Interior dapur di zaman dahulu: reka bentuk kawasan kerja dalam bentuk foto perapian

Interior dapur di zaman dahulu: reka bentuk kawasan kerja dalam bentuk foto perapian

Interior dapur di zaman dahulu: reka bentuk kawasan kerja dalam bentuk foto perapian

Metamorfosis yang mencurigakan berlaku dalam reka bentuk dapur moden. Direka dalam tradisi terbaik minimalism dalaman yang ringkas ketat dengan almari tidak dikenali sengaja bentuk mudah, jadual geometri kosong dan bijak tersembunyi di belakang facades rumah masih tidak hilang relevan, tetapi ia tidak Mutlak. Dapur tidak lagi mempunyai peranan utilitarian sebagai tempat untuk memasak dan memakan makanan. Dia beransur-ansur bertukar menjadi pusat komunikasi rumah, sejenis tempat tindakan, sejenis platform untuk persembahan memasak interaktif, dan apa-apa representasi, sebagaimana yang diketahui, memerlukan rombongan yang sesuai dan "Pemandangan": pertama sekali di kawasan tumpuan akan turun berhampiran dapur.

Kawasan kerja dapur, yang direka bentuk dalam bentuk perapian, kelihatan menarik, dan harmoni menyatu ke pedalaman

Reka bentuk kawasan kerja dalam bentuk perapian di pedalaman dapur pada zaman dahulu berbeza dengan kelengkapan komposisinya

Reka bentuk dapur: pilihan warna dan kemasan

Di zaman dahulu, orang tidak berfikir tentang kerusi plastik, kelengkapan perabot bersalut krom dan perkakas rumah pelbagai fungsi dengan butang dan paparan. Segala-galanya lebih mudah, bahkan bahan untuk menyelesaikan lantai, dinding dan siling. Apa yang perlu dijaga di kedai-kedai moden untuk mencipta suasana yang selesa di zaman dahulu?

Pertama anda perlu membuat keputusan tentang skema warna. Pilihan harus jatuh pada nada yang paling semula jadi, secara harfiah dipinjam dari alam semula jadi. Warna yang berbeza dari coklat, kuning, biru, hijau. Tiada warna, terang neon! Pilihan yang sempurna akan menjadi semula jadi atau bahan-bahan tersebut, permukaannya yang meniru batu alam, kayu.

reka bentuk dapur

Reka bentuk bilik makan dapur

reka bentuk dapur

Reka bentuk bilik makan dapur

Perhatikan! Prinsip utama mewujudkan permukaan latar belakang di dapur adalah kesederhanaan. Membenarkan kecuaian sengaja di akhir, menambah "umur" ke kawasan pedalaman.

Menamatkan bahan untuk dinding dapur

Walaupun had ditetapkan dan penolakan bahan-bahan ultramodern, pilihan penyelesaiannya sangat besar. Untuk dinding, penggunaan plaster hiasan sebenarnya. Pukulan kacau tidak sekata adalah apa yang anda perlukan. Elakkan corak berulang atau strok yang boleh digunakan menggunakan setem khas.

dapur

Dapur kuno

Pilihan lain - memecahkan dinding pra-bertaraf. Anggaran dan atmosfera. Akibatnya, anda akan mendapat latar belakang yang indah untuk hiasan dan perabot kontras.

Jubin seramik, tetapi tidak berkilat, adalah salah satu pilihan terbaik. Untuk mencapai "antik" kesan yang diingini boleh, jika anda memilih jubin yang meniru perlakuan kasar batu itu dengan kasar, yang tepi disebat sedikit. Tidak peranan paling sedikit dimainkan oleh kemahiran apabila meletakkan lapisan sedemikian. More "ceroboh" sendi jubin dengan mudah membawa anda kembali beberapa abad yang lalu. Alternatif kepada jubin adalah batu yang diperbuat daripada bata.

Hiasan dinding

Batu dalam hiasan dinding

hiasan dinding dapur

Menghias dinding dapur dengan batu hiasan

Dinding dapur di gaya Rusia lama boleh dibuat log. Ini memerlukan lapisan atau blok rumah.

