Shebbie bergaya di dapur dengan tangannya sendiri: 21 reka bentuk dalaman + video

Shebbie bergaya di dapur dengan tangannya sendiri: 21 reka bentuk dalaman + video

Shebbie bergaya di dapur dengan tangannya sendiri: 21 reka bentuk dalaman + video

Seseorang menjadi penganut gaya ini pada pandangan pertama, seseorang itu jengkel oleh pemergiannya yang berlebihan dan "menirunya", tetapi tidak sama sekali daun pipi yang tidak peduli. Kelembutan dan percintaan, skala warna yang tidak mencolok dan butir-butir halus, trivia-kismis dan kehidupan baru dalam hal-hal lama - nuansa ini akan menimbulkan rasa nikmat dan sifat sensual. Kami mengumpul berpuluh-puluh idea dan gambar pada menghias dapur dengan gaya "lusuh" yang bergaya - lihat dan pilih!

Oleh itu, perlu diperbaiki dapur shebbeen

Chic Shabby adalah anak kegemaran dari Britain Rachel Asheville. Seorang wanita yang berdaya usaha sedang mencari perabot lama di pasar lambak dan menjalankan pemulihan lengkapnya. Passion dengan cepat melampaui hobi biasa - dalam gaya penulis awal 90-an Rachel menjadi trend keseluruhan reka bentuk dalaman. Elemen cheb boleh didapati hampir di setiap dapur: jika anda mempunyai jam nenek atau dada laci yang dipakai, permulaan telah dibuang.

Masakan Shebbi-chic

Shebbi-chic mempunyai sebilangan besar elemen hiasan

Apa pengkritik gaya yang digelar sebagai "pesona yang hilang mantan kemewahan" sebenarnya merupakan gabungan harmonis objek lama dan hiasan moden yang bergaya.

Lantai buatan

Buatan kayu tua buatan atau lantai kayu yang dipulihkan - seratus peratus terkena gaya shebbi

Jika anda memulakan perubahan dapur secara besar-besaran dan memilih cheby-chic, anda tidak perlu membuat pembaikan. Keadaan yang agak usang boleh mula bermain dengan warna-warna baru, hanya perlu melakukan penambahbaikan kecil dan menghapuskan kecacatan yang jelas.

Dapur dalam gaya negara

Jubin seramik lama akan bermain dengan warna-warna baru di apron dapur

Gaya baru akan sesuai dengan keharmonian:

 • sedikit plaster atau cat retak;
 • parket antik dengan tali;
 • jubin yang sedikit rosak;
 • kertas dinding dalam warna pastel atau dengan hiasan bunga.

Dalam kes ini, pembaikan minimum, pengubahsuaian permukaan dan penggantian papan skirt dan selongsong akan diperlukan.

Peralatan dapur di pedalaman negara

Peralatan dapur harmonis sesuai dengan kawasan sengaja

Mengikut gaya foto chic pipi, sukar untuk menentukan butiran dalaman mana yang berusia tiruan, dan yang mana - mendapat kehidupan kedua. Banyak item boleh diubah dengan pelbagai hiasan, dan banyak aksesori kecil akan mencipta ilusi zaman dahulu, bahkan dengan sejumlah besar teknologi moden.

Kami memilih bahan penamat

Arah reka bentuk, yang dibuat oleh Rachel Asheville, adalah unik. Walaupun terdapat unsur-unsur yang sama, setiap bahagian ternyata sangat mendalam, kerana ia menghasilkan gaya chic secara harfiah dengan tangan mereka sendiri. Ciri ini dicerminkan dalam pemilihan bahan.

Siling dua peringkat

1

Siling: praktikal atau kemewahan

 • Siling dicat di dapur bukan sahaja pilihan ekonomi, tetapi juga reka bentuk yang sangat baik. Warna putih memberikan peluang untuk menumpukan perhatian kepada butiran, dan permukaan matte - tidak akan terganggu oleh bersinar berlebihan.

Dapur putih

 • Pilihan yang lebih praktikal ialah siling regangan. Antara kelebihannya - kelancaran yang ideal, perlindungan terhadap kebocoran dan kepelbagaian yang luas. Untuk dapur lebih baik memilih permukaan satin atau matte.
 • Moulding stucco dan elemen hiasan di siling boleh agak provokatif, tetapi tidak dalam gaya shebbie-chic. Pilih struktur ringan dari buih poliuretana dan warna yang diredam.

Masakan Negara

Salutan terbaik untuk dinding

 • Selalunya dalam peranan panel bahan dinding hiasan bertindak. Mereka boleh menjadi kayu dan plastik semula jadi. Jangan lupa tentang tekstur (bahan buatan boleh meniru pokok atau jubin) dalam skema warna yang sesuai. Di dapur bersinar, tempat yang paling penting untuk noda ialah "oak berkayu", "birch" atau "beech". Atau anda hanya boleh menutup dinding dengan cat putih laconic. Hiasan dapur negara
 • Shebbi di dapur bukan sahaja pola bunga bunga dan bunga yang sengaja romantis. Kertas dinding mungkin geometri, perkara utama adalah untuk mengelakkan warna terang dan menjerit. Jangan lupa tentang kepraktisan, kerana salutan harus padat dan boleh dibasuh. Wallpaper dalam sangkar
 • Sekiranya kerajinan gaya bergaya pipi dengan tangan mereka sendiri tidak mempunyai cukup waktu, maka anda dapat menghiasi dapur dengan ringkas. Dinding-dinding, yang dicat dalam warna-warna pastel, tidak mengalihkan perhatian dari kepingan pusat pedalaman. Country Island Kitchen

Lantai: lamina, linoleum dan jubin

Lantai yang menutupi dapur dapur hanya berfungsi sebagai latar belakang untuk kawasan pedalaman, jadi lebih baik memilih cahaya yang tenang atau nada coklat.

