Kako postaviti ploščice v kuhinji: podroben opis postopka polaganja ploščic

Kako postaviti ploščice v kuhinji: podroben opis postopka polaganja ploščic

Kako postaviti ploščice v kuhinji: podroben opis postopka polaganja ploščic

Večina družin meni, da so keramične ploščice najprimernejša "oblačila" za kuhinjske zidove. Popolnoma je ploščica odporna na visoko vlažnost in temperaturo, močna in lepa. Proizvajalci ponujajo tako raznolikost tega materiala, da izbiranje ploščic za kuhinjo ne bo težko. Toda naloga polaganja ploščic je pogosto primerljiva s stroški samega materiala. Zato se mnogi ljudje želijo naučiti postaviti ploščice v kuhinjo, da se sami spopadejo s tem delom.

Za dokončanje kuhinjskih ploščic - eden najboljših materialov

Ploščica - eden najboljših zaključnih materialov za kuhinjo

Recimo takoj, da slabo postavljene ploščice, čeprav je zelo lepo in drago, lahko pokvari celoten videz vaše kuhinje. Zato večina ljudi raje ne prihranite pri storitvah profesionalnih tilerjev. Ampak, če imate informacije o tem, kako so postavljene ploščice v kuhinji, pa tudi z izjemno potrpljenjem, bo kakovostno izvajanje tega dela postalo zelo resnična stvar za vas. Še posebej, če ste kdaj imeli čas opazovati proces dela za polaganje keramičnih ploščic. Se ni zgodilo? To je tudi popravljiva stvar! Video o polaganju ploščic z lastnimi rokami, ki jih lahko preprosto najdete na spletu. Najpomembnejša stvar je potrpljenje in želja.

Kako postaviti ploščice v kuhinjo: popoln vodnik

Posebne plastične plavuti pomagajo postaviti ploščice natanko

Polaganje ploščic na stene se izvaja s pomočjo posebnih plastičnih žabic

Vsak mojster ima svoje načine in skrivnosti za postavitev ploščic. Ploščice lahko postavite na ometane stene ali mavčne plošče (odvisno od načina zaključka sten). Če so v vaši kuhinji stene obarvane z barvo, je mogoče, da se ploščica ne bo držala takšne površine. Nekateri mojstri svetujejo, da barva ni popolnoma očiščena, temveč preprosto naredi zarezo. Strokovnjaki močno nasprotujejo takim metodam, trdijo, da je potrebno odstraniti vso barvo, da bi stene z mavecjo poravnali in nato postavili ploščico. Toda praksa kaže, da se na strešeni steni z zarezami ploščica običajno obdrži. In ali je postavljeno enakomerno, je drugo vprašanje. Če stene niso poravnane (in v primeru rezov na barvi, to je tako), ni nobenega zagotovila, da bodo ploščice na steni gledali tako, kot želite.

Nekateri svetujejo, preden namestijo ploščico v vodo nekaj ur (tako kot sovjetski mojstri). To bo domnevno izboljšalo pripajanje osnove in materiala. Ni dokazov o učinkovitosti te metode. Sodobne rešitve za polaganje plošč se odlično ujemajo in brez namakanja.

Obstajajo trije načini polaganja keramičnih ploščic. To polaganje "na diagonali", "pri šivih" in "pri oblačenju". Najtežje se šteje, da je postavljena diagonalno, saj je potrebno rezati veliko ploščic, katerih poraba se ustrezno poveča. Pri zlaganju "v jutranje" višji uvrstitvi vodoravno premakne polovico ploščice (sredina ploščice v naslednji vrstici je nad šivom).

Priprava površine, materiali in orodje

Ta orodja so uporabna za polaganje ploščic

Orodja, potrebna za visokokakovostne zidane ploščice

Suhe ometane stene je potrebno napolniti z globokim penetracijskim premazom. Zdaj so na trgu naprodaj številne vrste praškov, vendar je njihova sestava skoraj enaka. Ne pozabite, da če natočite premaz iz posodice, vendar ga ne uporabite popolnoma, ga ne razlagajte nazaj v posodo. Po nekaj dneh skladiščenja, že uporabljen primer, proizvaja zelo neprijeten vonj.

