Bucătărie în coridor: opțiuni de design + fotografie interioară a holului bucătăriei

Bucătărie în coridor: opțiuni de design + fotografie interioară a holului bucătăriei

Bucătărie în coridor: opțiuni de design + fotografie interioară a holului bucătăriei

Douăzeci de partiții pe patruzeci de metri pătrați nu adaugă spațiu. De ce să nu eliminați câteva dintre ele făcând apartamentul mai modern și mai spațios? Cele mai multe suferă de crize de forțe claustrofobie este 6-picior de bucătărie, care pot fi combinate cu un coridor sau hol, de cotitură, dacă nu într-o bucătărie-sufragerie confortabilă, cel puțin într-un colț confortabil. Bucătărie și hol în cameră - o decizie îndrăzneață, dar cât de convenabil este? Și este posibil să combinăm aceste două camere cu o orientare funcțională diferită?

Merită să mutați bucătăria pe hol sau pe coridor

Gândiți-vă că eliminarea sau reducerea holului este de obicei forțată considerațiile pur practice. De exemplu, dorința de a extinde o cameră de zi sau de a crește numărul de camere dintr-un apartament.

bucătărie

O decizie îndrăzneață atât în ​​ceea ce privește plasarea și decorarea spațiilor

Argumentele pentru transfer

Atunci când există un deficit de spațiu într-un apartament mic, unele zone trebuie să fie multifuncționale. Prin combinarea holului cu bucătăria, întreaga cameră este eliberată pentru alte scopuri. De exemplu, aici puteți aranja un dormitor, un birou sau o sală de mese.

Având la dispoziție doar 24 de metri pătrați. metru (zona întregului apartament), trebuie să fii creativ:

bucătărie

Proiectare bucatarie

bucătărie

Interiorul bucătăriei

În cazul în care un hol de intrare mare, o parte din ea poate fi luată în conformitate cu zona de bucătărie, care, la rândul lor, pot fi combinate cu o cameră de zi, amenajarea unui spațiu de studio. Și lăsați o parte mai mică pentru zona de sală.

Spectacular micro loft:

h4
h5
h6

Dacă doriți lumină, aer și spațiu, holul poate fi complet eliminat. Intrând în apartament, intrați imediat în spațiul spațios de bucătărie-cameră de zi. Apariția unui spațiu larg deschis afectează poziția și percepția spațiului de locuit. Un apartament mic, rupt de ziduri pe nodurile surzi-mici, deseori oprește pe proprietari. Același film modest, dar "fără frontiere", este perceput destul de diferit.

Teritoriul libertății pe 44 de pătrate:

bucătărie

Proiectare bucatarie

Această opțiune este potrivită pentru burlaci, studenți și familii tinere. Familia cu copii din această metodă este mai bine să refuze.

bucătărie

În spațiul mansardă, această soluție pare deosebit de naturală

Vedere uimitoare din fereastra pe care doriți să o admirați. În cele mai multe apartamente, în special din vechiul fond de locuințe, coridoarele și holurile sunt aproape și întunecate. Este puțin probabil ca cineva să iubească continuu nasul într-un zid mort. Este mult mai plăcut să admiriți perspectiva de deschidere și vederea din fereastră.

1
bucătărie aspect

Planificarea gratuită acceptă orice ciudățenie

În arhitectura de apartamente interne coridoarele au acordat o mare atenție. De regulă, ele selectează o parte semnificativă a filmului, dar ele nu sunt deloc funcționale. Pentru a scăpa de ele, extinderea considerabilă a spațiului util al camerelor, va necesita o reamenajare minimă. Zona de hol poate fi desemnată în mod condiționat, de exemplu, pentru a separa holul de intrare de bucătărie-cameră de zi cu un dulap spațios. În acest caz, chiar de la zona de intrare poate fi deschisă la o vedere camera de zi cu ferestre, este umplut cu lumina si aerul din interior va face mai ușoară și mai liberă.

