Kako narediti tekoče ozadje v domu: metode izdelave in metode dekoriranja sten

Kako narediti tekoče ozadje v domu: metode izdelave in metode dekoriranja sten

Kako narediti tekoče ozadje v domu: metode izdelave in metode dekoriranja sten

Izvirno oblikovanje sten lahko ustvarite na dva načina - uporabite edinstvene materiale ali vzorčne barvne rešitve. Vendar pa obstaja možnost, da združite "dva v enem" z eno od najbolj tehnološko naprednih stenskih oblog. Liquid ozadje v notranjosti in omogočajo, da eksperimentirate z različnimi teksturami in barvno shemo - je vse odvisno od vrste premaza, okrasnih dodatkov in spretnostih možnosti primeneniya.Nekotorye tekočina ozadje dekor.

Tekoče ozadje - kaj je to?

Sestava tekočih ozadij vključuje tekstilna in celulozna vlakna, mešana z lepilom, barvilom in različnimi dekorativnimi vključki. Tekstura in topografija prevleke sta odvisna od kakovosti vlaknate podlage, ostale komponente (razen lepila) so zasnovane samo za vizualni učinek.

okras kuhinje

Dekoriranje kuhinjskih zidov

Zidna dekoracija

Stenska in stropna dekoracija

raznolikost barv

Raznolikost barv in tekstur

Na opombo! Mnogi zmedejo tekoče ozadje z dekorativnim ometom, vendar z nekaterimi zunanjimi podobnostmi imajo ti materiali znatne razlike v sestavi in ​​uporabi. Dekorativni omet je narejen na osnovi mineralnih drobtin, zato se hitreje zamrzne in zahteva znanje pri delu (potrebno je celotno površino pokriti s ravno plastjo, sicer lahko vidimo sklepe). Tekoče ozadje je mogoče izdelati tudi iz starih ozadij, zahvaljujoč mehkim vlaknima pa so prijetnejši na dotik in lahko celo z njimi delajo tudi začetniki.

Vrste tekočih ozadij za stene

Glede na sestavo substrata se razlikujejo ti tipi premazov:

 • Svila - najdražja in najbolj spektakularna. Ko so izdelani, se uporabijo tako naravni kot umetni niti, zaradi česar sloj ne izgori na soncu in do 15 let ohrani svoj prvotni videz.
 • Svilene celuloze so narejene iz mešanice svile in celuloze (npr. Bombažna vlakna ali papir). Značilnosti izvedbe so seveda 10-krat slabše od čistih svile, vendar je cena nižja.
 • Celuloza - nizkocenovna vrsta prevleke zaradi razpoložljivosti in nizke trdnosti substrata. Lahko izžgejo iz vpliva ultravijoličnega, zato potrebujejo dodatno predelavo.
tekoče ozadje

Tekoča ozadja z učinkom svilene tapiserije

dekor

Stropna dekoracija

Za sestavo lepila se uporabljajo posebne mešanice in se uporabljajo za pritrjevanje ozadij - vsak proizvajalec ima lasten recept, ki se ujema z različnimi osnovnimi vlakni.

Ker so dekorativni dodatki priljubljeni taki vključki:

 • mineralna sljuda, kamna (marmor, kremen), koralni pesek;
 • zelenjava - alge, lesni sekanci;
 • dekorativne - bleščice, kroglice, okrasne, biserne, zlate in srebrne niti, lahkotna.
bleščice

Sequins za tekoče ozadje

Barvila se uporabljajo izključno v vodi, saj je suha zmes razredčena z vodo.

Nasvet! Vnaprej pomislite, kateri račun najbolje ustreza notranjosti vašega apartmaja. Tekočinski premaz lahko na steni gleda kot na svileno tapiserijo, dekorativni omet ali papier-mache.

Vrednotenje materiala

Ta vrsta prevleke je postala tako priljubljena pri potrošnikih, ne le zaradi svojih dekorativnih lastnosti, saj obstaja veliko materialov, ki lahko konkurirajo nanj za različne teksture in barve. Glavne prednosti tekoče ozadje so zelo različne lastnosti.

