Bagaimana untuk berfikir melalui reka bentuk tetingkap dapur dari A hingga Z: bagaimana untuk menghias tingkap dapur

Bagaimana untuk berfikir melalui reka bentuk tetingkap dapur dari A hingga Z: bagaimana untuk menghias tingkap dapur

Bagaimana untuk berfikir melalui reka bentuk tetingkap dapur dari A hingga Z: bagaimana untuk menghias tingkap dapur

Sekiranya anda mempunyai pemandangan salji gunung yang bersalji atau kehijauan hutan yang indah dari tingkap anda, anda mungkin tidak berfikir tentang reka bentuk pembukaan tingkap seperti. Tetapi kebanyakan panorama dari tingkap dapur meninggalkan banyak yang dikehendaki, dan kemudian sudah tiba masanya untuk memikirkan bagaimana untuk merancang tetingkap.

Malah tingkap kaca berwarna paling sederhana di tingkap dapur mengatasi peranan aksen di pedalaman

Kaca berwarna di tingkap di dapur kelihatan luar biasa dan menarik

Pilih bingkai tingkap di dapur

Memilih elemen reka bentuk tetingkap dapur ini, anda perlu "menari dari dapur", iaitu, melihat trend warna umum di bahagian dalam dapur. Hari ini, industri perkilangan tingkap telah mencapai apa yang telah menawarkan bingkai logam plastik yang unik, putih di luar, dan berwarna dari dalam. Di tempat ini, anda boleh memilih mana-mana, malah yang paling mewah, sebagai contoh, "terung" atau "hijau Montmartre". Daripada cadangan gaya, anda boleh meninggalkan mereka yang berkaitan dengan gloss - untuk dapur berteknologi tinggi, moden dan dapur moden, dan permukaan matte untuk gaya yang lain, lebih santai dan tradisional. By the way, pembinaan tetingkap plastik dari bahagian dalam boleh digubah "di bawah pokok".

Fungsi bingkai kayu diperkuat oleh ciri-ciri estetika tinggi mereka

Bingkai kayu di dapur sentiasa relevan kerana kecantikan semula jadi dan kepraktisan mereka

Bingkai kayu sesuai untuk dapur dalam harta benda individu: di rumah-rumah taman musim panas, pondok-pondok, rumah-rumah besar dan rumah-rumah bandar. Struktur lipatan kompleks boleh digunakan di sini. Tingkap di lereng bumbung juga bagus, untuk mengisi ruang dapur dengan cahaya semula jadi.

dapur

Dapur

dapur

Reka bentuk dapur

bingkai tingkap

Bingkai tingkap di dapur

Hiasan tetingkap di dapur harus menjadi aksen yang terang, menekankan gaya bilik. Terdapat muslihat apabila ensemble dapur keseluruhan dibina di sekitar sumber cahaya, manakala jumlah hiasan - bunga, langsir dan langsir - diminimumkan atau dibersihkan.

studio dapur

Studio dapur mewah: langsir angkat meninggalkan landskap terbuka

Kaca berwarna pada tingkap kecil: bagaimana untuk meninggalkan maksimum cahaya di dapur

Tingkap kaca berwarna di dapur adalah elemen hiasan, yang memerlukan rasa mutlak dan rasa gaya. Penggunaan hiasan kaca berwarna klasik mungkin hanya di dalam bilik-bilik di mana ia menjadi pusat: semua unsur lain hanya menekankan kepentingannya. Dalam gambar: interior rumah yang mewah di studio: warna putih - bingkai yang baik untuk tingkap kaca berwarna yang dipenuhi matahari.

dapur

dapur

Masalah utama dalam pembangunan reka bentuk dapur dengan tingkap kaca berwarna - cerah cukup siang atau menggantikannya dengan pencahayaan buatan. Cermin berwarna berwarna cahaya dan sangat mengaburi bilik - di dapur kecil dengan satu tetingkap seperti dekorasi boleh menjadi masalah. Teknik reka bentuk yang membolehkan anda menulis tingkap kaca berwarna yang nyata atau salah dalam kompleks, dari sudut pandangan pencahayaan, bilik-bilik:

