Cum să alegeți bucătăria potrivită cu fațade din sticlă: o prezentare generală a materialelor și a tipurilor de structuri

Cum să alegeți bucătăria potrivită cu fațade din sticlă: o prezentare generală a materialelor și a tipurilor de structuri

Cum să alegeți bucătăria potrivită cu fațade din sticlă: o prezentare generală a materialelor și a tipurilor de structuri

Fatadele sunt elemente de mobilier care acopera corpul din fata. Este aspectul lor care determină cât de frumos arată căștile întregi. În multe privințe, tipul și calitatea materialelor, din care fac fațadele, afectează prețul mobilierului. În modă - sticlă și metal. Fatadele de sticlă pentru bucătărie sunt practice, ele arată spectaculoase. Datorită varietății mari de texturi și culori ale materialului, puteți crea un interior original original. Principalul lucru este să țineți cont de particularitățile diferitelor tipuri de sticlă și să alegeți corect.

Secretul popularității bucătăriilor din sticlă

Interiorul cu elemente din sticlă arată elegant, rafinat, fără greutate. În astfel de camere există o mulțime de aer și lumină, deși pentru unii oameni par "cool" datorită suprafețelor lucioase. Aspectul uimitor al bucătăriilor cu fațade de sticlă nu este singurul motiv pentru alegerea acestui material. Este foarte practic.

design de bucătărie

Designul original al bucătăriei

bucătărie

Interiorul bucătăriei cu elemente de sticlă

Fatadele din sticlă sunt ușor combinate cu elemente din alte materiale - lemn natural, MDF, aluminiu. Ele arata mereu bine, nu polueaza atmosfera cu substante nocive, nu-ti fie teama de umiditate si temperaturi ridicate. Un alt plus este ușurința instalării și întreținerii. Suprafețele din sticlă sunt igienice, nu absoarbă murdăria, iar pentru îngrijirea acestora se folosesc substanțe chimice necostisitoare.

bucătărie

Bucătărie cu fațade din sticlă și MDF

Sticla de fațadă are dezavantajele sale. Principala este costul ridicat. În plus față de costul ridicat al materialului în sine, trebuie să plătiți în plus pentru accesorii speciale. Una dintre caracteristicile suprafețelor lucioase este aspectul de pete, pete de pete și altele asemenea.

Atenție vă rog! Trebuie să aveți grijă când spălați fațadele din sticlă, deoarece nu toate substanțele chimice sunt potrivite (abrazivele nu pot fi utilizate). În plus, dacă ștergeți picăturile prost, după uscare, acestea se vor transforma în noi locuri.

design de bucătărie

Gloss și sticlă - o combinație plină de farmec

Ce tipuri de material sunt potrivite pentru mobilier

Pentru fabricarea fatadelor folosiți paharul de patru tipuri principale:

 • float de sticlă;
 • stratificat;
 • temperat;
 • triplex.

Fiecare tip de material are argumente pro și contra. Să le analizăm mai detaliat.

fațadă

Combinație de fațade de diferite tipuri

Sticlă float transparentă și colorată

Fațadele din sticlă, realizate cu ajutorul tehnologiei plutitoare, sunt mai ieftine decât altele. Acest tip de material nu este deosebit de comun în producția de mobilier. Motivul este performanța tehnică mai slabă decât alte tipuri. Materialul nu este deosebit de rezistent la șocuri, ceea ce sporește riscurile pentru proprietarii de bucătării. Nu ar trebui să fie ales pentru case în care există copii mici.

sticlă

Sticlă flotată

Pentru plusurile de sticlă flotantă trebuie să i se atribuie o netezime incredibilă. Suprafața materialului este perfect chiar și după fabricare. Nu necesită un tratament special, lipsa unor procese tehnologice suplimentare afectează în mod pozitiv prețul. Pentru a crește rezistența, producătorii acoperă deseori folii cu peliculă de polimer. Materialul este de două tipuri - transparent și tonifiat. Decor - orice.

float de sticlă

Soiuri de sticlă flotată

Laminarea cu film - 2 în 1: armare și decorare

Pe sticlă, se zgârie ușor. Pentru a evita acest lucru, este protejat cu filme speciale. Ca urmare, fațadele devin mai practice, mai puțin rasfatate și servesc mai mult. De asemenea, aspectul lor se schimbă: filmul dă efectul de mat.

