Pregača u kuhinjskom standardu: određujemo visinu i širinu s fotografijom

Pregača u kuhinjskom standardu: određujemo visinu i širinu s fotografijom

Pregača u kuhinjskom standardu: određujemo visinu i širinu s fotografijom

Naziv "pregača za kuhinju" pojavio se kao povezanost s odijelima naših hostesa. Pregača čiste hostese štiti odjeću od mrlja i prskanja masnoća. Kuhinjska pregača osigurava zaštitu zidova iznad peći, umivaonika i radnog stola od istih kapljica kipućeg ulja, pare i mrlja. A ako je zaštitni materijal za zidove kuće su izabrani na osnovu osobne preferencije, širina i visina stajanci u kuhinji ovisi o veličini namještaja i kućanskih aparata.

Širina kuhinjske pregače trebala bi biti upravo takva da kuhinjska nečistoća ne padne na nezaštićene zidove

Širina pregača u kuhinji ovisi o mnogim čimbenicima, ali nužno mora obavljati funkciju zaštite zida od kuhinjske prljavštine

U svakom slučaju za kuhanje pregača treba uklopiti u boje kuhinjskog namještaja i zidova u kuhinji, za zaštitu zid od masti i prljavštine kapljica, prašine i mrvica lako ispere od različitih kontaminanata, biti otporna na kemijske formulacijama za pranje masti. Bez obzira na odluke o dizajnu i koje će materijale biti odabrane, vlasnici će morati odrediti veličinu pregača za kuhinju i prije nego što se instalira namještaj.

Kako odrediti veličinu pregače u kuhinji

Udaljenost od poda do početka pregača određuje se samo visinom stolova. Njihova standardna visina je 85 cm, ali dimenzije mogu varirati ovisno o visini kuhala. Ako želite izgraditi stroj za pranje rublja u kuhinji, najvjerojatnije, visina stolova morate učiniti 90-92 cm. Tada će se pojaviti stroj za pranje rublja bez ikakvih problema pod stol. Ali ispod peći ćete morati napraviti stalak (ako to nije ugrađena ploča za kuhanje).

Optimalna širina pregača

Donji rub pregača je da ide ispod stola najmanje 1 cm. Dakle, udaljenost od poda za početak pregača ne smije biti manja od 84 cm za tipičnu kuhinju i 89-90 cm za kuhinju, koja je integrirana perilica rublja. Važna točka: kada označite početak pregača po razinu, provjerite udaljenost od linije za označavanje do poda u različitim točkama vaše kuhinje. Ako je pod neravnomjeran, stol može biti niži od početka pregače. Naravno, instalatori će pokušati podići tablice, ali ne i činjenicu da će oni moći postići idealan rezultat.

Širina kuhinjske pregače obično je duljina radnog zida

Širina pregača u kuhinji obično ovisi o kuhinjskom namještaju

Širina pregača u kuhinji, a njegova visina ovisi prvenstveno o rasporedu namještaja. Dakle, ako je dno vješalica poravnato u jednoj liniji, a napa nije instalirana, možete napraviti pregaču u jednoj traci. Ako je donja linija ormarića drugačija, pregača se može izvršiti figurativno. Ako planirate izdvojiti, morat ćete prijaviti nekoliko redaka pločica.

Idealna visina pregača

Ovaj parametar određuje se udaljenost između tablica i rubova i vješalica. Visina pregača u kuhinji 55-65 cm smatra se optimalnim. Na toj udaljenosti prikladno je doći do police i vješalica, dok gornji ormarići ne ometaju rad hostesa. Ali takva visina nije standard. Ako ste navikli na drugu visinu ormara ili je visina niža ili iznad prosjeka, napravite ormare takve visine koja će vam biti prikladna. U ovom slučaju, visina pregače ovisi o mjestu ormara i kuhinjskom napa.

Kuhinja pregača započinje gdje se spuštaju donji kuhinjski ormarići

Visina pregača u kuhinji ovisi o udaljenosti između donjeg i gornjeg reda kuhinjskog namještaja

Idealno je visina kuhinjske pregače u 60 cm, jer je to veličina po kojoj je prikladno odabrati pločicu. Ako volite druge materijale koji ne odgovaraju širini buduće pregače, uzmite materijal s marginom. Uostalom, ormarići obično "vise" preko štednjaka, i nije važno je li dio pregača velik ili nije skriven. Osim toga, može se spustiti ispod poda.

Veličina kuhinjske pregače ispod nape

Ovo je mjesto koje zahtijeva posebnu pozornost. Da biste odredili veličinu kuhinjske pregače ispod nape, trebate točno znati njegov položaj. Vjeruje se da je donja površina poklopca trebala biti na udaljenosti od 70-75 cm od ploče ili ploče za kuhanje. Ovo je minimalna visina. Maksimalni broj može biti veći, ovisi o vrsti napa, prisustvu ili odsustvu kabineta iznad njega.

Kuhinjska pregača ispod napa ima jasnu svrhu, koja određuje njezinu veličinu

Dimenzije ove kuhinjske pregače određene su veličinom kapulja i njezine svrhe

Širina pregača ispod kapulja ovisi o širini ploče i nape. Krovni poklopac za kapu obično je montiran bez ormarića. U tom slučaju, visina pregača treba biti povećana na visinu ormarića. Tradicionalne (viseće) pokrove mogu se postaviti sa ili bez ormarića. Pokušajte se prijaviti pregaču za svaku stranu haube 5-10 cm. To je kako bi se osiguralo da nema problema zbog mogućih pogrešaka tijekom montiran kuhinjske ormariće.

1
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

23 − 13 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map