Ние плета куки за плетене на една кука: майсторски класове с диаграми и описание

Ние плета куки за плетене на една кука: майсторски класове с диаграми и описание

Ние плета куки за плетене на една кука: майсторски класове с диаграми и описание

Начало Hend-Maid - неразделна част от интериора. Искам да въведа нещо оригинално, оригинално, затоплено от топлината на ръцете и създадено вечер със семейството. Плетените куки изглеждат твърде смели предизвикателство. Всъщност, един артикул не е много труден проект. Отнема малко търпение и постоянство. Много любов и желание да направим къщата по-чиста. Наградата ще бъде възхитителната гледка на гостите - стилен акцент привлича вниманието и предизвиква интерес.

Подготовка за плетене

Често бродерия се преподава самостоятелно. Майсторските класове и подробните инструкции помагат да овладеете основите. Уменията се разработват и фиксират в процеса на създаване на собствени продукти. Куки за кука - диаграми с описания и снимки са дадени по-долу - чудесно начало и тест на силата в ръчно изработени. Не може да се каже, че те са по-лесни за плетене от салфетки. Но не по-трудно, отколкото покривки или шапчици.

Можете да започнете колекция от аксесоари, направени в един стил и да украсите кухнята с занаяти. Важно е да се подготвите за стартиращия процес и предварително да се замислите върху нюансите. Препоръчва се да започнете с избора на прежда.

стилна кухня

Ярки идеи за стилна кухня

Синтетичните влакна, базирани на акрил, се отхвърлят незабавно - лесно се разтопяват и изгарят. По същата причина не трябва да избирате вълна. Тънките нишки не се побират. Плетената вратовръзка трябва да е доста гъста, за да издържа лесно на контакт с горещата повърхност. Разбира се, плетенето се възприема като декоративен елемент. Аксесоарът е подходящ за практическа употреба, ако изберете правилната прежда:

 • Памучни конци. Отлична възможност за кухненски принадлежности е мерсеризираният памук, т. Нар. "Ирис". Специалната обработка увеличава якостта на преждата, дава копринен блясък. Нишките са боядисани в ярки, сочни цветове, които не избледняват с времето. Оперативните характеристики са довели до висока популярност сред игрите - "Iris" е избран повече от 150 години.
 • Лен конец. Здрав, бродиран материал, който е предпочитан от почитателите на естествени влакна. Ленът е трудно да се оцветява. Задържаните тонове изглеждат благородни, а завършените продукти - текстурирани и идеално прилепнали към домашния стил.
 • Бамбукова конец. По свойства и качество в много отношения идентични с спално бельо. Преждата е изборът на тези, които оценяват абсолютната хипоалергенност и екологичната съвместимост. Въпреки това, тя е по-скъпа от по-конвенционалните памучни контрагенти.
ръчно изработени комплекти

Важно е да знаете! Приемливо е да се използват нишки с малко съдържание на синтетични влакна или вълнени влакна. Те са по-еластични и по-лесни за улавяне на преждата с необходимата дебелина.

скоби Есенни мотиви - защо да не подчертаете чара на сезона

Плетене на плетене на кука куки с модели и описание

Потоците с кройки с шарки и описания са истинска находка за иглолистните. Колкото по-подробни и илюстрирани инструкциите, толкова по-високо е качеството на готовата извадка. Препоръчва се да се обърне необходимото внимание на развитието на схеми. Това помага да се избегнат грешки при плетене аксесоари.

цвете

Една от най-простите и най-често срещаните форми за плетене на кука куки е да се намерят модели лесно, както и вземете прежда. Популярността се дължи на факта, че флоралните елементи изглеждат добре в интериора. Възможно е да се експериментира с цветово решение и да се създадат цели "букети" - композиции, които хармонизират дизайна и се вписват във всеки стил.

прежда

Пример за тъмно червена и златна бежова прежда

За плетене на плетене на плетене на една кука изберете инструмента номер 2.0 и предварително мислете чрез комбинация от цветове, обикновено два контрастни. Тогава те действат както следва:

 • Процесът започва от центъра с тъмночервена нишка. Те наемат 8 въздуха. и затворете пръстена.
 • На втория ред плета 18 супени лъжици. с / n.
 • В третата - на 1 супена лъжица. с плетене на една кука на втория ред плета линия от 23 въздух. и се свържете със същата колона. След това плета 1 супена лъжица. b / n и получават 9 дълги вериги и 1 супена лъжица. b / n между тях.
 • В четвъртата и петата свързват получените бримки с барове b / n. В горната част на всеки цикъл добавете 3 супени лъжици. b / n.
 • На шесто-седмото те променят нишката и поддържат същия ред на плетене куки за плетене на една кука. Осмата девета серия се изпълнява в различен цвят.
 • След десетия ред, свързан с контрастираща прежда, обвийте венчелистчетата наляво. За да направите това, прочетете 7 супени лъжици. b / n от върха, обвийте венчелистчетата и се свържете със следващите 8 супени лъжици. b / n. По същия начин се извършват останалите елементи.

