Mi razumijemo kako postaviti countertop u kuhinji korak po korak

Mi razumijemo kako postaviti countertop u kuhinji korak po korak

Mi razumijemo kako postaviti countertop u kuhinji korak po korak

Stola nije samo stol za rezanje u kuhinji, već i ukras cijelog slušalica. Ako ste započeli s popravkom i morate zamijeniti ploču u kuhinji, morate odlučiti o izboru materijala. U građevinskim prodavaonicama možete kupiti novi stolni stol, ili ga možete sami napraviti. Stoga ne samo da ćete uštedjeti, već i izraditi svoju kuhinju ekskluzivnom, dokazati sebe i voljenima da ste kreativna osoba.

Sukladnost jednostavnim pravilima za postavljanje stolnog vrha produžit će vijek trajanja dugo vremena

Ispravno ugrađeni stolni stol u kuhinji trajat će više od godinu dana

Kako instalirati kuhinjski brojač u kuhinji

Ako ste kupili kameni ili stakleni vrh, bolje ga povjerite profesionalcima. Uostalom, ne znate suptilnosti procesa, a možete oštetiti skupu stvar. Ako ste kupili radnu ploču od EAF-a, sami ćete se moći nositi s instalacijom, pod uvjetom da imate elementarne vještine izgradnje.

Ugradnja countertop u kuhinji pretpostavlja dostupnost svih potrebnih materijala i alata. Dakle, trebat će vam: pločica, koje će kaput površinu pulta, lopatica masa pločica, pločica ili instalacija ljepilo pištolj silikon germetkom, gleterom, crijep s volfram-obložene za rezanje pločica, zagonetka, set alata (vijci, odvijač, kut) i drvena štednjak otporna na vodu. Nakon pripreme alata možete početi raditi. Zamjena ploče u kuhinji bi trebala započeti rastavljanjem stare. Unatoč činjenici da stari stolni stol više nije koristan, morate ga pažljivo ukloniti, kako ne bi oštetili kuhinjski set.

Korištenje alata uvelike olakšava proces postavljanja countertop

Ugradnja countertop u kuhinji zahtijeva određene vještine u rukovanju alatima

Novi stolić vrha nužno mora biti prilagođen dimenzijama namještaja. Moguće je da će viška biti izrezana. Tada su izloženi nezaštićeni rubovi iverice. Ovaj materijal brzo apsorbira vlagu, stoga liječite spili s brtvljenjem. Ako postavite stolni poklopac s izljevanjem na ploču, bolje je zatvoriti ih posebnim završnim pločama.

Sve se tablice moraju izravnati, inače se pojava kuhinje može pogoršati

Kako ne bi ometali sklad interijera, svi se stolovi trebaju postaviti prema razini

Teškoće u zamjeni stolnih vrhova

Skup mnogih countertopsa uključuje poseban rub s ljepilom, koji se lagano lijepi pile s željezo. Nakon lijepljenja rub se obrađuje nožem i datotekom. Ali kvaliteta lijepljenja takvog ruba nije najviša, krajnja ploča je puno bolja.

Vrlo je važno da se stolni stalak ravnomjerno počiva na svim stolovima. Dakle, moraju biti izloženi u smislu razine.

Instalacija kuhinjskih countertops je jednostavan, ali odgovoran proces

Naporan rad na postavljanju stola će dati odličan rezultat

Rupice za piljenje i umivaonik mogu biti električni slagalice. Nemojte zaboraviti raditi sa sredstvom za brtvljenje. Bolje je postaviti perilicu na brtvilo, nemojte koristiti ljepljivu vrpcu. Izbjegavajte postavljanje mješalice izravno u radnu ploču s iverice. Oko slavine se neizbježno nakuplja vlaga koja će dovesti do oticanja ploče.

Uz zid, postavite zidni rub, nakon što predtreži spoj između ploče i zida s brtvilom.

