Kako ukrasiti ili sakriti cjevovod u kuhinji

Kako ukrasiti ili sakriti cjevovod u kuhinji

kako sakriti komunikaciju u kuhinji

Tipični plan kuhinje nužno uključuje otvorene cjevovode. To su plinske, vodene, kanalizacijske i grijane komunikacije, koje se mogu nalaziti tako da će pokvariti najsuvremenije i impresivnije dizajn. Postoji nekoliko načina ukrašavanja takvih cijevi, ali u potrazi za elegantnim izgledom ne smije se zaboraviti na načela sigurnosti.

Sakrij cijevi tijekom instalacije

Za vodu i kanalizaciju, najprikladniji je način sakriti ožičenje. To jest, sakrili smo ustave u posebno izrađene šavove, prolazeći po podu i zidu. Groove potrebne veličine izrađuju se s perforatorom, zatim se u njih ugrađuju cijevi, a preostali prostor od cijevi do zida je pokriven otopinom stijene.

Da biste zatvorili ustave na ovaj način, morate slijediti osnovne preporuke:

 • Drenažni cijev mora nužno prolaziti ispod slavine;
 • Ako su cijevi vodoravne, onda je hladna lijevo, a desno je vruće;
 • Kanalizacijske cijevi smještene su pod nagibom prema podizanju: za promjere 32-50 mm - 2 mm po mjeraču, za proizvode promjera 90 mm - 3 mm.

Napravimo gipsanu ploču ili ormarić

Gipsana kartonska konstrukcija može se nazvati univerzalnom - lako se može montirati bilo gdje u kuhinji i može biti bilo kojeg oblika i veličine.

Pažnja molim te! Da bi se zatvorila plinska cijev, ova opcija neće raditi. Uostalom, moguće je propuštanje plina - može se akumulirati u zatvorenom prostoru, što će dovesti do eksplozije. Usluga plina, koja kontrolira rad odgovarajućih cjevovoda, kategorično ne dopušta njegovu potpunu izolaciju.

kako sakriti cijevi s pločom od gipsa

Među prednostima kutija suhozida je jednostavnost instalacije i relativna jeftinost. To možete učiniti na bilo koji način, pa je to jedna od najboljih načina sakrivanja cijevi za svaku sobu. Istim načelom moguće je izraditi strukturu ne iz GKL-a, već iz iverice, šperploče ili plastike.

Da biste sakrili ustaje pomoću ovog okvira, trebate učiniti sljedeće:

 1. Okvir je izrađen od metalnih profila ili šipki. Vodilice okvira postavljaju se uzduž zida paralelno s cijevima - tako da između njih ima najmanje 10 cm.
 2. Profili spojeva horizontalno i vertikalno nužno ojačani.
 3. Okvir mora biti fiksiran na 3 mjesta - na spoju listova, na podu i zidovima. To vam omogućuje da dostavi potrebnu krutost strukture.
 4. Prethodno sastavljene komade gipsane ploče pričvršćene su na sklopljeni okvir.

U ovom videu autoritativnog majstora Aleksej Zemskov možete vidjeti kako profesionalno i kvalitativno načinite lažni zid i podjelu gipsane ploče.

Kako sakriti plinski kolonu i cijevi u ormaru

1

Cjevovod također može biti skriven iza kuhinjskog namještaja. U ovom slučaju, ormarići se instaliraju bez stražnjih zidova - to će vam omogućiti pristup komunikacijama u bilo kojem trenutku.

Ali stupac plina nije tako jednostavan. Kao što je ranije spomenuto, iz sigurnosnih razloga najbolje je podnijeti, a ne zatvoriti ga. No, u potrazi za urednim izgledom vlasnici često skrivaju kolonu u ormaru kao što je prikazano na slici ispod:

Kako sakriti plinski kolonu i cijevi - primjer prije i poslije

Ako odlučite izgraditi plinski bojler u ormar, onda je to kako možete / ne možete to učiniti:

Kako mogu i ne mogu sakriti plinski kolonu u ormaru

Fotografija 1. Loš primjer jer su gornja i donja ormarića zatvorena, iako postoji prostor između zidova stupca i ormarića.

Slika 2. Ova metoda je već bolja, jer je djelomični grijač vode otvoren i kabinet je širi od stupca.

Slika 3. Izgleda vrlo uredno, jer su ormarići ovdje gotovo iste veličine kao i sami bojler, a njegova bijela boja ne disonantna sa kuhinjom. Prednji, gornji i donji dijelovi su otvoreni, ali na stranama udaljenost je prilično mala.

Slika 4. Najbolja opcija, budući da je stup otvoren (mali ormarić s fasadom rešetke) i gotovo se spaja sa svijetlim zidom.