Atenție vă rog! Sticla, laminată cu folie, este potrivită pentru montarea în fațade din rame de aluminiu. Pentru plăcile (fără rame), acestea nu sunt de obicei utilizate.

fațadă

Cadre de fațadă

O fațadă translucidă este un plus pentru un set de bucătării. În cazul în care proprietarul sediului nu dorește să pună pe produse publicitare de afișare și trivia de uz casnic stocate în dulapuri, este mai bine să alegeți acest tip de design. În afara, numai contururile obiectelor vor fi vizibile, iar efectul "greutății" bucătăriei va rămâne.

1
fațadă

Fatade semi-transparente de dulapuri agățate

Triplex - material de înaltă rezistență

Fatade de sticlă pentru bucătărie, realizate dintr-un triplex, sunt cu adevărat fiabile și sigure. Acest lucru se datorează tehnologiei de producție în sine. Triplexul este două pahare subțiri lipite împreună de o compoziție polimerizabilă monocomponentă termosetată.

fațadă

Fatade de triplex

Construcția cu mai multe straturi este extrem de durabilă, este foarte dificil de rupt. Dacă materialul se descompune de o lovitură puternică, fragmentele nu se împrăștie, ceea ce reduce riscul de rănire la minimum. Datorită acestor proprietăți, triplexul este perfect pentru crearea fațadelor de bucătărie fără rame.

Atenție vă rog! Nu vă temeți că straturile de material se vor separa în timpul funcționării setului cu cască. Acest lucru este imposibil. Legarea foilor de sticlă are loc la nivel molecular, devenind un singur întreg.

interiorul bucătăriei

Triplex în interiorul bucătăriei

Sticla curata: siguranta intai

Sticla securizată pentru fațadele bucătăriei este foarte puternică. Pentru rezistența mecanică crescută, se mai numește stalinită. Dacă materialul se rupe, se rupe în multe cuburi mici, fără colțuri ascuțite. Este imposibil să te rănești cu astfel de resturi. Stalinite este excelentă pentru fabricarea fațadelor fără ramă.

moloz

Cioburi de sticlă obișnuită și călită

Cu toate acestea, deficiențele materialului sunt, de asemenea, disponibile. Nu poate fi forat sau tăiat, astfel încât toate găurile tehnologice trebuie făcute înainte ca sticla să fie supusă unui tratament termic. Un alt dezavantaj este densitatea și masa ridicată. Atunci când asamblați mobilierul cu fațade din stalinit, trebuie să folosiți fitinguri scumpe de înaltă calitate.

fațadă

Fatade din sticla securizata

Modalități de decorare a fațadelor din sticlă pentru bucătărie

Deschiderea catalogului de sticlă pentru fațadele de bucătărie, cumpărătorii sunt de obicei pierduți în alegere. Varietatea decorului este imensă. Puteți găsi zeci de opțiuni de design pentru un set cu cască în orice stil - de la clasicul strict la provence și high-tech.

Luați în considerare cele mai populare tehnologii pentru decorarea fațadelor bucătăriei.

dulapuri de perete

Decorul ușilor dulapului agățat

 • Vitraliu. Pentru a produce panourile frontale ale dulapurilor, se utilizează adesea vitralii. Aceasta este o opțiune ideală pentru camere decorate în stil clasic. Desigur, tehnologia de a face ferestre vitrate este fundamental diferită de cea antică, când desenele au fost asamblate din bucăți de mica colorată, dar ele nu mai puțin impresionante.
cadru fațadă

Fatade cadru din sticlă vitrată

 • Îmbinând. Tehnologia de fabricație este destul de simplă: un strat transparent de sticlă este suprapus cu un model de culoare și apoi materialul este "ars" în cuptor. Rezultatul este o foaie puternică multi-strat cu un decor care nu poate fi spălat sau zgâriat. Datorită acestei tehnologii, puteți crea fațadele rafinate.
decor de mașini

Decorarea în tehnica fuzionării

 • Cinovca. Sticla matusa este un material frumos si practic. Este mai ușor să ai grijă de ea decât de una transparentă. Suprafața sa este zdrobită de un jet de nisip sau de o pastă specială care dizolvă stratul superior al materialului.
 • Sandblasting desen. În cataloagele de sticlă pentru fațade de bucătărie, există materiale cu desene uimitor de frumoase aplicate cu ajutorul acestei tehnologii. Aveți posibilitatea să alegeți fațadele făcute sau comandate cu un model pe propria schiță.
uși de sticlă