Argumente împotriva consolidării

Apartamentele fără o sală arată uimitor în filmele de la Hollywood sau în interiorul Mediteranei pline de suflet. În realitățile interne grave, o astfel de decizie poate să nu fie confortabilă din mai multe motive.

bucătărie

Încercați întotdeauna pe imagini frumoase de la reviste la cele interne și realitățile lor personale

Toamna lungă, iarnă lungă, ploi abundente, starea deplorabilă a drumurilor și trotuarelor - un sezon lung de frig și noroi. Nu este nimic de făcut, este necesar să se stocheze mai multe variante de îmbrăcăminte exterioară voluminoasă, cămăși, nu o pereche de pantofi și să se aibă întotdeauna perii și umbrele în timpul preluării. Toate aceste "elemente de prima nevoie de vreme" trebuie să fie stocate undeva. Da, și purtați imediat mizeria în bucătărie - nu cea mai bună soluție, dar într-un spațiu unificat acest lucru nu poate fi evitat chiar și de cele mai scrupuloase ordonate.

bucătărie

În viața reală, totul este rareori atât de îngrijit

În cazul în care apartamentul are mulți rezidenți, cu o tăiere în hol, este mai bine să nu grăbiți. Atunci când decideți, luați în considerare dimensiunea familiei - reală și planificată. Adică, prin calcularea zonei optime a zonei de intrare sau a holului, se bazează pe numărul de persoane care își schimbă în mod regulat încălțămintea și își schimbă hainele în apartament. Holul trebuie luat cel puțin un metru și jumătate. Pentru o familie cu doi copii și 3 mp. m va fi mic.

coridor

Cel puțin un mic hol trebuie să fie în continuare

Sistemul de depozitare la intrare este cel mai bine realizat cu o marjă - la o rată de două sau trei perechi de încălțăminte și două sau trei bucăți de îmbrăcăminte exterioară per persoană. Suportul supraîncărcat pare nevătămat. În plus, este incomod și neplăcut să vă căutați jacheta sau haina într-o grămadă de haine. Pentru o familie mare, acesta este un alt argument în favoarea unui hol separat complet.

Vezi „pe cizme și haine“ din bucătărie și living - nu perspectiva mai atractive. Visand o perspectivă șic și fără margini a pragului, nu fi leneș să-și imagineze ceea ce va găti și mânca pentru o vedere de pantofi murdare și articole de îmbrăcăminte. Vreți să contemplați ușa de la intrare în timp ce stați la masă? Acest lucru nu este rău și nu este bun, depinde în întregime de preferințele individuale.

interiorul

"Soul unraveling" - interior pentru extroverti

Un alt rol important al holului este de a proteja spațiul personal de străini. Într-un singur spațiu de studio sau în hol, trebuie să-i lăsați pe străini în sfintele sfinte.

bucătărie

Facem totul potrivit legii - scapăm de probleme în viitor

Detaliile juridice și tehnice

După ce ați decis o astfel de aventură, nu uitați de respectarea legii, care este importantă în realizarea oricărei reamenajări. Mai întâi, asigurați-vă că este, în general, posibil din punct de vedere tehnic, colectați apoi pachetul necesar de documente și coordonați activitatea planificată. Numai după aceea, treceți la realizarea planului. Mai ales să adere la un astfel de plan ar trebui să fie cei care nu doresc doar să dărâme zidul dintre cele două camere, și intenționează să se mute în bucătărie în hol.

bucatarie cu anticamera

Combinând bucătăria cu hol și sufrageria

iluminare din spate

Un singur spațiu studio, care vizualizează doar zonarea cu LED-uri

Puteți transfera bucătăria numai în încăperi nerezidențiale și în încăperile de utilități. Acestea includ:

 • coridor;
 • o sală de intrare;
 • cămară;
 • dressing room.

Combinați bucătăria cu o cameră de zi spațioasă, prin mutarea tuturor echipamentului de bucătărie (chiuveta și aragazul) în coridor.

Expert de consiliere

 1. Înainte de a începe lucrările de construcție, planificați cu atenție aspectul și evaluați posibilitățile tehnice pentru proiect - puteți aduce apă, canalizare și conectați capota.
 2. Negocierea transferului de echipamente. Este mai bine să preferați o sobă electrică. Transferul țevilor de gaz este o sarcină periculoasă și dificilă. Înlocuirea unui aragaz cu un încălzitor electric nu este posibilă în toate casele.
 3. În conformitate cu standardele sanitare, bucătăria trebuie să aibă suficientă lumină naturală și ar trebui să poată ventila. Prin urmare, este interzisă transferul bucătăriei într-o cameră în care nu există lumină naturală. Dacă nu există o fereastră în coridor, este permisă trecerea liberă a luminii prin camera adiacentă.
bucătărie