Ko se prašek na ometu suši, pesek preneha ločevati od stene in lepilo bo bolj zanesljivo, da bo ploščica držala.

Veliko je tudi lepil lepila. Mnogi mojstri uporabljajo samo Ceresit in trdijo, da ni boljšega lepila od tega. Vendar pa praktično ni nobene razlike v sestavi in ​​kakovosti med uvoženim lepilom Ceresit in kakršnim koli domačim lepilom. Toda razlika v ceni je precej opazna. Zato ne bodite hitreje plačati dodatno za blagovno znamko, ampak vzemite najbolj cenovno lepilo za notranje delo.

Če želite določiti število ploščic, lahko preprosto izmerite območje stene in dodate 10% možnemu bitju in obrezovanju. Toda, če je vaš cilj shraniti, in če poznate velikost ploščice samega, lahko izračunate zahtevano količino s točnostjo enega elementa. Iz ploščice morate izrezati predlogo ploščic in jo pritrditi na steno. Tako boste natančno vedeli, koliko ploščic boste imeli v vsaki vrstici, koliko jih bo potrebno obdelati.

1

Mimogrede, bolje je postaviti rezano ploščico na mesta, kjer nihče ne bo pozoren na to: npr. Na stenah, pokritih s pohištvom ali zavesami, za cevi ali v temnih kotičkih. Če želite, da so vse vtičnice v stikalih točno v sredini ploščice ali na sredini šiva, potem morate natančno postaviti ploščice in kupiti ploščico z dobrim robom.

Kaj boste potrebovali za delo, razen za ploščice in lepilo za to? Rezalnik za pločevino ali bolgarski, kladivo, križ, ravno, vodilo, vedro z vodo, kovinski profil za mavčno ploščo, žeblji za moznik, lopatice (zrezane široke in majhne gume), svinčnik.

Kako postaviti ploščice v kuhinjo: navodila po korakih

Temeljitost in pozornost sta nepogrešljiva za delo s ploščicami s fotodisom

Ploščice s fotografskimi uredniki ustvarjajo čudovit vizualni učinek, vendar ga morate skrbno in previdno postaviti

Ponavadi ploščice za kuhinjskimi mizami in viseči omarici niso postavljene, ker je to precejšnja prekoračitev materiala. Če ste se odločili, da postavite samo predpasnik za kuhinjo (delovno steno) s ploščicami, začnite z risanjem vodoravne črte na steni na točki, kjer se miza konča. V tej liniji pritrdite ozek kovinski profil za mavčno ploščo (z robom 2-3 cm). Na njem bo temeljila na spodnji vrstici ploščic. Odrežite potrebne dele profila in ga pritrdite na steno z uporabo zatičev. Ne pozabite preveriti pravilne priloge z uporabo ravni.

Plastični odbijači in klini se uporabljajo za nadzor debeline spoja in položaja ploščic glede na druge. Če se odločite za izdelavo šivov 2 mm, morate kupiti križ 2 mm, če potrebujete 3 mm, potrebujete križe te velikosti.

Velikost lopatic, uporabljenih za delo, je odvisna od velikosti ploščice. Torej, če postavite veliko ploščico (230 x 350 mm), potem potrebujete veliko zobato lopatico z višino in širino 10 mm zob. Če imate manjše ploščice, izberite lopatico z zobmi 8 ali celo 6 mm.

  • Gnetite lepilo

Za lepenje lepila na želeno konsistenco natančno preberite informacije na embalaži. Ročno gnetenje z močnim vrtanjem z vijačno kapo ali električnim mešalom. Slednje je praviloma samo za profesionalne tilerje - to je drago veselje.

Mešano lepilo je treba infundirati 5-10 minut, potem ko ga je treba ponovno mešati. To naredite tako, da lepilo postane mehkejše in bolj plastično. Uporablja se na ploščici z zrezano lopatico. Mimogrede, lopatico mora biti vedno v vodi, tako da se ne nabira in lepi. Zato potrebujemo vedro vode. Za preverjanje letala se uporabljajo pravila aluminija.