Sticla din sticla de bucatarie din sticla mata

ușă

Usi cu nisip

 • Gravură. Modelele de pe sticlă sunt aplicate cu un laser. Varianta cea mai populară de decorare este un ornament floral cu flori, frunze, bucle complicate. Fațadele cu gravură arată excelent în interiorul neoclasic.
 • Îndoirea. Tehnologia de îndoire constă în formarea geamului în starea preîncălzită. Masa plastică este îndoită pentru a obține forme curbe. Materialul este utilizat pentru fabricarea ușilor frumoase de colțuri, colțuri.
gravură

Gravarea în interiorul non-clasic interior

o ușă cu fereastră cu vitralii

Usa umpluta cu vitralii

 • Tonifiere. Sticla este vopsita in vrac sau lipita cu un film color special. Ușile de astfel de materiale nu sunt transparente și ascund bine conținutul dulapurilor de bucătărie. Ele pot fi făcute din orice umbră, nu există restricții. Un avantaj suplimentar este prețul mai mic pentru astfel de fațade din sticlă, comparativ cu vitraliile. tehnologia în sine este relativ simplă.
fațadă

Sticlă colorată

dulapuri

Rama superioară de dulapuri cu ușă de sticlă lucioasă arată foarte rafinată și fără greutate

Tipuri de structuri - cadru și cadru

Fatada pentru seturi de bucătărie poate fi de două tipuri - fără cadru (plăci, solid) și cadru. Primele sunt ușile, făcute complet din bucăți de sticlă, iar al doilea - din sticlă, închise într-un cadru.

Toate fațadele de bucătărie din sticlă arată ca o singură foaie de material. Muchiile sale sunt lustruite sau acoperite cu un profil metalic subțire. Astfel de uși sunt sigure, frumoase, practice. Ca material pentru fabricarea acestora se utilizează doar sticlă de înaltă rezistență - călită sau triplă.

uși de dulap din sticlă

Plachete din sticlă

Cadrele de fațadă sunt mai corect numite nu sticlă, ci glazurate, deoarece în ele, sticla îndeplinește funcția de inserție. Materialul din cadru poate fi orice - lemn, MDF, metal. Bucătăriile moderne din sticlă și aluminiu, realizate în stiluri high-tech, futurism etc. sunt foarte relevante.

cadru fatade

Cadre de fațadă în interiorul clasic

În tendință, rame de aluminiu pentru sticlă

În ultimii ani, popularitatea bucătăriilor din sticlă și aluminiu a crescut. Deoarece inserțiile folosesc un material mat, transparent, mat, cu sau fără desene. Profilul din aluminiu poate fi orice culoare. Asemenea căști arată excelent atât în ​​interioarele minimaliste, cât și în cele clasice.

Designerii recomandă alegerea nuanțelor pentru fațadele dulapurilor agățate și a celor mai întunecate pentru podele. Acest truc simplu vă ajută să extindeți spațiul, ceea ce este deosebit de important pentru spațiile strâmte și înguste. O opțiune bună pentru o bucătărie mică este un șir de dulapuri de perete cu uși ușoare umede.

profile

Profile pentru uși de seturi de bucătărie

Avantajele bucătăriilor din sticlă și aluminiu

 • Rezistenta la temperaturi ridicate. Ramele din aluminiu pentru sticlă tolerează perfect regimul de temperatură, tipic pentru bucătărie.
 • Rezistența la umezeală. Pentru cadru, pot fi utilizate materiale din lemn și compozite pe bază de rumeguș, dar se pot umfla de umiditate. Cu aluminiu, nimic asemănător nu se va întâmpla.
 • Forța de aderență. Profilul de aluminiu nu este deformat, care se întâmplă adesea cu ușile din MDF, plăci aglomerate din lemn sau lemn natural.
 • Lightness. Aluminiu are o greutate mică în comparație cu alte materiale. Profilul nu creează o sarcină suplimentară asupra structurii.
 • Ușor de curățat. De asemenea, metalul este ușor de spălat de la tot felul de contaminanți, cum ar fi plasticul, dar, spre deosebire de el, nu arde în lumina directă a soarelui.
 • Potențial de proiectare avansat. De regulă, bucătăriile cu fațade din sticlă sunt realizate cu un sistem de deschidere îndoit sau pliabil. Dacă se utilizează rame de aluminiu din aluminiu, ușile pot fi alunecate. Acest lucru va economisi spațiu.
ușa de sticlă

Uși pliante din sticlă și aluminiu

Singurul dezavantaj - pe fațadele de sticlă și aluminiu pentru prețul de bucătărie este destul de mare, dar aceste costuri sunt pe deplin justificate.

