Slik vasker og blegger tyll: manuelt eller med en maskin

Slik vasker og blegger tyll: manuelt eller med en maskin

Slik vasker og blegger tyll: manuelt eller med en maskin

Tulle på vinduene gjør interiøret i rommet mer lys, luftig og koselig. Men hvordan er det noen ganger vanskelig å returnere gardinene til den opprinnelige hvitheten, spesielt når de ble suspendert på kjøkkenet! Hvis selv varmt vann kan takle vanlig støv, vil det med gul belegg, greyn eller flekker bli nødvendig å jobbe hardt. Derfor bør du vurdere flere dokumenterte metoder, som for eksempel vasking bare for å gjøre den hvit, og uten å skade det tynne stoffet.

Vaske tulles: vanlige øyeblikk

Til luftporter servert i lang tid, og det ikke mister sin glans, bør du vaske dem minst en gang i 3 måneder - en mye lettere tid å vaske bort støv, hva da lang kamp for retur av den opprinnelige lysstyrken. Men hvis tyll hengende på kjøkkenet, og selv på vinduet avslutter den travle motorveien, standard metoder for rengjøring med varmt vann og pulveret kan ikke lagres av utseendet av grå plakk eller skjemmende gule rest. Vi må bruke blekemiddel og andre spesielle virkemidler.

tyll

Hvit tulle før og etter vask

Hvordan vaske tulle - generelle regler:

 1. Skyll gardinene godt på gaten eller fra balkongen, for ikke å bygge opp støv i vannet.
 2. Ikke bruk klorholdige blekemidler. Ja, de vil bidra til å oppnå perfekt hvithet, men bruk raskt tynne stoffer.
 3. Etter vask må du la vannet strømme uten å bruke vri. Hvis du vil fremskynde prosessen, kan du klemme stoffet litt med lette bevegelser.
 4. Det ideelle temperaturregimet for luftvev er 30-40 grader. Hvis du overskrider denne terskelen, kan tulle "sitte ned" og i kaldt vann - ikke vaske.
 5. For å holde gardinene hvite, er det viktig ikke bare å vite hvordan man skal vaske tyllen, men også å ta hensyn til egenartene ved tørking. Hvite stoffer blir raskt gule under påvirkning av høy temperatur, derfor anbefales det ikke å bruke et strykejern for å glatte foldene. Det er bedre å henge fortsatt vått draperi direkte på skjermen - så det vil tørke ut raskt og til og med ut under egen vekt.

Og nå betrakt nærmere hva og hvordan man skal vaske tyllen, slik at den blir snøhvit.

Hvilke verktøy for å bruke bedre

For å sikre rent og effektivt å rengjøre dyre gardiner, kan du bruke spesialverktøy til tyll og gardiner, som selges i husholdnings kjemikaliebutikker. De håndterer ikke bare helt forskjellige forurensninger, men også forsiktig blekemiddel og litt stivelsesgardiner.

hjelp

Midler for vasking av tulle

Men du kan gjøre med tradisjonelle vaskeforbindelser:

 • Pulver til manuell eller automatisk vasking - egnet for konvensjonelle nylonnett, bomull eller billig organza. Du kan velge en sammensetning med blekemiddeltilsetninger.
 • Pulver og geler til vasking av barns ting - har en bleking effekt, kan klare seg godt med flekker av forskjellig opprinnelse, hypoallergene.
 • Shampoo for delikate stoffer - fungerer godt i varmt vann, er det lett å skylle, er forsiktig rene delikate gardiner voile, silke og andre tekstiler lett deformert.

Viktig! For å velge riktig pulver og blekemiddel, ta hensyn til produsentens anbefalinger for omsorg for vev. Etiketten indikerer vanligvis ved hvilken temperatur å vaske tyllen og muligheten for bleking ved kjemiske midler. For lette varer laget av silke eller organza - det er 30-40 grader, men for bomullsstoffer eller polyester, kan temperaturen økes til 50-60 ° C.

betegnelse

Hva betyr etikettene?

