Слепе у кухињи - водич кроз окретање и 45 фотографија

Слепе у кухињи – водич кроз окретање и 45 фотографија

Слепе у кухињи - водич кроз окретање и 45 фотографија

Висећи блиндови у кухињи можете:

 • Закривите прозоре, сакривајући кухињу од пратећих очију, док затварате собу управо толико колико желите.

Блиндс

За оне који планирају да организују прозор у кухињи завесе овај став, направили смо корак по корак водич о избору ролетне, укључујући и како да проверим свој квалитет у продавници и инсталира, а такође прикупљају 45 фото ролетне у модерне ентеријере.

Корак 1. Хоризонтални или вертикални?

Прво морате одлучити које врсте блинди требате - хоризонтално и вертикално?

 • Хоризонталне жалузине - ово ролетне са ламелама (летвице од којих се налазе завесе), смештене хоризонтално. Сходно томе, не могу се само затворити, већ се спустити и устајати горе и доле. Хоризонталне жалузине долазе у различитим величинама и могу се направити од: пластике, алуминијума, дрвета или бамбуса. Разговараћемо о томе касније.

Цонс: нажалост, дизајн хоризонталних модела је мање издржљив и лакши за управљање него вертикалне завесе - њихове летвице су често сломљене, цреаки, "бучне" на вјетру итд.

Прос: У овој категорији блинди имају већи избор у погледу материјала - од економичних пластичних модела до звучних дрвених. Као и све хоризонталне линије, летвице таквих завеса визуелно шире простор. Осим тога, можете одабрати моделе који се инсталирају директно на крилу прозора. Па, ако је ваша кухиња дизајнирана у класичном или медитеранском стилу, у стилу еко, прованса или земље, хоризонталне завесе ће се врло органски уклопити у његов ентеријер.

Хоризонталне жалузине у унутрашњости кухиње

Хоризонталне жалузине у унутрашњости кухиње

Хоризонталне жалузине у унутрашњости кухиње

1
 • Вертикалне жалузине су завесе, чије су летвице висиле са врха. На врху ламела су причвршћене на вијенцу, а одоздо су повезане ланцем. Вертикалне жалузине могу се направити само од тканине или фибергласа. Они могу да се отворе са десне стране лево, лево-десно или из центра у оба смера.

Прос: Главна предност вертикалних завеса је то што су направљене од тканине и стога изгледају много боље од пластичних или алуминијумских модела. Можете одабрати најразличитије дизајне и декорације летвица, осим тога, можете их сами промијенити расположењем или потребом. Постоје чак и мултифактуралне жалузине, украшене и монтиране у облику луке или љествице. По избору дизајна жалузине разговараћемо мало ниже, али сада заборавимо на друге важне предности хоризонталних модела - ово је њихова снага, практичност и издржљивост. Овакве жалузине не деформишу се од вјетра, лако се контролишу, скоро се не прљају и не изгореју.

Угодне бонусе: Вертикалне летвице визуелно подижу ниске плафоне кухиње и мање "шуме" на вјетру и током монтаже. Следећи фото клизач садржи вертикалне жалузине у унутрашњости кухиње и трпезарије.

 • Вертикалне жалузине у унутрашњости трпезарије
 • Вертикалне жалузине у унутрашњости трпезарије

Вертикалне жалузине у унутрашњости трпезарије

Разнобојне ролетне у унутрашњости кухиње

Корак 2. Изаберите материјал

Као правило, хоризонталне решетке могу се направити од:

 • Пластична хирургија - пластичне завесе веома лаган и тежине, једноставност одржавања, трошкова мање било које друге врсте завеса, али су брзо разбити и на крају спалити или чак деформисана услед прегревања од сунчеве светлости. Њихов век трајања је обично само 1 сезона. Поред тога, пластичне завесе имају мало "канцеларијске" изгледе, међутим, модерне ПВЦ жалузине могу симулирати текстуру и боју дрвета;

Пластичне ролетне

 • Алуминијум - ако изаберете ролетне у кухињи, обратите пажњу на ову верзију завеса. Да, алуминијумске завесе су скупљи од пластике и тканине, они су "бучни" и многи су повезани са пословним завесама, али су много јачи, издржљив и лакши за одржавање, влаге и отпорна на ватру, не бледе на сунцу;