Lumina zilei în bucătărie vine din camera următoare

 1. În cazul în care bucătăria servește, de asemenea, ca un coridor, trebuie să asigure trecerea - se recomandă să utilizați o lățime de masă de la 60 cm (adâncime standard), și 70-80 cm în chiuvetă pentru a monta 50 mm de la marginea plitei și în 100-150 mm, adică mai aproape de perete. O astfel de măsură vă permite să reduceți la minimum riscul de lovire accidentală peste vase și tigăi cu conținut fierbinte.
 2. Rețineți că standardele de siguranță la foc de trecere trebuie să fie de cel puțin 1 m, și, desigur, nici materiale combustibile. Din punct de vedere ergonomie, bucătăria, holul este mai bine să nu mai aproape de 1,5 m de peretele opus (sau un număr de dulapuri), este sigur și confortabil pentru procesul de preparare.
bucătărie

Lățimea trecerii trebuie să fie de cel puțin un metru

Opțiuni de combinare + aspect și design

Am vorbit despre posibilități tehnice și subtilități juridice. Este timpul să vă familiarizați cu ideile de proiectare pentru a uni bucătăria din hol. Cel mai adesea obiectivul urmărit al unei astfel de decizii radicale este de a amenaja o cameră de zi în bucătărie în coridor și de a amenaja un dormitor modest pe site-ul fostei bucătării. Adică, un apartament cu o cameră este transformat într-o piesă extraordinară "copeck piece", "copeck piece" - în "treshku" și așa mai departe. Există mai multe moduri de redezvoltare, considerați cele mai populare și mai simple.

bucătărie

Într-o casă privată pentru a realiza conceput este mai ușor decât într-un apartament

Opțiunea unu: mutarea bucătăriei în camera următoare

Dacă doriți să obțineți ceva de genul unei bucătării studio și există un perete purtător între el și camera următoare, nu renunțați. Deci, bucătăria din coridor, a cărui design interior este îndrăzneț, implică transferul echipamentului de bucătărie în coridor. Acesta, la rândul său, poate fi combinat cu o cameră liberă. Și în loc de fosta bucătărie, face un dormitor care frontierele baie, care este, de asemenea, foarte convenabil.

bucătărie

Bucătărie, pusă pe locul fostei coridoare

Consiliul. Atunci când transportați bucătăria, asigurați-vă că ați calculat distanța de la șine și ventilație. Deoarece astfel de țevi trebuie să treacă în mod necesar sub pantă, la distanțe mari aceasta poate fi critică. Este posibil să fie nevoie să ridicați nivelul podelei sau să instalați o pompă specială. Metoda cea mai simplă, apropiată de cea ideală, este atunci când un nou loc pentru a găzdui bucătăria frontierele de pe riser.

Dacă vă faceți griji că capota nu poate face față și mirosurile de bucătărie se vor răspândi în jurul apartamentului, puteți proteja zona de lucru de restul încăperii cu o perete de sticlă. Această soluție va da aerisire camerei și ușurință. Partiționarea cu sticlă mată va ascunde zona de lucru de ochii curioși.

Consiliul. Folosind o partiție elegantă, realizată dintr-o țesătură întinsă, trebuie să vă amintiți: acest material va absorbi mirosurile bucătăriei, iar evaporarea frecventă în încăperi va duce la formarea divorțurilor neatractive.

sticlă de perete

Alunecare de sticlă în bucătărie

Varianta a doua: mutarea bucătăriei într-o încăpere cu o răscruce mare

Dacă nu doriți să complicați mult sarcina asociată cu transferul de comunicații sau zona non-rezidențială din apartamentul dvs. este prea departe de riser, puteți lăsa bucătăria pe teritoriul său de origine sau cât mai aproape de locația inițială. Pur și simplu împingeți-l în partea de jos a camerei de zi. În nișa rezultată, construiți mobilier de bucătărie.

Astfel, în conformitate cu planul, aragazul și chiuveta rămân în piețele lor legale și, de fapt, restul bucătăriei anterioare poate fi folosit pentru o cameră de zi. Această opțiune este ușor de implementat, deoarece toate comunicațiile sunt în vigoare.

bucătărie aspect

Vizualizarea soluției pe plan: bucătăria din incintă este acum un dormitor

bucătărie

Bucătărie construită în nișă

Varianta a treia: separarea și consolidarea

O soluție simplă și practică, care implică demolarea partiției dintre bucătărie și coridor. Ca o opțiune, puteți dota un arc în deschidere. Bucătăria este împărțită în două părți inegale. Pe una mai mică, echipăm nișa de bucătărie instalând dulapuri standard de-a lungul a trei pereți, lăsând spațiul minim pentru trecere.

