Kako narediti police iz mavčnih plošč: master razred od profesionalcev

Kako narediti police iz mavčnih plošč: master razred od profesionalcev

Kako narediti police iz mavčnih plošč: master razred od profesionalcev

Kot kaže praksa, tudi v majhni družini, kot čas gredo, ni dovolj prostora za stvari. Rešite problem pomanjkanja prostora, lahko kupite nov regal, omarico ali komodo predala. Ampak to ni lahka odločitev, kajti razsuti pohištvo mora biti "primeren" v prostor, tako da se usklajuje z notranjostjo. Ena najpreprostejših rešitev je po naročilu pohištvo. Seveda lahko naročite ustrezno nišo ali polico, običajno pa je ta storitev draga. Povedali vam bomo, kako narediti police iz mavčnih plošč.

Police iz gipsanega kartona lahko učinkovito ločijo kuhinjo iz dnevne sobe ali jedilnice

Police lahko ločijo kuhinjo iz dnevne sobe in poudarijo njihovo okrašenost s svetlobo na kraju samem

Drywall je edinstven material, ki se lahko uporablja ne le za postavitev predelnih sten ali namestitev lažnega stropa, temveč tudi za ustvarjanje različnih niš, police in vgrajenih omar. Postali bodo funkcionalno in praktično mesto za shranjevanje stvari ali kuhinjskih pripomočkov ter izvirno notranjost. Če po popravilih imate odrezke iz suhih zidov - jih ne zapišite. Tudi če vam ni dovolj prostora, lahko udobna polica predstavlja vrhunec v notranjosti.

Zakaj drywall?

Drywall listi so zelo enostavni za obdelavo in namestitev. Delo z gipsokartonnym materialom, ni treba imeti znanja o gradbenih in montažnih delovnih mestih. Za to je dovolj elementarne natančnosti in iznajdljivosti. Drug "plus" v korist drywall je enostavno. Poleg tega lahka teža ne le pločevine mavčne plošče, temveč tudi kovinske profile, ki se uporabljajo za izdelavo okvirja.

Drywall listi bodo pomagali uresničiti najbolj izvirne ideje

Iz navadnih listov drywall lahko ustvarite nenavadne, zelo lepe modele

Pri vsakem delu se pozornost posveča dekorativni obdelavi materiala. Pod gipsokartonnuyu design kot dekor, lahko uporabite skoraj vse obstoječe končne materiale.

Kako narediti police od mavčnih plošč z lastnimi rokami

Najprej se morate odločiti za namen te police? Če ima težek tovor, mora biti polica močna. Če se odločite za postavitev glasbenega centra ali televizije, morate okrepiti okvir s profili. Standardni profil za ta primer ni dober. Bolje je, da uporabite kovinske vogale, ki bodo naknadno pritrjeni mavčni gipsni obdelovanci. Takega previdnostnega ukrepa ne morete zanemariti. Šibki polk sčasoma ne more vzdržati obremenitve in zlomov, ki jih lahko poškodujejo poškodbe ali pa povzročajo ne prijetne vtise iz lomljenega dekorativnega pribora ali iz prevrnjene vaze. Če se bo uporabljal le za dekoracijo - ne morete okrepiti načrta, dovolj je, da uporabite kovinski profil stojala.

Ko se odločite za moč dizajna in oblikovanja, morate začeti pripravljati potrebno orodje in izračunati količino porabljenega materiala. Za izdelavo police iz gipsokartona potrebujemo orodja: izvijač, kovinske škarje, udarec, nož za mavčno ploščo, žico z majhnimi zobci, kvadrat, raven ali dolg grablje. Poleg tega so potrebni materiali: mavčne plošče (celotni listi ali ostanki), zatiči za nohte, samorezni vijaki, ravne suspenzije in vodilni profil.

Oblikovanje polic

Zdaj lahko začnete z delom. Najbolje je, da začnete načrtovati polico z risbe. To omogoča, da v začetni fazi dela povečajo ali zmanjšajo svoje prihodnje razsežnosti. Z risbo na steno lahko ocenite, kako bo izgledala polica. Ko se odločite za njegovo velikost, morate izračunati ustrezno količino suhih zidov, profila, števila vijakov itd. Takšni izračuni ne trajajo veliko časa in so zelo preprosti.

