Alam dalam peranan pereka: dapur moden dari pain

Alam dalam peranan pereka: dapur moden dari pain

Alam dalam peranan pereka: dapur moden dari pain

Perabot dapur moden menduduki sebahagian besar bilik untuk memasak, jadi ia adalah paling mudah, ergonomik, berfungsi. Reka bentuk ini tidak melampaui konsep umum dan sepenuhnya sesuai dengan arah gaya yang dipilih. Kehadiran mesra dan sentiasa "semula jadi" dibezakan oleh dapur sederhana tetapi elegan yang diperbuat daripada pain: foto dalaman dari kayu padu merupakan satu lagi bukti tentang hal ini. Kami akan cuba memahami keunikan perabot dari bahan semula jadi yang indah.

Kayu semulajadi di pedalaman moden

Terima kasih kepada perkembangan pesat kemajuan hanya pada abad yang lalu dapur kami telah berubah sepenuhnya: mereka telah menjadi lebih mudah, praktikal dan ultra-teknologi. Walaubagaimanapun, panel serat kayu universal atau facades plastik berat tidak menggantikan kayu semulajadi, yang menjadikan bilik biasa menjadi ruang yang selesa, meriah, benar-benar bersahaja.

reka bentuk dapur

Kabinet dan dekorasi dalaman diperbuat daripada kayu padat

Keistimewaan semulajadi pokok adalah relevan untuk persekitaran bandar: terdapat banyak penyelesaian reka bentuk untuk pengeluaran set khas dan eksklusif, penamat permukaan, hiasan unsur-unsur individu. Tiada siapa yang akan terkejut dengan gabungan bahagian krom dan panel kayu, sistem penyimpanan modular modular dan rasuk oak berat di siling.

dapur

Bahan-bahan semulajadi di pedalaman moden

Pandangan bahawa bahan semula jadi menghadkan pilihan gaya, salah. Kemungkinan reka bentuk moden dan pemprosesan kayu membolehkan mewujudkan fasad dan butir-butir yang harmoni sesuai dengan hampir semua pedalaman, dari klasik ke loteng. Walaupun sejuk teknologi tinggi, jika dikehendaki, boleh bijak dicairkan dengan hiasan kayu.

dapur kayu

Pokok dan minimalisme

Daripada ratusan jenis kayu, hanya sekitar 40 digunakan untuk membuat perabot. Mereka dibahagikan kepada tiga kategori bergantung kepada ciri-ciri teknikal (masing-masing, dan dari harga):

  • jenis yang berharga, mahal - wenge, mahoni, oak, Karelian birch, akasia;
  • kelas menengah - bic, abu, elm, larch;
  • kayu murah - pain, linden, cemara, poplar, alder.

Kategori yang terakhir adalah jenis yang lembut dan ekonomik, dengan pemprosesan yang tepat, set kepala yang sangat baik diperolehi dari mereka. Kelembutan di tangan mereka yang membuat keputusan untuk mengemas kini alam sekitar secara berasingan, kerana papan mudah mengendalikan, bengkok dan mengisar.

perabot dapur

Kesesuaian desa yang dibuat dengan perabot kayu pain

Sebelum anda berhenti pada alat dengar bergaya, meniru corak berkayu yang cantik, pastikan anda mempertimbangkan pilihan pokok semulajadi - semulajadi dan mesra alam.

Perabot yang diperbuat daripada pain - sesuai untuk kotej

Penggunaan bahan semula jadi di pedalaman negara memberikan peluang yang luar biasa untuk melibatkan diri dalam dunia alam, bahkan tanpa keluar. Pokok semulajadi dalam penubuhan rumah negara adalah penyelesaian tradisional, yang berakar pada kehidupan pedesaan.

dapur

Reka bentuk dapur-ruang makan di negara ini

Memilih dapur dari pain untuk dacha anda, anda menetapkan vektor untuk mengatur bilik yang berasingan atau seluruh rumah secara keseluruhan. Ciri khas persekitaran desa adalah kesederhanaan hiasan, kehadiran dapur Rusia atau perapian, pelbagai peralatan dapur yang diperbuat daripada tanah liat, kulit kayu birch, logam, penggunaan tekstil yang diperbuat daripada serat semulajadi.

façade

Fasad yang dicat dalam kombinasi dengan hiasan dari jubin

Salah satu ciri-ciri massive pain adalah teduh cerah yang menyenangkan, yang dapat dikuatkan dengan pengisaran dan varnishing. Dia menetapkan nada untuk seluruh bilik, meningkatkan jumlah, memperluaskan sempadan. Oleh kerana naungan kayu ringan, sudut gelap dapat dibuat lebih luas. Sekiranya rumah percutian tidak berbeza dan kelihatannya dekat, gunakan palet cahaya apabila memilih model, dan menghadap dinding.