Алуминијумске жалузине

 • Дрво - најскупља, али и најљепша верзија жалузине. Дрвене ламеле ће бити еколошке, релативно издржљиве, али ипак опасне и мало опуштајуће у бризи;

Дрвене жалузине

 • Дрвене ролетне у унутрашњости кухиње
 • Дрвене ролетне у унутрашњости кухиње
 • Дрвене ролетне у унутрашњости кухиње
 • Дрвене ролетне у унутрашњости кухиње
 • Дрвене ролетне у унутрашњости кухиње
 • Бамбоо - Бамбусову жалузину је лакша у одржавању и практична од дрвених. Изгледају добро и расипају светлост, они су јефтинији, али с временом расту мало под сопственом тежином.
 • Бамбус ролетне у унутрашњости кухиње
 • Бамбус ролетне у унутрашњости кухиње
 • Бамбусови зглобови

Али са којим материјалима можете одабрати хоризонталне жалузине:

 • Од крпе - ово је одлична опција за блиндове у кухињи, јер су, пре свега, лијепа, и друго, практична и издржљива због њиховог дизајна и материјала. Чињеница да су фабриц лајсне лечи посебно импрегнирани (акрил или поливинил хлорид) у ткиву није прекривен прашином, то не упија мирисе, масноћу и загађења домаћинства, не бледе на сунцу и била јача. Тканина ролетне су веома лако пере, мање "бучно" у ветру, по жељи, лајсне се могу мењати независно, па чак и да прилагоде своју висину. Дизајн тканине завеса је неограничен - они могу бити са шаблоном, шаблон, штампање фотографија, имају другачију текстуру, боју и декор. Савремене жалузине од тканине могу бити вишеслојне, постављањем лествице или лука.

Пластичне тканине

 • Од фибергласа (фибергласа) Ово је алтернативна верзија ролетни, такође одлична за кухињу. У погледу заштите од пожара су још боље ткиво као фибергласа не гори у ватри, али како је печена, не одаје никакве штетне супстанце и дим, јер је у потпуности еколошки материјал, који, за разлику од ткане летвица, није обрађен импрегнацију. Још једна карактеристика - треба их очистити само сувом методом.
 • Мултифакторске ролетне - вишеслојне вертикалне завесе од ткане и декоративне пластичне летвице у горњем делу, које по изгледу подсећају на лук, завјесу или ламбрекин. Доњи део решетки вишеслојних завеса може се направити од материјала било које врсте.

Мултифакторске ролетне

Али имајте на уму да се жалузине од меке тканине (без импрегнације) могу очистити на сув начин, а боље је поверити слојевито тло за хемијско чишћење. Дакле, такве завесе су погодније за трпезарије и дневне собе. С обзиром на дизајн ентеријера с једне стране - то је одличан избор, јер можете направити комбинацију која се тачно уклапа у ваш ентеријер. Али са друге стране, сувише сложен дизајн мулти-завеса може преоптерети простор и брзо постати досадно.

Што се тиче избора вијенца, све је једноставно:

 • Боље одаберите карнитове са алуминијумским кућиштем, а не пластичном.

Корак 3. Изаберите дизајн и боју завеса

Да бисте изабрали дизајн завеса, неопходно је да изађете из боје у унутрашњости. У том случају, имајте на уму да дизајн прозора у унутрашњости кухиње може играти улогу:

 • Аццент - онда су завесе одабране контрастним или светлим бојама, могу имати цртеж, штампање фотографија, занимљиву текстуру и различите нивое. Најчешће је ова опција дозвољена само ако је унутрашњост кухиње украшена уздржавањем, ау другим случајевима - такве самоодрживе завесе морају бити одабране пажљиво.

Слепе у унутрашњости кухиње

 • Балансирајући или неутрални елемент ситуације - у овом случају, завесе се бирају у основном бијелом, крему, сивом, беж или у тону зидова кухиње.

Слепе у унутрашњости кухиње

Можете одабрати завесе у боји посуђа, декор и кухињски текстил - столњаци, пресвлаке, јастуке на столицама, салвете итд. као што је приказано на слици испод.

