Slijepe namirnice za 1 večer: 3 majstorske tečajeve za kreativne i snalažljive

Slijepe namirnice za 1 večer: 3 majstorske tečajeve za kreativne i snalažljive

proizvodnja roleta s vlastitim rukama

Ako kupnja novog sjenila ne odgovara vašim planovima ili proračunu, ali imate jednu besplatnu večer i naplatu kreativnog nadahnuća, predlažemo vam da napravite sjenila od improviziranih sredstava.

Napravili smo 2 master-classes po korak, kako napraviti sjenila sa vlastitim rukama i 1 majstorsku klasu o tome kako ažurirati i lijepo zadekorirovat horizontalne sjenila.

Master-class №1: Blinds-Pleated od Wallpapera

Blinds-omotan od pozadine vlastitim rukama - s roštilj

Takve papirnate rolete možete napraviti u samo nekoliko sati, a ako još uvijek imate pozadinu nakon popravka, onda čak ne morate ići u trgovinu. Hoće li služiti roletima koji su namijenjeni oko godinu dana, a zatim možete samo izraditi nove jer je to tako jednostavno, lijepo i ekonomično. Papirnate rolete su izvrsne za ukrašavanje prozora kuća i zajedničku kreativnost s djecom.

Papirne rolete s vlastitim rukama

Da biste oslobodili od pozadine kao na gornjoj slici, trebat će vam:

 1. Roll papirne pozadine (pogodan samo za papir, budući da se vinil i netkane tkanine ne mogu montirati u harmoniku);
 2. Pomoćni materijali: škare ili klerijski rezač, vladar, olovka;
 3. Shilo ili bušiti (bolje shvatiti);
 4. Uže je duže od visine prozora i debljine 5-7 mm ili tanke satenske vrpce;
 5. Držač s odgovarajućom obradom u boji;
 6. Po želji, još dvije trake bilo koje širine i 2,5 puta dulje od visine prozora. Te vrpce su potrebne samo za ukrašavanje;
 7. Dvostrano ljepljiva traka (ili ljepilo) i čičak na ton pozadine, ako želite napraviti zavjese s "swag" na rubu.

Upute:

Blinds-omotan od tapeta vlastitim rukama

 1. Prvo trebate rezati zidnu tapete željene duljine od izračuna: visina prozora + 30 cm. Zatim morate sastaviti platno u harmoniku. To možete učiniti tako da oka, ali će biti oprezni Plisiranje, ako je prethodno odmjerenim pozadina sa stražnje strane na trake širine 2,5-3 cm Točno zavoj pozadina pomoći će crtu i da se željezo i popraviti Kinks -. Olovku ili olovku.
 2. Sada dobivena harmonika iz pozadine treba sakupiti, izmjeriti i označiti sredinom na prvoj "lamelama" i napraviti na ovom mjestu kroz otvor s šiljkom. Također možete koristiti bušiti, ali onda morate napraviti rupu u dijelovima i rupe dobivaju nije u sredini „lamela”, a malo bliže rubu, ali oni će biti više pažljivi i širok. Zatim uzmite uže i izvucite kroz cijelu harmoniku. Ako je konop sintetski, njezin vrh se može malo gorjeti, tako da se ispostavi da je oštar, onda će biti lakše umetnuti uže u rupe.
 3. Kraj užeta do vrha prvih „letvice” treba vezati u čvor tako da se ne sklizne iz rupe, a savjet ili mogu ostaviti ih vezati zavjese na strehe ili rez, ako želite lijepiti i priložite zavjese direktno na okvir prozora.
 4. U ovoj fazi možete lijepiti čvrstu podlogu prvoj lameli, na primjer, kartonsku, plastičnu kutiju ili tanku tračnicu kako biste s njom mogli objesiti sjenila na prozorima.
 5. Na donjem vrhu užeta (na dnu zavjesa) stavljamo bravu i skupljamo zavjese na željenu razinu. Sada na desnoj i lijevoj strani tapeta lijepimo čičak s ljepilom ili obostrano obojanim vrpcama, a zatim lijepite ove čičak i ... woo-ala! Dobivamo zaslone s "svagom".
 6. I konačno, pričvršćujemo zavjese na prozor.

Savjet:

Kako napraviti vodoravne rolete nabrane bez rubova
 • Ako želite napraviti horizontalne rolete bez svag, onda morate napraviti kroz rupice na dva mjesta, kao što je prikazano na slici s desne strane. I, naravno, u ovom slučaju, trebat će vam dva užeta ili jedan dugačak. A kako bi horizontalne rolete bile zanimljivije, možete ih ukrasiti vrpcama, koje osim toga skrivaju užad i popravljaju zavjese na željenoj razini. Primjer takvog dekoriranja potražite na slici ispod.
1

Blinds-omotan od tapeta vlastitim rukama

 • Umjesto zaključavanja, možete koristiti gumb odgovarajuće veličine s dvije ili tri rupe, kao što je prikazano na donjoj slici.