  • Tingkap kaca berwarna di dapur tidak boleh menjadi satu-satunya. Hiaskan satu elemen, yang lain ditinggalkan tanpa hiasan, langsir kain - penekanan diletakkan pada mewah kaca berwarna, digariskan dengan siang hari.
dapur menyala

Tingkap terbuka maksimum: permukaan kerja yang terang

  • Tingkap palsu di dinding dengan tingkap kaca berwarna - tidak perlu menghiasi satu sumber cahaya. Reka bentuk yang unik: partition hemispherical dengan reka bentuk kaca berwarna sebagai dinding telus dengan pencahayaan.
dapur

Keharmonian mutlak warna, bentuk, cahaya di pedalaman: warna hangat, fasad berkilat, alat dengar dan pengulangan bentuk

  • Daripada menghias kaca tingkap - tingkap kaca berwarna yang digantung pada bahagian atas bingkai. Motif tumbuhan laktik dalam bingkai surya yang terbuat dari kaca kuning terhadap latar belakang tingkap putih adalah kesederhanaan yang tidak mengganggu.
tetingkap kaca berwarna yang digantung

Tingkap kaca patri yang digantung di dapur

  • Gelas dalam bingkai berbingkai kayu yang terbaik dicat dengan tingkap kaca berwarna patah, atau corak yang tidak menutup seluruh permukaan kaca.
corak pada tingkap

Pokok dan bunga dalam tetingkap dengan geometri kompleks

  • Di sebuah pangsapuri kecil, gunakan langsir kaca berwarna yang halus, meninggalkan ruang untuk dekorasi di tingkap.
tirai kaca berwarna

Tirai Kaca Terang

  • Untuk bermain dengan cahaya, gunakan teknik kaca berwarna untuk menghiasi apron dapur - pemikiran yang menarik. Cahaya, dicerminkan dari jalur berwarna, akan menjadikan dapur cerah. Perkara utama ialah cat dinding dengan warna monophonic yang berbeza.
apron kaca

Apron kaca boleh diterangi dengan lampu sorot

apron

Apron kaca

  • Pindahkan kaca berwarna dari jendela kaca ke muka bangunan. Set salji putih, mozek putih multifacture, fasad kaca berwarna - penyelesaian yang baik untuk dapur kecil.
dapur

Fasad dapur

Rempah yang berguna dalam hiasan pembukaan tingkap

Hidupkan semula bahagian dalam tumbuhan yang paling membosankan - a hiasan tingkap di dapur bukan sahaja kelihatan estetik, tetapi juga membolehkan anda untuk meninggalkan tirai kain sepenuhnya.

Sebagai contoh, pedalaman putih dalam gaya Provence. Tingkap di tengah-tengah dapur. Terhadap latar belakang perabot putih dan dinding itu kelihatan seperti tempat yang terang, menarik mata. Kesan ini dicapai oleh pereka bentuk terima kasih kepada simetri: pada tingkap - tumbuhan hiasan dalam periuk tanah liat dengan lapisan abu-abu, komposisi herba rempah-rempah dalam bakul rotan.

reka bentuk dapur

Reka bentuk dapur di gaya Provence

Tingkap di dapur dalam gaya loteng kelihatan tidak serasi dengan tumbuh-tumbuhan comel? Tidak sama sekali. Secara semulajadi, rusuhan warna dalam reka bentuk yang ketat dan rendah adalah tidak dapat diterima, tetapi koleksi yang terpilih dari tumbuh-tumbuhan hijau sangat sesuai dengan bingkai dan kerja keras kelabu.

