Design bucatarie colt - exemple de fotografie de design interior

Design bucatarie colt – exemple de fotografie de design interior

Design bucatarie colt - exemple de fotografie de design interior

Aranjamentul colț al bucătăriei vă permite să creați o zonă de lucru confortabilă în orice cameră de formă corectă, deschisă sau izolată, inclusiv una mică, exemple de design - în fotografiile următoare. Modulul unghiular presupune că mobilierul și tehnologia sunt amplasate de-a lungul a două pereți perpendiculari adiacenți. Astfel, este îndeplinită condiția triunghiului de lucru ergonomic: chiuveta, aragazul și frigiderul se află pe vârfurile sale la o distanță de 1,2 ... 2,7 m una de cealaltă.

Idei moderne de design bucătărie colț

Printre bucătăriile din colț se află în continuare forma în formă de L, când o aripă a setului cu cască este considerabil mai scurtă decât cealaltă. Alegerea acestui aranjament de mobilier de bucatarie este cel mai adesea datorita caracteristicilor layout-ului: unul dintre pereti este limitat de o deschidere de usa sau fereastra. Mai puțin frecvente sunt bucătăriile cu lungimea egală a modulelor inferioare pe ambii pereți: acest aranjament este posibil în încăperi mari sau în care nu există ferestre, adesea în clădiri noi.

bucătărie triunghi

Principiul triunghiului bucătăriei de lucru

Dar bucătăria este în formă de F - aceasta este o noutate în designul interior. Acest tip primește un set familiar în formă de L, completat de un suport de bare sau un vârf de tragere în mijlocul unei secțiuni lungi. Rack-ul poate înlocui masa pentru micul dejun, poate servi ca o altă suprafață de lucru sau spațiu vizual zonal, care este relevant pentru studiouri.

set

Căști în formă de F

O altă caracteristică a designului modern al interiorului bucătăriei este utilizarea aparatelor construite exclusiv. Din această soluție, bucătăriile cu colțuri mici beneficiază în special: vederea nu se agață de suprafețe eterogene, iar camera este percepută vizual ca fiind mai ușoară și mai spațioasă.

Moda pentru luminozitate și scurtătate a creat o altă tendință - rafturi deschise, ca în fotografie. Ele înlocuiesc cu succes secțiunea de cabinet agățat pe partea scurtă a colțului sau, în general, toate modulele superioare. Această soluție este unică funcțională - după ce toate lucrurile de pe rafturi sunt întotdeauna la îndemână - și perfect combinate cu stilistica minimalistă, dar uneori impracticabilă, mai ales dacă nu vă place curățarea frecventă.

deschise rafturi

Rafturi deschise în colț

Culoarea albă și variațiile sale încă nu renunță la poziții în proiectarea bucătăriilor. În medie, în fiecare a treia fotografie a designului la modă al bucătăriei, fațadele de mobilier, pereții sau schema de culori generale sunt foarte ușoare, condiționate de culoare albă.

Important: culoarea absolut albă, pură într-o cantitate mare este prea rece, aminteste de un spital, deci în interior este de preferat să se utilizeze nuanțele sale: cremoasă, cenușie, bej deschis.

z4
Z5
Z6

Proiectarea unei bucătării mici de colț

Dimensiunile optime ale triunghiului de lucru se potrivesc perfect chiar și în bucătăriile miniatură ale lui "Hrușciov". Considerăm:

 • spalare intr-un modul dreptunghiular - 60 cm;
 • aragaz / plită - 50 cm;
 • frigider - 60 cm;
 • suprafața minimă de lucru este de 60 cm;
 • Suprafață de lucru suplimentară pentru vase fierbinți și aparate electrice de bucătărie - cel puțin 40 cm.

Total: lungimea totala a peretilor componentelor necesare unei bucatarii mici de colt este de 2,3 - 2,7 m, ele pot fi plasate in cea mai mica sala de 5 piete. Estimați laconicismul designului în aceste fotografii ale interiorului bucătăriilor reale. Pentru a construi un triunghi de lucru corect nu este întotdeauna posibil din motive tehnice, dar dacă bucătăria este mică, nu este atât de importantă: distanțele nu sunt cele care să termine kilometrii.

unghiular

Arată bine colțul

bucătărie

Convenabil și confortabil poate fi chiar pe 4 metri pătrați. m

Producătorii de echipamente de bucătărie produc modele compacte de tehnologie de lățime, adâncime și înălțime redusă, ajutând la salvarea spațiului prețios și nu la supraîncărcarea interiorului. De exemplu, un frigider compact, ascuns sub blat, va crește suprafața de lucru. Dar aceste opțiuni sunt potrivite numai pentru cei care trăiesc singuri sau pentru o familie de doi oameni, nu mai mult.