 • Ekološka združljivost temelji samo na naravnih materialih, zato vam ni treba skrbeti za škodljivost njihovih učinkov in različne izhlapevanje. Ne povzročajo alergij ali drugih draženja, bodisi z dotikom ali z vdihavanjem.
 • Varnost (vključno z ognjem) - razred tekočih ozadij KMZ se lahko uporablja tudi v prostorih z visoko gostoto ljudi.
 • Dobra toplotna in zvočna izolacija - premaz ustvarja dodaten sloj, ki preprečuje prenos zvoka in ohranja toploto v bivalnih prostorih.
 • Elastičnost - ozadje ohranja svojo celovitost tako s padci temperature kot z majhnimi deformacijami ležajne površine (na primer pri krčenju nove zgradbe).
 • Prepustnost hlapov - prevleka se imenuje "dihanje", ker prosto prehaja molekule zraka. Zaradi tega se stene ne obremenjujejo - majhna količina vlage se enostavno izhlapi skozi ozadje, kar preprečuje, da se glive in druge škodljive rastline razvijajo.
 • Antistatik - material ima izrazit učinek odbijanja prahu, ki vam omogoča, da se ne delite s čiščenjem. Ta lastnost je posebej cenjena pri dekoriranju sob za otroke in alergike.
ozadje

Tekoče ozadje - okolju prijazno, lepo in prijetno na dotik

Poleg tega ima tekoče ozadje in uporabne prednosti:

 • Možnost samonastave - razredčiti sestavo vode in raven nastale mase na steni bo lahko tudi oseba, ki je prvič prevzel popravilo. Tudi mojstri pravijo, da se je mogoče prilagajati aplikacijski tehnologiji v samo 10-15 minutah.
 • Tekoča ozadja so primerna za dodelavo različnih nestandardnih elementov (koti, letve, okviri vrat in oken).
 • Za oblikovanje gladke in lepe površine ni potrebno skrbno načrtovati letala pred nanosom ozadja. Napake sten in stropov do 3 mm so popolnoma prekrite s samim materialom.
 • Umazane ali poškodovane dele ozadja je mogoče odstraniti in zamenjati z novim slojem.

Kljub tako številčnosti prednosti obstajajo tekoča ozadja in pomanjkljivosti. Prvič, cena. Visokokakovostna prevleka iz svile stane veliko, zlasti v primerjavi z alternativnimi tipi - papirnatimi ali vinilnimi materiali. Ampak to pomanjkljivost je mogoče obiti, če naredite tekoče ozadje za stene s svojimi rokami. Drugi negativni - "steklina": od stalne izpostavljenosti vlagi se lahko prevleka mokro, piling ali pade.

Na opombo! V prostorih z visoko vlažnostjo je premaz mogoče obdelati z lakirnim premazom (najbolje je prepustiti paro, da se ohrani učinek "dihanja"). Toda če sosedi uredijo poplave - to ne bo rešilo novih popravil.

Oblikovanje tekočih ozadij doma

Izdelovanje tekoče ozadje z lastnimi rokami je preprost postopek, če poznaš sestavo in deleže sestavin. Tudi doma, lahko naredite tako preprosto pokrivalo papirja kot tudi učinkovito posnemanje tkanine tapiserije. Poglejmo si natančneje sestavo različnih ozadij.

1

Univerzalni recept za tekoče premaze

Najpreprostejša različica prevleke doma je tekoča papirja ozadje. Primerno za skoraj vse odpadne papirje - stare časopise, revije, ostanke starih tapet, kartona in drugih celuloznih krpe. Idealna podlaga pa je prepoznavna za običajne liste tiskanega papirja v formatu A4 in že uporabljene, to je osnutke.

Pomembno! V papirni masi ne sme biti tujih vključkov, kot so škotski trakovi, sponke ali sponke.

Postopek po korakih, kako narediti papir iz papirja sami:

 • Pripravimo celulozno bazo. . Reza s škarjami ali drobilnika natisnjenimi listov na koščke 10 cm, moštvo smeti - v trakove 1-3 cm smo dali v plastični posodi in jo napolni s toplo vodo (30-40 ° C) stopnja 1: 5.
 • V vodi segamo od ure do 3-4, tako da so potaknjenci ustrezno otečeni.
 • Če izbrano lepilo ne vsebuje fungicidnih sestavin, jih je bolje dodati v vodo v tej fazi.
 • Premešano maso zmešamo in zmešamo z gradbenim mešalcem, dokler ne dobimo homogene kaše mehkega skuta.
celuloza

Brušenje celuloze z gradbenim mešalcem

 • Naslednji korak je dodajanje astringentnega elementa. Načeloma je primerna katera koli pasta za ozadje, čeprav lahko izberete tudi naravno kompozicijo, na primer prašek na gline z pasto iz pšenične moke. Optimalna možnost "trgovina" za izdelavo papirja oboevsvoimi rokami - CMC, Bustilat in PVA.