1
dapur

Kawasan memasak yang padat

Kemasan maksimum mungkin dengan bahan semulajadi selalu dianggap bergaya dan menarik, itulah sebabnya mengapa memilih dapur kayu untuk dacha adalah pilihan yang menang. Dengan tekstur semulajadi yang indah harmoni digabungkan bata, batu semula jadi dan buatan, jubin seramik.

dapur

Dapur, dipenuhi dengan batu, digabungkan dengan kayu semulajadi

Hiasan dari bahan semula jadi dan hiasan yang sama tidak membatalkan kemungkinan untuk membuat wilayah untuk memasak yang paling selesa. Fasad yang indah dengan baik memantapkan peti sejuk terbina dalam, mesin basuh pinggan mangkuk dan mesin basuh, ketuhar gelombang mikro yang mudah dan ketuhar.

Bagaimana untuk membeli dapur dari pain asli

Memilih kayu lembut yang indah sebagai bahan untuk set dapur, anda mesti menentukan pilihan yang dibentangkan untuk pembelian akan menjadi yang paling boleh diterima:

  • pembelian model siap;
  • pelaksanaan perintah;
  • mengeluarkan dengan tangan sendiri.

Untuk melaksanakan titik terakhir, kemahiran khusus diperlukan, jadi kami akan memindahkan keputusan ini dan kami akan memikirkan dua yang lebih terperinci.

Memilih Headset Sedia Ada

Terima kasih kepada pengeluaran modular, ia menjadi mungkin untuk mereka bentuk set dalam saiznya, memilih item tertentu. Sebagai contoh, untuk dapur kecil, satu set tenggelam dan desktop dengan sepasang kabinet dinding akan sesuai, untuk sebuah bilik besar - satu set mewah dari banyak unsur, termasuk meja pulau pelbagai fungsi atau bufet yang berdiri sendiri.

pembinaan sudut

Reka bentuk sudut bergaya dengan pilihan warna

Untuk kabinet dinding dan batu karang, anda boleh memilih sudut makan yang selesa dengan bangku dan meja yang selesa, beberapa model dilengkapi dengan najis atau kerusi. Penjual yang paling peduli akan menawarkan beberapa versi set yang sama, yang berbeza dalam warna upholstery atau pemprosesan kayu.

sudut

Sudut diukir dari kayu padu

Pengilang koleksi ultra-bergaya, menggunakan teknologi pemprosesan moden, membuat set dapur yang hebat dengan kualiti yang sangat baik, tidak seperti yang lain dalam gaya, tidak juga dalam palet, atau dalam konfigurasi. Contohnya ialah Timberica, yang menggabungkan produksi Denmark, Finlandia dan Rusia.

reka bentuk dapur

Koleksi Monica dari jenama Timberick

Koleksi Fink dari pengeluar yang sama dibezakan oleh geometri, praktikal, fungsi yang ketat - iaitu ciri-ciri yang wujud dalam gaya Scandinavia. Warna - klasik, dari coklat ke putih, pelekat lengkap dengan corak kayu dengan cat akrilik yang selamat adalah mungkin.

kawasan dapur

Kawasan dapur bekerja dari koleksi Finca

Syarikat Rusia "Perabot dari pain" menawarkan set dapur murah - dari 16 ribu rubel. untuk p / m. Antara penyelesaian yang sedia ada - sistem modular "Gaya" (daripada 72 ribu Rubles) Dan "Prestige" (daripada 126 ribu Rubles). Pengilang menganggap kelebihan koleksi untuk menjadi kesesuaian ekologi, fungsi dan reka bentuk klasik sejagat.

Menjana projek individu

Versi siap dibuat untuk mereka yang tidak suka fantasize dan tergesa-gesa untuk memberi ruang kosong. Natur kreatif lebih suka membuat projek secara bebas, tampil dengan reka bentuk, memilih gaya. Untuk membuat komposisi dalaman menarik dari segi estetik dan fungsional, perlu untuk memikirkan semua perkara kecil, dari dimensi setiap loker ke pengisian batin.

modul yang boleh ditarik balik

Modul ditarik balik moden untuk sistem penyimpanan

Bagaimana untuk merancang sesuatu projek supaya semua nuansa jelas kepada pelaku? Ia boleh dijelaskan dengan kata-kata, tetapi tidak semua orang tahu seni menyatakan pemikiran mereka dengan tepat, jadi lebih baik untuk memberikan bantuan visual: membuat beberapa lakaran dalam gaya bebas. Ini boleh menjadi lakaran profesional, dibuat dalam pensel warna, atau lukisan amatur.