Blinds od pozadine vlastitim rukama

 • Naravno, svaka pojedina djela-harmonika može se izrezati na širinu. No, u pravilu, pozadine standardne širine od 53-55 cm prilično su pogodne za standardni prozor, no ako vam je potrebna više zaslona, ​​možete odabrati pozadinu širine od 1 m.

No, izbor fotografija različitih ideja za vašu inspiraciju.

Vodoravni papirni roli s vlastitim rukama

Blindovi od pozadine - horizontalni i s montažom

Blinds od tapeta u kombinaciji s zavjesama

Blinds pozadina s vlastitim rukama, prikupljenih ljestvama

Blindovi - obloženi vlastitim rukama

Master-class № 2: Blindovi iz novinskih cijevi

Ako volite etno ili eko stil, onda možete napraviti papirnate rolete iz novina, ili bolje od novinskih cijevi. Ova metoda će zahtijevati malo više vremena i truda od vas, ali oni će trajati duže.

Blindovi iz novinskih cijevi s vlastitim rukama

 • Vijeće: ako želite, umjesto novinskih cijevi, možete koristiti drvene grančice, plastične cijevi ili trske.

Da biste napravili sjenila od novinskih cijevi, trebat će vam:

 1. Za jedan prozor s visinom od 1 m, potrebno je pripremiti oko 200 oslikanih i sušenih novinskih cijevi duljine nešto više od širine prozora;
 2. Pomoćni materijali: škare i PVA ljepilo;
 3. Uže konopa u tonu cijevi, na primjer, za sjenila u etno ili ekološkom stilu, uže od juta ili jednostavno od najlona;
 4. Prsteni za zavjese (2 kom.);
 5. Po želji, držač s krajnjim dijelom kako bi se napravio mehanizam za podizanje.

Kako pravilno uvijati novinske cijevi i produžiti ih, pogledajte ovaj video udžbenik iskusnih majstora Elene Tishchenko:

I ovdje je koristan videozapis o tome kako slikati novinske cijevi Elene Tishchenko:

 • Savjet: obojite cijevi, oponašajući štapove, možete smeđe, bež, bež masline ili sive bež boje.

Upute:

Kako napraviti sjenila od novinskih cijevi

 1. Novinske cijevi su položene u nizu na podu i izravnane;
 2. Počinjemo za spajanje cijevi međusobno: zbrojiti dug komad string na pola, primatyvaem joj prsten za pričvršćivanje na prozor, vezanje čvor ili dva, a zatim veže prvu cijev i samo radi 1-2 čvor, uzmi sekundu i ponovite postupak dok sve cijevi nisu će kontaktirati. Zatim nastavljamo vezati cjevčice s suprotnog ruba, ali to se može učiniti usporedno s prvim redom.
Spajanje novinskih cijevi s lancem zračnih petlji
 • Savjet: Cijevi se mogu povezati s lancem zračnih petlji kako je prikazano na slici desno.
 1. Sada trebamo poravnati rubove sjenila. Da bismo to učinili, obilježit ćemo liniju s linijom rezanja novinskih grančica (duž cijelog zavjesa) i nježno odrezati višak škarama, krećući se odozdo prema gore.
 2. Konačno, počinjemo proizvoditi mehanizam za podizanje. Da biste to učinili, trebate samo vezati jedan prozorčić na gornjem i donjem rubu zavjese (u sredini), sa stražnje strane sjenila na konac i pričvrstite uže na dnu petlje, a zatim posuditi ga na vrh petlje. Na vrhu užeta, morate staviti isječak s vrhom za izvlačenje užeta, možete jednostavno podignuti zastor pola i popraviti ga u tom položaju.

Master-class № 3: dekor sjenila

Boring "ured" plastike, bambusa ili drvenih sjenila može se ažurirati i ukrašavati vlastitim rukama posebno za shemu boja i stil unutrašnjosti sobe.

Namještaj sjenila s vlastitim rukama

Za ukrašavanje roleta kao na gornjoj slici, trebat će vam:

 1. Tapeta ili bilo koji papir u boji;
 2. Plastični, drveni ili bambusi;
 3. Ljepilo PVA i četkom;
 4. škare;
 5. Vladar, olovka.

Ormarić sjenila s vlastitim rukama

Upute:

 1. Mjerimo širinu, duljinu i broj lamela;
 2. Na platnu tapeta crtaju se trake u istom broju i iste širine i duljine kao lamele;
 3. Zatim oznake na obilježavanje otvaranja scenu, u kojoj su navojem užad - ovdje traka morat će se smanjiti na tri dijela, tako da u budućnosti možemo dobiti oko ta mjesta su u procesu lijepljenja lamela;

Namještaj sjenila s vlastitim rukama

 1. Izrezali smo trake duž označenih linija i, kao što je već spomenuto, svaka traka je izrezana na tri dijela. Ako trebate spremiti sliku ili uzorak pozadine, trebat ćete rezati papir u strogom redoslijedu i kako biste izbjegli zabravljivanje, na stražnjoj strani možete napraviti bilješke;
 2. Na kraju, lijepi papirnate trake na lamele. Nije strašno, ako trake ne leže točno, na kraju, nedostatci neće biti vrlo primjetni.

Namještaj sjenila s vlastitim rukama

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

73 + = 74

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map