Kako odabrati izdržljivu i prikladnu kuhinjsku slavinu: pregled modernih modela

Kako odabrati izdržljivu i prikladnu kuhinjsku slavinu: pregled modernih modela

Kako odabrati izdržljivu i prikladnu kuhinjsku slavinu: pregled modernih modela

Jeste li znali da kuhinjski mikser može izdržati ogromna opterećenja svaki dan? Procjenjuje se da se dizalica u kuhinji koristi u prosjeku 10 puta češće od njegovog kolege, koji se naselio u kupaonici. Kako odabrati slavinu za kuhinju, koja neće poslužiti godinu dana? Uostalom, kako bi se izdržao takvo opterećenje, trebao bi biti prikladan, kvalitetan i pouzdan, bez izlaska iz kuhinjskog dizajna i sastavljanja jedinstvenog ansambla s umivaonikom.

Važno je da je mješalica funkcionalna i atraktivna

Udobna i lijepa miksera - važan detalj svake kuhinje

Mješalice za kupaonicu i kuhinju imaju mnogo zajedničkog. To su zadaci i načela upravljanja, materijali za proizvodnju, unutarnji dijelovi. No, svaki uređaj ima svoje tajne i dodatne funkcije.

Koje su slavine za kuhinju: razni modeli

Moderna dvostruka mješalica će biti uspješna nadopuna unutrašnjosti u retro stilu

Mješalica s dvije poluge u obliku slova S izgleda elegantno, osobito u klasičnim interijerima

Mješalice su podijeljene u jednu polugu, dvije ventilacije i bez kontakta. Mješalice s dvije ventila su tradicionalni uređaji s dva ventila (za toplom i hladnom vodom). Oni su odabrali ljudi koji vole klasični interijer ili kuhinju u retro stilu.

Pojave s jednim polugom su slavine s jednim ručkom. Oni vole 80% potrošača. To se objašnjava činjenicom da se takve dizalice mogu otvoriti u jednom pokretu, brzo postaviti željenu temperaturu vode, mali prst jedne strane za promjenu intenziteta protoka vode. Jedinstvene mješalice su ekonomičnije. Uostalom, da biste postavili tradicionalnu slavinu, trebat će vam više vremena, što znači da će i potrošnja vode povećati.

Nisu-kontaktni slavine obično ne zahtijevaju napor tijekom postupka otvaranja. Dovoljno je staviti ruke ili posudu ispod slavine, a voda će se isušiti. Općenito, elektronički proizvodi do danas imaju relativno skromnu nišu na tržištu potrošačkih dobara. To se objašnjava visoka cijena robe i ograničen broj modela. Mnogi brendovi nude kombinirane dizajne - elektroničko-mehaničke mješalice. Njima se mogu upravljati automatski ili pomoću ručke - po vašem izboru. Prikladnost takvog dizajna je očigledna, ali cijena je, na primjer, visoka. Nisu svaka obitelj može priuštiti takvu mikser.

Koja je razlika između kuhinjske mješalice i kupaonske slavine

Mnogi su teško prilagoditi brzoj mikserima

Jedinstvena r-mješalica je lijepa, ali ne za svakoga prikladna

Glavna razlika između kuhinjskih miješalica je oblik i veličina vodenog mlaza. Ovi su parametri važni s gledišta estetike i ergonomije. Jar kuhinjske slavine mora pasti točno u sredinu sudopera, inače će biti neprikladno prati posuđe.

Mješalica za kuhinju može biti niska, visoka i vrlo visoka. Što je veći izljev, to je veća količina vode i što je jači pritisak. S niskim dizajnom izuzetno je neprikladno za pranje velikih jela. U umivaoniku, koji je opremljen mješalicom, ne možete staviti veliki broj jela. Naravno, hostesa neće voljeti da se dio prljavih jela mora pohranjivati ​​rame uz rame na stolu sve dok ne postoji mogućnost da se prazni sudoper. Posljedično, postoji izravna veza između visine mlaznice mješalice i dubine posude ljuske. Što je niži kljun, zdjela bi trebala biti dublja. Bojiš se grešaka? Obratite pozornost proizvođačima koji su integrirani u ovaj problem i proizvode seriju, koja uključuje pranje, mikser i pribor za njih.

Kut rotacije kuhinjske slavine

Vjeruje se da što je veći kut rotacije izljeva, to je prikladnije slavina za kuhinju. U jeftinim modelima, kreće se od 120 do 140 stupnjeva. Skuplji instrumenti imaju kut rotacije od 180 stupnjeva, a "strme" mješalice mogu rotirati oko svoje osi. To je prikladno ako odlučite naručiti otočku kuhinju i nositi sudoper na otok. Ako se nalazi blizu zida ili u kutu, nema potrebe za okretanjem mješalice za 180 stupnjeva.