Lantai dan siling di dapur "di bawah zaman dahulu"

Praktikal, menjawab gaya dan salutan yang indah untuk lantai akan menjadi jubin dari stoneware porselin. Apabila memilihnya, mata yang sama adalah sama seperti apabila memilih penutup dinding yang serupa. Lantai jubin akan merayu kepada suri rumah, yang menghargai masa mereka, kerana ia tidak sukar untuk dijaga.

dapur

Dapur kuno

Lantai kayu juga sesuai di dapur lama. Tetapi lebih baik untuk memberi keutamaan bukan untuk lamina moden, tetapi untuk papan kayu yang besar. Ia dibenarkan untuk meletakkan parket, tetapi dengan kesan penuaan yang sama, lelasan. Membuat pilihan anda, perlu diingat bahawa di dalam bilik dengan kelembapan yang tinggi dan suhu yang melampau, kayu akan memerlukan penyelenggaraan yang berhati-hati dan teratur.

1
dapur

Dapur kuno

dapur

Dapur dengan lantai kayu

Siling "antik" adalah sebagai laconic yang mungkin - diluntur atau dicat putih. Kadang-kadang ia ditambah dengan balok kayu. Sekiranya ketinggian membenarkan, anda boleh menggunakan struktur yang digantung dengan kayu tiruan.

dapur

Siling dihiasi dengan rasuk dari kayu semula jadi

Perabot dan perkakas rumah: masa lampau. kemodenan

Untuk membuat dapur lama yang enak dan nyaman, sangat penting untuk memilih barangan perabot dan perkakas rumah dengan betul. Peti sejuk, cerek elektrik, dapur, pengadun dan banyak lagi - ini semua harus menyembunyikan, menutup atau mengubah ke atribut dapur yang kurang dikenali? Terdapat banyak soalan, tetapi ada jawapan kepada mereka, dan mereka agak mudah.

rak di dapur

Rak Dapur Kayu

dapur

Dapur yang selesa

Semua perabot baru adalah lama dilupakan

Benang merah dalam reka bentuk dapur "di bawah hari-hari tua" adalah idea keabsahan, keanehan. Ia berkaitan perabot. Tentukan pilihan dengan petua berikut:

  • Berikan keutamaan kepada produk dari kayu padat (oak, walnut, ceri). Mereka kelihatan kukuh, kukuh dan mencadangkan pemikiran tentang perayaan keluarga yang selesa. Sekiranya anda terhad dalam dana, lihatlah pilihan bajet dari pain atau MDF dengan kesan penuaan.
  • Ciri-ciri gaya perabot - pameran, almari, meja makan besar, bangku, najis besar-besaran.
  • Semua produk, sama ada kerusi atau loker, alat dengar, mesti menanggung setem masa, kelihatan seolah-olah mereka telah banyak melihat seumur hidupnya. Anda boleh menjadi pemilik gembira kabinet nenek dan almari yang sedikit dipulihkan. Sekiranya anda tidak mempunyai jarang, penuaan dengan bantuan teknologi moden adalah pilihan anda.
  • The facades of set dapur sepatutnya mudah, seperti bentuk keping perabot.
  • Pintu tradisional berengsel, buta atau dengan panel, kaca berwarna sebagai alternatif. Selalunya mereka dihiasi dengan ukiran dan inlays, kerana kayu boleh diproses dengan mudah.
  • Gaya yang dipilih dipalsukan oleh kelengkapan palsu.
dapur

Unsur palsu - hiasan yang sangat baik untuk kayu yang diproses secara kasar

dapur lama

Fasad perabot kayu gelap terhadap latar belakang dinding cahaya - kontras yang berfaedah

perabot dapur

Khas untuk "zaman dahulu" objek perabot dapur

loker di dapur

Pintu sayap dengan kaca berwarna

almari

Bufet dengan patina

Ia menarik! Anda juga boleh membuat perabot sendiri. Untuk ini, produk dengan permukaan yang kasar - nazhdachki, berus logam, serta cat lacquer dan cat akrilik - akan berguna.

