Kako hitro obrišite šive na ploščici: vse tanke možnosti fugiranja šivov iz keramičnih ploščic

Kako hitro obrišite šive na ploščici: vse tanke možnosti fugiranja šivov iz keramičnih ploščic

Kako hitro obrišite šive na ploščici: vse tanke možnosti fugiranja šivov iz keramičnih ploščic

Ko končate polaganje ploščic v kuhinji, nadaljujete v naslednjo stopnjo dela. To je fugiranje šivov iz keramičnih ploščic. Stojnica je zelo pomembna, in če veste, kako pravilno očistite šive na ploščici, lahko skrijete nekaj napak pri oblikovanju. Če je injekcijski nanos slabo izveden, bo pokvaril celo brezhibno polaganje ploščic.

Zadnja operacija za polaganje ploščic je fugiranje prepletenih šivov

Sodobna tehnologija polaganja ploščic vključuje fugiranje v zadnji fazi dela

Pred začetkom fugiranja se prepričajte, da je lepilo za ploščice popolnoma suho. Prezračne šive je treba skrbno očistiti iz umazanije in umazanije, odstraniti vse preostale separatorje (križišča). Nekateri proizvajalci navajajo, da so križi lahko prepuščeni šivi in ​​prekriti z injekcijsko maso. Toda mojstri tega ne svetujejo, saj bo sloj furte nad križom bolj subtilen, kar pomeni, da bo njena barva drugačna, kar lahko pokvari videz šiva.

Če ste delali z glaziranimi ploščicami, lahko takoj začnete z brizganjem. Če so ploščice neprevlečene, naj bodo zgornje in stranske površine vsake ploščice navlažene. To se naredi tako, da neprečiščena površina ne absorbira vlage iz injekcije. Vlažno površino ploščice lahko uporabljate razpršilec vrta. Glavna stvar je, da ne pretiravamo z navlaženjem, ker lahko preostanek na površini ploščice ali v šivih vodnega bazena poškoduje injekcijsko maso, ki pa se kasneje razpoči. Če želite odpraviti vaše dvome o fugiranju sklepov neprepustnih ploščic, je bolje, da se posvetujete s proizvajalci fugirnih naprav.

Fugiranje ploščic šivov: video navodila

Kaj je fugiranje za ploščice?

Obstajata dve glavni vrsti obdelovalnih materialov - zmesi na osnovi epoksidne smole in cementa. Pri izbiri lopatic za ploščice ne mešajte z elastomernimi tesnilnimi sredstvi, ki zapolnjujejo mesta za spajanje gradbenih materialov. Na primer, tesnilna masa iz silikona. V resnici se uporablja za ploščice, ne pa za šive, ampak za polnjenje praznin pri polaganju ploščic na drugo površino. Mojstrom ni priporočljivo uporabljati silikonske tesnilne mase za prepletanje šivov.

Fugirajte na osnovi epoksidne smole

Poleg epoksidne smole vsebujejo tudi trdilec, zaradi katerega so zlati zvari odporni na kemikalije. To je precej drago, zato se običajno uporablja za komercialne in industrijske prostore. Delo z njim ni zelo priročno - injekcijska maska ​​je viskozna. Če je širina šivov med ploščicami manjša od 6 mm, debelina ploščice pa sama ni večja od 12 mm, injekcijska masa na osnovi epoksidne smole ne prodre skozi šive, zato je zelo ozka za to.

Zamašimo na osnovi cementa

To je suha mešanica, ki jo je treba pred uporabo razredčiti z vodo ali tekočim lateksom. Prodaja in pripravljen, že razredčen v pravem deležu cementnih zamaškov, vendar so dražji. Grobe na osnovi cementa se odlikujejo z aditivi, ki so del materiala. Tako obstajajo tri vrste cementnih zmesi: suhi trdilec, lateksna mešanica in industrijski cement. Pomembno: takšne zamašitve lahko povzročijo draženje in vnetje oči, negativno vplivajo na kožo in pljuča. Zato med delom uporabite respiratorje, gumijaste rokavice in očala.

Po fugiranju med ploščicami ne sme biti praznega prostora

Fugiranje na osnovi cementa je skrbno porazdeljeno, tako da napolni ves prazen prostor med ploščicami

Zakaj tesnila

Tesnila, mojstri dva namena: zaščititi sklepe in zelo ploščice iz madežev, zaščito sklepov pri absorpciji prekomerne vlage. Tako, da na površini neglaziranih ploščic se ne obarvajo, okrasne pokrova pregleden tekoče tesnilo na. Večina tesnilnih materialov temelji na laku, akrilu ali silikonu. Pri izbiri tesnila upoštevajte vrsto ploščic in injekcij, ki jih uporabljate.