Rubovi stola mogu se zaštititi od povećane vlage uz pomoć brtvila

Obrada rubova sudopera s brtvilom je preduvjet za zaštitu radne ploče od visoke vlage

Moderna tehnologija omogućuje vam izradu takvih radnih ploča, koji su otporni na vlagu i mehaničku štetu. No pogrešna instalacija može pokvariti sve. Stoga, budite izuzetno oprezni prilikom postavljanja stolnog vrha vlastitim rukama.

Kako napraviti kuhinjski countertop za svoju kuhinju

1

Najpopularniji stolovi izrađeni su od ručno izrađenih stolnih pločica, popločani pločicama, pa ćemo se zaustaviti pri izradi takvog stola.

Odaberite pločicu tako da je u skladu s kuhinjskom pregačom. Najbolji izbor za kuhinju je porculanski kamin. Na čvrstoću, gotovo je lošiji od prirodnog kamena, karakterizira niska apsorpcija vode, visoka otpornost na habanje i širok raspon boja. Prilikom odabira keramičkog granita morate uzeti u obzir olakšanje njegove površine. Teksturirana površina ima svoje prednosti i nedostatke. Reljef izgleda sjajno, ali tijekom rada moguće je akumulirati prašinu, prljavštinu i masnoću u izbočini na pločici. To ga čini mnogo teže čistiti countertop, tako da je najbolje odabrati polirane površine. Za oblaganje možete odabrati mozaik, malu pločicu (10x10, 7x7) ili veliku pločicu (30x30, 60x60). Izbor ovisi o veličini kuhinje i oblogu pregača.

Lijep izgled i praktičnost - glavne prednosti stolnog vrha od pločica

Vrh pločice ne samo da je atraktivan izgled, nego i praktične prednosti

Vrh pločice se obično razlikuje od stare ploče, jer će sloj pločice dvaput biti deblji. Na površinu stola ostao je ravno, potrebno je "utopiti" strukturu u tijelu. Zbog toga je potrebno u dubini stola konstruirati potporni okvir na kojem će se stropni pločica odmara. Promijenite udaljenost između okomitih elemenata stola, nastavite s odstranjivanjem potpore s iverice. Sljedeća faza rada je fiksacija. Pomoću montažnog ljepila pričvrstimo nosač na stijenke stola na dubini debljine iverice. Čim se ljepilo prihvati s površinom, pričvrsjemo vijke s vijcima. Svi dijelovi konstrukcije moraju se tretirati vodonepropusnom impregnacijom za drvo. Ni u kojem slučaju ne možete spasiti dizajn jer je, zapravo, osnova countertop. Sada idite na piljenje.

Tehnologija instaliranja popločanog radne ploče

Novi stolni poklopac pažljivo je izrezan sa iverice. Da biste to učinili, najprije morate izvršiti sva mjerenja. Ako namjeravate napraviti ugrađeni pretinac, tada treba napraviti mjerenja uzimajući u obzir rupe za ploču za kuhanje i sudoper. Izrezana ploča postavljena je na okvir nosača. Na mjestima kontakta ploče s nosačima mora se podmazivati ​​s montažnim ljepilom i dodatno učvrstiti vijcima. Sada počinjemo izolirati izlijevanje kako bismo izbjegli njihov potencijalni dodir s vodom. Da biste to učinili, koristite silikon brtvilo.

Točnost i točnost pri radu s pločicama - glavni uvjeti za zadovoljavanje rezultata njihovog rada

Rad s pločicama zahtijeva određene vještine i točnost

Sada radimo s pločicom. Polaganje standardnih pločica mora biti planirano unaprijed. Pokušajte vući stol tako da cijele pločice pada na zglobove okomitih i vodoravnih površina. Dio pločice treba rezati pomoću volfram-obložene datoteke, rezača pločica ili posebnih pinceta. Imajte na umu da čak i specijalisti ponekad dopuštaju brak u ovoj fazi rada, stoga kupite pločicu s marginom. Rad s mozaikom mnogo je jednostavniji, polaganje se može napraviti bez dodatnog planiranja, jer mala pločica je prikladnija za postavljanje na površinu. Nakon što je napravio stolić s pločice, moguće je da se ne zaustavi i nastavlja postavljati pločicu na pregaču.