Općenito, sa snažnom željom, stupac se može premjestiti u hodnik, ali za to mora ispunjavati sljedeće uvjete:

Prijenos plinske kolone iz kuhinje u hodnik - osnovni zahtjevi

 • Prijenos stupca nužno mora biti usklađen s uslugom plina, koju možete odbiti. Na primjer, u kućama stare zaklade i u apartmanima s vrlo starim stupovima, prijenos vjerojatno neće biti odobren;
 • Demontažu i montažu provode samo stručnjaci;
 • Imajte na umu da ćete za takvu uslugu morati platiti puno.

Prijenos plinske kolone iz kuhinje u hodnik - nijanse

No, dokaz kako se najčešći bojler može ugraditi u najobičniji stan, na primjer, u Hruščovu.

Kuhinjski dizajn s plinskom kolonom
Kuhinjski dizajn s plinskom kolonom
Kuhinjski dizajn s plinskom kolonom
Kuhinjski dizajn s plinskom kolonom

Ako ste u fazi popravka, nemojte prenositi stupac i još uvijek odabrati boju zidova, najbolje je zidove bojiti svijetlom bojom, a ormari također odabiru bijele. Kolumna u ovom slučaju neće pokvariti izgled kuhinje, a lagani zidovi i namještaj također vizualno povećavaju prostor. Evo kako dodati bijeli grijač vode u kuhinju interijer Julia i Denis, koji žive u kući stare zaklade u St. Petersburgu.

Kuhinjski dizajn s plinskom kolonom
Kuhinjski dizajn s plinskom kolonom

Još jedan trik je odabrati ne samo zidove i bijelog namještaja, već i bijelog kapuljača.

Bijela grijač vode i bijela napa u unutrašnjosti plave kuhinje u retro stilu

Vidi također: Dizajn i popravak kuhinje s plinskom kolonom.

Varijacije dekor

Često se događa da cijevi idu uz zid duž cijele duljine sobe ili se nalaze u području kuhinjske pregače. Možda je potrebno sakriti bateriju ili je zanimljivo pobijediti ustave pomoću odgovarajućeg ukrasa.

Postoji nekoliko mogućnosti za unutrašnjost rješenja:

 1. Ako cijevi prođu u neposrednoj blizini radnog područja, najbolji je dekor za njih sustav sječenja. Ograđivači su sustav ovjesa s različitim policama, kukama i potrebnim kuhinjskim aparatima. Da bi se ustao u tračnicu, mora se pažljivo očistiti i oslikati bojom koja simulira nehrđajući čelik. Zatim, oko cijevi, stavite potrebne uređaje - nemojte zaboraviti da ne možete objesiti ništa o komunikaciji.
 2. Baterija i cijevi jednostavno se mogu bojati bojom zidova.
Cijevi u boji zidova
 1. Gusta cijev može biti ukrašena unutarnjim mozaikom ili umjetničkim slikarstvom.
 2. Možete obložiti strukture umjetnim cvjetovima, remenje, šarene niti - to sve ovisi o stilu u kojem je kuhinja dizajnirana.
Uređaj za dekoriranje u kuhinji
 1. Dobra je mogućnost ako koristite dekor u tehnici decoupage. Možete odabrati bilo koji motiv koji odgovara postojećoj unutrašnjosti, a također čine površinu sjajnom ili mat.
Decoupage cijevi u unutrašnjosti
 1. Tako možete ukrasiti i bateriju - jasno je da se rad ne smije izvoditi u sezoni grijanja. Redoslijed rada ovdje je kako slijedi: u početku je cijev zaštićena i pažljivo oslikana, nakon čega je salon s izabranim motivom zalijepljen na PVA. Nakon što se salvete osuše, rezultirajući uzorak je prekriven slojem posebnog laka.

Kako sakriti zaslon baterije, u ormaru ili kutiji

Za grijanje cijevi, sve ove dekor opcije će također biti prikladno. Ali ih možete sakriti u kutiji ili ladici.

Na fotografiji ispod majstora vlastitim rukama i baterijom sakrivenom u ormaru, i napravio prag nastavak countertop.

Kako sakriti bateriju u ormaru vlastitim rukama

Tu su i posebni zasloni za radijatore. Njihove ruke nije teško. A ako napravite nišu od gips ploče, baterija će se pretvoriti u policu.

Dekorativni zasloni za baterije i radijatore
dizajn dekorativnih ekrana za bateriju i radijatore
dizajn dekorativnih ekrana za bateriju i radijatore
dizajn dekorativnih ekrana za bateriju i radijatore
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

77 − = 70

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map