Jika kejiranan yang lama dan yang baru tidak mengganggu anda sama sekali, bermain kontras dengan keberanian:

dapur

Dapur dalam gaya negara

peralatan di dapur

Peralatan rumah di dapur lama - ciri-ciri dan rahsia penginapan

Jelas, perkakas rumah moden tidak tergolong dalam kawasan lama, tetapi sukar untuk dilakukan tanpa itu. Penyelesaian kepada masalah ini adalah model terbina dalam, yang dihiasi secara hati-hati di bawah fasad perabot yang bergaya.

dapur

Dapur

Penyelesaian yang menarik

peti sejuk

Peti sejuk di dapur

untuk gaya Rusia lama - "membingkai" periuk dengan kerja keras dalam bentuk ketuhar lama. Hasilnya akan melebihi semua jangkaan anda.

Jualan, terdapat kekerapan peralatan rumah tangga yang semakin meningkat "di zaman dahulu". Ia tidak perlu tersembunyi, sebaliknya, semua penampilannya, ia menunjukkan kesesuaian dengan gaya yang dipilih, dengan lebih baik menekankannya.

dapur

Periuk

dapur

Dapur dalam gaya klasik

periuk

Reka bentuk dapur

ketuhar

Oven "di bawah zaman dahulu"

Beri perhatian khusus kepada hud. Kehadirannya di dapur - ini telah lama tidak menjadi penghormatan kepada fesyen, tetapi satu keperluan. Dengan bantuannya, anda bukan sahaja boleh mengekalkan rupa asal perabot dan bahan hiasan, tetapi juga memperluaskan kehidupan mereka.

reka bentuk dapur

Reka bentuk dapur dalam gaya klasik

dapur

Dapur dalam gaya negara

dapur

Dapur dalam gaya negara

Untuk model gaya lama yang berkaitan dengan baguette diperbuat daripada kayu semulajadi - ringkas atau dihiasi dengan ukiran, menolak (Antique) atau mensimulasikan relau.

ekzos

Extractor dengan kontras kayu kaya

langsir di dapur

Tirai kecil di dapur

Selalunya, hud "di bawah zaman dahulu" kelihatan seolah-olah tukang kerajinan itu membuatnya dengan tangannya sendiri dari kayu atau tembaga.

ekzos

Hud dapur di dapur

Dalam kawasan yang harmoni itu sukar untuk mencari hud, jika seseorang tidak pasti lokasinya

Perhatikan! "Rakan" yang dipercayai di dapur moden adalah cerek elektrik. Di dapur lama, lebih baik menggantikannya dengan model yang lebih tradisional.

ekzos

Hud dapur di dapur

Wain kebersihan "antik" - pilihan mixer dan tenggelam

Apabila menghias dapur "di bawah hari-hari lama" adalah perlu mengambil kira segala-galanya. Termasuk penampilan paip yang dipasang. Penyelesaian sempurna untuk pengadun adalah tembaga atau gangsa. Mereka menggabungkan dengan kayu dan mengingatkan pada abad-abad ketika bahan-bahan ini digunakan di mana-mana. Anda boleh mencari model dua injap dan model tunggal-tuas. Yang terakhir kelihatan sedikit berbeza daripada versi semasa, tetapi prinsip kerja mereka adalah sama.

Secara organik masuk ke bahagian dalam wastafel yang diperbuat daripada bahan atau batu yang serupa.  

kren

Kren di dapur

kren

Kren di dapur

sinki dapur

Sinki dapur "antik"

Hiasan dapur dalam semangat kuno: kesederhanaan dan keikhlasan

Dalam hiasan pedalaman, peranan khas dimainkan oleh hiasan. Dia menekankan tujuan bilik dan kesederhanaannya. Contohnya adalah sekumpulan herba pedas, bawang putih atau bawang, digantung di tempat-tempat yang terkenal. Tambahan gambar sayur-sayuran dan buah-buahan dalam bakul atau mangkuk di atas meja, karangan bunga dalam pasu primitif, atau malah botol kaca biasa.

hiasan dapur

Hiasan dapur

dapur

Dapur kuno

dapur

Dalaman dapur

Perhatikan! Di dapur "di bawah hari-hari lama" selalu ada tempat untuk candlesticks, walaupun dengan pencahayaan di rumah anda tidak mempunyai masalah. Bagi mereka, bagi pencampur, tembaga, tembaga, dan gangsa adalah relevan.

