Kako lepiti ozadje za slikanje: nianse dela z različnimi vrstami ozadij

Kako lepiti ozadje za slikanje: nianse dela z različnimi vrstami ozadij

Kako lepiti ozadje za slikanje: nianse dela z različnimi vrstami ozadij

Proizvajalci, ki želijo posodobiti notranjost svojega stanovanja ali hiše, ponujajo vedno več vrst ozadij. Mnogi izbirajo ozadje za slikanje, ki so zelo priročne in praktične. Ko jih prilepite, jih lahko večkrat pobarvate, zato te ozadje služijo že dolgo časa. Ampak moraš vedeti, kako pravilno lepiti ozadje pod sliko.

Lepilo ozadje za slikanje, morate upoštevati nekatere odtenke

Če poznate nekaj koristnih podrobnosti, boste lahko pravilno uporabili ozadje za slikanje

Kakšne so ozadje za slikanje

Glede na tehnologijo proizvodnje in kakovost materiala je ozadje za slikarstvo razdeljeno na naslednje sorte:

  • Vinilne tapete za slikarstvo. Imenujejo se tudi papir, ker imajo papirno podlago, zgornji sloj pa je izdelan iz vinila.
  • Netkane ozadje sestoji iz netkanih netkanih tkanin in prekrito s tanko plastjo vinila.
  • Steklooboi imajo netkano podlago, zgornji sloj pa je izdelan iz kremenčevega peska s posebnimi dodatki.

Vsa ozadja za slikarstvo so zelo trpežna. Najpogosteje so teksturirane, zato pomagajo prikriti pomanjkljivosti sten. Učinkovita so, saj jih je mogoče barvati od 5 do 15-krat. Ozadje na papirju lahko prenese 5-7 plasti barve, netkanega in steklenih vlaken pa lahko barvamo do 15-krat. Toda hkrati menijo, da bo relief z vsako sliko opazen manj.

Torej, ne zamenjajte sorazmerno visoko ceno takšnih ozadij. Konec koncev, če kupite papirnate ozadje za kuhinjo, jih boste morali ponovno prilepiti čez leto ali dve, kar pomeni stroške denarja, dela in časa. Kar zadeva ozadje za slikanje, je dovolj, da spremenite barvo (mimogrede, lahko tako ozadje barvate izvirno), in dobili boste novo notranjost.

Tekstura ozadja za slikarstvo je lahko zelo različna, kar omogoča uresničevanje najbolj izvirnih idej oblikovalcev

Glavna dekorativna značilnost ozadja za slikarstvo - njihova tekstura, ki vam omogoča varno eksperimentiranje s cvetjem

Kako pravilno lepiti ozadje za slikanje

Najprej morate izbrati pravo lepilo. Če ste kupili ozadje za slikanje na papirju, bo univerzalno lepilo. Za netkane in steklene vlaknine je za takšne sorte potrebno posebno lepilo.

Da se struktura slike ne razbije, se ozadje pod sliko začne lepljati iz okna

Običajno ozadje za slikanje začne lepljenje iz okna, da shranite strukturo slike

Nato morate pripraviti stene. Očistite jih iz starih ozadij ali barve. Če so v zidu luknje ali razpoke, jih je treba ometati. Če na steni ni bilo predhodnih zaključnih del, so stene ometane, da bi površino poravnale. Ko se omet posuši, je treba stene obravnavati s temeljnim premazom in šele potem, ko je posušen, je mogoče nadaljevati z lepljenjem.

Pri lepljenju ozadij je treba posebno pozornost posvetiti sklepom

Ozadje za barvanje lepila rit, skrbno prilagajanje robov trakov, da drug drugemu

Začnite lepiti ozadje na levi strani okna, ki se gibljejo okrog sobe v nasprotni smeri urinega kazalca. Za enakomerno lepilo prve pletenice uporabite plavutni rob ali merilnik nivoja. Povlecite navpično črto približno 0,5 m od okna. Če lepite netkane ozadje ali ozadje iz steklenih vlaken, lepilo nanesti le na steno, če uporabljate ozadje na papirju, ga je treba zamazati z lepilom in perilom. Izrežite trak vzdolž višine sobe, plus 5-7 cm, da se gladi obstoječe nepravilnosti. Uporabite lepilo za ozadje in počakajte 5-10 minut, da namakate platno.

Običajne naprave za lepljenje ozadij lahko veliko olajšajo delo

Pri lepljenju ozadja za slikanje lahko uporabite običajne naprave, ki bodo proces naredili manj težko

Pritisnite vrh traku proti steni in ga poravnajte vzdolž navpične črte. S pritiskom celotnega traku na steno ga poravnate s posebnim ozobjem ali ščetko, ki gladi platno vzdolž celotne dolžine, ki se giblje od središča do robov. Po lepljenju traku odrežite odvečen strop in podstavek s konstrukcijskim nožem.

Kako lepiti tapete ob slikanju v kotih

Nobena ozadje za lepilo za barvanje ni prekrivana, temveč na rit. Ker vogali običajno niso popolnoma enakomerni, morate v kotih (zunanji in notranji) lepiti ozadje, tako da se ozadje zvije v drugo steno 5-7 cm. Naslednja krpa je prekrivana. Po tem, s pomočjo plumbline, povlecite navpično črto sredi dvojne plasti, ki je nastala s prekrivanjem. Ozadje cut z nožem vzdolž te črte (obvezno uporabite ravnilo), odstranite presežne trakove in izravnajte oblikovan sklep.

1
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map