Čistimo mikrovalnu pećnicu za 5 minuta - 6 ekspresnih puteva

Čistimo mikrovalnu pećnicu za 5 minuta – 6 ekspresnih puteva

Kako očistiti mikrovalnu pećnicu

Svi najučinkovitiji i najbrži načini čišćenja iznutra mikrovalne pećnice temelje se na jednom principu - stvaranju parne kupelji i spreju za prskanje pare za čišćenje proizvoda. Učinak zamke stvorit će sam štednjak, naš je zadatak da napravimo učinkovitu otopinu za pranje od sredstava koja, na sreću, vjerojatno već postoje u vašem kuhinjskom ormaru.

Metoda 1. Čišćenje mikrovalova s ​​limunskom kiselinom ili sokom od limuna (za srednje i teške zagađivače)

Ova metoda omogućuje ne samo brzo čišćenje mikrovalne pećnice iznutra na masnoće i ugljikove depozite, već i uklanjanje neugodnih mirisa. Međutim, ako je komora vaše mikrovalne pećnice prekrivena emajlom, tada nije nužno redovito koristiti limunsku kiselinu za pranje.

Što će biti potrebno: voda (400-500 ml), spremnik za vodu i 1 žlica limunske kiseline ili 4 žlice limunovog soka od 2 srednja limuna i ostatke od njih.

recept:

 1. Mi popuniti zdjelu s vodom, sipati u limunske kiseline ili cijeđenje soka iz limuna narezane na pola, a zatim vratiti sebi plod polovice kao što je prikazano na slici ispod.

Čišćenje mikrovalova s ​​limunovim sokom

 1. Zatim stavite spremnik u komoru i uključite mikrovalnu pećnicu za maksimalnu snagu 2-5 minuta - ovisno o stupnju onečišćenja.
 2. Kada se mikrovalna ploča isključi, vrijedi pričekati još 5-15 minuta.
 3. Izvadimo posuđe, brišemo pećnicu s spužvom ili krpom, na teškim mjestima, vlažimo spužvu u istom rješenju.

Postupak 2. Čišćenje mikrovalova s ​​natrijom (za srednje prljavštine)

Hrana soda

Ako limunska kiselina pri ruci nije bilo, a ne raste limun kod kuće, i općenito vole koristiti agrumi za namjeravanu svrhu, onda će sode bikarbone, koji rješava o stjenke prostora u obliku kondenzata i otopina se osuši raspršivanjem i prljavštine.

Što će biti potrebno: voda (400-500 ml), spremnik za vodu i 1 žlica soda.

recept: naš je zadatak da napravimo rješenje koje se naslanja na zidove komore u obliku kondenzata i otapa suhe sprej i prljavštinu. Da biste to učinili, napunite posuđe vodom, ulijte natrij, stavite je u komoru maksimalnom snagom 2-5 minuta, a zatim ostavite samu pećnicu još 5 minuta. Tada ostaje samo za brisanje fotoaparata čistim, na teškim mjestima, vlaženje spužve ili krpe u istoj otopini sode.

Postupak 3. Čišćenje s "parnom sobom" (za prevenciju i slabu kontaminaciju)

1

Ovo je najlakši način za čišćenje mikrovalne pećnice, koju možete učiniti bez, ako pećnica nema jake i stare mrlje.

Čišćenje mikrovalova s ​​parnom kupelji

Što će biti potrebno: voda (400-500 ml) i spremnik za vodu.

recept: napunite spremnik vodom, stavite je u mikrovalnu pećnicu i uključite ga 10-15 minuta uz maksimalnu snagu. Kada će se mikrovalna pećnica isključiti bez otvaranja vrata, čime je rezultiralo vruće kondenzata „rade” za još pet minuta, a zatim pažljivo izvucite posudu za vodu i početi uklanjanje omekšanu prljavštinu sa spužvom ili krpom. Ako je sloj masti i ugljika ozbiljniji, vodu treba zagrijati 2-3 sata na srednjoj temperaturi.

Metoda 4. Čišćenje s octom (za jako zagađivače)

Ocat će učinkovito i brzo isprati čak i najzadovoljniju mikrovalnu pećnicu, ali njegov miris u procesu čišćenja mora patiti. I još jedna stvar - ako je fotoaparat mikrovalne pećnice prekriven caklinom, preporučujemo prečesto korištenje ove metode.

Octena kiselina

Što će biti potrebno: vodom (400-500 ml), spremnikom za vodu i 2 žlice octa (9%) ili 1 žličicom od 70% esencije.

recept: Prije svega, otvorite prozor, tako da miris kiseline može biti erodiran. Zatim ulijte vodu u tanjur, ulijte zalogaj, stavite otopinu u komoru i uključite mikrovalnu pećnicu 2-5 minuta, ovisno o stupnju onečišćenja. Sada dajemo para ocatima još malo vremena da se otopi prljavština na zidovima komore i počnemo pranje mikrovalne peći s unutrašnje strane spužvom ili mekom četkom. Kada završite, isperite opremu iz samog postrojenja.

