Lijepljenje tapeta na gips kartona: primer + fotografija

Lijepljenje tapeta na gips kartona: primer + fotografija

Lijepljenje tapeta na gips kartona: primer + fotografija

Drywall je univerzalni građevinski materijal i može se završiti na različite načine. U ovom članku ćemo vam reći kako lijepiti pozadine na suhozidom. Unatoč činjenici da materijal može biti zalijepljen sa apsolutno bilo pozadine (papir, vinil, velour, netkane, stakloplastike, tekstil, itd.), Postoje neke nijanse. Ljepljiva tapetiranja na gips kartonskoj ploči trebala bi početi s primerom i kistom. To je učinjeno kako bi se osiguralo da naknadno pozadina može biti lako zamijenjena. Moderni ljepljivi spojevi čvrsto lijepe papirnu podlogu od gips kartona na donji sloj tapeta, a to dovodi do činjenice da se stara pozadina ne može ukloniti poslije.

Prije nego počnete, trebali biste znati o nijansama rada s gipsocratonom

Lijepljenje tapeta na gipsanom kartonu ima neke nijanse koje morate znati prije nego što počnete

Priprema suhozida za pozadinu

Nanošenje gips ploče

Nanošenje gips ploče je neophodan rad, zahvaljujući kojem je površina zaštićena od izloženosti gljivama. Osim toga, temeljni premaz osigurava bolji prianjanje kitova s ​​površinom zidova. Za premazivanje, preporučljivo je koristiti akrilni premaz ili GKL1. Morate ga uzgajati prema uputama. Za primjenu, najbolje je uzeti široku četkicu koja vam omogućuje ravnomjernu primjenu rješenja.

Prilikom nanošenja suhozida potrebno je pažljivo obraditi šavove između listova

Ostakljivanje suhozida pod pozadinom - važan i odgovoran stupanj rada

Gips ploča

Gips ploča ispod pozadine je neophodna kako bi se zaštitio gornji sloj od suhozidnog lima od lijepljenja s pozadinom. Čak i ako odlučite ljepiti novu pozadinu na vrhu starih - postoji mogućnost da će se stari sloj vidjeti kroz novu pozadinu. Drugi razlog: ako ste kupili tapete na suhozidnim pastelnim nijansama svjetlosti, onda se kroz njih mogu spojiti zglobovi gipsanih ploča.

Kist je suha ili gotova građevinska žbuka na bazi gipsa ili cementa. Spakirajuće mješavine su dvije vrste: izravnavanje (početak) i završetak. Starteri se koriste za temeljito izravnavanje površine (do 2,5 mm), a za završnu obradu malih mana (do 1 mm).

Gips ploča ispod pozadine je neophodna kako bi pozadina bila bolje

Na suhozidu, koji je unaprijed ožbukan, pozadina se čuva bolje

Putty treba početi s pripremnim radom. Uklonite sve utičnice, prekidače i vrata, izolirajte otvorene elemente kabelskog svežnja. Najprije provjerite sve vijke koji pričvršćuju gips ploče na profili. Mora se malo "utopiti" u zid, ako je potrebno - obratite ih odvijačem.

Spojnice gipskokartonovyh ploče crijevo s ljepljivom mrežastom trakom. Tkanina je potrebna za brtvljenje mikročvrsnih dijelova u zidovima. To je uska vrpca lavsana ili staklenih vlakana, au svojoj strukturi nalikuje medicinskom zavoju. Krivulja se lako lijepi na ploču šavova od gipsa zbog činjenice da je impregnirana ljepljivom tvari. Ako ljepilo nije dovoljno - možete koristiti PVA ljepilo. Potrebno je osigurati da u zglobu ispod pojasa nema zračnih jastuka. Sada nastavite na žbukanje zglobova u ravnini s površinom.

Korištenje žena sive kose omogućuje vam da dobijete najbolji rezultat kada zapečatite zglobove na hipokardonu

Žljebni spojevi za brtvljenje gipsanih ploča ubrzavaju proces i čine ga učinkovitijima

Za rad ćete trebati 3 lopatice: 60 cm, 40 cm, malu lopatu i posudu za kit. Na maloj lopatici uzmite malo kit i prenesite smjesu na veliku lopaticu. Sada nanesite kist na površini zida pod kutom od 45 stupnjeva u odnosu na list gips kartona, počnite ga točno razvrstati, prianjajući se na debljinu sloja od 1-2 mm. S malom lopaticom, očistite veliku lopaticu od ostataka smjese. Prilikom nanošenja kitova, mogu ostati nepravilnosti i pruge, koje se nakon sušenja uklanjaju brusnim papirom, stoga ne pokušavajte zid savršeno zaraditi. U uglovima koristite manju lopaticu. Prvi sloj se primjenjuje s početnim (nivelirnim) kitom, a zadnji je završen. Između slojeva površina zida može se dodatno temeljiti.

