Studioul de design studio de suprafață de 30 de metri pătrați. m: opțiuni de succes pentru transformarea unei mici "odnushki"

Studioul de design studio de suprafață de 30 de metri pătrați. m: opțiuni de succes pentru transformarea unei mici “odnushki”

Studioul de design studio de suprafață de 30 de metri pătrați. m: opțiuni de succes pentru transformarea unei mici "odnushki"

Studiourile sunt apartamentele anterioare și cele cu două dormitoare, în care pereții interiori sunt demolați, iar toate încăperile, cu excepția băii, reprezintă un singur spațiu. Aceasta este o opțiune populară pentru transformarea apartamentelor de mici dimensiuni, datorită simplității și ieftinității relative. Cu o abordare competentă, designul ap. studio 30 de metri pătrați. m se caracterizează printr-o serie de avantaje, dintre care cele mai importante sunt: ​​o creștere a zonei, un nivel ridicat de funcționalitate, un iluminat bun și capacități de proiectare extinse.

Principiile organizării spațiului studioului

Cea mai populară opțiune - asocierea dintre camera de zi și bucătărie. Rare demolați zidul dintre partea rezidențială și coridor. Dar baia rămâne întotdeauna izolată.

planul

Planul unui apartament tipic cu o cameră înainte de re-planificare

planul

Planul aceluiași apartament după conversia în studio

Aspecte juridice ale reamenajării

Singurul lucru care stă în calea transformării creatoare a apartamentelor originale sunt cerințele legii, în general, foarte indulgent la demolarea pereților interiori, cu excepția transportatorilor (și nu e de mirare, fără domiciliu poate cădea literalmente în afară). O deosebită importanță se acordă, de asemenea, partiționării dintre bucătărie și aragaz / coloană de gaz și cameră de zi - în acest caz, peretele nu poate fi demolat. Cu toate acestea, nu există reguli fără excepție: dacă înlocuiți peretele cu ușile de orice tip, inclusiv ușile glisante, atunci reamenajarea nu va fi o încălcare.

Un alt punct important: în bucătărie trebuie să existe ventilație și lumină naturală, sursa de care, pe lângă fereastra spre stradă, poate deveni un perete sau o fereastră de sticlă străpunsă într-o altă încăpere.

o fereastră

Fereastra interioară nu numai că luminează, ci și decorează bucătăria

Important: înainte de a începe o revoluție de 30 de metri pătrați. de metri, nu uitați să-l coordonați cu autoritățile și obțineți permisiunea de a redezvolta.

cerere

Cerere pentru reamenajare

Metodele de zonare a spațiului studioului

Noul aspect al apartamentului studio de 30 de metri pătrați. m - după demolarea zidurilor "extra" - implică separarea spațiului mare rezultat în zone separate:

 • pentru dormit;
 • pentru muncă;
 • pentru agrement;
 • pentru gătit;
 • pentru mâncare.
bucătărie

Bucătăria și sufrageria sunt una lângă alta, dar nu interfera unul cu celălalt

4 metode principale de zonare:

 1. Zonarea culorilor / texturilor. Pereții livingului și bucătăriei sunt vopsite în nuanțe / culori diferite și / sau atunci când sunt realizate cu materiale cu textura diferită.
colorarea zonelor

Cea mai simplă zonare a culorilor

bucătărie

Alocarea bucătăriei / sufrageriei cu culoarea și textura pereților

 1. Utilizarea partițiilor.
perete despărțitor

Partiția din fotografie separă bucătăria de zona de odihnă

xx9
xx10
xx11
xx12
xx13
xx14
 1. Utilizarea dulapurilor și ecranelor, acvariilor mari și a rafturilor pentru cărți - o listă de mobilier / accesorii care permit zonarea teritoriului este foarte largă.
zonare

Zonarea spațiului cu un suport

 1. Diferențe în podeaua studioului. Un podium mic pentru un pat este cel mai comun mod de a stabili o zonă de somn într-un apartament. Este, de asemenea, posibilă zonarea prin balanțe de plafon.
desen

Designul acestui apartament cu același scop utilizează materiale de podea diferite, picături de tavan și un suport

 1. Un joc de lumină. Iluminând luminos o zonă de lucru sau de bucătărie și lăsând într-o lumină difuză romantică un loc de dormit sau o zonă de odihnă, designerii ușor împărțesc în orice parte a camerei orice părți funcționale.
bucătărie de iluminat

Evidențierea sala de mese cu iluminare din spate

camera de zi

Selectarea unei camere de zi cu lumină de fundal

Vă rugăm să rețineți: o modalitate convenabilă de a testa confortul și estetica unui nou apartament studio pentru o suprafață de 30 mp este modelul său 3D creat de specialiști.

