Kako upogniti suho in mokro način suhega zidu: nasveti za začetnike

Kako upogniti suho in mokro način suhega zidu: nasveti za začetnike

Kako upogniti suho in mokro način suhega zidu: nasveti za začetnike

Ali ste prišli do prvotnega večslojnega stropa za vašo kuhinjo? Ali se je odločil, da bo izdelal lok s mavčno ploščo? Ali pa bi radi okrog stene okrasili sobo s stolpci? Če želite katero od teh idej prevedeti v življenje, morate vedeti, kako upogniti suhomontažo.

Dekorativni elementi, ustvarjeni iz običajnih suhih zidov, so neverjetni

Z listov navadnih suhih zidov lahko ustvarite prave mojstrovine dekor

Načine za upogibanje suhih zidov

Izbira metode za upogibanje plošče iz mavca je določena s polmerom upogibanja in debelino suhega zidu, ki se uporablja za dokončanje sten ali stropov. Idealno za izdelavo ukrivljenih konstrukcij je obokana mavčna plošča, katere debelina je le 6,5 mm. Najbolj primerna je za ukrivljene oblike. Toda, če je potreben križni profil, ni smiselno kupiti celotnega lista tankih mavčnih plošč. Navsezadnje lahko upognete debelino debeline 9 ali 12,5 mm.

Zgornja meja zakrivljenega suhega zidu je videti nenavadno z originalnim sistemom osvetlitve

Iz zakrivane suhega zidu lahko ustvarite vse kompleksnost in konfiguracijo strukture

Strop iz gipsanskega kartona v kuhinji se bo pojavil v novi obliki, če bo dopolnjen z izvirno osvetlitvijo

Izvirnost tega kuhinjskega stropa je poudarjena z elegantno osvetlitvijo

Metoda suhe upogibanja

To je lažji način, ki temelji na obstoječi naravni fleksibilnosti mavčne plošče. Če je debelina pločevine 9 mm, je lahko ukrivljen suhi način, če je polmer najmanj 130 cm in debelino pločevine 12,5 mm, če je premer ni manjši od 180 cm.

Za ustvarjanje masivnih struktur, suha metoda upogibanja drywall

Upogibanje suhega lista se uporablja za ustvarjanje velikih in enostavnih struktur

Da bi upognili suhomontažni premaz, morate najprej narediti okvir. To je pritrjeno na eno stran lista, druga pa počasi pritisnjena na okvir, kar daje listu potrebno obliko, po kateri je list pritrjen na okvir.

Mavčne plošče se lahko upognejo le ob strani. Če se poskušate prepletati, se bo plošča zlomila.

Kako upogniti suhomontažno mokro metodo

Uporablja se, kadar je to potrebno radij upogibanja lista manj kot 130 cm. Na ta način, zviti list iz 50cm radija. V mokrem stanju, so za suhomontažno gradnjo listi bolj mehko in se lahko spreminjajo svojo obliko brez uničenja pod vplivom zunanje obremenitve. Po sušenju pa listi ohranijo svojo novo obliko in obnovijo prvotne parametre trdnosti.

Perforacija mavčne plošče z igelnim valjem omogoča, da je list mavčne lepenke potreben obrazec

Za želeno obliko lista mavčne plošče se pogosto uporablja igelni valj

Prednost tega načina upogibanja je pridobitev relativno gladke površine, ki zahteva minimalno obdelavo, pa tudi majhno porabo samoreznih vijakov. Pomanjkljivost je, da morate pregibati liste precej časa. Poleg tega je postopek bolj zapleten tehnično (potrebna so dodatna orodja).

Postopek zlaganja lista se lahko poenostavi s pomočjo posebne predloge

Predloga za prilagodljive liste mavčnih plošč vam omogoča poenostavitev in pospešitev postopka

Zložljiva drywall mokro potrebo obogatenih valja, ki mora prebode stanja do globine 1/2 - 1/3 debeline. Lepljenje sledi strani, ki se bo kasneje skrčila. Ni blazine? Nato naredite luknje s korakom 10-15 mm z navadnim šl. Če želite pospešiti postopek, lahko naredite »črtasto vrstico«. Vijake s premerom 2-3 mm so privit v leseni žarek v korakih 10-15 cm.

Udarite perforirano stran listov z vodo. Potrebuje malo, mora oplaščiti karton in podlago iz mavca, vendar ne pušča na drugi strani lista. V povprečju je treba listje navlažiti 10-15 minut 3-4 krat. Po tem je lista lepo upognjena nad predlogo in pritrjena v tem položaju. Obdelovanec mora biti pritrjen vsaj en dan - dokler se ne izsuši.

Končni lok mavčnih plošč pogosteje najdemo v sodobni notranjosti

Arkt iz mavčne plošče je ena najpogostejših konstrukcij

1

Mokra pot za upogibanje mavčnih plošč je precej preprosta, vendar potrebujete določene veščine za delo z materialom. Če še nikoli niste delali z njim, je bolje poskusiti upogniti majhen kos papirja na mokri način in nato opraviti glavno nalogo.

Kako upogniti suhomontažni polmer s polmerom manj kot 50 cm

Za take upogibanju morajo prodreti karton in sadre na eni strani vsak 3-5 cm. Manjša kot je upogibni polmer je manjši rez korak. Rezanje je treba opraviti zelo previdno, saj bo porušitev nasprotnega sloja kartona neizogibno povzročila, da se lista zlomi in poškoduje celovitost strukture.

Dekoracija notranjosti je lahko elegantna oblika, okrašena s pomočjo upogibanja z zarezami

Upogibanje z zarezami vam omogoča ustvarjanje elegantnih in odprtih modelov, ki bodo vrhunec notranjosti

Prednost te metode je visoka hitrost namestitve. Toda pomočnik bo potreben za delo, saj je obdelovanca zelo težko pritrditi na okvir. Obstajajo še druge pomanjkljivosti: velika poraba vijakov in kita za niveliranje (dobi se velika plast).

Fiksna struktura je pripravljena za zadnjo stopnjo dela - slikarstvo

Po zaključku slike bo dokončana struktura pokazala vse svoje dekorativne značilnosti

Plošča s kosi, pritrjenimi na profilu. Če je to lok, se prične pritrditi iz središča, postopoma se premika na robove. Kose se napolnijo in celotna površina je obdelana. Pri gnetenju krepite spoji pločevine s kačo, da preprečite nastanek razpok. Namesto tega lahko obdelate površino s steklenim flisom pred slikanjem.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

64 + = 73

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map