Utiskivanje na stoliću

Na ljepilo treba nanijeti pločicu koja je pogodna za iverice. Mirno ostavljamo gotov stol. Voda bi trebala ispariti iz ljepila, a pločica bi čvrsto trebala zahvatiti površinu. Posljednja faza je ploča. Radna ploča se redovito podvrgavaju ekstremnim opterećenjima - kontakt s toplom temperature, vlage, masti i sredstava za čišćenje, tako konvencionalne injektiranje ovdje ne može biti prikladno. Najprikladniji materijal za tu svrhu je talog koji se temelji na epoksi smoli. Oni su otporniji na agresivne komponente. Uzmite u obzir da rade s epoksidnih smola prilično komplicirano, jer predstavljaju tijesto što je nezgodno primjenjivati ​​uobičajen način. Ako vrijeme ne ukloni ostatke žbuke od pločica - možete uništiti sav posao, pa kako ukloniti „suši” težina je gotovo nemoguće. Da biste lakše ispunili šavove, možete zaštititi pločicu s trakom za boju i upotrijebiti štrcaljku kako biste ispunili šavove. Alternativa epoksi smolama je kombinirana epoksidna cementna žbuka. Njegova prednost je da je ovaj talog lakše koristiti.

Postoji nekoliko načina za ugradnju radne plohe

Fiksirajući šavove na stolu, pružit će joj uredniji izgled

Još jedna mogućnost za fugiranje zglobova je trobaranje spojeva na bazi cementa, u kojem se vapnenački agregat zamjenjuje sitnim kvarcem. Takav materijal je otporan na abraziju i kemijske tvari. Nakon injektiranja nakon tri dana, dva zglobova trebaju biti tretirana s jačajućim hidrofobirajućim spojem. U tom slučaju sam ploča je zapečaćena vrpcom boje. Dobivene šavove bit će otporne na bilo kakve udarce. Šav između zida i vrha tablice prolazi kroz brtvilo.

Kada se okrenuta prema radnoj plohi s keramičkim granitom, preporučljivo je napraviti kontaktnu površinu. Obično se radi na dva načina: pločica se postavlja na vlažnu gipsanu vlaknu ili na cementni sloj. Naravno, cementni sloj osigurava pouzdanost i trajnost strukture.

Mozaik na stolu s vlastitim rukama učinit će kuhinjski interijer jedinstvenim

Vrlo originalan izgled mozaika na stolu vrh ostataka pločica, ulomaka porculana i stakla i drugih elemenata

Ne zaboravite na kraj. Trebate ljepiti cijeli stol, čak i ona mjesta na kojima rubovi nisu vidljivi. Tvornice namještaja često spasavaju rub, što dovodi do negativnih posljedica, na primjer, ulaska vlage. Postoje mnoge mogućnosti za suočavanje s krajnjim površinama. Možete rezati pločice s trakama i staviti ih na ljepilo. U tom slučaju oštri rubovi trebaju se izoštriti na stroju za mljevenje. Kao završni materijal na krajevima, aluminijski profil se pokazao vrlo dobro, čiji oštri kutovi trebaju biti utrljani s brusnim papirom.

Suočavanje s uglovima treba unaprijed misliti. Ako odlučite lijepiti stražnju stranu pločice ili dekorativni rubnik pod pravim kutom, a zatim postavljati pločicu na pločnik, uzmite prvi red oko jedan centimetar. Kako biste pojednostavili rad, polaganje prvog reda, odmah izložite završne pločice. Veličina šavova regulirana je križevima.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + = 9

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map