Håndvask og bleking med naturlige legemidler

Mange elskerinne foretrekker å ta vare på delikat vev bare for hånd - og problemområdene er tydelig synlige, og risikoen for å skade gardinene er minimal. Videre benyttes i tillegg til den vanlige vaskeprosessen ved anvendelse av pulver forskjellige naturlige blekemidler. Derfor vil vi i detalj vurdere de mest populære måtene, hvordan du vasker hender med tyll, at det var hvitt og rent, men ikke å bruke penger på dyre kjemikalier.

Til notatet! Ved håndvask, mange vanskelige uten termometer for å få de nødvendige 30-40 grader, anbefales for tynne stoffer. For å gjøre dette kan du bruke et enkelt hint - prøv vannet i bollen med albuen din: hvis temperaturen føles behagelig, kan du begynne å vaske; hvis du blir kald eller varm - juster. "Testen" med håndflaten eller fingrene har ikke så presisjon - huden i albuen er mer følsom (det er ikke for ingenting som erfarne foreldre sjekker vannet før badende babyer).

Bruk av salt

Vask tetningene med salt, renser rent hvit klut fra smuss. Denne metoden er også bra for å bekjempe yellowness eller ubehagelig grå farge av vevet.
Slik vasker du tulle med salt:

 • Hell vann inn i bøtte eller vask med en temperatur på ca 40 grader.
 • Hell deretter salt og vaskemiddel (1 liter vann vil kreve 1 ss salt og dosen av pulver - som ved vanlig vask).
 • Granulatene røres godt, slik at det ikke er vaskemiddel i væsken.
 • Deretter senkes gardinene i løsningen og presses flere ganger.

Hvis stoffet ikke er tungt snavset - etter en og en halv time kan tulle vaskes på vanlig måte og skylles.

Hvis gardinene er gamle eller gulning, må du handle litt annerledes: første tyll slettet vanlig pulver, deretter gjennomvåt overnatting i en saltoppløsning, som er utarbeidet på frekvensen av 1-2 ss salt pr 1 liter vann, og i morgen - igjen behandlet pulver og en god skylles.

1

Viktig! Salt bør bare være stein, ikke lite "ekstra" og uten iodisert tilsetningsstoffer.

Med bruk av brus

Soda - en annen hjelper til bleking, som lett blir funnet på kjøkkenet av noen vertinne. Det returnerer godt hvitheten av det grå vevet og fjerner fettbelegget. En av de enkleste oppskriftene, hvordan du vasker gardinene av yellowness, er dette:

 • Bland 100 g pulver med 2 ss. skjeer av brus.
 • Hell denne blandingen med en bøtte med varmt vann og bland.
 • Soak tyllen i en løsning i 20 minutter.
 • Vask hendene eller hånd og skyll godt.

Vær oppmerksom! Vasking og bleking av tyll med brus er bare effektiv med forvakning, i motsetning til saltlake.

blekemiddel

Whitening tulle med suge

Ikke-standard blekemiddel - grønn

En blanding av strålende grønn med salt vil bidra til å gjenopprette stoffets blendende hvithet. Hvor riktig å vaske en tulle, det var hvitt, istedenfor det ble recoloured i en smaragd tone? Hemmeligheten er i riktig forberedelse av løsningen:

 • I 0,5 liter varmt vann rør et par spiseskjeer med salt.
 • Etter at granulene er oppløst, tilsettes 15 grønne dråper.
 • Oppløsningen omrøres og forlates i 3-4 minutter - bør utfelles.
 • Nå er det viktigste trinnet: Du må nøye tømme væsken slik at du ikke går glipp av bunnfallet, ellers kan du ikke unngå grønne flekker på stoffet.
 • Væsken blir tilsatt til vannet for siste skylling som allerede er vasket med pulvergardiner i 3-4 minutter.
 • Stoffet skal periodisk vendes og klemmes litt, slik at det blir jevnt gjennomvåt i væske.
 • Etter det blir gardinene trukket ut, presset uten å vri og hengt ut for å tørke.

