Subtilitățile designului unei bucătării confortabile, de 2 până la 2 metri

Subtilitățile designului unei bucătării confortabile, de 2 până la 2 metri

Subtilitățile designului unei bucătării confortabile, de 2 până la 2 metri

Designul unei bucătării mici nu este mai puțin relevant decât designul unei încăperi mari. Bucătăriile mici în clădirile vechi tipice nu sunt neobișnuite. Proiectarea bucătăriilor cu 2 metri înălțime poate fi estetică și confortabilă, trebuie doar să acordați atenție acestei atenții.

Într-o cameră mică, este important să folosiți fiecare centimetru rațional, atunci există loc pentru tot ceea ce este necesar. Pentru bucatarie de 2 metri, mobilierul trebuie facut la comanda - mobila de dimensiuni standard intr-o astfel de camera nu se potriveste sau nu poate ocupa tot spatiul util.

O soluție rațională este de a folosi cât mai multe rafturi și dulapuri agățate posibil. Ele pot găzdui tot ce aveți nevoie, iar camera nu va fi aglomerată de lucruri.

Alegeți un aspect convenabil pentru o bucătărie mică

Pentru o bucătărie mică, un aspect drept sau în formă de L va fi convenabil. Înainte de a comanda mobilier, este mai bine să determinați unde va fi localizată.

Bucătărie într-o singură linie

Într-o bucătărie directă, mobilierul este situat într-o linie de-a lungul peretelui. Într-un rând lângă peretele de lucru puteți instala un frigider, o chiuvetă și o sobă. Deasupra sobei este o glugă, peste frigider și dulapuri suspendate. Este posibil să existe spațiu pentru desktop.

bucătărie

O bucătărie directă cu o sobă în centru, o chiuvetă și o masă de tăiere

Dacă există un chiriaș în apartament, un mic frigider poate fi situat convenabil sub blat. O placă pentru 4 arzătoare poate fi înlocuită cu un panou cu două arzătoare - se va adăuga un spațiu de tăiere.

Puteți instala un frigider în coridor, dacă zona permite acest lucru. Depozitarea produselor într-o altă cameră nu este foarte convenabilă, dar un loc util în bucătărie va crește.

bucătărie

Bucătărie directă, unde totul este amplasat compact, cu excepția frigiderului. O capotă mică vă permite să plasați un dulap deasupra ei

Formatul în formă de L

Într-o bucătărie de colț, colțul ocupă de obicei o chiuvetă, alături de ea există o masă și o plită. Spațiul de la fereastră sau de la peretele liber poate fi folosit pentru a instala un mic transformator de masă.

bucătărie aspect

Formatul de bucătărie în formă de L

schemă

Amenajarea mobilierului și a aparatelor de uz casnic într-o bucătărie de colț de 2.420 m la 1.890 m - amenajarea convenabilă a zonei de lucru

Bucătărie în formă de U

Într-o bucătărie pătrată este convenabil să se aranjeze mobilierul în forma literei P, în acest caz zona pervazului ferestrei poate servi drept zonă de lucru, iar după transformare, masa poate fi scoasă sub fereastra.

bucătărie

Camera cu un aspect în formă de U, unde totul este bine plasat

O zonă de luat masa complet în bucătăria unei astfel de zone pentru o familie de două sau mai multe persoane nu poate fi creată. Pentru mese în bucătărie, va trebui să utilizați o masă pliantă sau o masă pliabilă și scaune pliante. Blatul cu muchii rotunjite sau forma rotunda va fi convenabil, deoarece în contact strâns cu unghiuri ascuțite este inevitabilă.

1
roșie roșie

Un șorț roșu aprins stabilește starea de spirit pentru un interior alb de zăpadă

bucătărie

Colțurile ascuțite sunt cele mai bune pentru a fi eliminate

bucătărie

Design functional

Soluții suplimentare

  • Dacă există un balcon în apropiere, zona de luat masa poate fi mutată acolo. Puteți combina spațiul bucătăriei și balconului și puteți mări zona camerei.
  • Mulți preferă să combine zona de lucru cu camera de zi în detrimentul coridorului. În acest caz, trebuie să puneți o glugă bună, astfel încât mirosurile să nu se răspândească în camera de zi.
  • Masa poate fi înlocuită cu un contor de bare atașat la perete, dacă această opțiune se potrivește cu gazdele.
tabel

Masă pliantă

Cum se face bucătăria mai spațioasă vizual

Culori ușoare de mobilier și finisaje

Într-o cameră mică, designerii nu sunt sfătuiți să utilizeze culori prea luminoase, combinate cu culori contrastante. Este mai bine să opriți alegerea în culori neutre și luminoase - alb, cremă, argintiu, gri. De asemenea, podeaua ar trebui să fie ușoară, într-o încăpere mică, podeaua întunecată limitează limpede spațiul.