 • Laminate boleh meniru kayu asli atau parket. Pilih bahan dengan permukaan penghalau air dan kunci lilin. Sofa di dapur
 • Tidak mungkin anda dapat membezakan secara visual kualiti linoleum dari lamina. Koleksi moden sangat realistik meniru sebarang tekstur. Bagi dapur adalah lebih baik untuk membeli bahan dari koleksi semi-komersial atau komersial - ia lebih tahan kerosakan mekanikal daripada linoleum isi rumah. Lampu latar di dapur
 • Untuk gaya jubin matt, meniru batu semulajadi atau pokok, sesuai. Anda boleh bermain dengan pilihan gaya (klasik, catur, rawak) atau fokus pada sengaja "dipakai" penutup dengan sudut dan retak yang rusak. Decor sama terdapat dalam banyak koleksi. Jika anda lebih suka ubin jubin atau granit, jangan lupa tentang sistem "lantai hangat". Rasuk hiasan

Butiran terperinci gaya cheby-chic

Warna

Setiap gambar gaya chic chey dipenuhi dengan keselesaan dan ketenteraman. Bukan peranan paling sedikit dalam permainan warna pastel dan palet warna lembut ini. Latar belakangnya putih putih atau gading. Haba itu ditambah oleh mawar dan kuning air, dengan lembut dicairkan dengan warna kabur biru dan hijau.

Langsir untuk dapur

Interior akan terlihat pucat dan bersahaja tanpa aksen yang terang. Kombinasi yang tipikal adalah latar belakang kuning telur dan warna merah atau biru matte. Sebagai hiasan terdapat cetakan bunga ringan, hiasan bunga rumit, sangkar kabur atau jalur. Shebbi-chic boleh dibandingkan dengan kek perayaan - hiasan berlaku, tetapi bilangannya tidak sepatutnya menyeberangi sempadan yang munasabah.

Kumpulan perabot

Perabot vintaj dan ringan lentur kekal menjadi ciri utama gaya cheby-chic.

 • Ia tidak perlu untuk pergi ke semua pasar loak di bandar untuk mencari meja dan kerusi dengan "patina masa". Untuk set perabot yang sesuai untuk rasuah dalam gaya desa atau negara. Sekiranya anda mahu, anda sentiasa boleh memperbaiki perkara dalaman, meliputi mereka dengan craquelure. Sofa dan meja di dapur
 • Dapur dalam gaya cheby chic boleh dibeli dalam bentuk siap atau diperintahkan pada projek individu - banyak pengeluar menawarkan perkhidmatan ini. Dapur merah
 • Putih dan kuning air adalah pilihan win-win, tetapi anda boleh bereksperimen dengan warna gelap. Dapur pengezonan

Fokus pada cahaya

 • Varian yang paling biasa dari arah gaya adalah candelier, dihiasi dengan candelabra antik. Mereka boleh dibuat dari kristal dan kaca, dan plastik dan juga kayu. Model tekstil kelihatan tidak kurang berjaya: lampshades-payung dan lampu-gendang harmoni melengkapi perabot lama. Lantai parket di dapur
 • Versi Laconic dengan lampshades logam juga berlaku untuk menjadi. Sebuah lampu vintaj, "diekstrak di kandang lama," melancarkan romantik yang berlebihan dari shebbi-chic. Meja besar di dapur
 • Lilin bertanggungjawab untuk suasana yang selesa dan selesa. Anda boleh menggunakan kedua-dua elektrik "palsu" dan lilin sebenar. Perabot yang buatan sendiri

Barang hiasan

Kraf dalam gaya chic cheeky tidak memerlukan kemahiran khas. Luangkan sedikit masa untuk melengkapkan bahagian dalam dapur dengan hiasan yang luar biasa:

 • Gantikan cornices besar dengan dawai yang ketat dan garis memancing. Aksen jelas akan menjadi cangkuk-pakaian dan tips hiasan.
 • Kumpulkan sekumpulan tumbuhan kering atau membuat komposisi bunga buatan.
 • Daripada bantal untuk najis dan sofa, beli sekeping kecil kulit tiruan atau semula jadi.
 • Hiaskan dinding dengan hasil semula lama, gambar dalam bingkai vintaj, plat hiasan atau kalkun bunga.
 • Bakul rotan boleh bertindak bukan sahaja dalam peranan bekas untuk penyimpanan, tetapi juga dalam bentuk hiasan.
 • Jangan lupa tentang jam - di England, teh selama lima jam adalah ritual yang mesti ada.
 • Simpan piring di dalam kabinet terbuka dan paparan - set berlapis porselin halus boleh menjadi sekeping perabot penuh.

Dekorasi dapur negara

Setelah membuat pilihan anda berpihak kepada gaya cheby-chic, bersiaplah untuk fakta bahawa anda akan mempunyai keinginan untuk melengkapkan dan menghias dapur dengan hiasan baru dan baru. Lagipun, dalam arsenal pereka moden, terdapat begitu banyak perkara "vintage" dan artifak yang berusia!

Video: tumpukan idea untuk dapur dalam gaya cheby-chic

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

31 + = 37

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map