Заптивање гипс плоча: детаљан опис процеса са видео инструкцијама

Заптивање гипс плоча: детаљан опис процеса са видео инструкцијама

Заптивање гипс плоча: детаљан опис процеса са видео инструкцијама

Дривалл као грађевински материјал је врло добар. Монтира се брзо, док су "влажни" процеси практично одсутни. Можете креирати било који дизајн и облик. Али постоји један проблем, који се понекад не може лако решити. Ово је заптивање шавова од гипсаних плоча. Ако се то не уради у складу са правилима, после неког времена ће се појавити пукотине на шавовима између плоча гипсане плоче.

Заптивање гипс плоче повећава декоративну вредност структуре

На плафону гипс плоче, шавови између листова не би требали бити видљиви

Штедимо гипс картонске шавове: изаберемо алате и шпаклевку

Пажљиво заптивање шавова између плоча обезбедиће атрактиван изглед зидова и плафона

Радите на заптивању зглобова - муњевит посао, не толеришући буку и немар

Спатула је главни алат који је користан за рад. Свако бира такву лопатицу, са којом је најприкладније радити. Неко ради са уском шпатулом, неко више попут широког. Ово није главна ствар. Главна ствар је флексибилност сечива. Проверите то тако што ћете ухватити ручку и сечиво - лако се савијати.

Поред алата, важно је изабрати пунило за дривалл. Многи једноставно рукују зглобовима са завршном гитом. Ово је погрешно, нарочито ако је површина припремљена за фарбање. Дакле, избор кита зависи од даљег завршетка зидова или плафона од гипс плоче.

Ако је површина припремљена за фарбање, шавове треба напунити специјалним пуњењем за спојеве. За ове сврхе, кити "Унифлот" из компаније "Кнауф" је веома погодан. Ово је прилично скупо кити, али ако припремате површину за сликање, има смисла купити га. Штеџи ​​у овом случају да пуцају, највероватније, неће, а ово је веома важно за површину за сликање. Професионални мајстори на гипсаном картону, припремајући површину за фарбање, користе само материјал ове компаније.

Ако припремате површину за постериорно тапетирање, није неопходно користити такав пуњач, довољно је да се заврши уобичајени завршетак или поцетна цена јефтиније. Такође ће бити потребни траке, ојачавајућа мрежа или серпентине, са којима ће се лепљени подужни и попречни шавови.

Неки мајстори успешно користе обичне папирне траке за заптивање гипс картонских спојева.

За мешање кита требаће вам електрична бушилица са специјалном млазницом, као и контејнер за припрему кита.

Заптивање греда гипс плоче: опис процеса

Бандинг са специјалном траком - важна фаза заптивања шавова

Лепљење траке или траке - једна од фаза заптивања шавова између плоча од гипс плоче

После припреме китове мешавине, ставите је на крај лопатице и наносите уздужним покретима на површини шавова тако да ширина траке премашује размак између плоча од гипсане плоче. Покушајте да притиснете мешавину кити унутар шавова. Ако дужина споја прелази 3 м, подијелите површину на одјел за рад.

Исеците комад папирне траке или мрежице дуж целе дужине шавова и залепите га до места придржавања гипсаних плоча. Покушајте лепити тако да зглоб пролази кроз средину траке.

1

Наравно, теско се затварају спојнице на плафону. Прво, то је неугодно. Друго, кити се не уклапа довољно у гипс картон и пада. Потребно је притиснути лопатицу на површину плафона на почетку споја и држати га уз повећање притиска. Ово ће спречити пад гипса, а површина шава постаје глатка.

Како одабрати добра мрежа за ојачање? Узмите га у руке, искочите, мало затегните, процените истезање и померање ћелија, а затим поново поравнајте мрежу. Ако је еластичан и непропусан, онда је погодан за рад.

Како правилно уредити углове

Практично неприметно ће бити шавови између листова, ако пратите сва правила

Ако се поштују сва правила, шавови између гипсаних плоча ће бити апсолутно неприметни

Прво, поделите кит на једној страни лопатице, а затим га пребаците на једну страну угла и унутар шавова. Поновите исто на другој страни угла. Ако радите у овом наређењу, можете избјећи прекомерно надокнађивање кита.

Исеците комад траке дуж дужине, преклопите га на пола и причврстите га до угла. Нанесите наизменично на сваку страну траке кити и истегните га шпатулом.

Слично томе, унутрашњи углови су уграђени дуж плафона. За заптивање спољашњих углова, на њих ставите метални угао. Може се причврстити на вијке. Нанети слој кита са широком шпатулом, радећи прво са једне стране угла, а затим са друге стране.

Пешчаник се користи за млевење уграђених области. Запамтите, када се ствара млевење пуно прашине, зато носите респиратор. Након завршетка брушења, гипсни зид треба напунити. Тек након тога површина се сматра спремном за лакирање или декоративни малтер.

Корисни савети од професионалаца

Најбољи резултат се може добити коришћењем посебне траке за сјемење

Трака за заптивање шавова значајно поједностављује рад и омогућава вам бољи резултат

Чак и са свим правилима на површини сувог зида, пукотине се често појављују након што су шавови запечаћени. Ово није изненађујуће: када се температура промени, било који материјал мења величину. Промене температуре могу бити неколико степени. Микропрекидачи листова доводе до пукотина на шавовима. Да бисте смањили вероватноћу појављивања на минимум, покушајте да добро напуните пуњач са шавовима.

Пожељно је заптивање спојева гипсане плоче са кити након што се у просторији успоставља константна влажност и температура. У овом случају неће бити пукотина. Али константна температура и влажност се примећују само у просторијама које су опремљене озбиљним вентилацијама и системима за климатизацију, па је врло проблематично спроводити такве препоруке.

Може бити заведен сличним натписом на гајби за паковање: заптивање зглобова на гипсаним плочама без ојачања траке. Немојте мислити да то значи да засхпаклиуете зидове, а неће бити пукотина. Највероватније, ова шпаклевка једноставно није намењена за ојачавање траке, јер она не може да задржи.

Технологија заптивања гипс картонских спојева: видео инструкција

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 22 = 25

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map