Til notatet! Du kan også forbedre fargen med hydrogenperoksid, ammoniakk og blå. Men fordelene med de ovennevnte metodene er åpenbare - ingrediensene for dem kan bli funnet i alle hjem, uten å kjøre gjennom apotek eller butikker.

Hvordan vaske en tyll i en skrivemaskin

Fra elskeriene som brukte gamle skrivemaskiner av aktivatortype, fikk vi en steriotype som det er mulig å vaske tyll for hånden. Men dette er ikke slik. Ja, de "gamle" instrumentene virkelig ofte og håpløst bortskjemt de delikate stoffene, men moderne maskiner jobber mye mer nøye, noe som eliminerer risikoen for skade. Det viktigste er å stille inn modus og temperatur riktig.

vask av tynne stoffer

Maskintvetting av tynne stoffer

Hvilke innstillinger skal jeg bruke?

Den enkleste måten er for de husmødrene, i maskinene som det er et spesielt regime - "delikat" eller "silke". Den optimale temperaturen er programmert her, og det er tatt hensyn til egenskapene ved å behandle fine stoffer. Men i hvilken modus sletter du tyllen i skrivemaskinen, hvor det bare er standardinnstillinger? Det er enkelt - velg programmet "håndvask" og sett temperaturen til 30 grader.

Til notatet! Du kan også bruke "ull" -modus - det deformerer ikke stoffet og slettes med stor forsiktighet.

Universelle tips om hvordan du vasker tulle i en vaskemaskin:

 1. Før du legger trommelen, brett gardinene pent for å unngå rynker når du trykker på.
 2. Organza, slør, silke og andre delikate stoffer anbefales å være i tillegg lukket i en maskepose for vasking.
 3. Pulveret bør erstattes av en gel eller shampoo, men ikke overdrive det med den mengde - for en finmasket duk bør det være ganske litt (ca. halvparten av den normale belastning), og uten at skummet vil være på høyde.
 4. Når tullvaskingen er fullført, slår du på ekstra skyll for å sikre at vaskemiddelrester blir fjernet fra stoffet.

Tips! Ikke bruk den automatiske spinnmodusen - det er bedre å fjerne tyllen og la vannet strømme av tyngdekraften. I ekstreme tilfeller, slå på programmet for en minimal sving.

Tilsetningsstoffer for perfekt hvithet

I vaskemaskinen kan du bruke noen "folk" rettsmidler som brukes til manuell bleking, for eksempel den samme saltoppløsningen. Men for å vaske veldig skitten tulle kan du hente sparsomme preparater fra den rike arsenalen i kjemisk industri.

For eksempel:

 • Optiske brighteners - inneholder i sammensetningen av spesielle partikler, avsatt på fibrene. De er kun ment for hvite stoffer og visuelt lyser selv grått eller gulv gardiner.
 • Oksygenblekemidler - har utmerket hvithet effekt, men ikke ødelegge vev struktur som er egnet for produkter med et fargemønster som brukes for lav temperatur vaskemaskin.
blekemiddel

Blekemiddel

Den enkleste måten å vaske gardinene i vaskemaskinen er å legge til en av typer blekemiddel til pulveret. Men hvis det er et spørsmål om gammeldags eller gulv gardiner fra kjøkkengasser - bruk den ekstra "soaking" eller "prewash" -funksjonen.

Video: hvordan å bleke tyll hjemme

Vi håper, vårt råd hjelper deg med å vaske tyllen riktig, slik at den blir hvit. Hvis du ikke klarer å håndtere dine egne hender - kontakt rengjøringspersonalet for å få hjelp. De har spesielle forberedelser for forurensning av kompleksitet.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

81 + = 85

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map