Аксесоарът се използва като декор и като всекидневен асистент в кухнята. Достатъчно периодично измиване в хладка вода с последващо лесно смилане и гладене. Формата и цветът продължават да съществуват дълго време.

звездна верига

Веригата е известна и като "звездичка" поради формата на венчелистчетата

състав на три продукта

Спектакъл на три продукта

Важно е да знаете! Елементът може да бъде включен в мантия, покривка за маса или ръчна кухненска завеса.

ягоди

Бери мотиви са популярни при декорирането на кухнята. През зимата те носят вкуса на лятото. През есента усещането за топлина се удължава, а през пролетта те дават предсказание за светлина и пресни плодове. Една от най-интересните форми е ягода, пролет-лято символ на сезона на вкусни витамини. Ярките насинени плетени куки украсяват пространството и се превръщат в светлина в интериора.

Препоръчителната кука е 2.5-3.0. Червената нишка ще бъде два пъти по-голяма от зелената. Например, продукт с диаметър 21 см ще се нуждае от 100 грама червено и 50 грама зелена прежда - 80 м / 50 г. Вплетете както следва (стъпка по стъпка описание на схемата):

1
състав на две плодове

Състав на две плодове

състав на две плодове

Така изглежда като композиция от две плодове

Започващите иглика са препоръчителни опции, представени в две техники.

схематично представяне

Подробно схематично изображение

Описание на процеса:

 • Ще ви трябва конецът от три цвята - червен, розово-червен, зелен.
 • Бери и опашка са плетени отделно, а след това леко шият.
 • Всеки ред от ягоди се състои от колони без плетене на една кука - увеличение и намаляване на количеството според инструкциите за броене.
 • Започвайки от третия ред от дъното или от втория от горе, с еднаква вдлъбнатина във вертикалните и хоризонталните линии се свързват заедно за 6 супени лъжици. s / n в една линия на основата. Всяка s / n плета на 4-ти или 3-ти в 2 реда по-долу (виж диаграмата).
 • В листата и върху контурите на плодовете, ако знаците се съединяват в долната част на стълбовете, бримките се пришиват в една и съща линия на основата. Когато свързвате иконите в горната част, връзките са обвързани.

Резултатът е гъста обемна "ягода", която е подходяща за декорация и практическа употреба.

Трикотажна ягоди

Трикотажна ягоди

версия с отворена работа

Друга опция за отворена работа

пример за завършена работа

Пример за завършено произведение

слънчоглед

Слънчогледът е един от най-слънчевите символи, от който той става по-топъл и по-светъл. Плетене на куки за плетене на кука куки за страната стил, средиземноморски или модерно-неутрален не прави без весел елемент.

аксесоар

Аксесоарът вярно отразява цвета на жълтите и черни шапки

плетене модел

Подробен модел на плетене

трикотажен пот

Друг вариант на трикотажна подложка под формата на слънчоглед

Препоръчва се да се използва куката 2.5-3.0 за изпълнение. Основна прежда от жълти и черни цветове. Предпочитание се дава на наситени цветове, които подобряват усещането за слънчево греене.

Подробно описание на процеса:

Подробно описание на процеса

Подробно описание на процеса

Като намек и помощник разчитат на инструкциите за създаване на салфетки-слънчогледи. При анализа на чертежите се отчита степента на откритост на бъдещия продукт. Ако аксесоарът е предназначен за декор, този фактор е незначителен. Но за ежедневна употреба годни гъсти опции. Основното нещо е да не забравяме за цикъла, за който плетеният обект е окачен.

Подробности за това как да куки за плетене на една кука - видео майстор клас:

Важно е да знаете! Симулацията на семената се осъществява с помощта на техниките "shishechki" и "popcorn"

Пчелите

Пчелите се идентифицират с усърдие, грижат се за дома и близките. Забавни и лъчезарни същества се вписват хармонично в интериора. Снимките на плетене шевове под формата на пчели са настроени на настроение наслада. Да не говорим за удоволствието, което доставя вълнуващия процес.