Katera je črta za ploščice boljša

Večina mojstrov uporablja lopatice "Atlas", "Ceresite", "Hercules". Upoštevajte, da morajo biti šivi temnejši od ozadja ploščice. To poudarja strogost geometrije in umazanija, ki se sčasoma neizogibno nabira v šivih, ne bo tako opazna.

Obrišite šive z belo lopatico, pripravite ga na videz rumenega premaza in ga ni vedno mogoče očistiti z detergenti. Če so šivi obrišeni s temno obarvanim materialom, uporabite detergente enkrat na 2-3 mesece. Toda zmes je mešanica cementa z dodatki mineralov, ki se sčasoma zbledijo. Črna barva vašega injekcijskega stekla je temnejša barva.

Majhna gumijasta lopatica je zelo priročno orodje za fugiranje prepletenih šivov

Zamašek za fuge je izdelan z majhno gumijasto lopatico

1

Barva fugiranja je estetska kategorija. Izbirati ga je treba glede na barvo ploščice in umetniški namen.

Kako pravilno očistiti šive na ploščici

Če še nikoli niste videli, kako se naredi fugiranje keramičnih ploščic, bo videoposnetek iz interneta pomagal pridobiti idejo o procesu dela. Vključuje več korakov: mešanje injekcij, vzdrževanje raztopine za določen čas za boljše omočanje, nato ponovno mešanje injekcijskega materiala, razdeljevanje raztopine, čiščenje šivov od prekomerne fugiranja.

Če želite izbrati kalup za ploščice danes, ne bo veliko dela

Izbira kopališča za ploščice je precej velika, tako po ceni kot barvi in ​​kakovosti

Pripravite vse, kar potrebujete za delo. Potrebovali boste:

 • Respirator (če nameravate delati s cementnimi zamaški);
 • gumijaste rokavice, očala;
 • gumijasti valj ali lopatica;
 • dejansko fugiranje;
 • vedra, čista krpa, goba;
 • vezan les (če je ploščica na tleh);
 •  tesnilo;
 •  barvni valj ali čopič za risanje (majhen).

Vrstni red dela

 • Uporaba fugiranja

Ko bo malta ločila v zahtevanih deležih, da na površini ploščice injekcijsko kupa je (če clobbered fuge med ploščicami na tleh, lahko samo postavitev rešitve iz vedra, in če delate na steni, z uporabo pravokotno lopatico). Za porazdelitev fuge je najprimernejša lopatica.

Če želite enakomerno razpršiti maso, je treba rezilo držati diagonalno

Lopatico je treba držati diagonalno - tako da bo rešitev enakomerno porazdeljena po površini

Ohišje je treba držati pod kotom 30 stopinj do ploščice in diagonalno zmešati. Sprehod plavajo na površini ploščic 2-3, vendar ne le pokrivajo ploščice malto za fugiranje in poskusite, da ga vtrite v šivov na trdno pritisnite. Šiv je treba tesno napolniti z raztopino. Čim močnejši je upor, bolj se bo napolnil šiv, kar pomeni, da bo bolj gosto. Osnovna ideja je fugirna fuge med ploščicami - zapolniti vrha do dna in vse kotičke praznin okoli ploščic. Tekočina v procesu fugirani bodo zapustili Odlitek spoj, tako da se material strdi, in šivi so napolnjeni z delci cementa in peska.

Celotno površino ne smete takoj zažgati. Najprej razdelite material na majhno površino, ki ne presega 1-2 kvadratnih metrov. Torej lahko ocenite, kako hitro se zamašite in razumete, kako pogosto morate prenehati delati in očistiti šive.

Kako obrišite šive na ploščici z lopatico

Z uporabo posebne vreče za izdelavo injekcij lahko enostavno in hitro

Vreča za fugiranje je zelo priročno in praktično orodje za izvajanje preprostega, vendar pomembnega postopka

Če delate s površino, ki je težko očistiti, priporočamo uporabo vrečke za fugiranje. Deluje po principu slaščičarske vrečke za zaključek peciva. Na koncu namestite kovinski vrh, katerega širina je približno enaka površini glave. Vrečka se napolni z injekcijsko maso in jo stisne v šiv skozi vrh.