Плаве жалузине у унутрашњости кухиње

И, наравно, морате размотрити стил ентеријера кухиње. Дакле, у кухињи у стилу класике, земља или прованса биће одговарајуће хоризонталне дрвене или алуминијумске жалузине, подсећајући на ролетне прозоре.

Хоризонталне жалузине у унутрашњости кухиње

На слици испод, пример како можете победити вертикалне жалузине у класичном ентеријеру.

Вертикалне ролетне у класичној унутрашњости

А у модерним ентеријерима у стилу минимализма, високотехнолошких, модерних и сл., Свака жалузина ће бити одговарајућа.

 • Ролетне у унутрашњости модерне кухиње
 • Ролетне у унутрашњости модерне кухиње
 • Ролетне у унутрашњости модерне кухиње-дневне собе

Ако су блиндо изгледа превише досадне и чврсте, онда их можете комбинирати са обичним завесама, ламбрекуинс, завесама као што је приказано на слици.

 • Блиндови у комбинацији са завесама у унутрашњости кухиње
 • Блиндови у комбинацији са завесама у унутрашњости кухиње

Ролетне са завесама

Ролетне са завесама

Корак 4. Изаберите величину завеса и начин везивања

Прије одласка у радњу или пре него што наручите ролетне, потребно је урадити мерења прозора како бисте разумели величине које треба да буду будуће завесе. Димензије блинди, а тиме и њихова цена, зависе од тога како желите да их инсталирате:

 • На зиду;
 • На плафону;
 • У отвору прозора.

У прва два случаја све је једноставно - мјеримо величину прозора, уколико је то стандардно, највероватније можете купити стандардне величине блинди у радњи. Стандардне димензије су дужине 1,60 цм или 1,80 цм (могу се подесити), а ширине 100, 110, 120, 130 и 140 цм.

 • Ширина прозора требала би бити 10 цм, а пожељно 20 цм мања од ширине слепила.
 • За нестандардне прозоре, на примјер, врло мале, панорамске или врло високе, блиндови се требају наручити у специјализованим продавницама.
 • Висина ролета треба да буде таква да доња ивица у слободној форми заостаје за подом или прозорском полугом за 2 цм.

Блиндови инсталирани унутар отвора прозора

Ако желите да инсталирате жалузине у кухињи у нишу прозора као на слици изнад, потражите затвараче 1-2 цм ширше од ширине прозора.

Али видео као што можете ручно промијенити висину ролетни:

 • Што се тиче димензија самих лајсни, њихова ширина је стандардна: за вертикалне летвице је 8, 9 или 12,7 цм, а за хоризонталне летвице - 16, 25 или 50 мм.

Корак 5. Испитајте квалитет ролетни у продавници

Ако планирате да купите жалузине у кухињи у продавници, онда ћете имати прилику да проверите квалитет предмета:

 • Прво покушајте брзо сакупљати и растворити завесе 10-15 пута. Ако механизам не емитује ни гласа и звецкање, то глатко отвара и лајсне за све време тест никада није предали, ово је велики ролетне. Онда можете да наставите да тестирате - превуците на хоризонталној модела (у проширена, али затворено) ручка од дна до врха - квалитет монтиран лајсне неће окренути и зауставити. У супротном, ролетне у затвореном облику ће преносити светлост и неправилно затворен отворен;
 • Хоризонтални тканина ролетне такође може: покушати да брзо отворен, затворите их 10-15 пута, ротирати ламела у различитим правцима - ако је машина почиње да се одузети, и ламела облик не баш, онда од таквих завесе треба одбацити. Квалитативна отвор за ваздух механизам ће радити глатко, без брушења и Сипе ће бити прикупљени равномерно и синхроно.

Узгред, имајте на уму да се добри ролетне се наћи на домаћим произвођачима ниској цени и сиромашни може се наћи у скупим европских брендова, од којих је цена, штавише, порастао је у 2015. години.

Корак 6. Инсталирање жалузине

Постављање ролни са властитим рукама је тема за одвојени материјал, иако их није тешко причврстити. На следећем видео снимку можете јасно видети како инсталирати хоризонталне жалузине директно на прозор. Детаљна упутства прочитана у нашем материјалу: Инсталација ролетни за 1 сат - корак по корак упутства за све врсте завеса.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

34 − = 27

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map