пчели

Снимката на пламенната двойка вдъхновява творчеството

За изпълнението са необходими следните материали и инструменти:

 • Памучни конци от три цвята с плътност 70 м / 50 г - 50 грама черно, жълто, бяло и бежово или розово.
 • Мерцеризирана естествена нишка - една кърпа от черно, бяло, бежово и червено.
 • Куки номер 1,5 и 3,5.

Редът на плетене кука за плетене на една кука:

 • Започнете работа с кука 3,5. Основният модел се изпълнява съгласно схемата за отчитане (приложена по-долу) с колони без плетене на една кука. Уверете се, че новата серия започва с една допълнителна въздушна повдигателна верига.
 • При смяна на цветовете последният цикъл е обвързан със следния цвят. Нишките се пресичат от грешната страна.
 • Добавките са обвързани с колони без плетене на една кука и края на реда се извършва по огледален начин - с колони с плетене на една кука.
 • Загубите в началото на сериите са пропуснати (барове b / n), а в крайна сметка - просто не вратовръзка.

Очите са направени от мерсеризирана плетена хартия 1,5. Започнете с долната част - черният цвят получава 4 bp, след което затворете пръстена. В резултат кръгът е вързан 12 супени лъжици. b / n и направете 1 свързваща колона, към която е прикрепена бялата нишка. Половината от реда е обвързана с 2 супени лъжици. b / n в 2-ро пр., 2 супени лъжици. s / n в 3-ти параграф, 3 супени лъжици. с 2 / п в 4-то място, 2-ро S / N в 5-то място, 2 супени лъжици. b / n в 6-ия параграф и 1 връзка. Чл. в 7-ия н.

Препоръчва се да се свърже двойка - така че пчелите не са скучни, а в кухнята има две слънчеви същества.

пчелна подробна схема

Подробна схема на пчела

Друг източник на ярки акценти във вътрешността на кухнята може да бъде стилизирано слънце. Аксесоарът на весел оранжев цвят запълва пространството с лятно настроение.

дизайна на салфетки

В сърцето на "парцела" е дизайнът на салфетката. Можете да направите грандиозна двойка

Видео майсторски клас: шестоъгълно гнездо

Важно е да знаете! За да се получи по-плътен продукт плета нишка на две парчета.

Техники на плетене куки за плетене на една кука с снимка

Плетените куки се изпълняват в класически техники, които са издържали теста на времето. При избора на метод се взема предвид важен фактор: плътността на модела. Шнурите за отворена употреба са подходящи за салфетки, безтегловими завеси и леки платнища.

Кухненските принадлежности трябва да предпазват ръцете от горещи тигани и тигани. С декоративна цел - да се създаде атмосфера и усещане, че те все още го използват.

Класически техники за плетене на куки за плетене на една кука:

 • Брюжката дантела. Прост и ефективен начин за създаване на плътно плетиво. Състои се от ленти, които са свързани със съседни редове чрез свързващи стълбове и арки. Колкото по-късите помощни елементи, толкова по-плътен е продуктът.
 • Ирландска дантела. Лидерът в създаването на обемни елементи, които често се използват при плетене на куки за плетене на една кука. Техниката ви позволява да реализирате оригинални идеи и да направите красиви продукти, които ще се използват удобно в собствената си кухня или ще станат подарък за вашето семейство.

В много случаи, иглолистни жени не прилагат стандартни методи, включително колони със и без кърчове, половинки, арки, въздушни контури и различни свързващи елементи. Въпреки това, набирането често не е достатъчно. Време е да разширим знанията и да овладеем нови техники.

brugge + бродерия

Продукт в комбинирана технология: brugge + бродерия

Ирландска дантела

Сърцето на площадите е направено от ирландска дантела

безплатни продукти

Необичайна идея за продукт с безплатна форма

бродерия

При създаването на тази красота също няма ирландски техники

Дори въоръжен със схема и описание, не е лесно да плетеш на новак. Няма достатъчно умение, решителност. Искам да науча повече за техниките и да подобря уменията си. Това помага на професионалните иглолистни жени, чийто съвет си струва теглото им в злато. Истинските майстори без тайна споделят тайни и помагат в реализирането на идеи. В живота има катастрофална липса на красота. Човек не може да спаси целия свят, но лесно можете да украсите кухнята.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map