Također je potrebno napraviti punilo svih udubljenih kapa samoreznih vijaka. Da biste to učinili, možete upotrijebiti konačno rješenje. Putty će se sušiti oko 24 sata. Osušite suhi sloj mrvljenim papirom. Radite naizmjence u dvije vrste nazhdachki, počevši od grubog zrna i završavajući sitnim zrnima. Dobivena glatka površina treba prekriti temeljnim premazom i pričekati dok je potpuno suha. Neki stručnjaci preporučuju zid dva puta. To je neophodno kako bi se osiguralo da se tapetarski sloj ne apsorbira u kit. Osnovica osigurava bolje vezivanje, pozadina se neće odstupiti od zida. Sada kada je završena priprema suhozida ispod pozadine, možete nastaviti s lijepljenjem.

Na pripremljenoj površini možete sigurno lijepiti pozadinu

Kompletno priprema za tapetiranje pozadine izgleda ovako

Kako pravilno lijepiti pozadinu na ploču od gipsa

Da biste odredili potrebni broj pozadina, trebate izmjeriti duljinu svih zidova i visinu stropova, dok ukupna veličina područja oduzima veličinu prozora i vrata. Prilikom odabira pozadine svakako pobrinite se da se brojevi stranaka na rolama odgovaraju. Osim toga, trebate odabrati pravu ljepilo za tapete. Slijedite sve preporuke koje su navedene u uputama na pozadini.

1

Da biste pripremili ljepilo, pomiješajte suhu smjesu s vodom i ostavite neko vrijeme. Ako je pozadina na suhozidu teška, koristite posebno ljepilo za snažno držanje. Osim toga, preporučljivo je nanijeti ljepilo ne samo na pozadinu, već i na sam zid. Tehnologija lijepljenja tapeta na gips kartonsku ploču je ista kao na bilo kojoj drugoj površini.

Lijepljenje pozadine na strop gips kartona nije jako različito od lijepljenja uobičajenog stropa

Kada zalijepite stropnu pozadinu s ploče od gipsa, morate pratiti uzorak

Prije početka rada s nivoom ili vodom, nacrtajte okomitu crtu na kojoj će se nalaziti prvi list. Pozadina je izrezana na duljinu, nekoliko centimetara dodano je iznad i ispod. Ovo je zaliha za podcjenjivanje. Nemojte istodobno rezati cijelu pozadinu, bolje je to raditi u procesu rada, budući da podna ili stropna linija može biti pod malim kutom, što će rezultirati pomicanjem slike. Ako pozadina s velikim ponavljajućim ukrasom ili uzorkom koja zahtijeva odabir, morate kupiti materijal s značajnom marginom jer ćete, kada se spojite, ostaviti velikim dijelovima platna.

Odrežite platno kontinuiranim slojem ljepila, pažljivo podmazujući rubove. Nakon toga, preklopite list na pola s ljepilom unutra, tako da je pozadina dobro impregnirana. To se posebno odnosi na pozadinu srednje i visoke gustoće. Papirna pozadina može se zalijepiti odjednom, sve dok se ne pruži i ne deformira pod utjecajem vlage.

Gipsana kartonska pozadina također se izravnava u smjeru od vrha do dna

Poravnajte pozadinu s vrha na dno - ovo pravilo za tapetiranje radi na svim površinama

Kada se zaglavi, pokušajte poravnati pozadinu na vrhu. Nanesite platno na zid i glatko riblja kost od sredine do rubova s ​​valjkom ili plastičnom lopaticom, istiskivanjem mjehurića zraka. Osim toga, koristite valjak na rubovima pozadine. Ako je potrebno, nanesite potrebnu količinu ljepila na rub tkanine, brisanjem ostatka s krpom. Ako ne možete spojiti zglob, zalijepite pozadinu preklapajući se i nakon sušenja odrežite okomitu crtu ispod vodilice duž linije šava, izvadite unutarnju i izvadite vanjsku odrezanu traku. Sada savršeni zglob treba razmazati ljepilom i paziti na glatko valjanje. Na isti način možete prilagoditi platnu u kutovima prostorije. Zidovi su posve zalijepljeni, a nakon sušenja na mjestima gdje se nalaze utičnice i prekidači, rezati pozadinu križem, pažljivo okrećući uglove i izrezujući kontura u obliku rozete škarama ili nožem.

Rezanje duž linije stropa najbolje je izvršiti nakon potpunog sušenja platna. Pomoću široke lopatice pritisnite rub i izrezati višak s oštrim nožem. Tako dobivate savršeno ravnu stropnu liniju. Na podnu liniju, kriška je izrađena na sličan način, ali obično ostaje 5 mm za savijanje na traku.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

96 − = 93

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map