Kot veste, je lahko drywall različnih velikosti in debeline. Njegova dolžina je od 2 do 4,5 metra, širina pa je od 1,2 do 1,3 metra. Debelina lista je od 6 do 24 milimetrov. Ti parametri vam omogočajo, da izberete listo suhih zidov, namenjenih za vsak tovor. Iz izbranega gradiva je odvisna prihodnja zasnova police in njena funkcionalnost.

Montaža okvirja

Zdaj nadaljujte z namestitvijo okvirja. Ob montaži police se običajno uporablja profil UD. Njena prednost je, da ni široka, tako da dizajn ne izgleda grobo. Treba je izmeriti razdaljo, na kateri bo nameščena polica mavčne plošče. Potem, s pomočjo nivoja, morate profil pritrditi na steno. Naredi s kovinskimi mozniki 6x40. Namesto kovinskih moznikov lahko uporabite najlon. Preden začnete vrtati luknjo, morate natančno označiti mesto pritrditve. Ne pozabite, da je za okrepitev okvirja nameščenih več skakalnic, zaradi česar je gradnja bolj trpežna.

Za pritrditev kovinskih plošč morate uporabiti zanesljive materiale

Pritrditev kovinskih plošč je ena najpomembnejših faz v procesu izdelave mavčnih plošč

Vgradnja mavčnih plošč

1

Po namestitvi okvirja lahko nadaljujete z namestitvijo suhih zidov. To je veliko lažje kot prejšnje delo za namestitev okvirja. S pomočjo vijakov je potrebno priviti spodnji in zgornji del police. Najbolje je uporabiti samorezne vijake za kovine, 25 mm. Na mavčno ploščo ni težko plašč, vendar je treba zagotoviti, da se plošča iz suhega sloja ne izzove, saj lahko to povzroči zlom ali deformacijo. Na vseh stopnjah dela preverite načrtovanje z risbo, da se izognete netočnosti. Med obratovanjem je treba imeti raven pri roki, da preprečite pojavljanje nepravilnosti med namestitvijo.

Pred koncem polici mavčne plošče ne izgledajo zelo privlačne

Police za suhe zidove, preden zaključna dela, niso videti zelo dovzetne, kmalu pa se bo vse spremenilo

Ne morete se omejiti na standardne kotne linije. Drywall je pliable material, s katerim lahko ustvarite nenavadne krivine, ukrivljene površine. Naredite lahko nenavadne skladbe, na primer police v obliki drevesa, policijskih celic, police-tetris. Izbira dizajna, morate razmišljati o tem, kako se ta polica prilega notranjosti vaše kuhinje. Glavna stvar pri tem je domišljija, potrpljenje in natančnost.

Če je na polici njihove suhega zidu predvidena obremenitev, na primer namestitev televizorja, uporabite zidno mavčno ploščo, vgrajeno v več plasti. Poleg tega ne moremo storiti brez tirnic iz profiliranega jekla. Pritrdite jih z najmanjšim korakom. Mnogi, ki uporabljajo več listov drywall, verjamejo, da bo to dalo moč in zanesljivost police, dodatne tirnice pa niso potrebne. Kot je instilled, po nekaj časa se oblikovanje začne razčleniti. Ne glede na to, koliko materiala (listov) se uporablja, brez kovinske podpore polica ne bo dovolj močna. Ne pretiravajte, zelo veliko kovinskih stojal bo polico zelo drago.

Police iz gipsanskega kartona s steklom izgledajo bolj elegantno in lahkotno

V osnovi iz kartona iz mavca je možno vstaviti steklene regale, ki bodo omogočile oblikovno lahkotnost in milost

Večina oblikovalcev je začela združevati suhih zidov z drugimi trajnejšimi materiali. Na primer, ko se lahko izdelajo police, iverne plošče, MDF, kaljeno steklo, polirano kovino. To daje zanesljivost načrtovanja in jo naredi bolj rafinirano, elegantno in nenavadno.

Polica za ozadje

Zelo pogosto so police mavčnih plošč izdelane s pozadinsko osvetlitvijo. To jim daje privlačen videz, poleg tega - to je dodaten vir svetlobe. Pravilno nameščena razsvetljava ne le osvetljuje del police, ampak tudi osvetljuje notranjost celotne sobe z razpršeno svetlobo. Glede na izbiro oblikovalca je osvetlitev lahko različnih barv in intenzivnosti. Ponavadi se uporablja mehka posteljnina, kar zagotavlja udobje. Ampak ne bojte se eksperimentirati. Na primer, večbarvna osvetlitev se popolnoma prilega notranjosti v slogu "visokotehnoloških".

