Ми плетамо кукице за кукичање: мастер класу са дијаграмима и описом

Ми плетамо кукице за кукичање: мастер класу са дијаграмима и описом

Ми плетамо кукице за кукичање: мастер класу са дијаграмима и описом

Хоме Хенд-Маид - саставни део ентеријера. Хоћу да представим нешто оригинално, оригинално, загрејано топлином руку и створено вечери са породицом. Кукице за кукичање су пресудни изазов. Заправо, отворени производ није веома тежак посао. Потребно је мало стрпљења и упорности. Много љубави и жеље да кућа буде удобнија. Награда ће бити одушевљени погледи гостију - стилски нагласак привлачи пажњу и изазива интересовање.

Припрема за плетење

Често се ручно изводе учи. Мастер класе и детаљна упутства помажу у савладавању основа. Вештине се развијају и утврђују у процесу стварања сопствених производа. Кукичане куке - дијаграми са описима и фотографијама су дати испод - одличан почетак и тест снаге у ручно направљеном стању. Не може се рећи да су лакше плетати од салвета. Али није теже него столњаци или капе.

Можете покренути колекцију додатака направљених у једном стилу и украсити кухињу помоћу рукотворина. Важно је припремити се за почетни процес и унапријед размислити о нијансама. Препоручљиво је да почнете са избором предива.

стилска кухиња

Светле идеје за стилску кухињу

Синтетичка влакна на бази акрила одмах се одбијају - лако се растопају и спаљују. Из истог разлога, не би требало да изаберете вуну. Танке нити се не уклапају. Кваћена кравата треба да буду прилично густа да лако издрже контакт са врелом површином. Наравно, плетење се перципира као декоративни елемент. Али додатак је погодан за практичну употребу, ако изаберете тачно предиво:

 • Памучне нити. Одлична опција за кухињску опрему је мерцеризовани памук, тзв. "Ирис". Специјална обрада повећава јачину предива, даје свиленкасти сјај. Нити су обојене у сјајним сочним бојама које се не временом бледе. Оперативне карактеристике су изазвале велику популарност међу иглама - "Ирис" је изабран више од 150 година.
 • Линен нит. Чврст игличасти материјал, који је пожељно од љубитеља природних влакана. Лан је тешко за мрљање. Уздигнути тонови изгледају племенити, а готови производи - текстурирани и савршено уклапају у домаћи стил.
 • Бамбусова нит. По својствима и квалитету на много начина идентично платнама. Предиво је избор оних који цене апсолутну хипоалергичност и еколошку компатибилност. Међутим, то је скупље од конвенционалнијих памучних кола.
ручни комплети

Важно је знати! Прихватљиво је користити навоје са малим садржајем синтетике или влакна од вуне. Они су еластичнији и лакши за подизање предива потребне дебљине.

[цаптион ид = "аттацхмент_20123" алигн = "алигнцентер" видтх = "600"] заглавио Јесењи мотиви - зашто не наглашавати шарм сезоне

Плетење кукичања за плетење са обрасцима и описом

Потхоокс качкани са обрасцима и описима су прави налаз за иглице. Што су детаљније и илустроване инструкције, то је већи квалитет завршеног узорка. Препоручљиво је обратити пажњу на развој схематских слика. Ово помаже да се избегну грешке приликом плетења прибора.

Цвет

Један од најједноставијих и најчешћих форме кукичања је лако проналазити обрасце, као и подизање предива. Популарност се огледа у томе што цветни елементи изгледају добро у унутрашњости. Могуће је експериментисати са решењем у боји и створити читаве "букете" - композиције које усклађују дизајн и уклапају се у било који стил.