Acordați atenție: chiar și cea mai convenabilă bucătărie mică se va potrivi doar cu spațiul necesar de depozitare, va trebui să fie luate în alte camere.

Z9
Z10
Z11

Fa un unghi

În seturile de colț se utilizează module plug-in trapezoidale (pentagonale) și în formă de L. Cel mai adesea ele sunt articulate, dar sunt, de asemenea, posibile în versiunea de podea. Sunt de asemenea utilizate module universale de linie dreaptă, însă accesul la colțul dinspre colț este dificil, deci este recomandat să instalați sisteme de depozitare rotative și retractabile.

1

Accesorii pentru seturi cu cască:

Z12
Z13
Z14

Pentru a plasa direct în colț, o chiuvetă sau o sobă pare o opțiune atractivă în ceea ce privește compactitatea zonei de lucru, mai ales dacă camera este mică. Acest aranjament al cocii deseori dictează amplasarea ieșirii țevilor de alimentare. Cu toate acestea, luați în considerare inevitabilul inconveniente ale acestei alegeri:

 • Doar o persoană se poate apropia de chiuvetă, nu va fi posibil să spălați vasele în patru mâini;
 • uita-te la potul de pe inelul departe va fi incomod;
 • cabinetul de colț superior va trebui să fie ridicat sau eliminat înlocuindu-l cu rafturi deschise înguste sau cu o glugă mare, pentru a nu-l învinge cu capul.

Nu este recomandabil să instalați sertare, un cuptor sau o mașină de spălat vase în colț - ușile adiacente vor interfera între ele atunci când se deschid.

Exemple de fotografii pentru designul colțului

aranjarea chiuvetei

Aranjament unghiular al chiuvetei

locația plăcii

Poziția unghiulară a plăcii

Variante de elemente de decor interior

Situația în care un colț al bucătăriei are o deschidere a ferestrei este considerat un succes. În primul rând, chiuveta sau chiar doar blatul de sub fereastră - este la modă și frumos. În al doilea rând, folosind lumina naturală pentru a lucra, puteți economisi energie electrică. Și potențialul decorativ al oricărui obiect situat în această zonă crește imediat, deoarece este imposibil de observat. Lămpi cu aspect excelent pe suspensii lungi, plante pe pervaz, ca în fotografie, sau vase mici, fixate pe șină de-a lungul deschiderii.

Temându-se că dulapurile de înaltă calitate vor reduce fluxul luminos, proprietarii de bucătării din această configurație înlocuiesc secțiunile articulate cu rafturi deschise. Aceasta este o soluție bună: fereastra atrage atenția în mod clar, iar liniile ritmice de-a lungul marginilor echilibrează și dau simetrie interiorului. Următoarea fotografie este doar un astfel de exemplu:

z17
Z18
Z19

Designul bucătăriei din colț cu o fereastră orientată spre sud este diferit de designul deschiderii ferestrei spre cealaltă parte a lumii, într-un detaliu. Când soarele la zenit, spălarea vesela sau tăierea unei salate la soare este foarte neplăcut, deci merită să asigurăm umbrirea calității. Perdele - rulouri, romane, plisate sau jaluzele vor rezolva problema.

Rafturile deschise - un detaliu semnificativ al stilului scandinav popular - în bucătărie pot fi o vitrină pentru mâncăruri de epocă și antic, ustensile texturate. Și nu este necesar să plasezi lucrurile acolo doar pentru frumusețe. Cuprul sau arama Turcii, tăvi, mori pentru mirodenii, vase de alungire, porțelan de cobalt își vor îndeplini încă funcția principală, decorând simultan interiorul.