Moderne oblikovalke uspešno uporabljajo visoke dekorativne značilnosti police mavčne plošče

Poli z mavčno ploščo z zgornjo osvetlitvijo se zaradi dekorativnosti vedno bolj uporabljajo v notranjosti

Za namestitev svetilke potrebujete vrtalnik in okroglo posebno krono. Premer krone se določi s premerom svetilke. Vstavite jo v vrtalnik, luknja se izklopi. Seveda morate vnaprej določiti kraj za prireditve.

Vgradnja svetilk je enostavna in hitra. Težje delo je prinesti električne napeljave in jih povezati. Polica z LED trakom je zelo lepa. Njegove dimenzije (8-20 mm) omogočajo postavitev na težko dosegljiva mesta: police, zofe, omare itd. LED trak enakomerno osvetli površino, na kateri je položen. Ta svetlobni modul je zelo prilagodljiv, kar vam omogoča, da ga montirate na površino, ki ima zavoje in zaokrožene linije. Svetlobni trak ni le element osvetlitve, temveč tudi popolnoma osvetljen vir. Glavne prednosti traku so kompaktnost, majhna poraba energije, enostavna namestitev, visoka barvna lestvica, enakomerna osvetlitev.

Končna faza dela

Končna faza robota za izdelavo police z mavčno ploščo z lastnimi rokami je kit. Pred kiti je treba vogale police pritrditi s plastičnimi ali kovinskimi vogali. Konca police mavčne plošče morajo biti obkrožena s plastičnim lokom ali kovinskim perforiranim kotom. Plastični (plastični) luknji vogal se uporablja, če ima polica okroglo obliko. Da bi preprečili nastanek razpok, je priporočljivo lepiti notranje vogale z ojačevalno mrežo. Polica je pripravljena za kit. Kiti je treba uporabiti v več plasteh. Če bo polica barvana v določeni barvi, mora biti njena površina podrgnjena s šprintom. Ko se posuši, se površina police polni.

Okrogle police iz mavčne plošče z osvetlitvijo so privlačne

Da bi polkom naredili še bolj nenavaden videz, jih je mogoče zaokrožiti

Police iz mavčne lepenke: foto primeri oblikovanja

Iz kartona iz mavca je možno izdelati težo vseh možnih modelov. Da bi ugotovili možnosti za police in niše iz mavčne plošče, si lahko ogledate fotografije. Police na mavčni plošči, katerih fotografije so predstavljene na mestu, imajo drugačen namen in obliko. Vsak model se odlično prilega notranjosti prostora, daje mu edinstvenost in slog. Kljub temu, da gradivo ne predstavlja nobene estetske vrednosti, za vse modele, ki so pridobljeni iz drywall, zaslužijo obresti. Njihova nesporna prednost pri majhnih stroških dela in financah.

Vogalne police iz mavčne plošče opravljajo pomembno dekorativno funkcijo

Police v mizi, postavljene v kotiček, postanejo pomemben element dekorja v tej notranjosti

Kvadratne police mavčnih plošč so lahko barvane v različnih barvah

Za doseganje večjega dekorativnega učinka lahko uporabite različne barve za končno obdelavo

Police in predelne stene iz gipsanega kartona z dekoracijo steklenih blokov so postali pomembni elementi dekorja te sobe

Nenavadno gladka prekat linija zaključil s barvnimi steklenimi zidaki, originalni trikotne police dati prostor edinstven čar

Police iz mavčne lepenke za kuhinjo so odlične za urejanje čudnih krempljev

Ne-trivialna oblika mavčnih plošč v kombinaciji s srčkimi nakitami - odličen dizajn za zasnovo kuhinje

Mavčne plošče za kuhinjo se lahko uporabljajo za različne namene

Iz gipsanega kartona lahko naredite ne samo police in predelne stene, temveč tudi imitacijsko steno

Takšne mavčne plošče pod palico lahko uporabimo kot bar

Niše iz mavčne plošče so bile uspešno postavljene v spodnje omare bar te kuhinje

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

20 − = 12

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map