Na opombo! List A4 A4 tehta približno 5 g. Količina lepila mora biti enaka teži papirja.

 • Skupaj z lepilom dodajte barvni pigment. Pri izračunu njegove količine upoštevajte, da se posušena ozadja na steni pojavi lažja od mokre mase. Da bi dobili enak ton, je bolje uporabiti tekoče barve.
 • Pripravljena baza je hermetično zapakirana. Najenostavnejša možnost je uporaba plastične vrečke. "Zorenje" baze se zgodi v 12-14 urah, največ na dan.
 • Dodamo različne dekorativne elemente že mlajši starosti in jih ne premikajte ročno. Hkrati lahko dodate pastozno barvo, neenakomerno mešanje, ki ustvarja edinstven dekor tekočih ozadij - tako imenovana "mavrica".
 • Za meri jakost prevleke lahko dodamo sestavku sadre (najpogosteje se uporablja skupaj z PVA), vendar to sestavino zmešamo tik pred nanosom na steno, je hitro strdi. Gipsan prah se uporablja v sorazmerju s papirjem 1: 1. Za lažje izračune je mogoče izkoristiti merilno žlico iz otroške hrane, v kateri se položi 5 g mavca.
ozadje

Papirne tapete

Pomembno! Natančen odmerek komponent, izračunanih na 1 m2 površine: 350 g papirja, 40 g CMC, 30 g sljude v prahu, 15 g sintetičnih filamentov, 5 g bombaža.

Tapiserija stene z lastnimi rokami

Če vam je bila všeč struktura imitacije tkanine, vendar je nakupovalni material predragen - ni pomembno, vam bomo pokazali, kako narediti tekoče ozadje z učinkom tapiserija doma.

ozadje

Tkanine za ozadje z imitacijo tiskanih tiskov

Kot podlago lahko uporabimo naslednja gradiva (razmerja se lahko izberejo poljubno):

 • vatu (običajno zdravilo ali grelec "Ecowool")
 • vlaknata masa - laneno seme, volna, sintepon ali poliester
 • Naravne ali umetne niti - od zapletov in tuljav do starih pletenih stvari

Skupno za vsa ta vlakna je ena - jih je treba temeljito zdrobiti. Škarje in ostri noži (npr. Ozadje) vam bodo pomagali pri rezanju.

Pomembno! Manjša je osnova zdrobljena, bolj enakomeren bo premaz izgledal. Toda, če želite izdelku dati "lupino", lahko uporabite večje fragmente.

interspersing

Izvirni vzorci dolgih večbarvnih niti

Podstavek je impregniran z vezivom (razmerje 1: 1). Kot v prejšnjem receptu, za njega izberemo najprimernejšo pasto za ozadje in ne pozabimo na obvezno dodajanje fungicida. Dobra mešana masa ostane zorjena 5-8 ur.

Posebno pozornost namenjamo barvi. Ker je večina podlage že sestavljena iz barvanih niti, se morajo harmonično mešati skupaj. Če so vse barve nasičene in svetle, lahko dodate belo, bež ali svetlo sivo tkanino kot združevalno bazo. Če se v glavnem uporabljajo svetlobe odtenki - jih lahko neboleče barvajo z barvili. Dekorativni elementi (na primer, bleščice ali majhne kroglice) so po želji dodani pripravljeni masi.

ozadje z iskricami

Tekoče ozadje z iskricami

Ozadje z učinkom "leseni omet"

Pokrov za stene je mogoče izdelati tudi iz odpadkov po žaganju drva. Tako kot osnovni material se ne uporablja sam papir, ampak njegov predhodnik - lesni ostružki.

Kako narediti tekoče ozadje žagovine?

 • Izberemo najmanjše ostružke (jih lahko presejemo skozi sito velikega sita), vlijemo v globoko plastično posodo.
 • Dodajte barvilo in premešajte.

Nasvet! Sence ne bi smele zamašiti barve naravnega lesa, zato je vredno uporabiti barvo bež, rjave ali breskve.

 • Izpolnite z lepilom PVA.
 • Nastali sestavek zmešamo z mešalcem v gradbeništvu ali ga zmešamo z rokami, nato pa pustite, da se zorijo 8 ur.
 • Če želite, dodamo dekorativne sestavine - zaželeno je, da uporabite najmanjše vključke, na primer sljudno v prahu, kremenčev pesek.
 • Gips je zlijemo in temeljito premešamo, dokler ne dosežemo doslednosti kita. Razmerja žagovine in lepila so enake kot v prvem receptu (univerzalni).
 • Maso smo postavili na steno, ne da bi pozabili lastnosti gipsa hitro zamrzniti.
kritje

Tako izgleda izgled "drevesa"

Pomembne odtenki izdelave domačih ozadij

Verjetno ste že razumeli bistvo postopka, kako narediti tekoče ozadje z lastnimi rokami. Velika prednost tega prevleke je, da se lahko recept in sestava po lastni presoji spremenita z uporabo materialov, ki so pri roki. Glavna stvar je, da razmerje med lepilom in suhimi polnili ostane nespremenjeno.