candlestick

candlestick

Perhatian perlu dibayar kepada tekstil. Kain mudah, kadang-kadang sedikit kasar, semestinya semula jadi (kapas, calico, chintz, dll) - akan menghiasi dapur. Corak ciri adalah sangkar, motif bunga dan tumbuhan. Sulaman tangan lebih sesuai. Jika anda memiliki seni decoupage, anda boleh menggunakan kemahiran anda untuk mengubah perabot dan juga hidangan.

loker

Papan leper untuk hidangan

Perapian di pedalaman dapur: dari facelessness kepada karisma

Bukan semua orang diilhamkan oleh minimalism yang tidak mempunyai keperibadian. Mengenai trend apa pun, sudah tentunya trend anti-trend, yang, mendapatkan momentum, menyumbang kepada pembangunan reka bentuk dalaman, menjadikannya lebih pelbagai dan pelbagai. Perabot dapur untuk tahun-tahun kebelakangan ini sangat mirip dengan kiub-kiub pereka Lego, jadi tidak hairanlah ramai yang mempunyai nostalgia untuk dapur tradisional, hangat, bersahaja, berkarisma. Masakan "animasi" tidak dianjurkan untuk bermula dengan reka bentuk kawasan kerja berhampiran plat dalam bentuk perapian. Reka bentuk "jantung dapur" ini bukan hanya kelihatan sangat tulus dan di rumah, tetapi juga berbeza dengan ergonomik - semua perkakas yang diperlukan dan alat memasak akan berada di tangan. Styling perabot moden dan perkakas rumah di bawah hari-hari lama membolehkan anda untuk memberikan dapur pesona vintaj, tanpa menjejaskan praktikal dan fungsi.

Kawasan kerja, yang direka di bawah perapian, pastinya akan menjadi salah satu butiran hiasan utama dapur

Masakan "animasi" tidak dianjurkan untuk bermula dengan reka bentuk kawasan kerja berhampiran plat dalam bentuk perapian

Kami menghiasi kawasan kerja berhampiran plat dalam bentuk perdiangan

Tidakkah anda ingin memperbaiki kesejahteraan keluarga anda dengan bantuan reka bentuk tenaga dapur yang betul? Dengarkan nasihat bioenergetik dan sentiasa gantung di kawasan kerja dapur yang disepuh ke plat tembaga bersinar, piring seramik dicat, benda-benda kecil yang cantik dan berguna buatan tangan.

Reka Bentuk Kawasan Kerja

Reka bentuk "jantung dapur" dalam bentuk perapian tidak hanya kelihatan sangat di rumah, tetapi juga berbeza dengan ergonomik - semua yang anda perlukan dalam proses memasak akan selalu berada di tangan

Gaya asal pedalaman akan diilhami oleh bentuk hud yang dipilih dengan tepat, di mana reka bentuk kawasan kerja di dapur sangat bergantung. Memilih hud besar, anda bukan sahaja dapat menarik perhatian pada zon plat, tetapi juga secara visual meningkatkan kedalaman ruang, membuat komposisi lebih spektakuler.

Hari ini, pereka mencipta dalaman

Styling perabot moden dan perkakas rumah di bawah hari-hari lama membolehkan anda memberikan dapur pesona vintaj, tanpa menjejaskan praktikal dan fungsi

Untuk memastikan bahawa semua kerja dapur dilakukan pada penghantar, permukaan kerja di dapur harus membentuk satu garis yang berterusan. Sekiranya anda menganjurkan ruang kerja dengan cara ini tidak membenarkan saiz atau reka bentuk dapur, rehat sebaiknya dirancang di tempat di mana operasi memasak tertentu akan berakhir.

Pinggan mangkuk tembaga, plat seramik dan barang-barang kecil lain adalah elemen penting dalam kebanyakan dapur dalaman, membantu untuk mewujudkan suasana keselesaan rumah

Dengarkan nasihat bioenergetik dan semestinya menggantung di kawasan kerja dapur yang digosok untuk memancarkan hidangan tembaga, piring seramik dicat, benda-benda kecil yang cantik dan berguna buatan tangan

Mewujudkan ruang dalaman yang bergaya, dengan berkesan menyerlahkan kawasan kerja dalam reka bentuk dapur, akan membantu jubin seramik atau mozek. Tidak boleh dilakukan dalam reka bentuk masakan berkarisma dan tanpa aksesori yang berwarna-warni: balang yang dihias dengan mahir dengan selai dan jem buatan sendiri yang lazat, botol tinggi dengan minyak, ditetapkan untuk rempah dan sos, pinggan dan perayaan.