Iz teh načinov polaganja ploščic je enostavno izbrati najprimernejše

Iz obstoječih treh načinov polaganja ploščic lahko izberete najbolj privlačne

Ugotovite, kje bo vrh, in če bo na dnu ploščice, pomagal puščici iz hrbta. Nahaja se spodaj. Da ne boste vsakič v roke v roke obrnili ploščice, poiščite to puščico, postavite ploščico v kup, tako da je puščica na vseh ploščicah na eni strani in narisajte črto s svinčnikom vzdolž riti. Tako označujemo zgornji ali spodnji del ploščice. Zdaj, pogled na riti, lahko takoj razumete, katero stran, da bi to ploščico pritrdili na steno.

  • Nanesite lepilo na ploščice

Lepilo nanese na ploščico z navadno ravno lopatico. Presežek se odstrani z zrezano lopatico. In s tem brez napora z vaše strani potisnite v vedro lepila (navsezadnje lopatico smo mokri, ker je ves čas v vedru vode). Na spodnji strani ploščice ostanejo celo žlebovi lepila. Poskusite držati lopatico brez nagiba, pravokotno. Od tega je odvisna debelina nastale plast.

  • Ploščo pritrdimo na steno
Najpreprostejši način postavitve ploščice bo lahko obvladovati tudi začetnike

Polaganje ploščic na najbolj običajen in preprost način je na voljo tudi za začetnike brez izkušenj

Ploščica z lepilom je na steni in enakomerno pritisnite. Preverite navpičnost in raven ravni. Če je stena ometana pravilno in profil je fiksiran vodoravno, ploščica postane tako, kot bi morala, je zelo problematično, da ga pritisnete z velikim kosom. Druga ploščica je zlepljena ob prvem, od zgoraj in od spodaj med ploščicami, ki jih vstavljamo. Letalo se preveri z uporabo pravila. Ne sme biti nobenih vrzeli.

Nekateri mojstri uporabljajo lepilo na steno, ne pa na ploščice. To je drugačen način polaganja, rezultat po vseh pravilih pa ni slabši. Mnogi verjamejo, da se na ta način ploščice ujemajo manj enakomerno, čeprav veliko hitreje.

  • Kako zmanjšati ploščico?

V kotu je ploščica pritrjena. Ploščice so rezane z uporabo posebnega orodja - rezalnik ploščic. Če ga nimate, naredite rez z navadnim rezalnikom stekla, nato pa zlomi ploščico na robu mize ali blata. To naredite previdno, ker se lahko izrežete o ostrem keramičnem robu. Če je potrebno na ploščici (pod vtičnico ali stikalo) narediti urezane zareze, je najbolje uporabiti brusilni stroj z diamantnim diskom (brusilnikom). Seveda je veliko prahu, vendar pa vsak novinec ne more privoščiti posebnega stroja za rezanje ploščic z vodo.

Ne pozabite, da lahko položite ploščice le 15 minut po lepljenju. Če je več časa minilo, je bolje, da odstranite ploščico, očistite steno in ploščico in ga znova vstavite.

  • Kako okrasiti okna pobočja in vogali?
Ta način dokončanja pobočij samodejno poudarja njihovo slogovno pripadnost

Izviren način dekoriranja pobočij vam omogoča, da ohranite celotno zasnovo kuhinje

Za natančno risanje vogala stene ali okenske proge se uporabljajo plastični vogali, pri katerih so skriti konci ploščic. Kot mora biti približno 2 mm večji od debeline ploščice. Če je debelina ploščice na primer 7 mm, potem mora biti kot 9 mm, če je manjši, robovi ploščice ne bodo v kotu.

Lepilo se suši približno 24 ur. Po tem lahko odstranite kovinski profil, ki je služil kot podpora spodnje vrste ploščic. Dol se ne premika.

  • Spoji za fuge

Ko se odstranijo vsi križi, ki so vstavljeni med ploščicami, lahko začnete brizganje šivov. Potrebovali boste posebno maslo, ki ustreza barvi vaše ploščice. To je prašek, ki ga je treba razredčiti, tako da konsistenca ni preveč gosta in ni preveč tekoča. Enako razdelite material med ploščice z gumijasto lopatico. Po tem obrišite keramične ploščice z rahlo vlažno krpo ali gobo.

