхност не застрашава мухъл. Залепете винила толкова лесно, колкото аналоговия нетъкан материал.

Кои тапети да избирате на кухненския таван, зависи от степента на подготовка на стените. Например, текстурирани модели, изработени от разпенен винил, лесно крият дефектите на мазилката.

Как да се справя с ставите, показани на снимката:

таван дизайн

Цветни птици на син фон, имитиращи небето с облаци

За кухня препоръчваме плътни многослойни миещи се тапети.

кърпа

Декоративни облицовки с включения от естествени конци, т.е. тъкани, рядко се използват в кухнята. Основната причина за отказа е комплексната поддръжка на повърхността. Копринени, вълнени и особено памучни влакна не понасят топлината и горещата пара и е почти невъзможно да се премахнат петна от мазнини от красива кърпа. Ако харесвате опциите за плат, най-добре е да ги оставяте за дизайн на спалнята.

цветен украшение

Цветна украса за дизайн на терасите

С помощта на текстилен таван декор можете да украсите трапезарията, разположена на известно разстояние от плочата. Ако декор не е застрашен от кухненски газове, след това костюми и велур, памучен тампон и обемно туфинг.

Под живопис

Тапетът, предназначен за боядисване, ви позволява да променяте цвета на тавана няколко пъти. Съставът на декоративното покритие може да издържи до 10 слоя боя, без да променя неговите характеристики. Ако продуктите са предназначени за боядисване 6-8, те лесно ще прехвърлят посочения брой актуализации, като същевременно запазят обявената от производителя якост, износоустойчивост и плътност на опората към основата.

продукти за боядисване

Продуктите за боядисване са отлична възможност да експериментирате с цветови комбинации

Отлично качество на залепване - заслугата на същата нетъкана основа, благодарение на която материалът от лентата е лесен за сглобяване и също толкова лесно да се премахне. Най-горният слой може да бъде хартия или фибростъкло. Вторият тип е много по-силен и по-удобен за грижа.

Кои тапети да изберете

След като сте определили материала, от който се произвеждат тапетите, можете да продължите с избора на дизайн. Тя зависи от посоката на стила и обграждащата се палитра, основно трябва да се ръководите от цвета на стените и мебелите. Красиви снимки на таван тапет в интериора - чудесна основа за създаване на вашите собствени идеи за преструктуриране на жилища.

гладък

Завършекът без релеф е идеален за подобряване на малките стаи. Ярката гланцова повърхност визуално разширява границите и увеличава височината на помещението, отразявайки светлината на полилеите и вградените светлини. Гладкият фурнир е в хармония с фасадата на кухнята, рамката на прозорците, керамиката по стените и пода.

таван дизайн в кухнята

Тъмният цвят и оцветеният шаблон подчертават само обема на голяма стая

Диверсифицирането на една гладка повърхност помага за рисуването: абстрактни изображения, петна, ивици и линии, цветя. С помощта на снимка е лесно да си представите как декорът ще изглежда като клетка или цветен печат.

довършителни работи на стени и тавани

Варианти на стени и тавани

Гладките модели включват тапет с фотопечат - ярки изображения на животни, горски пейзажи, морски сърф или небето в облаците.

в строежа

За разлика от гладките сортове, стилната визия на текстурираните проби се основава на използването на неравна, релефна повърхност.

Сред този тип тапети могат да бъдат разделени на няколко групи:

  • имитация на гранитогрес, мрамор, мазилка, бетонно покритие;
  • орнамент от същите геометрични форми;
  • дизайн "под дървото" или "кожа";
  • абстракция и др.

Снимката ясно показва как релефът подчертава класическия дизайн на стаята.

снежнобял тапет

Снежнобял тапет с лека текстура - традиционно решение за проектиране на жилище

За да залепите парчета с релефна повърхност, трябва да сте по-внимателни от гладките аналози, тъй като за да съборите структурата, дори и да е направена от пенообразен винил, е достатъчно лесно.

монохромен

Едноцветен декор, без изображения, орнаменти и шарки, присъства в почти всички интериорни стилове. За скандинавските страни се характеризират с бяла повърхност на Средиземно море - всички нюанси на синьо и синьо, Прованс е известен с естествени нюанси - от пясък в зелено, класически - палитра пастел и позлата.

зелен дизайн

Дизайн на мебели от маслини в стил Прованс

Ако се съмнявате в избора на цвят, препоръчваме бяло - създава комфортен фон за използване на различни видове декор или контрастни интериорни елементи. Снимката показва перфектно как снежнобялите стени и таван правят кухнята още по-просторна.

кухненски декор

Бял фон за естествен декор

Твърдото цветово покритие е добро за комбиниране. Например, двустенният таван може да бъде частично залепен с бял тапет, отчасти - с шарка, получавате необичаен и свеж дизайн.

С картина

За ярките текстурирани и разнообразни покрития трябва да се внимава. Моделите на тавана са противопоказни за малки кухни, тъй като намаляват височината на помещенията. Също така, те са нежелателни в комбинация с цветни, покрити със сочни изображения или цветни дизайни на декорация на стени.

подходящо съответствие на шаблона

Подходяща комбинация от модела на "пчелна пита" с монофонични повърхности на стени и мебели

Преди да сте снимка на тапета на тавана, на която декоративна украса не е само фон, но заедно с лампа служи като украса на стаята:

интериор с модерни елементи

Интериор с елементи от Арт Нуво

Степента на яркост на моделите зависи до голяма степен от околната среда. Повече цветни нюанси оживяват интериора, бледо - задържат динамичната облицовка на стените.

стенна декорация

Красива лилава украса в тона на декорацията на стената

С помощта на модели и орнаменти в националния стил, можете да дадете на стаята отличителен звук или да подчертаете модерната посока.

Грижа за тавана тапет

Правилата на грижа зависят от материала, от който се прави горният декоративен слой. Ако е покрита с дебел полимерен филм или боя, повърхността може безопасно да се избърсва с влажна кърпа, като се използват неагресивни почистващи препарати.

почистване с влажна кърпа

Водоустойчивите повърхности се избърсват с влажна кърпа или гъба

Тапетът за хартия може да се почиства чрез поставяне на превключвателя на минимална мощност, а тапетът за тъкани - също се вакуумира или избърсва с леко навлажнена гъба във водата (с изключение на светлите нюанси). За съжаление, обемисти мастни петна, следи от плодове или плодове не могат да бъдат отстранени, ще е необходимо напълно да се замени таван покритие.

Видео инструкции за поставяне

Полезна информация за подготовката на тавана, избора на облицовки и технологията за поставяне можете да намерите в следните видеоклипове.

Ремонт на тавана с течен тапет:

Flizeline завършва с ръка:

Декорация на тавана с тапет - интересна идея, но изискваща професионално изпълнение. Ако не сте уверени в способностите си, препоръчваме да потърсите съвет от опитен дизайнер и да изпълните план за покана на бригада декоратори.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 7

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map