Utilizarea suprafețelor lucioase și a sticlei

Dulapuri vitrate, suprafețe lucioase, oglinzi (dacă există spațiu pentru ele), mobilierul din plexiglas va umple camera cu prospețime, făcând-o vizibil mai spațioasă. Tapetul este mai bine să alegeți un câmp simplu sau cu un model elegant în pastel.

d1
D12
D13
D14
D15
D16

Acordând atenție iluminării

O iluminare adecvată poate, de asemenea, să crească vizibil spațiul și să facă camera mai bună:

  • În plus față de cea principală, utilizați o sursă de lumină artificială deasupra fiecărei zone;
  • pot fi construite în dulapuri încorporate în lămpi - iluminat fiecare colț, ei fac din punct de vedere vizual spațiul mai spațios;
  • din perdele dense și întunecate, este mai bine să refuzați și să alegeți pentru o chicinetă lumina transparentă perdele scurte, perdele; foarte confortabile și să arate jaluzele de culoare minunate, rulouri și jaluzele romane.

Cum sa faci o bucatarie mica confortabila

Câteva recomandări simple vor crea un interior practic și confortabil:

  • comanda mobilier special pentru o camera 2x2 m cu dimensiuni reduse ale mesei si adancimea dulapului;
  • pentru a organiza rațional spațiul, cumpărați aparate de dimensiuni compacte;
  • mobilierul și mobilierul multifuncțional - o pernă, o masă de transformare, o masă pliabilă va face confortabilă găsirea într-o mini-bucătărie;
  • acordați atenție tehnologiei încorporate - puteți cumpăra o plită, care este retrasă într-o nișă sau desfășurată pe verticală.
D17
D18
D19

Bucătărie 3 de 2 metri - mai multe opțiuni

Designul de bucătărie de 2 metri până la 3 metri poate fi funcțional și spectaculos. Aceasta este dimensiunea standard a bucătăriei în Hrușciov, designerii au deja o experiență considerabilă în proiectarea unor astfel de interioare.

În bucătărie 2x3 metri se poate acorda mai multă atenție la crearea zonei de luat masa. În cameră va fi o masă mică și 2-3 scaune. Suprafața rotundă este ergonomică și arată foarte originală. Sub el, puteți alege scaune cu scaun înclinat - astfel de mobilier este mai sigur.

bucătărie

Designerii au riscat folosind culoarea roșie în bucătărie 2x3 metri, și nu au pierdut. Cu deschiderea arcadei extinse în ea au fost toate necesare și arata estetic și atractiv

Bucătăria de 3 metri pe 2 metri nu arată înghesuită datorită tonurilor ușoare ale mobilierului și detaliilor interioare, suprafețelor de sticlă, tavanului suspendat cu efect de oglindă

Consiliul. De obicei, gazdele doresc să decoreze camera, dar utilizarea detaliilor decorative într-o cameră mică poate crea impresia de aglomerație și aglomerare. În chicinetă, un detaliu decorativ care atrage atenția poate deveni un ceas de perete original, o imagine mică sau un panou de sticlă a fost aruncat.

Panoul jupuit în zona de lucru, armonizând culoarea cu mobila, va ajuta la crearea unui interior unic, transformând o cameră mică într-un colț confortabil. Șorțul de sticlă nu este numai frumos, ci și practic - este ușor să ai grijă de ea.

skinali

Skinali cu aranjare directă a mobilierului și aparatelor de uz casnic

bucătărie colț

Skinali în zona de lucru a bucătăriei colțului

Stil potrivit pentru o chicinetă

Pentru designul bucătăriei unui mic patrat costum de două stiluri: minimalism și clasic. Să luăm în considerare caracteristicile fiecăruia.

Clasice - întotdeauna relevante

Este un stil de "simplitate costisitoare", unde prevalează linii clasice netede, conservatorism și simetrie. Classics implică utilizarea de mobilier masiv din materiale naturale costisitoare. Gama de culori este de la bej până la maro.

Stilul inerent al greutății poate face camera foarte strânsă vizual, deci trebuie să comandați mobilier, având în vedere dimensiunea camerei. În general, bucătăria în acest stil arată îngrijită, solemnă și solidă (chiar foarte mică).

Minimalismul - elegant și laconic

Ideal pentru designul mic de bucătărie. Caracteristicile caracteristice ale stilului sunt culorile restrânse, funcționalitatea, utilizarea unui minim de obiecte, economisirea spațiului.

Minimalismul este un stil popular modern, în care tehnologiile moderne și mobilierul multifuncțional sunt utilizate pe scară largă.

D21
D22
D25
D26
D27
D28

După cum puteți vedea, chiar și cea mai mică bucătărie poate fi un colț foarte confortabil, unde tot ce aveți nevoie este la îndemână. Principalul lucru este să utilizați rațional spațiul, lumina, culoarea, să respectați regulile de expansiune vizuală a spațiului și a stilului.

Video: exemple de design mic de bucătărie

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

28 − = 19

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map