Atenție vă rog! Când curățați profilul de aluminiu, nu folosiți materiale abrazive. Metalul este foarte ușor de zgâriat.

fațadă

Combinație de sticlă, aluminiu și plastic

Ce trebuie să țineți cont atunci când alegeți un profil de aluminiu

 • Stil. Adesea, profilul de aluminiu face o culoare gri deschis. Aceasta este o opțiune excelentă pentru interioare futuriste, minimaliste, bucătării în stil modern, tehnologie high-tech și techno. Pentru designul clasic, ramele de aluminiu pictate care simulează lemnul sunt mai potrivite.
interiorul bucătăriei

Sticlă și metal - o combinație ideală pentru un interior modern

 • Combinații. Fatadele trebuie combinate cu designul șorțului de bucătărie, pereților, ușilor. Este de dorit ca, pe lângă profil, să existe și alte părți metalice în interior.
 • Calitatea accesoriilor. O problemă fundamental importantă este alegerea accesoriilor. Nu este cazul când puteți salva. Are sens să pună amortizoare pneumatice bune.
 • insert de sticlă. Diferența de preț între sticla flotantă și cea întărită este, dar nu este atât de mare încât să alegi o opțiune mai ieftină. Este mai bine să plătiți pentru o inserție de sticlă de calitate și durabilă decât să reparați o ușă ruptă.
design de bucătărie

Design de bucatarie ultra-modern

Manual pentru fabricarea fatadei cu mâinile proprii

Dacă doriți, puteți face o bucătărie cu fațade de sticlă cu propriile mâini. Uși de ușă din bucăți de sticlă nu pot fi făcute în mod independent, dar ramele cadrelor sunt ușor de asamblat. Astfel de materiale și instrumente vor fi necesare:

 • profile din aluminiu sau din lamele de calitate superioară (pot fi confecționate din MDF);
 • sticlă tratată pentru inserție;
 • balamale și accesorii;
 • clei;
 • silicon;
 • un ciocan;
 • pătrat;
 • freză.
bucatarie fațadă

Foi de bucatarie de casa

Ordine de lucru:

 1. În primul rând, colectăm cadrul. Poate fi din aluminiu, din lemn sau din MDF. Dimensiunile trebuie să corespundă cu dulapurile.
 2. În profilul de aluminiu finit, instalați o inserție de sticlă și fixați-o cu clei. În cadrul plăcii din lemn sau compozit, este necesar să tăiați canelurile în lățimea geamului. În acest caz, mașina de frezat este instalată în centrul ușii. Șanțurile finite sunt umplute cu silicon, iar geamul este introdus în profil.
 3. În profilul de sticlă, verificați colțurile de la joncțiunea cadrelor. Trebuie să fie drepți. Dacă există abateri de la un unghi de 90 de grade, geamul este centrat, atingând ușor cu ciocanul.
 4. Rămâne doar să instalați mânerele și să închideți ușa finalizată pe balamale. Acest lucru se poate face după uscarea siliconului și a lipiciului. Accesoriile sunt atașate la profil și nu la inserția de sticlă, pentru a nu deteriora fațada.
ușă

Ușa cabinetului

Video: bucătărie modernă cu fațade din sticlă

Sticla este o clădire și un material uimitor de finisare. Are proprietăți valoroase: rezistență, durabilitate, ecologicitate. Producătorii au găsit modalități de a elimina principalul dezavantaj - fragilitatea, iar acum materialul este utilizat cu succes în fabricarea mobilei. Bucătăriile estetice și funcționale cu fațade de sticlă nu vor ieși din modă pentru o lungă perioadă de timp. Dacă alegeți setul potrivit, el va bucura de ochii proprietarilor și invitaților lor de mulți ani.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map