Contoh gambar reka bentuk kawasan kerja dapur dalam bentuk perapian

Perhatian khusus harus dibayar kepada kemunculan hud, jika tidak seluruh suasana zaman purba mungkin runtuh

Gaya pilihan yang asli di pedalaman akan diilhami oleh bentuk hud dipilih dengan betul, yang sebahagian besarnya bergantung kepada reka bentuk kawasan kerja di dapur

Kain besar menambah ketegasan dan kefahaman ke persekitaran dapur keseluruhan

Memilih hud besar, anda bukan sahaja dapat menarik perhatian pada zon plat, tetapi juga secara visual meningkatkan kedalaman ruang, menjadikan komposisi lebih spektakuler

Kemungkinan hiasan dari jubin seramik atau mosaik akan sepenuhnya menunjukkan diri mereka di kawasan kerja dapur

Mewujudkan ruang dalaman yang bergaya, dengan berkesan menyerlahkan kawasan kerja dalam reka bentuk dapur, akan membantu jubin seramik atau mozek

Perhiasan yang luar biasa dan bergaya akan memberi dapur lebih menarik

Tidak perlu dilakukan dalam reka bentuk masakan berkarisma dan tanpa aksesori berwarna-warni

Gabungan gabungan unsur-unsur gaya yang berbeza adalah kunci kejayaan dapur dalam gaya loteng

Reka bentuk dapur dalam gaya loteng dengan kawasan kerja dalam bentuk perapian menyediakan interaksi yang sukar difahami antara unsur-unsur gaya yang berbeza

Penggunaan kayu untuk reka bentuk kawasan kerja dalam bentuk tumpuan membolehkan anda memperoleh hasil yang sangat menarik

Pulau dapur dalam bentuk perapian menghasilkan kesan yang menyenangkan dari penampilannya yang luar biasa, pesona yang menekankan kepanasan hangat dan kepantasan pokok

Zon perapian di dapur ini adalah garis yang berterusan dengan seluruh permukaan kerja

Untuk memastikan bahawa semua kerja dapur dilakukan pada penghantar, permukaan kerja di dapur harus membentuk satu garis yang berterusan

Di dalam gaya bergaya, mewujudkan suasana zaman dahulu, adalah wajar untuk menambah perapian yang akan meningkatkan kesannya

Dengan menggunakan teknik reka bentuk yang mudah membolehkan anda mendapatkan "antik"

Rasuk siling buatan tiruan, merangkumi perapian, boleh berulang kali meningkatkan kesan pedalaman

Dapur perapian di dalam bangunan loteng dapur yang dibingkai oleh balok siling berukuran buatan yang kelihatan sangat bergaya

Dapur ini, yang dihiasi dengan gaya Provence, kelihatan seperti dapur di rumah peri jenis dari kisah dongeng

Provence lembut dengan perapian seolah-olah bertahan dalam zaman kanak-kanak dan cerita dongeng yang bahagia dan riang

Gerak boleh memberikan ciri-ciri individu ke mana-mana bahagian dalam, walaupun yang paling biasa

Perapian di pedalaman dapur: dari facelessness kepada karisma

Perdiangan di dapur ini telah berjaya dicampur ke pedalaman, yang menjadi bahagian pentingnya

Perapian dengan dapur, dihiasi di bawah dapur, mengekalkan ciri-ciri hiasannya dan menekankan keaslian pedalaman

Gaya klasik juga mengiktiraf perapian sebagai unsur penting dalam pedalaman

Dapur dalam gaya klasik dengan zon kerja dalam bentuk perapian kelihatan indah dan terhormat

Untuk menekankan ciri-ciri hiasan daripada perapian, ia patut digunakan dalam reka bentuk dapur lebih banyak unsur kayu

Perapian di pedalaman dapur kelihatan baik dengan perabot dari kayu semula jadi

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map