1
reka bentuk tingkap di dapur

Reka bentuk tingkap yang berjaya di dapur: kehijauan dalam periuk berwarna antrasit

Untuk dapur dengan tingkap sempit kecil terdapat satu lagi penyelesaian yang menarik: bukannya menyembunyikan tingkap di belakang tirai, sudah cukup untuk membuat beberapa penggantungan mendatar. Bingkai ini kemudiannya kelihatan lebih luas, dan hiasan akan membuat anda tersenyum walaupun pada hari hujan.

bunga di tingkap

Bunga-bunga di tingkap di dalam pasu diasaskan sebagai baldi bergalvani dari masa lalu Soviet

Tingkap kecil dengan landskap yang tidak menyenangkan boleh dihiasi dengan bingkai gantung dan koleksi succulents: kakti tidak bersahaja dan sempurna menampung peranan tirai tebal, yang meliputi pemandangan yang tidak sedap dari tingkap.

bunga di tingkap

Bingkai kayu dan tumbuhan dalam periuk tanah liat yang sama

Pemilihan tumbuhan adalah besar. Di ambang dapur dengan sempurna mekar Kalanchoe, herba pedas: kemangi, dill, tomato ceri, lada cabai mini, paku malar hijau sempurna hidup berdampingan.

taman dapur

Taman sayuran di tingkap di dapur: dari "taman" di atas meja

pudina dan rosemary

Mint, rosemary - rempah dalam pasu yang indah dengan inskripsi

Peminat hiasan mewah akan menghargai peluang untuk menghiasi dapur dengan florarium gantung kaca dengan tumbuhan kecil.

florarium

Kaca gantung bunga dengan tumbuhan kecil

Tingkap panorama: adakah saya perlu menghiasnya?

Persoalannya, bagaimana untuk mengatur tingkap panorama di dapur, sebenarnya, tidak mempunyai jawapan yang jelas. Tingkap-tingkap yang luas dari lantai ke dinding seluruhnya adalah hiasan dari mana-mana bilik. Dan dalam pilihan dekorasi lebih baik mengikuti aturan: lebih baik kurang, semakin banyak. Bukti: pedalaman dengan penempatan kawasan kerja di sepanjang tingkap panorama.

dapur

Laconisme dan laut cahaya: tiada hiasan

Premis ini lebih baik dilindungi dari matahari oleh organza tanpa berat pada k cornir yang tersembunyi. Penyelesaian sedemikian akan memungkinkan untuk meninggalkan tetingkap sebagai terbuka dan pada masa yang sama untuk meredupkan cahaya terlalu terang.

kutikula siling

Kutikah siling di dapur

Windows yang tidak bermula dari lantai, tetapi dari tengah-tengah dinding, sangat bagus untuk memasang perabot dan ruang makan. The ceruk ceruk boleh dijadikan bangku dengan batu karang, dan bantal tekstil cerah akan mencairkan interior yang monoton.

reka bentuk dapur

Reka bentuk dapur dengan tingkap

Bingkai yang luas boleh dihiasi dengan lampu, dan tingkap ambang - dengan orkid berbunga di dalam panci berkilat yang ketat. Ruang makan di bawah tingkap panorama memberi peluang untuk menikmati pemandangan musim sejuk.

dapur

Dapur dengan tingkap besar

Cara membuat ambang jendela dapur

Tingkap tingkap adalah yang paling mudah untuk menghiasi. Di dapur moden ia digunakan sebagai permukaan kerja tambahan. Dalam gaya bandar (moden, berteknologi tinggi) di tingkap tidak diterima untuk meletakkan apa-apa. Nah, atau, di tepi tingkap - berdiri dengan pisau.

Hasil asal dapat diperoleh dengan menghias jendela dapur dengan gaya minimalis

Eclecticism dan minimalism adalah arah yang, jika digunakan dengan mahir, dapat memberikan hasil yang luar biasa

Dalam klasik - pasu atau periuk tanah liat yang indah dengan bunga. Hanya demi Tuhan, anda tidak perlu menghias dapur dengan primroses tiruan dan mawar - anda tidak mahu bunga-bunga kotor yang berdebu dan jelas mengingatkan anda tentang rehat kuburan?

Unsur hiasan yang tidak biasa menjadikan tetingkap ini tidak standard

Tingkap dapur bukan klasik dengan rak dihiasi dengan periuk yang tidak biasa dengan kaktus dan patung seramik

Di samping itu, ia adalah adat untuk meletakkan peralatan dapur yang menarik atau pasu telus buah-buahan di atas tingkap. Sekiranya dapur cerah - pada ambang harus diletakkan cangkir dan plat dalam dalam nada atau mengikut prinsip kontras.