Pomagati poskusnikom - nekaj nasvetov in načinov popravljanja napak izkušenih mojstrov:

 • Pripravite več vzorcev iz obstoječih surovin, ki jih je mogoče preskusiti na stenah, pokritih s pohištvom, kjer poškodovana prevleka ne bo problem. V primeru popolne utrujenosti se ne razburite - neuspela mešanica se lahko zlahka odstrani s površine, preden se lepilo strdi.
 • Če se ozadje izkaže, da je preveč krhko in po sušenju začne lupiti, je treba povečati masni delež adstringentne sestavine (lepilo, sadra).
 • Če je masa slabo pritrjena, pade ali zdrsne s stene, se oprijem poveča z dodatkom lepila in vode.
 • Zaščita posušenih ozadij (zmanjšana elastičnost) popravi veliko število ojačitvenih elementov - vlaken ali niti.

Zanimivo! Strokovnjaki svetujejo, da material bolj vidno in teksturo poveča število različnih sestavin osnove - tako vlaknatih kot mineralnih.

Tehnologija uporabe tekoče ozadje na stene in strop

Postopek popravila s tekočimi ozadji, kot je že omenjeno, ne predstavlja posebne zapletenosti, vendar je še vedno na voljo nekaj odtenkov. Razmislite o zaporedju korakov in značilnostih vsake od njih.

risanje ozadja

Uporaba tekoče ozadje z lopatico

Priprava tekočih ozadij

Kako narediti tekoče ozadje sami, smo že ugotovili, zato bomo razmislili o redčenju končnega nabavnega paketa. Seveda je na vsaki embalaži prikazano razmerje in podana navodila za pripravo mase, vendar se bomo zadrževali v tistih trenutkih, ki niso natisnjeni v tiskanih informacijah.

 • Tudi pri nakupu smo pozorni na dejstvo, da so bili vsi paketi s tekočimi ozadji iz ene serije. To bo pomagalo preprečiti razlike v barvnih odtenkih. Če ne dobite prave količine, nato pa preden zrasite, nalijete vsebino vseh paketov v eno posodo in premešajte.
 • Voda za tekoče ozadje je bolje, da se toplo - 30-40 stopinj. To je lepo za roke, proces raztapljanja pa bo hitrejši.
 • Končano maso bolje zmešajte z rokami, tako da ne poškodujete strukture vlaken in ne pokvarite okrasnega učinka.
 • Količina vode, ki jo izvajamo v skladu z navodili, vendar če je nastali sestavek pregroben, je dovoljeno, da se zmes malo razredči pred nanosom na steno.

Pozor, prosim! Pripravljena raztopina se priporoča za uporabo v enem dnevu, vendar, če je prišlo do napačnega prikaza - masa se lahko shranjuje v hermetično zaprti posodi ali v plastični vrečki za 1-2 tedna.

malta

Priprava raztopine iz končne mešanice

Priprava površine za dodelavo

Pred popravilom s tekočimi ozadji morate izvesti površinsko obdelavo.

 • Odstranimo ostanke starih premazov - ozadje, barve, belo perilo in drugo.
 • V prisotnosti pomembnih napak v ravnini (globoke reže, luknje) jih izravnavamo s kiti. Če so nepravilnosti majhne, ​​vam ni treba uporabiti dodatnega ometa.
 • Različni kovinski elementi (pritrdilni elementi v betonu, samorezni vijaki na mavčnih ploščah) so prekriti z emajlami ali oljnimi barvami, da se izognemo koroziji.
 • Uporabljamo univerzalni ali posebni premaz. To je potrebno ne samo za povečanje oprijema površine, temveč tudi za zmanjšanje vpojnih lastnosti materiala stene.
podlaket

Primer - zadnja faza pripravljalnega dela

Pozor, prosim! Za tekoče ozadje je pomembna površinska podlaga, ki se lahko po sušenju izkaže. Zato je tudi, če je osnova popolnoma ravna, vendar obarvana (npr. Mavčno ploščo, odporna proti vlagi), jo je treba zapreti z belim kiti.