apartament studio

Modelul 3D al apartamentului studio

Organizarea corectă a iluminatului

Unul dintre principalele avantaje ale unui interior tipic pentru studiouri este de 30 de metri pătrați. m - o abundență de lumină, creând o atmosferă optimistă și veselă. Această abundență se poate forma după demolarea zidurilor într-un mod natural și poate fi rodul unei abordări atentă la alegerea surselor de iluminare. Dacă după reproiectare se constată că lumina este mai mică decât cea dorită, se poate recurge la una din cele trei căi de rezolvare a problemei:

 1. Franceză (de la podea la tavan) fereastră în camera de zi.
fereastră în bucătărie

Fereastra franceză este potrivită, iar în interiorul spiritului japonez

 1. Refuzarea completă sau parțială a perdelelor.
o fereastră

Unele ferestre sunt perdele doar păcătoase

 1. Iluminarea zonei suplimentare.

Plasați surse suplimentare de iluminare, astfel încât interiorul studioului să nu devină o mini-expoziție de dispozitive moderne de iluminat.

Decoratiuni de perete

Dacă doriți să umpleți interiorul cu lumină, alegeți o decorare ușoară a peretelui

Important: Bucătăria și zona de lucru ar trebui să fie luminate cel mai bine, luați acest lucru în considerare atunci când proiectați un proiect de cablare.

1

O alegere competentă a materialelor de finisare

O caracteristică caracteristică a interiorului apartamentului studio este varietatea materialelor care, pe lângă estetică, au și o funcție practică: creează limite vizuale pentru bucătărie, locuri de dormit și cameră de zi. Când selectați materialele, luați în considerare:

 • Factor de preț (este posibil să se înlocuiască analogii mai puțin costisitoare, de exemplu, parchetul - imitând laminatul său).
 • Design interior pătrat. studio 30 de metri pătrați. m.
 • Durabilitate. Nu că, atunci când decorați un apartament de studio, era interzisă utilizarea marmurei Carrara și a stejarului păstrat, dar din moment ce o mulțime de farmec se află în posibilitatea unei transformări rapide, utilizarea materialelor "veșnice" nu este foarte potrivită.
bucătărie

Decorarea pereților cu cele mai simple materiale poate crea un efect estetic interesant

Rețineți: cu ajutorul vopselelor moderne și a imaginilor de fundal puteți imita orice material, de la zidărie până la busteni de mesteacan.

tapet

Imaginile de fundal imitative de la o distanță scurtă sunt practic indistinguizabile de zidărie

Aranjament bucătărie și cameră de zi

Deși într-un studio cu o suprafață de 30 mp M bucătăria din camera de zi este separată doar vizual, specificul aranjamentului acestor încăperi este păstrat la maxim. De asemenea, adaugă o soluție pentru problemele specifice studioului, cum ar fi eliminarea mirosurilor și plasarea tuturor mobilierului necesar.

Cazare în camera de zi

Indiferent de designul studioului de 30 mp, în amenajarea camerei de zi este necesar să se prevadă posibilitatea suprapunerii / transformării zonelor. Cele mai multe ori combinate cu ajutorul zonei de mobilier transformabile:

 • somn și odihnă;
 • munca și odihna.

Paturile și mesele înclinate, paturile pentru fotolii, mesele de transformare permit în câteva minute nu numai modificarea aspectului apartamentului studio, ci și economisirea spațiului.

pat

Aplicare în patul-transformator de studio

A doua întrebare cheie a designului camerei de locuit pe 30 de piețe este alocarea spațiului pentru depozitarea lucrurilor. Dulapurile tradiționale greoaie aici sunt necorespunzătoare, dar în orice mod posibil, dulapuri de întâmpinare, mezanine, rafturi. Pentru a proiecta trucuri pot fi atribuite coloane goale și compartimente în podiumuri.

apartament

Podium cu un loc de dormit și compartimente de depozitare într-un studio spațios loft

Important: dacă intenționați să primiți oaspeți, asigurați-vă că există suficiente locuri în sufragerie.