Kako odabrati kuhinjsku mješalicu s izvučenim izljevom

Ako želite ugraditi ne samo umivaonik i mješalicu, nego opremiti cijeli centar za pranje u kuhinji s dvije ili tri zdjele, obratite pozornost na slavine s izlaznim izljevom. Opremljeni su dodatnom crijevom koja se može izvaditi iz slavine na udaljenosti od 0,6 do 1,2 m (Damixa, model Jupiter, Sas, model Style with)

1

Takve mješalice su vrlo prikladne ako trebate ispuniti veliku posudu ili kantu s vodom. Zahvaljujući crijevu, to se može obaviti izvan sudopera. Crijevo je izrađeno od visoko kvalitetne gume i zaštićeno je pletenicom od tekstila ili metala. Skupljivi modeli mješalica opremljeni su bez gumenog crijeva, ali s crijevom od posebnog polimernog materijala. To su najkvalitetnije cijevi, izdržljive su, a što je najvažnije, one su higijenske, jer imaju posebnu prevlaku koja sprječava reprodukciju bakterija.

Postoje dvije vrste dizajna izljeva takvih proizvoda. Jednostavnija inačica je čep s aeratorom na kraju. Poboljšana mješalica s crijevom dolazi na kraj s tušem, koja ima dva načina - tuš i zračni mlaz. Tuš je ispran s plodnim voćem, bobicama i zelenilom, kao i ispiranjem jela i sudopera.

Uvučeni izljev je fiksiran na ispravnoj visini pomoću prekidača na glavi tuš glave, koji je spojen na posebne utege ili povratnu oprugu. Dizajn s utovarivačem zahtijeva napor da povuče lonac za zalijevanje, ali ga ne treba držati. Ulazni izljev s povratnom oprugom lako se uklanja, ali je potrebno stalno držati gumb kako se crijevo ne bi vratilo. Stoga, kod rada s uvlačivim crijevom, jedna će se ruka trajno zauzeti.

 Dodatne funkcije suvremenih slavina

Proširivi kljun značajno proširuje mogućnosti miješalice

Mješalica s izlaznim izljevom omogućuje vam pranje velikih posuđa i pribora složenih oblika

Vlasnici seoskih kuća žele opremiti sudoper ispred prozora. Ali nemojte opremiti, jer će mješalica spriječiti otvaranje prozora prozora. Sada je riješen ovaj problem. Spasili su se modeli slavine s bajunetnim pričvršćenjem. Dizalica se jednostavno izvadi iz postolja i postavlja na pločnik. Postoji još jedan način rješavanja problema. Možete kupiti slavinu za kuhinju, u kojoj izljev ne samo da rotira oko svoje osi, već i pada na sudoper (okreće se oko vodoravne osi). Naravno, ove su stvari mnogo skuplje od konvencionalnih, ali vam omogućuju da napravite takav dizajn kuhinje, koju želite vlasnicima.

Na prodaji postoje miješalice s ugrađenim prekidačem za pranje ili perilicu posuđa, parobrod ili aparat za kavu (na primjer, mikser "Safira classic" iz Orasa). Ova funkcija izbjegava postavljanje dodatnih cijevi za strojeve i štiti od slučajne poplave. Za blokiranje pristupa vodama na uređaje moguće je premjestiti ruku, zbog toga postoji mala prekidač zgloba na tijelu mješača. Ispada, s takvom mikserom ne morate se penjati ispod sudopera da biste blokirali vodu, a stanje poluge uvijek se može držati pod kontrolom.

Neke marke nude kuhinjske slavine s ugrađenim filtriranjem vode. Na tim mješalicama dva su prolivena: s jednog dodirivanja običnih tekućina iz slavine, koja se koristi za pranje posuđa, iz drugog napitka. Tu su i dizalice gdje su dvije vode struje smještene u jedan izljev, a nefiltrirana voda se ne miješa s filtriranom.

Kako se čisti voda u kuhinjskoj slavini? Većina instrumenata opremljena je vrlo kvalitetnim sustavom dvostrukog pročišćavanja. Prvo, voda, prolazi kroz membranu, oslobođena od sedimenta, vapna i drugih štetnih nečistoća. Zatim prolazi kroz ugljični filtar koji apsorbira klor i organske tvari, što umanjuje okus vode i njezin miris. Takvi modeli miksera opremljeni su zaslonima s tekućim kristalima. Prikazuje poruku o potrebi promjene filma.

Koji mikser odabrati za kuhinju: montažirana ili lijevane

Prednosti prefabriciranih slavina omogućuju im da imaju dovoljan broj obožavatelja

Predgotovljena mješalica ima svoje prednosti, od kojih je jedna jednostavna zamjena oštećenih dijelova

Mješalice s tehnološkog stajališta su lijevane i montažne. U mješalicama za lijevanje, izljev i tijelo su spojeni zajedno bez šavova. Dizajn ima izljevni kotač i ugrađen je s posebnom metalnom bazom (na primjer, Agat mikser od Vidime). U kompozitnim mješalicama sastavljena je integralna struktura iz više dijelova. Stručnjaci smatraju da lijevani lijevanje postaje praktičniji jer nema dodatnih veza u njemu. Ali ako se montažna mješalica sklapa točno i jasno, ostaje njezin integritet. Osim toga, zahvaljujući dizajnu pojedinačnih dijelova, protok vode bolje je kontroliran (mješalica Arc od Damixa). Dizajn mikser je ograničen samo maštom potrošača. Varijacije koje nude moderni proizvođači toliko su raznoliki da broj modela premašuje i najdragocjenije očekivanja. Moguće je odabrati mikser za bilo koji stil.