Fotografii ale plasării cu succes a rafturilor de bucătărie deschise:

Z20
Z21
Z22

Datorită rafturilor, este posibil să se folosească spațiul de colț uzat, de obicei, ca în imaginea de mai jos:

Restul zidului liber nu poate fi acoperit de dulapuri și rafturi agățate, mai ales dacă există suficiente spații de depozitare. Plasați pe el colecția dvs. de plăci decorative, forme pentru coacere sau magneți de suveniruri din călătorii.

plăci decorative

Idee interesantă de fotografie: în loc de dulapuri suspendate voluminoase - plăci decorative

Tipuri de scheme și proiecte de reproiectare a bucătăriilor la colț

Proprietarii apartamentelor standard nu consideră întotdeauna planul arhitecților ca fiind de succes, așa că încearcă să-și reconsidere spațiul după gustul lor. Ce tipuri de re-planificare sunt acceptabile pentru o bucătărie colț?

De cele mai multe ori, de dragul creșterii zonei de bucătărie, este combinată cu o cameră de zi adiacentă, demolând peretele comun în întregime sau parțial. Uneori, aceasta este singura modalitate de a obține o cameră spațioasă, la costul a două camere mici separate.

Asocierea cu camera de zi:

Z24
Z25
z26

O altă variantă populară de reamenajare este o unitate între bucătărie și balcon. Restul bazei de beton este transformat într-un contor de bare sau o blat suplimentar.

Asociație cu balcon:

z27
Z28
Z29

Stiluri de bucătărie colț

Designul camerei depinde de gustul proprietarilor, posibilele limitări de natură tehnică, mărimea bugetului planificat pentru reparații, specificul utilizării unei anumite încăperi. Cele mai populare stiluri sunt:

modern

Stilul Art Nouveau este inerent în astfel de caracteristici:

 1. În primul rând - funcționalitatea, deci trebuie să existe o tehnologie modernă, inclusiv built-in. Nu este nimic inutil pe suprafete deschise.
 2. Geometria: Linii drepte clar definite în combinație cu accente asimetrice.
 3. Suprafețe netede monolitice fără decor inutil, o mulțime de luciu, metal și sticlă.
 4. Utilizarea activă a culorii: culori puternice puternice în același timp, cu calm moale, în timp ce lipsa de multicolor.

Acest stil - creatia tehnologiei si gloria designului industrial - ca decoratiuni si accente saluta lucrurile obisnuite de zi cu zi dintr-o forma originala si concisa. Interiorul nu este supraîncărcat cu zgomot vizual, iar suprafețele strălucitoare monocrome reflectă lumina, crescând vizual zona, așa că modernul este cel mai potrivit pentru bucătării mici.

bucătărie colț

Bucătărie mică în stil Art Nouveau

Z31
Z32
Z33

clasic

Clasicele în decor sunt scumpe, deci este alegerea oamenilor bogați. Designul clasic de interior face o impresie maiestuoasă și amintește palatul epoca clasicismului, astfel încât stilul este mai potrivit pentru camerele medii și mari, dar nu și mici.

Principiile de bază ale clasicilor de interior:

 1. Armonie și eleganță. Clasicii sunt străini pretentiozității și patosului, toate în echilibru: ambele forme, dimensiuni și decor. Combinările de culori sunt reconciliate de-a lungul secolelor, nuanțele umbrite și podoabele excesive sunt inacceptabile.
 2. Tradiție, chiar și conservatorism. Bucătăriile în stil clasic arată aproape la fel ca acum o sută de ani, tehnologia modernă este ascunsă.
 3. Materiale naturale sau imitații de calitate. Pentru a decora fațadele sunt utilizate pe scară largă panouri, borduri, pilaștri, cornișe, grile, elemente sculptate, stucco, fitinguri de bronz sau alama.
 4. Posibilele opțiuni de design - în spiritul unei restricții stricte sau subtile chic.
design de bucătărie

În fotografie - un exemplu ușor și elegant de design clasic

Z35
Z36
z37

țară

Bucătăriile din bucătăria din bucătărie arată organic în vilele casei, dar puteți crea un stil rustic în apartament. Este apreciat pentru confortul de neegalat și atmosfera caldă și liniștită a casei vechi bune. Acest efect este o consecință a simplității, a modului vechi și a culorii naționale în design.

Pentru proiectarea de bucătărie colț în spiritul țării se caracterizează prin:

 • abundență de lemn, vopsit sau cu textura naturală;
 • mobilier de epocă sau vârstă;
 • o mulțime de rafturi mici, dulapuri, sertare;
 • ascunse din domeniul tehnologiei moderne;
 • carouri, în polcături sau decorațiuni simple, ornamente florale;
 • Piese din cupru, bronz sau fier închis cu patină;
 • placă de antichitate, zgârieturi, forme aspre;
 • absența materialelor moderne și artificiale.