Postupak 5. Čišćenje mikrovalova pomoću spužve i "Vile" (za slabu i srednju kontaminaciju)

Možda ste mislili da bi to bilo normalno mehaničko čišćenje? Uopće ne, iako ne možemo učiniti bez nje, ali sada nudimo malo drugačiju metodu, koja je pogodna za pranje malo zaprljane mikrovalne pećnice.

Čišćenje mikrovalova pomoću spužve i deterdženta za pranje posuđa

Što će biti potrebno: bilo koja spužva (osim metala, naravno), voda za namočenje, kao i tekućina za pranje posuđa poput "Fairy", "Dosi" itd.

recept: obilno na spužvu namočenu u vodi za cijeđenje deterdženta veličine od 1 rublje kovanice, onda je to dobro pjeni, otvaranje i zatvaranje spužvu. Zatim stavite u aparat i pustite mikrovalnu pećnicu na minimalnu snagu 30 sekundi, pazeći da se spužva ne počnu taljivati. Sada otvorite vrata i prati parne omekšane masti i prskajte istom spužvom. U sljedećem videozapisu možete jasno vidjeti postupak i rezultat čišćenja na taj način.

Vidi također: Kako očistiti perilicu od prljavštine i ljestvice u 5 koraka.

Postupak 6. Čišćenje mikrovalova s ​​brisačem (bez "kupke")

A ovdje je još jedan dobar i siguran način za čišćenje pomoću kemikalija za kućanstvo, iako bez stvaranja učinka "kupke".

Što će biti potrebno: spužva, voda, kao i bilo koja tekućina za pranje stakla.

recept: najprije isključite pećnicu iz napajanja. Zatim miješajte otopinu za čišćenje iz tekućine za pranje stakla i vode u omjeru 2: 1. Rješenje treba biti toliko da je dovoljno čistiti pećnicu izvana i iznutra. Zatim, obilno navlažite spužvu u otopini za čišćenje i obrišite unutarnju stranu mikrovalova, uključujući prsten i ploču. Osušene mrlje trebaju biti natopljene u brisaču 5 minuta. Zatim, temeljito obrišite cijelu komoru čistom krpom natopljenom vodom, tako da na zidovima ne ostaje prljavština, ostaje brisač, ni miris.

I još više korisnih savjeta

 • Postupak za čišćenje unutar komore preporučeno sljedeći: prvo GAT prsten i staklenu ploču iz pećnice, a zatim obrišite gornju stijenku i roštilj, a zatim - na boku, a zatim prema dolje, i na kraju vrata kao što je prikazano na slici ispod.
 • Čišćenje mikrovalovima
 • Čišćenje mikrovalovima
 • Čišćenje mikrovalovima
 • Čišćenje mikrovalovima
 • Čišćenje mikrovalovima
 • Očistite mikrovalnu pećnicu barem jednom ili dvaput mjesečno. Tijekom tog vremena, mrlje masti neće imati vremena za dob.
 • Kako ne bi pokrenuli svog pomoćnika i rijetko ga operite, upotrijebite posebnu plastičnu napa koja štiti mikrovalnu pećnicu od prskanja vruće hrane. Kuhinja može zamijeniti staklena prozirna jela ili film hrane.

Kape za mikrovalnu i alternativu

 • S limunskom kiselinom i ocatom važno je ne pretjerivati ​​tijekom zagrijavanja otopine ili namakanja, naročito ukoliko je unutarnja obrada komore zavarena.
 • Staromodne mrlje masti koje se ne uklanjaju čak i nakon "kupke", možete pokušati ukloniti krpu natopljenu maslinovim uljem.
 • Budite oprezni pri dovodu mikrovalova. Ne koristite metalne spužve i spužve koje se snažno drobe. Uostalom, ulaz stranih čestica u rešetku može uzrokovati paljenje uređaja. Također vam savjetujemo da se suzdržite od eksperimenata s kemikalijama domaćinstva i koristite samo specijalizirane proizvode ili one opisane u našem članku (sredstvo za čišćenje stakla, tekućina za pranje posuđa i "home" lijekovi). Korištenje opasnih kemikalija također može uzrokovati paljenje uređaja.
 • Nemojte upotrebljavati abrazivne sredstvo za čišćenje mikrovalne pećnice, tako da ne oštetite kućište.
 • I, naravno, podsjetiti da ako je hrana za vrijeme kuhanja ili zagrijavanja „eksplodirala”, ostavljajući unutarnje zidove ulja sprej peći i komadići hrane, onda je bolje da se odmah ukloniti.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map