Dužina i oblik čepa

Na prodaju se nalaze kuhinjske slavine s različitim duljinama izljeva:

  • Skraćeno (na primjer, mikser Balocchi iz Fantini). Duljina izljeva ovdje je 15,5 i 18,4 cm;
  • prosječno - 20 cm (Grohe, model Eurostyle), 21,6 cm, 22 cm, 23,5 cm (mikser "Tarner" iz Vidime);
  • dugo - 24 cm (mikser Eurostyle iz Grohe) i 28 cm (mikser "Seva M" iz Vidime).

Razne mješalice u obliku grlića. Može biti:

  • S-oblik (mikser "Vit" iz Vidime);
  • L-oblik (mješalica Venera iz Damixa);
  • C-oblik (mikser Stil sa sa Sas, mješalica Arc iz Damixa);
  • J-oblika (mikser Allegra Sportive iz Hansgrohe);
  • U obliku slova R (mikser "Tarner" iz Vidime);

Dobar mikser ne može biti jeftin!

I kvaliteta i dizajn Grohe pipa je izvan hvale

Grohe mikser razlikuje se ne samo u atraktivnom dizajnu, već iu izvrsnoj kvaliteti

Je li moguće odrediti kakvoću miješalice "od oka" i ne bi pogriješili u svom izboru? Možete, ako kupite proizvode u specijaliziranim prodavaonicama, usredotočujući se na robnu marku i cijenu. Mnogi se neće složiti: zašto preplatite robnu marku? No, trošak slavina vodećih europskih proizvođača otplatit će zbog svoje trajnosti i udobne uporabe. Raspon većine proizvođača mješalice pronaći proizvode visoke i srednja poduzeća, kao i osnovni model - mješalice ekonomskoj klasi. Njihov je trošak manji zbog pojednostavljenog pokrivanja i dizajna, ali kvaliteta proizvoda ne odražava se u cijeni.

Cijena utječe mnogo faktora: dostupnost i povucite izljev, ventil za povezivanje s drugim kućanskih aparata, te prisutnost sustava za filtriranje vode, a dizajn mikser. Čelnici među proizvođačima su sljedeće tvrtke: Damixa (Danska), Reginox (Nizozemska), Axor, Blanco, Dornbracht, Franke, Grohe, Hansa, Hansgrohe, Ideal standard, Kludi, Schöck (Njemačka), oras (Finska), Roca (Španjolska) Jacob Delafon (Francuska), Elleci, Piados, Webert, Zucchetti (Italija), i drugi.

Bez obzira što su čimbenici za vas riješiti pri odabiru slavina (izgled, funkcionalnost ili razumnu kombinaciju), mora zadovoljiti dizajn i veličinu pranje, pogodan za svoj post, ostavljajući dovoljno prostora za pranje velikih pribor i izdavaštva u njoj vode. Neka miješalica ni na koji način ne ometa, već samo pomaže u kreativnom procesu kuhanja!

Fotografija izbora funkcionalnih i lijepih kuhinjskih slavina

Zahvaljujući uvlačnoj cijevi, ovaj mikser može obavljati različite funkcije

Uvući crijevo regulira visinu čepa i širi funkcionalnost mješača

Željena temperatura vode u jednoj ručnoj miješalici je teže postići, ali je prikladnije za upotrebu

Jedinstvene mješalice se smatraju prikladnijim, ali ponekad je teško postići optimalnu temperaturu vode

Neke mješalice su pravi trag za pranje posuđa složene konfiguracije

Postoje miješalice koje se zakreću i savijaju u bilo kojem smjeru, dajući mogućnost da dođu do teško dostupnih mjesta kuhinjskog inventara

Za hi-tech stil, ovaj elegantni mikser s tušem i vodom prekidač je idealan.

Moderna slavina s tušem i ventil za uklopnu vodu savršeno će stati u unutrašnjost u visokotehnološkom stilu

Najpouzdaniji od svih vrsta miksera je mješalica s jednim polom

Mješalica s jednim polugom ima jednostavan dizajn, pa se smatra pouzdanim od ostalih tipova miksera

Zgodan i najčešći tip miješalice - dvije poluge

Mješalica s dvije poluge - najčešći tip miješalice - prikladan i izdržljiv

Moderan i neobičan mikser u obliku slova C iz Grohea može se smatrati čudom dizajnerskih ideja

Grohe-oblikovana slavina je nevjerojatna s neobičnim futurističkim oblicima

Za retro stil, izvorni mikser Herbeau De Dion

Izvorni mikser Herbeau De Dion razlikuje se od neobičnog oblika i dobar je za interijer u retro stilu

Ovaj mikser više nalikuje na svemirske brodske detalje od jednostavne kuhinjske stavke

Mješalica s dvije poluge s tušem više nalikuje uređaju iz fantastičnog filma nego tradicionalnog kuhinjskog pribora

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map