Koristni nasveti

Če ste začeli načrtovati novo kuhinjo, ne pozabite, da keramične ploščice ne ščitijo samo stene pred vlago in maščobo, temveč tudi estetskim elementom. Obleka za stene je treba izbrati tako, da je organski dodatek k vaši kuhinji. Če v kuhinjo postavite izvrstno kuhinjo, je bolje, da izberete eno-tonsko ploščico. Če je vaše pohištvo nezahtevno, je ploščica lahko najpomembnejši del zasnove kuhinje. Pazite na ploščice za kuhinjo, ki vključujejo ploščico glavnega tona in zaključek ploščic. Proizvajalci ponujajo predmete s tiskanjem fotografij in ekskluzivne dekorativne ploščice, izdelane po vašem naročilu.

Primeri fotografij za polaganje keramičnih ploščic v kuhinji

Za vse vrste primernih klasičnih keramičnih ploščic

Klasične ploščice z dekorjem za kuhinjo dobro izgledajo v vsaki notranjosti

Združevanje različnih vrst ploščic omogoča okrasitev zidov kuhinje

Združevanje različnih ploščic - pogosto zaradi svoje spektakularne poti zaključevanja kuhinjskih zidov

Za stene kuhinje se pogosto uporabljajo ploščice z risbami na gastronomski temi

Nenavaden videz izdelka "apple" je idealen za zaključek kuhinjskih zidov

Svetel dekorativni poudarek v tej kuhinji - barvite slike zelenjave in plodov na ploščici

Okrasite kuhinjo z zelenjavo in sadjem - oživili bele stene in postali svetel dekorativni poudarek v notranjosti

Ploščica z okrasom lahko postane pravi okras kuhinje

Ploščice lahko prinesejo dotik v notranjost kuhinje, še posebej s tako elegantnim in elegantnim okrasom

Neobičajno je, da se pravokotne ploščice položijo čez, in to pričakujejo oblikovalci

Pravokotne ploščice se lahko položijo čez, s čimer se doseže nenavaden vizualni učinek

Privlačnost geometrijskega vzorca na ploščici je nedvomno

Geometrija kuhinje je omejena in preprosta, hkrati pa zelo privlačna

Za prostorno in svetlo kuhinjo je dobra izbira svetel fotodeker na ploščici

Svetel fotodekor se vse bolj uporablja za dekoriranje sodobnih prostornih in svetlečih kuhinj

Za kuhinjo v rustikalnem slogu je idealna za imitacijo naravnega kamna

Prvotna ploščica "pod kamnom", ki omogoča ustvarjanje učinka grobe naravnosti

Zoniranje kuhinje se lahko opravi s pomočjo ploščic kontrastnih barv

Za razporeditev kuhinjskega prostora lahko uporabite ploščico kontrastnih barv

Kombinacija svetlih in temnih ploščic v smislu dekorativnosti izgleda zelo privlačna, ljubka in zabavna

V notranjosti je postala vesela, svetla in poživljajoča kombinacija ploščic v tej kuhinji

Različni načini polaganja ploščic bodo okrepili dekorativni učinek

Za večji dekorativni učinek lahko uporabite ne samo različne ploščice, temveč tudi različne načine stylinga

Makro slike v kavarni so danes zelo priljubljene med oblikovalci

Če prostor omogoča kuhanje, lahko okrasite stene z makro-slikami sadja, kot so jabolka ali pomaranče

Očitna motnja v vzorcu ustvarja veselo, igrivo in brezskrbno razpoloženje

Vesela ploščica, postavljena brez strogega naročila, bo ves dan ustvarila veselo in brezskrbno razpoloženje

Samo pravi strokovnjaki bodo lahko naredili ploščico glavni okrasni element kuhinje

Kompleksne kombinacije vzorcev, načinov polaganja in velikosti plošč bodo postale resnično vrhunec kuhinje, vendar jim bodo bolje zaupali

Svetla meja in kombinacija več barv so postali okras tega kulinarstva v slogu države

Notranjost kuhinje v slogu države se lahko dopolni z uspešno kombinacijo ploščic različnih barv in svetlega roba

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map