предиво

Пример тамно црвене и златне беж пређе

За квачкање квачкање одабрати алатку број 2.0 и унапред размишљајте кроз комбинацију боја, обично два контрастна. Затим делују као што следи:

 • Процес почиње од центра са тамно црвеним навојем. Запошљавају 8 ваздуха. и затворите прстен.
 • У другом реду плете 18 тбсп. са / н.
 • У трећој - на 1 тбсп. са квачицом другог реда плетење петље од 23 ваздуха. петље и повезивање на исту колону. Онда плетите 1 тбсп. б / н и добијате 9 дугих петљи и 1 тбсп. б / н између њих.
 • У четвртом и петом везују резултујуће петље са шипкама б / н. На врху сваке петље додајте 3 тбсп. б / н.
 • Шестом седмом мењају навој и држе исти ред плетених кукичања за плетење. Осма девета серија се изводи у другој боји.
 • Након десног реда, спојеног контрастним предивима, завијте лијевак улево. Да бисте то урадили, прочитајте 7 тбсп. б / н са врха, обмотите латицу и повежите се са следећим 8 жлица. б / н. Слично томе, остали елементи се изводе.

Прибор се користи као елемент декора и као свакодневни помоћник у кухињи. Довољно периодично прање у хладној води са накнадним лако стерилизацијом и пеглањем. Облик и боја трајају дуго времена.

астериск круг

Коло је познато и као "звездица" због облика латица

састав три производа

Спектакуларни састав три производа

Важно је знати! Елемент се може укључити у огртач, столњак или ручно израђену кухињску завесу.

Стравберри

Мотиви Берри су популарни приликом украшавања кухиње. У зимском периоду доносе укус љета. У јесен је осећај топлине продужен, а у пролеће дају предзнак светлости и свежих јагодичастих воћа. Једна од најинтересантнијих облика је јагода, пролећно-љетни симбол сезоне укусних витамина. Светле засићене кукичане куке украшавају простор и постају врхунац унутрашњости.

Препоручена кука је 2,5-3,0. Црвена нит ће ићи двоструко више него зелена. На пример, производу пречника 21 цм ће бити потребно 100 г црвене и 50 г зеленог предива - 80 м / 50 г. Плетиво на следећи начин (корак по корак описом шеме):

1
састав две боје

Састав две боје

састав две боје

Изгледа као састав две боје

Почетне иглице су препоручене опције представљене у две технике.

шематски приказ

Детаљна схематска слика

Опис процеса:

 • Требаће вам нит од три боје - црвена, розе-црвена, зелена.
 • Бобице и реп су плетено одвојено, а затим нежно шије.
 • Сваки ред јагода састоји се од колона без квачкања - повећања и смањења количине према упутству за бројање.
 • Почевши од трећег реда од дна или од другог одозго, са једнаком урезом у вертикалним и хоризонталним линијама везују се за 6 тбсп. с / н у једној петљи базе. Сваки с / н плетен на 4. или 3. у 2 реда испод (погледајте дијаграм).
 • У лишћу и на контури бобица, ако су значке спојене на дну стубова, петље се шишу у истој петљи базе. При повезивању икона на врху, петље су везане.

Резултат је густа обимна "јагода" која је погодна за декорацију и практичну употребу.

Плетена јагода

Плетена јагода

отворена радна верзија

Још једна опција на отвореном

пример завршеног посла

Пример завршеног посла

Сунцокрет

Сунцокрет је један од најсунчанијих симбола, из којег постаје топлији и лакши. Плетене кукице за плетење за земљу, медитерански или модерно неутрални не раде без веселог елемента.

додатак

Додатак верно преноси боју жутих и црних шешира

плетење шаблона

Детаљни узорак за плетење

плетени потом

Друга варијанта плетене траке у облику сунцокрета

Препоручује се употреба куке 2.5-3.0 за извршење. Основна пређа жуте и црне боје. Предност се даје засићеним бојама које повећавају осећај сунчања.

Корак по корак опис процеса:

Корак по корак опис процеса

Корак по корак опис процеса

Као савјет и помоћник се ослањате на упутства за креирање салвета-сунцокрета. При анализи цртежа узима се у обзир степен отворености будућег производа. Ако је прибор дизајниран за декор, овај фактор је мало значајан. Али за свакодневну употребу одговарају густим опцијама. Најважније је да не заборавите на петљу, за коју је плетени предмет обешен.

Детаљи о кукичању кукичања - видео мастер класе:

Важно је знати! Симулација семена се врши помоћу технике "схисхецхки" и "попцорн"

Бее

Пчеле су идентификоване са марљивостима, бринући о кући и вољенима. Забавна и сјајна бића хармонично се уклапају у унутрашњост. Слике на плетивним шавовима у облику пчела постављене су на задовољство расположења. Да не помињем задовољство које доноси узбудљив процес.