set sudut

Lakarkan set sudut standard dengan ruang makan

Setelah mengkaji piawaian GOST atau hanya melihat lukisan selesai kabinet dapur, anda boleh melukis lukisan yang menunjukkan dimensi yang tepat. Jangan lupa bahawa dimensi peralatan terbina dalam juga perlu diambil kira (lebar standard tudung, plat dan peti sejuk adalah 50-60 cm, kedalaman kabinet lantai adalah 60 cm, kabinet dinding adalah 30 cm dalam).

lukisan

Lukisan Model Angle

Cuba bergerak dari umum ke persendirian, dari kecil ke kecil. Ini bermakna anda harus bermula dengan saiz kawasan, ciri susun atur, lokasi tingkap, pintu, tudung, komunikasi. Kemudian anda boleh pergi ke ciri reka bentuk, dan hanya pada akhirnya - ke nuansa reka bentuk.

lakaran

Untuk membuat lakaran, anda boleh menggunakan pembina perisian khas

Banyak syarikat menawarkan perkhidmatan lakaran yang disesuaikan dengan kehendak pelanggan, beberapa percuma, yang lain untuk bayaran nominal. Anda akan melihat bagaimana beberapa keping perabot pine boleh melihat di bahagian dalam dapur, dan memilih pilihan yang anda suka. Untuk melindung nilai daripada kesalahan yang berlaku disebabkan pengukuran yang salah, hubungi pengukur profesional di rumah.

Perbincangan mengenai nuansa hiasan

Reka bentuk fasad harus dirawat dengan perhatian khusus. Warna dan kemasan panel luar tidak boleh melampaui konsep umum. Sebagai contoh, jika gaya Provence dipilih, maka tekstur kayu harus dibiarkan kelihatan atau sedikit diproses dengan warna biru atau pistachio lembut. Idea yang baik adalah untuk umur permukaan supaya ia kelihatan semula jadi, tetapi pada masa yang sama bergaya.

set dapur

Fasad berumur dan kaca berwarna

Penyelesaian menarik adalah penggunaan papan bukan sahaja untuk pembuatan perabot, tetapi juga untuk penyaduran dinding, menghiasi siling, melapisi tingkap. Sebagai penutup lantai - lantai dari papan atau jubin seramik di bawah batu. Gabungan asli balok siling, peralatan yang digayakan, perkakas logam tidak membenarkan untuk percaya hingga akhir yang kita ada sebelum kita pedalaman dari abad sebelum terakhir, hanya terima kasih kepada garis yang betul dan aksesori dapur moden.

pelbagai jenis pain

Pain padu di mana-mana

Jika anda menggunakan panel atau papan untuk menghias dinding, persekitaran dapur akan mendapat lebih banyak bunyi "semulajadi". Langit yang semulajadi, berwarna kelabu dari pelapis adalah ciri gaya negara, dan di pedalaman Rusia ukiran sering digunakan. Panel lacquered yang terang atau penyepit cahaya adalah ciri-ciri klasik, papan licin yang dipoles dengan hiasan berteknologi "logam".

pelekap

Sekat rumah sebagai pelapisan dinding

Ia mungkin kelihatan bahawa warna semulajadi homogen terlalu membosankan. Peminat dekorasi ekspresif akan selalu menyimpan aksesori dapur dan perkakas: di kedai-kedai yang boleh anda temukan set dan panci warna yang paling hebat. Bantuan dan tekstil: satu set serbet kuning oren dan taplak meja akan menambah sedikit cahaya matahari, dan tirai biru akan menambah kesegaran.

kerusi merah

Aksen yang tidak dijangka dalam bentuk kerusi dan piring merah yang terang

Jangan takut untuk menggabungkan tekstur semulajadi dengan permukaan dicat: mereka tidak masuk ke dalam konflik, tetapi harmoni saling melengkapi.

dapur

Fasad yang dicat dan patina yang mulia untuk pedalaman dalam gaya Provence

toning

Pilihan untuk dapur toning daripada pain padu

Pain pain: kehalusan penjagaan dan pembaikan

Dapur dari pain mempunyai kebaikan dan keburukan mereka, dan penjagaan fasad kayu boleh dikaitkan, sebaliknya, kepada kekurangan.