bucătărie

Bucătărie combinată cu un coridor

opțiuni de dispunere

Două opțiuni de aspect

chicinetă

Bucătărie îngustă

Dacă partiția este îndepărtată, atunci puteți folosi zona din coridor, construită acolo, de exemplu, un frigider și alte echipamente. Fă-o mai bine în coloane sau dulapuri.

structura cu două rânduri

Sa dovedit un aspect convenabil în două rânduri

bucătărie

Proprietarii acestui apartament au nevoie de o baie de oaspeți, sub care au renunțat la bucătărie

bucătărie

Anterior era un depozit

Opțiunea 4: bucătărie cu intrare dublă

Cu această planificare, mobilierul și echipamentul sunt amplasate de-a lungul ambelor părți ale coridorului. În limba engleză, bucătăria se numește "bucătărie", ceea ce înseamnă "bucătărie", adică un loc pe vasul destinat gătitului.

Dotarea bucătăriei este necesară în condițiile unui deficit sever de spațiu liber pe navă. Caracteristicile sale caracteristice: funcționează aici, de regulă, un bucătar; nu există o zonă de luat masa, este situată într-o altă cameră. În acest aspect, introduceți simplu "triunghiul de lucru", de exemplu, o chiuvetă și blatul pot fi amplasate lângă un perete și o plită - între ele opusă. Minusul acestei decizii: doi bucătari într-o bucătărie îngustă nu se dispersează.

coridor larg

Pentru a implementa această soluție, aveți nevoie de un coridor larg

bucătărie aspect

Varianta de aranjare

ferestre în bucătărie

Prezența ferestrelor facilitează foarte mult situația

două plăci

În acest domeniu, doi bucătari se vor întâlni cu siguranță: au chiar și două plăci

Opțiunea cinci: o bucătărie într-un rând

Dacă există un coridor lung, dar îngust, toate echipamentele și mobilierul necesar pot fi amplasate lângă un perete. În cazuri foarte bune, puteți găsi chiar și un loc pentru o masă sau un mic bar. Va ajuta și masa de pliere mobile.

Important! În cazul în care ușa din față se deschide direct în intrare, aveți grijă ca la intrare să existe un covor de calitate (este mai bine să puneți câteva), care va colecta murdăria de pe pantofii de stradă și nu va lăsa să meargă acolo unde gătiți și mâncați.

bucătărie cu un singur rând

Sa dovedit o bucătărie lungă, îngustă, cu un singur rând, + un loc de muncă convenabil

bucătărie

Built-in bucătărie arată subțire, organice și discret

bucătărie comunicând

Bucătărie cu un singur rând în stil englezesc

bucătărie

O aruncătură de băț de bucătărie

Ce trebuie luat în considerare atunci când combinați bucătăria cu coridorul

 • Coridorul - camera cea mai apropiată de ușa din față: aveți grijă de covorașele funcționale, întârzierea maximă a noroiului din fața intrării în apartament.
 • Solul izolat servește ca un fel de tampon între "strada" și living. Aveți grijă de izolarea fonică suplimentară a ușii de intrare și a peretelui, care se învecinează cu un vestiar închis sau cu o aterizare.
 • echipând podelele cu sistemul "podea caldă", veți crește confortul, scăpând de necesitatea de a pune covoare neigienice pe bucătărie;
 • aveți grijă de o capotă puternică, astfel încât hainele și lucrurile lăsate la intrare să nu fie înmuiate cu mirosuri de bucătărie;
 • Se recomandă să se ofere toate halele și mobilierul încorporat în holul cu ușile solide pentru a evita pătrunderea mirosului;
 • Când decorați pereții, utilizați culori și texturi care pot masca vizual contaminarea inevitabilă a bucătăriei, în special în zona de lucru.
bucătărie

Bucătărie sub scări

De ce nu "puneți" bucătăria sub scări chiar în holul casei de țară?

Cu zona originală modestă a apartamentului nu este deosebit de clar. Dar de ce nu face imposibilul posibil, abordând în mod responsabil proiectul. Luați în considerare cu atenție locația setului cu cască. Dulapurile cu balamale se fac sub tavan, fără a lăsa loc pentru praf, ci pentru a crește suprafața lor utilă. Alegeți-vă în favoarea tehnologiei compacte încorporate. Alegerea unui design neobișnuit îndrăzneț, mergeți în mod confident la țintă.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 35 = 44

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map