Zonă de bucătărie: ce să căutați

Chiar și într-o zonă de studio de 30 de metri pătrați. m bucătărie - o sursă de stropi grase, cluburi de aburi și mirosuri înțepătoare. Un element indispensabil în zona de bucătărie ar trebui să fie cea mai puternică capotă, care va intercepta mirosurile nedorite înainte de a ajunge în camera de zi sau de a dormi. De asemenea, este necesar să se prevadă:

 • distanta suficienta intre chiuveta, soba si mobilierul tapitat;
 • dulapuri spațioase sau alte aparate pentru vesela și aparate de bucătărie;
 • suprafata de lucru suficient de mare.
mobilier

Mobilierul din bucătărie este adesea plasat în jurul perimetrului

În camera de bucătărie de 30 de pătrate, aparatele obișnuite de uz casnic prezintă adesea o tendință de a migra, de exemplu, o mașină de spălat poate alătura dulapul pentru feluri de mâncare, iar frigiderul se va stoarce între dulap și fotoliu. Acest aranjament, folosit pentru a economisi spațiu, este adesea foarte convenabil, mai ales dacă păstrați distanța maximă între instrumentele zgomotoase.

frigider

Frigiderul separă o zonă de alta

Vă rugăm să rețineți: dacă există dorința de a combina bucătăria și camera de zi exclusiv pentru timpul mesei, ecrane sau alte partiții prefabricate vor ajuta la rezolvarea problemei.

Alegerea stilului pentru design interior

Este stilul care transformă studioul într-un obiect estetic complet, integrând organic toate elementele. Când îl selectați, vă uitați la parametrii camerei, inclusiv înălțimea zidurilor, posibilitatea de a actualiza în mod regulat elementele, prețul și, bineînțeles, comoditatea. O mișcare interesantă este utilizarea în proiectarea studioului a diferitelor stiluri din zonele individuale.

Important: pentru un apartament de 30 de metri pătrați, nu este potrivit nici baroc, ani rococo, nici renascentist, adică nici un stil care necesită o mulțime de decor și mobilier complex.

desen

Stilul ar trebui să fie cât se poate de concis și practic

Triumful albului: minimalism și stil scandinav

Fiind foarte apropiați unul de celălalt, aceste stiluri diferă în principal în abordarea materialelor: în Scandinav, acestea trebuie să fie în mod necesar naturale, iar minimalismul în această privință este mai puțin exigent. Caracteristici caracteristice:

 • prioritate de conveniență;
 • mobilier minim (dulapuri populare încorporate, mezanine, transformatoare);
 • maxim de lumină;
 • extinderea spațiului.

Acesta din urmă este realizat vizual, prin aplicarea nuanțelor de tonuri albe și ușoare și prin amenajarea de mobilier în jurul perimetrului.

După cum puteți vedea în fotografie, designul studiourilor este de 30 de metri pătrați. m într-un stil minimalist sau scandinav este un triumf al victoriei albe și complete de confort peste toate celelalte considerente. Întrucât principiul "nimic inutil" este optim pentru studiouri, cel mai adesea ele sunt emise în aceste stiluri.

http://design-homes.ru/images/galery/kvartiri/dizajn-beloj-kvartiry-studii-v-stile-minimalizm/dizajn-beloj-kvartiry-studii-v-stile-minimalizm15.jpg

desen

Minimalism: minimul necesar de mobilier și pereți albi creează efectul unui spațiu mare

design apartament

Restrângerea scandinavă și prietenia cu mediul înconjurător într-un apartament de 30 de metri pătrați. m

Casă de brutalitate elegantă

Acest stil se mândrește literalmente cu sinceritatea sa, fără a ascunde materialul pereților sau elemente tehnice. Este ușor de recunoscut pe pereți de cărămidă, tavane înalte și o atingere de "brutalitate".

bucătărie

Nu există poloneză și glamour - un loft tipic

Elementul preferat al bucătăriei-cameră de zi în studio, așa cum se vede în fotografie, este contorul de baruri.

Important: mansarda nu este potrivită pentru apartamente cu tavane joase.

apartament

Apartament pentru un burlac de 35 de metri pătrați în stil loft

Din Japonia în Provence: un apel la etnie

Aici alegerea este cu adevărat uriașă, dar palmierul în designul apartamentelor de studio aparține unor astfel de stiluri:

 • Japoneză (datorită simplității, stilului, rezonabilității și funcționalității);
 • vesel și ieftin mediteranean, care necesită doar o abundență de lumină;
 • la modă și confortabilă din Provence.

Este important ca toți să faciliteze obținerea spațiului dorit de zonare.

bucătărie

Exemplu de aplicație în stil japonez

interiorul

Interiorul mediteranean: simplu, puțin strâmb și foarte confortabil

desen

Culoare de lavandă, plafon din lemn și detalii drăguțe de modă veche: stil Provence pe 33 mp

Video: un exemplu de design minimalist al unui mic studio

În ciuda simplității dintre cele mai populare stiluri de punere în aplicare a acestora este plină de apariția unor dificultăți bruște (inclusiv plasarea de mobilier), creând astfel un design, precum și modificări la apartament, este mai bine stânga pentru profesioniști.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

76 − 70 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map