Patung-patung lucu haiwan kecil di jendela boleh memainkan peranan unsur penting hiasan

Tetapkan diri anda di atas jendela yang terdapat beberapa haiwan kecil comel!

Langsir atau tirai: pilihan tekstil dan keserasian gaya

Memilih tekstil untuk reka bentuk tingkap di dapur, perlu ingat:

  • Reka bentuk kain itu sepadan dengan gaya umum bilik.
  • Warna dan tekstur perlu diulang dalam sekurang-kurangnya satu unsur lain: penutup pelapis atau kerusi.
  • Tudung kuat tidak mungkin melindungi langsir dari aroma dapur: pemotongan kompleks dan banyak lipatan hanya akan merumitkan penjagaan.
dapur

Warna kuning mendominasi hiasan tingkap dan berfungsi sebagai penyelesaian warna umum untuk kawasan pedalaman di dapur yang luas

Klasik: pilihan untuk ruang makan

Reka bentuk klasik tingkap dapur dengan tirai berat yang diperbuat daripada kain tebal boleh digunakan hanya untuk bilik besar dan tinggi - dapur yang juga bilik makan. Gorden besar, berus emas, pinggiran dan garters dengan tali berlapis emas - hanya untuk dalaman klasik rumah-rumah negara.

Paling penting ialah cara memasang cornice dan memilih jenis pengikat untuk langsir. Tirai padat kain padat sempurna sepadan dengan tulle lilin ringan tanpa hiasan dan tepi. Tersembunyi di bawah siling palsu, cornice secara visual memanjangkan dinding.

warna kopi

Tirai kopi dan tulle susu di bahagian dalam ruang makan klasik

Sudut segiempat lebar, ditutup dengan kain, dengan bingkai mengalir langsir telus - alternatif kepada multilayered klasik.

langsir telus

Tirai ringan telus di dapur

Trend yang baru adalah langsir memanjang tanpa garters, berbaring bebas di atas lantai. Kecuaian ini sedikit menghilangkan kesombongan dan membolehkan anda menggunakan langsir klasik di pedalaman moden, tanpa melanggar integriti gaya premis.

Tirai langsir tanpa garters

Trend baru - langsir panjang tanpa garters

Menarik adalah asimetri dalam hiasan tingkap dapur: tulle cahaya telus dan tirai kain yang berbeza dengan fabrik yang padat. Keputusan sedemikian akan diambil oleh pemilik tingkap sempit dengan pintu balkoni.

langsir di dapur

Asimetri secara optik memperluaskan bilik

Idea segar untuk klasik: dua lapisan lembut tulle pada cornice tradisional - pedalaman kelihatan lapang, penuh dengan cahaya.

dapur

Dalaman dapur

<Или только шторы, закрывающие боковые части в свободной естественной драпировке.

dapur

Langsir di dapur

Menaikkan Langit: Trend Penuaan

Hiasan terbaik untuk tingkap dapur adalah tirai lif. Rom, London, Austria dan Perancis - bilangan spesies memungkinkan untuk mencari penyelesaian yang tepat untuk bahagian dalaman klasik dan moden.

tirai dengan tali

Tirai dengan tali

Tirai Rom kelihatan hebat secara bebas dan bersatu dengan langsir. Fabrik untuk langsir adalah lebih baik untuk memilih bukan sahaja dengan mengambil kira beban warna pedalaman. Adalah dinasihatkan untuk memilih bahan khas untuk dapur: kain dengan noda, tahan kelembapan, dengan kemungkinan mencuci.

dapur berwarna

Dapur berwarna dengan langsir putih

Rolling curtains memberikan lebih banyak peluang untuk eksperimen. Anda boleh mengambil apa-apa kain dan kombinasi, menguruskan kunci dan membuat langsir kain pelbagai peringkat yang melindungi dari cahaya.

tirai roller

Tiga bahagian dengan pintu dihiasi dengan tirai roller dengan hubungan coklat berwarna