пчеле

Фотографија гневног пара инспирише креативност

За имплементацију неопходни су следећи материјали и алати:

 • Памучне нити од три боје са густином од 70 м / 50 г - 50 г црног, жутог, белог и беж или розе.
 • Мерцеризирани природни навој - један црни, бели, беж и црвени.
 • Куке број 1,5 и 3,5.

Поруџбина за плетење кукичања:

 • Започните рад са кука 3,5. Главни образац се изводи у складу са схемом бројања (приложен испод) са колонама без квачила. Уверите се да нова серија почиње са једним додатним петљи за дизање ваздуха.
 • Када мењате боје, последња петља је повезана са следећом бојом. Нити су прешли са погрешне стране.
 • Додаци су везани са колонама без квачила, а крај реда се врши на огледалу - са колонама са квачилом.
 • Губици на почетку серије су прескочене (барови б / н), а на крају - само немојте везати.

Очи су направљене од мерцеризованог кукичања од предива 1,5. Почните са доњим дијелом - црна боја добија 4 бп, а затим затвори у прстену. У резултирајућем кругу је везано 12 тачака. б / н и направите 1 прикључну колону на коју је причвршћен бели навој. Половина реда је везана са 2 тбсп. б / н у другом, 2 тбсп. с / н у 3. параграфу, 3 тбсп. са 2 / н у 4. ст., 2 с / н у 5. ст., 2 жлице. б / н у 6. параграфу и 1 везу. Чл. у 7. н.

Препоручује се везивање пар - тако да пчеле нису досадне, а у кухињи су две сунчане створења.

детаљна шема

Детаљна шема пчеле

Још један извор светлих нагиба у унутрашњости кухиње може бити стилизирано сунце. Додатак веселог наранџастог боје испуњава простор љетним расположењем.

дизајн салвета

У срцу "парцеле" је дизајн салвете. Можеш направити спектакуларан пар

Видео мастер класе: хексагонални потхоок

Важно је знати! Да бисте добили густ производ, плетајте нит у два дела.

Технике плетења кукичања за плетење са фотографијом

Кукичане куке се изводе у класичним техникама које су стајале тестом времена. При избору методе узима се у обзир важан фактор: густина шаблона. Шипке за шишмишу погодне су за салвете, безвлажне завесе и лагане плакете.

Кухињски прибор треба да штити руке од врећа за кухање и пржење. За декоративну сврху - стварање атмосфере и осећај да га и даље користе.

Класичне технике за плетење кукичаних кукица:

 • Бругес чипка. Једноставан и ефикасан начин стварања чврсте трикотаже. Састоји се од трака који су повезани са суседним редовима помоћу спојних стубова и лука. Што су краћи додатни елементи, то је густи производ.
 • Ирска чипка. Лидер у стварању обимних елемената, који се често користе за плетење кукичаних кукица. Ова техника вам омогућава да остварите оригиналне идеје и направите предивне производе који ће вам се помоћи у својој кухињи или постати поклон вашој породици.

У многим случајевима иглице раде са стандардним методама, укључујући колоне са или без квачица, полупроизвода, лукова, ваздушних петљи и разних повезујућих елемената. Међутим, запошљавање често није довољно. Време је да проширите знање и савладате нове технике.

бругге + вез

Производ у комбинованој технологији: бругге + вез

Ирска чипка

Срце квадрата је направљено од ирске чипке

бесплатни производи

Необична идеја за производ слободног облика

вез

Када правимо и ову лепоту, није било ирских техника

Чак и наоружани са шемом и описом, укрштање пажње новинара није лако. Нема довољно вјештине, одлучности. Желим сазнати више о техникама и побољшати своје вјештине. Ово помаже професионалним иглама, чији савет је вредан њихове тежине у злату. Прави мајстори без тајности деле тајне и помажу у примени идеја. У животу постоји катастрофални недостатак лепоте. Не можете спасити цео свет, али можете лако декорирати кухињу.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 9

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map