Kayu yang diproses secara profesional dan mahal akan mengekalkan penampilannya jika ia hanya dibersihkan dari semasa ke semasa dengan sabun dan air. Faktanya ialah sebelum memasang kabinet di kilang, setiap bahagian dibombardir dengan minyak dan penyelesaian khas untuk menjadikannya kuat, meremehkan kelembapan dan tidak mengalami kecacatan dari perubahan suhu.

menggilap

Pengeluar, pasta dan lilin boleh dibeli di pasar raya bangunan

Untuk membuat tekstur semula jadi tidak hilang, gunakan varnis yang jelas. Apabila keras, ia juga meningkatkan kekuatan kayu. Kesan yang sama dengan cat dekoratif. Mana-mana jenis cat boleh dibasuh dengan selamat dengan air dan deterjen ringan. Ia dilarang keras untuk menggunakan serbuk dan pasta dengan komponen yang kasar, meninggalkan calar di permukaan. Tompok-tompok serbuk amat ketara pada permukaan berkilat, yang, selepas pembersihan "berjaya", langsung kehilangan kilauan mereka.

dapur

Buat dapur yang rapi hanya boleh membersihkan secara tetap dari plak berminyak dan debu

Jika perabot itu murah dan ditutup dengan hanya satu lapisan bahan nipis, anda boleh menguatkan perlindungan secara bebas dengan merawat permukaan dengan lilin atau kasturi khas. Sebelum anda melihat perabot atau hiasan pain, baca dengan teliti arahan. Mengulangi prosedur setiap enam bulan, anda bukan sahaja dapat menyelamatkan, tetapi juga memperbaiki rupa fasad, menjadikannya lebih elegan dan mulia.

pewarna

Anda boleh cat dapur sendiri

Walaupun pemprosesan kualitatif, di tempat lemah kadang-kadang terdapat retakan. Mereka dipenuhi dengan dempul istimewa untuk kayu, kadang-kadang dengan campuran pembaikan tukang kayu. Ia disediakan dengan mudah: gam PVA dicampur dengan serbuk habuk atau habuk kayu yang sangat kecil. Campuran belum beku ditutup dengan retak, selepas pengisarannya sepenuhnya bergabung dengan array.

pengilangan

Penggilingan yang berhati-hati - satu cara untuk mereka bentuk reka bentuk klasik

Dan beberapa tips lebih berguna:

  • Jangan letakkan hidangan panas di atas meja, gunakan sokongan terma;
  • cuba simpan peranti pemanasan pada jarak yang mencukupi, sekurang-kurangnya setengah meter;
  • Jangan biarkan peningkatan kelembapan melebihi 75%;
  • menonton kebolehkerjaan perkakasan, jangan biarkan karat.

Sekiranya anda sengaja rosak fasad yang licin, potong atau penyok boleh dibetulkan dengan pengilangan, pada masa yang sama mengubah reka bentuk sepenuhnya. Satu lagi variasi yang baik untuk pemeliharaan dan pengemaskinian adalah pemadat dan lukisan.

Reka bentuk dapur kayu: penyelesaian yang menarik

Facades pasir sempurna dengan kedua-dua bahan semula jadi dan analog tiruan. Terima kasih kepada ini, anda boleh percubaan dengan selamat, mengubah gaya, menggabungkannya, mencipta dalaman eklektik yang menakjubkan.

dapur

Minimalisme, dicairkan dengan perincian yang tidak biasa - landskap di dinding

Cukup menarik, anda boleh mengubah rupa perabot tanpa menyentuh sepenuhnya. Komposisi itu akan mendapat bunyi yang berbeza jika anda menukar persekitaran - menggantikan hiasan dinding, selesaikan set dengan objek baru, sebahagiannya zonate ruang. Jika anda hanya menukar "apron" bunga kepada bata merah atau tiruan konkrit, pedalaman romantik akan berubah menjadi industri.

pulau

Pulau kayu dengan meja batu tiruan

Keseluruhan pembinaan boleh dibahagikan kepada beberapa bahagian, menempatkan modul-modul di seluruh kawasan bilik. Lazimnya sebuah almari yang indah atau kabinet ditetapkan untuk melayani meja makan. Pulau ini menjadi elemen biasa - desktop sejagat, yang terletak di tengah-tengahnya.

dapur

Dapur selesa dan berfungsi

Dengan bantuan kabinet kayu dan meja, mudah untuk mengalahkan bentuk bilik yang salah, setelah mengumpul sistem penyimpanan lapang dan berfungsi. Supaya ia tidak kelihatan besar atau monoton, gunakan hiasan elegan - bakul, pasu, pelapis dengan lukisan.

Pilihan gaya tetap untuk anda, tetapi tekstur semula jadi masih dekat dengan negara dan klasik.

Video: maklumat berguna mengenai dapur pain

Gambaran keseluruhan dapur yang dibuat oleh mereka sendiri:

Idea untuk projek anda sendiri adalah menarik:

Pembaikan rakyat yang terbukti untuk menjaga perabot kayu:

Bahan-bahan semulajadi di pedalaman sentiasa bergaya, cantik dan selamat. Kayu pain panas adalah asas yang sangat baik untuk mereka bentuk perabot moden. Jika anda memilih koleksi kayu semula jadi, jangan lupa tentang penjagaan biasa dan perlindungan tambahan - dan kemudian perabot yang cerah dan selesa akan menggembirakan anda selama bertahun-tahun.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

34 − = 24

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map