Gunakan fabrik dengan tahap ketelusan yang berbeza-beza, yang memungkinkan untuk mencapai pelbagai warna teduhan.

tirai

Keluar dari balkoni, tirai siang hari

Mengangkat langsir dan panel adalah satu-satunya bahan yang membolehkan anda menghiasi tingkap panorama dan serentak membiarkannya sebagai terbuka.

langsir angkat

Mengangkat langsir dan panel

Panel tirai: hiasan yang bergaya untuk tingkap panorama dari lantai

Tirai Jepun - jalur kain nipis, diperbuat dalam bingkai, akan membuat dapur luas dan cerah. Bahan untuk jahit boleh digunakan sama ada. Di samping itu, tiada sekatan dalam menggabungkan warna, tekstur. Itulah sebabnya panel gelongsor begitu harmoni melihat dapur pemuda yang cerah dan ruang makan yang ketat.

hiasan bunga

Dikekang: panel dengan perhiasan hitam vegetatif menekankan dalaman laconic dengan reka bentuk panorama

Jika anda menggabungkan beberapa warna kain telus, anda boleh mengembangkan dapur kecil dengan visual.

langsir di dapur

Gabungan yang berjaya: hiasan putih, hijau dan geometri susu

Cetakan, warna-warna cerah dan penggunaan serentak kain padat dan telus udara - penyelesaian untuk bilik-bilik kecil.

langsir di dapur

Tirai warna di dapur

Panel adalah sesuai bukan sahaja untuk hiasan: anda boleh zonate bilik, berkongsi reka bentuk tanpa berat dapur dan ruang makan.

langsir untuk dapur

Reka bentuk tirai Jepun untuk dapur

Idea asal untuk reka bentuk tingkap dapur bergaya

Jantung di tingkap dapur kelihatan mudah, tetapi dengan peranan menarik perhatian berjaya dikuasai

Hiasan tingkap dapur dengan segera menarik mata

Dengan bantuan stensil, gouache dan berus anda boleh membuat reka bentuk unik tetingkap dapur

Tetapi anak anjing yang comel ini boleh dicat secara langsung pada cermin mata, menggunakan stensil, gouache dan sepasang kuas!

Salah satu gaya paling tidak menonjol adalah gaya Scandinavia, yang mana terdapat cukup pasu bunga

Untuk membuat tingkap di dapur dalam gaya Scandinavia, beberapa tumbuhan yang hidup cukup, tetapi dari langsir anda secara umumnya boleh menolak, jika pandangan penasaran tidak mengganggu anda

Untuk menghiasi tingkap dapur dengan gaya Provence atau negara, anda perlu memberi perhatian khusus kepada pemilihan elemen hiasan

Jadi, anda boleh membuat tetingkap di dapur dalam gaya negara dan provensi

Suasana spring khas di dapur boleh dibuat dengan menghias tetingkap dengan unsur-unsur yang dianggap tradisional musim bunga

Hiasan musim bunga tetingkap dapur boleh mewujudkan suasana yang sesuai pada bila-bila masa sepanjang tahun

Hiasan Tahun Baru akan sesuai untuk melihat tetingkap dapur sepanjang musim sejuk

Hiasan musim sejuk perayaan tetingkap dapur akan membuatkan anda percaya keajaiban lagi!

Untuk hiasan tingkap, anda boleh menggunakan perhiasan asal yang akan memberikan daya tarikan istimewa

Tingkap dapur asal boleh dibuat tangan, tanpa bantuan penghias profesional

Bantal cerah kecil berjaya mengatasi peranan loghat, menggantikan tirai kawasan makan ini

Lokasi yang sangat baik untuk ruang makan yang selesa dengan sofa sudut kelihatan selesa dan tanpa langsir tradisional di tingkap dapur

Reka bentuk indah tetingkap dapur menggabungkan harmoni dengan gaya reka bentuk keseluruhan

Reka bentuk tetingkap aksen di dapur dengan tingkap bay sepenuhnya sesuai dengan reka bentuk umum dapur

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map