Delo z vrečko postavite konico na vrhu šiva in ga premaknite naprej in nazaj, dokler se šiv ne napolni. Za učinkovito polnjenje po celotni dolžini šiva in ne okoli ločene ploščice. Najprej napolnite vodoravno in po navpičnih šivih. Iztisnite še malo dodatka, kot je po vašem mnenju potrebno, saj po prvem nastavku zamašite maslo s koščkom gladke kovinske cevi, ki je večja od širine šiva ali palice. Ko stisnjena fuga privzdigne v šiv (traja približno pol ure), je treba presežek odstraniti s trdim čopičem.

Kako odstraniti maso iz ploščice

 • 1. korak: suho odstranjevanje zobne paste

Ko napolnite maslo z vsemi šivi, vzemite snop, da odstranite odvečno maso. Treba ga je držati pravokotno na ploščico in premakniti diagonalno vzdolž površine šivov. Če se premikate navpično ali vodoravno, lahko rob orodja pokvari nekaj šiva, tako da odstranite nekaj injekcijskega vložka. Po odstranitvi vsega presežnega materiala pustite, da se šivi prevzamejo, preden začnete mokro fugiranje.

 • 2. korak: Odstranjevanje mokre glave

Koliko časa traja, da se zaključi suha masa? Od zlaganja do zlaganja je zelo različen. Včasih traja 25-30 minut in včasih dovolj pet. Hitrost sušenja je odvisna od lepila, ploščic, vrste substrata. Najmanj vloge igrajo vremenske razmere.

Po fugiranju mora biti ploščica temeljito očiščena iz ostankov malte

Delo z mokro gobo je nepogrešljiva faza dela, ki bo vrnila ploščico na sijaj, sijaj in prvotno barvo

Ostanki injekcij na površini keramične ploščice se včasih zelo hitro izsušijo, medtem ko so v sklepih še dolgo vlažni sloj. Za vrednotenje uporabite zelo vlažno gobo. Z njim lahko testirate majhno površino. Če je injekcijska brizga zelo hitro vdrla, bi bilo odstranjevanje mokrega fugiranja dolgotrajno. Gradivo v šivih mora biti gosto in elastično, vendar ne trdno. Če se fuga iz šivov razprostira za vlažno gobico, ni dovolj razumljena, bo morala počakati še nekaj minut. Ko fugiranje ostane na mestu, začnite čiščenje.

Če je čas od drozge mokrih fugirna masa sklepov, da je minilo preveč, jih lahko odstranimo odvečno posušenega na s posebnim abrazivnim Rende. Ne pušča praske na površini ploščice.

Za vlažno fugiranje prepletenih šivov potrebujete vedro vode in gobo. Najprej hitro odstranite večji del mase z gobico. Nežno krožno gibanje z gobico, postopoma odstranjevanje delcev peska in cementa. Prepričajte se, da se žlebovi ne tvorijo v šivih. Sčasoma sperite gobo in ga dobro stisnite.

Delo se šteje za popolno, potem ko je šivam dana enaka oblika in globina

Da bi dosegli idealen rezultat, so sklepi enake oblike in globine

Preverite lopaticice in jih po potrebi pomijejte s pomočjo estriha (lesena palica z ostrimi konci). Zelo pomembno je, da imajo šivi enako globino in obliko.

 • 3. korak: Končno čiščenje

Ko so vsi šivi izravnani, površino ploščic ponovno očistite. To naredi goba, ki jo nenehno potrebujete za pranje v vodi in dobro stiskanje. Namen tega čiščenja je odstraniti vse ostanke fuge iz ploščice. Po tem se morajo spoji posušiti 15 minut.

 • Korak 4: Uporaba tesnila

Tesnilna masa lahko pokrije ploščico in injekcijsko maso, ko se intertitni šivi končno strdijo. Če pokrivate samo šive, uporabite majhno krtačo, če sta ploščica in injekcija majhen valjček.

Po želji se moč sklepov okrepi z obdelavo s tesnilno maso

Obdelava sena s tesnilom poveča njihovo odpornost na mehanske in kemične vplive

Ko ste končali, postavite list vezan na ploščice in onemogočite gospodinjstvo, da gredo na to, da suho lepilom. Nekatere vrste masla suh v dveh tednih, da ne poškodujete šivov, navedite potreben čas sušenja v navodilih proizvajalca.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map