Postopek za nanašanje tekočih ozadij

Za razliko od standardnih vrst stenskih oblog, je dekoracija sten s tekočimi tapetami bolj podobna nanosu tanke plasti ometa.

Shema načrtov dela je naslednja.

 • Na steni z lopatico uporabljamo majhno količino ozadja.
 • Lopatica razporedi sestavo po površini sloja 2-3 mm (večja debelina je vredna samo, če obstajajo znatne nepravilnosti).
 • Kelmu se nahaja pod kotom 5-15 stopinj do stene. Gibanje (krožno, vodoravno ali navpično) je odvisno od učinka, ki ga želite dobiti. Močno pritisnite na rezilo ni potrebno, sicer bo relief reliefa izginil.
 • Naslednji "otok" tekoče ozadje je postavljen na prostem prostoru in se raztegne na že uporabljeno površino. Ponovite algoritem, dokler površina ni popolnoma oblikovana.
risanje ozadja

Načelo uporabe tekoče ozadje

 • Po končani uporabi paste za ozadje na steno ali strop, poteka skozi zunanjo plast gladkega likalnika, ki doseže enakomernost prevleke.
 • Presežek smo odrezali z ostrim nožem, potem ko je ozadje posušilo.

Pozor, prosim! Uporabljene tekoče ozadje se lahko suši vsaj 24 ur, odvisno od debeline sloja in vrste prevleke. Hkrati je možno in potrebno urediti zamenjavo zraka v prostoru (osnutek).

Video: master-class pri uporabi tekočih ozadij

Dekorativne značilnosti tekoče ozadje

Zaradi narave materiala in lahkotnosti njene uporabe lahko notranjo obliko s tekočimi ozadji močno spreminjata različni vzorci ali slike.

Vrste risb s tekočimi ozadji

Risbe z tekočimi tapetami na steni so dve vrsti:

 • Ornament - geometrijsko, vegetativno, stilizirano kot antologija ali etno slog. Tak zaključek je lahko tako lakoničen, saj uporablja le nekaj elementov in v obliki arabesk, ko za vzorcem skoraj ni ozadja.
okraski

Črnobelo ornament

whorls

Elegantni kodri

hieroglifi

Hieroglifi v egipčanskem slogu

 • Slika. To je lahko risanka za otroško sobo in eleganten bas-relief, poudarjen v barvi kontrasta, v dnevni sobi ali v dnevni sobi in nežni romantični spalnici.
Zidna dekoracija

Otroška dekoracija za dečke

otroci

Otroška dekoracija za deklice

Kako narediti risbe s tekočimi ozadji

Risba tekoče ozadje se ustvari v več fazah. Prvič, kontura prihodnje slike ali vzorca se nanese na površino, in šele potem je napolnjena z ozadjem mase različnih odtenkov.

polnjenje kontur

Polnjenje poti

Za tiste, ki nimajo umetniških veščin, se priporoča prvi korak, da uporabite šablono za tekoče ozadje, ki ga lahko kupite v kateri koli gradbeni trgovini ali si sami izdelate. Za majhne slike se šablono tradicionalno uporablja, ga pritrdite na pravo mesto s pomočjo barvnega traku. Če želite povečati risbo s šablon na večjem delu stene, najprej premaknite linije na steklo in jo nato osvetlite, tako da bo slika prikazana na steni. Sprehodite v senci s svinčnikom - in temelj prihodnjega nakita je pripravljen.

šablono

3D slika

Porazdelitev tekoče ozadje vzdolž predvidene konture slike je treba opraviti zaporedoma, pri čemer se območja, ki med seboj ne pridejo v stik, najprej zapolnijo. Presežek obojnoj teže, ki je zapustila za meje linij, udarimo z lopatico, istočasno izravnavamo. Naslednja področja se napolnijo, ko se predhodne posušijo. Prepričamo se, da med večbarvnimi območji ni nobenih vrzeli. Če je potrebno, barve obrisemo s peresom s čopičem na že suhih ozadjih ali, nasprotno, da bi kristalizirali konturo, istočasno na sosednje dele risbe barvamo večbarvne ozadje, ki zamegljuje meje.

Podrobna video navodila iz izkušenega mojstra

Upamo, da bodo pridobljeni podatki koristni za domače obrtnike, zlasti ker popravila s tekočimi premazi ne moremo imenovati še posebej drago. Tisti, ki imajo raje zagotovljeno kakovost, imajo vedno priložnost, da izkoristijo izkušnje in strokovnost strokovnjakov.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

80 − 79 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map