Acordați atenție: pentru a menține un stil comun de tehnologie, rămânând la vedere, merită să alegeți în designul retro. frigider bellied scăzut, ușa cuptorului cu șine din alamă și senzorul de temperatură dial scară, în mod deliberat zăbrele masiv pe suprafața de gătit - într-o astfel de realizare, asistenți interne se potrivesc în mod convingător în interiorul țării, așa cum este ilustrat:

z38
Z39
Z40

Hi-Tech

High-tech în interiorul bucătărie colț este întruchiparea inovației. Toate cele mai noi, tehnologice și moderne se vor potrivi stilului perfect, mai ales dacă are un design concis. Pe măsură ce materialele principale, metalul, sticla, acrilul și plasticul sunt utilizate cât mai mult posibil. Aparatele de uz casnic - panouri de control, plită, ecrane tactile, cuptoare - sunt adesea afișate, dar pot fi integrate și într-o versiune închisă.

Fotografiile arată principalele semne ale tehnologiei high-tech în interiorul bucătăriei:

 • în forme - abundența de linii drepte și unghiuri, predominanța contururilor;
 • în schema de culori, o gamă rece gama monocromă;
 • închise fatade monolitice cu un minim de accesorii;
 • accentuate materialele moderne;
 • lipsa decorului;
 • ergonomie.

Acest stil presupune funcționalitate exclusivă: fiecare obiect poate fi utilizat în diferite moduri, ceea ce ajută la economisirea spațiului. Designul concis face hi-tech potrivit pentru o bucătărie mică.

Z41
Z42
Z43

Selectia mobilierului si a aparatelor pentru bucatarie la colt

Minimul pentru funcționalitatea camerei în bucătărie este întotdeauna: este echipat cu o chiuvetă și aragaz pentru gătit, de regulă, există o masă. Pentru a face spațiul cât mai comod posibil, setul de bucătărie și echipamentul trebuie instalate, luând în considerare următoarele puncte:

 1. Forma camerei, dimensiunile ei, localizarea deschiderilor ușii și a ferestrelor, prezența coloanelor, cornițelor și a altor structuri afectează numărul de secțiuni de mobilier și aranjamentul acestora.
 2. Un aspect deschis / izolat, precum și prezența / absența unei săli de mese separate - pentru a alege un loc pentru un grup de mese.
 3. Înălțimea suprafețelor și dulapurile agățate ar trebui să fie confortabile pentru gazdă.
 4. Numărul și modul de cazare a aparatelor de uz casnic depind numai de creșterea și obiceiurile membrilor gospodăriei - nu există rețete universale aici.
 5. frigider, ca cel mai înalt obiect, este de dorit să se pună la capătul "aripii", astfel încât să nu împartă aria utilă a blatului în părți mai mici.

Dimensiunile ergonomice ale mobilierului de bucătărie:

dimensiuni de mobilier

Dimensiunile ergonomice ale mobilierului de bucătărie

bucătărie

Principalele avantaje și dezavantaje ale bucătăriei la colț

Să rezumăm. "Angle" - cel mai versatil și, prin urmare, cel mai popular aranjament al setului de bucătării. Avantajele sale sunt următoarele.

 1. Cu configurația unghiulară, este posibilă alinierea optimă a zonei de lucru, în care principiul triunghiului de lucru este realizat cu cinci plus.
 2. Zona utilă este utilizată cât mai complet posibil, ceea ce este deosebit de vizibil în camerele mici și mijlocii. Aveți posibilitatea să planificați un număr suficient de locuri pentru a fi stocate.
 3. Bucătăria unghiulară este ușor de completat de o peninsulă sau de o insulă și, de asemenea, adesea combinată cu un grup de mese-viață.
 4. Un design confortabil și frumos poate fi creat în orice stil și buget.
bucătărie colț

Bucătărie pe colț, completată de o insulă multifuncțională

Bucătăria se odihnește mult timp, iar confortul și planificarea rațională sunt mai importante decât bluzele de design, deși nu le exclud. Pentru a admira interiorul proaspăt, vei fi o lună sau două, dar să te reproșezi pentru retrospectivă - toți anii următori. Este ușor să țineți cont de toate nuanțele importante înainte de reparații? Dacă aveți îndoieli - nu ezitați să solicitați ajutor de la designeri profesioniști.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map