Linne gardiner för köket: idéer och användning av linne gardiner i olika inredning stilar

Linne gardiner för köket: idéer och användning av linne gardiner i olika inredning stilar

Linne gardiner för köket: idéer och användning av linne gardiner i olika inredning stilar

Det ansågs att linne textilier är typiska för byanvändning, vilket inte kräver överdriven elegans och form av form. Modet för miljövänliga material har dock lett till det faktum att vackra, lite grova gardiner idag är efterfrågade både i stadshus och i stugor. Lyxiga bilder med linne gardiner i inredningen blinkar i glänsande tidskrifter, och designers med ett världsomspännande namn ägnar hela samlingar av lin textilier.

Välj linneduk för gardiner

Dekorationen av fönsteröppningar i köket är inte mindre viktigt än att köpa möbler eller dekorera väggar. Om du har valt naturligt linne som huvudtextil för syning av gardiner, behöver du information om dess typer.

persienner

Utsökt kombinerat sommarpaket

Under hundratals år har tiotals olika typer av materia lärt sig av naturliga råvaror, de vanligaste av vilka är följande:

 • presenning;
 • duk;
 • säckväv;
 • duk;
 • duk;
 • damascus;
 • baptiste och andra.

Inte alla ovannämnda typer av textilier är lämpliga för sy sömnad gardiner i köket i traditionell vy, men en mängd olika inredningsstilar låter dig använda nästan alla de angivna proven.

linneyta

Dekorera en enkel duk med snören haklade

Kanske den minst lämpliga cambricen, eftersom ultrathin fiber och mjuk konsistens inte är avsedd att användas i köket. Detta är ett lämpligt alternativ för syning av underkläder och barns underkläder, skjortor, blusar. Damaskus, som lätt kan känna igen med sin karakteristiska prydnad, tvärtom används ofta för att skapa fönstergardiner, dukar och servetter, möbelklädsel.

broderi mönster

Ett prov av maskinbroderi på en grå bakgrund

Designers på jakt efter nya idéer har lärt sig att skickligt använda grova textilier - burlap, mattor, duk. Dessa tyger är praktiska, motstår effektivt effekterna av hög luftfuktighet, hög temperatur, solljus. De kan tåla ständig rengöring utan problem, de deformeras inte och lägger sig inte ner (efter speciell behandling) även från maskintvätt.

Välja materialet för genomförandet av ditt eget projekt, se till att det motsvarar det övergripande konceptet. Det är möjligt att med säkerhet säga att det är ganska svårt att sy gardinerna i rokoko, barock eller modern stil från linneduk, men för land, minimalism, eko är det idealiskt.

Fördelar och nackdelar med linne textilier

Några hemmafruar närmar sig valet av gardiner från lin till köket, eftersom de vet lite om själva tyget och om att ta hand om det. Men de som länge prydde inredningen med vackra tillbehör gjorda av matt eller damast, är det svårt att ge upp nöjet och fortsätta att använda produkter från denna fantastiska textil.

textil

Kökstextilier - en blygsam naturens charm

En speciell inställning till gardiner av linneväv uppstod på grund av följande fördelar:

 • säkerhet och miljö renhet - en naturlig fiberduk orsakar inte allergier, så det rekommenderas att dekorera fönster i lägenheter där barn och vuxna med nedsatt immunitet lever;
 • Många vävningar - det vanliga linjets interlacing av trådar, beroende på tjockleken och mjukheten hos fibrerna, kan vara tät och lös, jämn och texturerad.
 • hög grad av slitstyrka - banan kommer inte att ändra form och kommer inte att krympa till och med efter många sköljningar, såväl som att använda blekmedel eller färgämnen;
 • hygroskopicitet - produkter absorberar snabbt fukt, men torkar också snabbt.

Naturmaterialet lagrar inte statisk elektricitet, och det här är en utmärkt kvalitet för hushållstillbehör.

1
persienner

Linne uppsättning gardiner, dukar, stolen omslag

En av fördelarna är färg - naturlig, från djup mörkgrå till ljus beige. Vissa typer av tyg har en naturlig nyans som inte bleknar och skjulas inte vid tvätt. Andra genomgår ett förfarande för blekning eller färgning, varefter de förlorar sin naturliga färg, men får en mild pastellfärgad, mindre ofta - snövit eller ljus.

duk

Naturliga nyanser av tyg

Nackdelarna med köksgardiner gjorda av linne inkluderar stark krossning, men denna kvalitet hindrar dig inte från att se ut som korta gardiner eller långa gardiner graciöst och snyggt. Den andra nackdelen handlar om kostnaden för produkter, men det höga priset på en vacker köksutrustning motiverar sig med en lång livslängd.

Typer av gardiner för köket

Efter att du förstår egenskaperna hos tyget måste du bestämma valet av modell. Som du vet är kortare gardiner lämpligare för köket, utan frodiga volymer och komplexa designlösningar. Gardiner i golvet - inte praktiskt eftersom rengöring i rummet för matlagning är mycket oftare än i andra rum.

tejp

Prydnad från en kombination av kontrasterande krusiduller och spetsband

Ett underbart alternativ för en diskret inredning - romersk persienner. Monokrom eller med ett litet mönster, harmoniserar de perfekt med inbyggda möbler och modern teknik. Designen är sådan att den strykade duken är i sträckt tillstånd, inte smuler och ser alltid fräsch ut. Under montering samlas materia upp av stora fria veck som inte orsakar krympning.

persienner

Romersk bländare med ett tryckt mönster

Välkommen miniatyr "mormors" gardiner, som är lika troliga att ses i ryska huset, och någonstans i närheten av Edinburgh. Korta skärningar i halvfönster, dekorerad med flätor, laced spets och vävda plockningar, är gjutna direkt till kronhjulet eller fixeras med hjälp av slingor. De präglas av ett mönster i en liten blomma, ärter eller en bur.

persienner

Den traditionella kombinationen av röd och vit

Små gardiner kan sys av sig själva, dekorera kanterna av monofoniska fläckar med frill, broderi eller handstickning.

Stilistisk mångfald: en bank med designidéer

Tänk på flera intressanta designlösningar som kommer att vara användbara när du dekorerar fönster i köket. Som illustrationer för det praktiska genomförandet av ursprungliga idéer erbjuder vi vackra bilder av sängkläder av linne, utvalda enligt stil.

persienner

Linne gardiner av enkla skär på en kronbalk kommer att närma sig för ett interiör i stilen av landet

Varmt och mysigt land

Lintextilier hänvisar till naturmaterial, därför är det lämpligt när du inredar inredningen i rustik stil. Gråt material i naturlig nyans harmoniserar perfekt med träväggar och möbler, tillbehör av lera och björkbark.

persienner

Kombinationen av två typer av tryckt tyg i inredningen av en byhytt

Som nämnts ovan är en av de bästa alternativen korta gardiner, dekorerad med en mängd olika inredning. Marknaden presenterar många intressanta tyger, både monokroma och färgstarka bilder. Traditionellt populärt är det floristiska temat, som harmoniskt kombinerar en blygsam yta - lacy beika, kontrasterande bågar, hand- eller maskinbroderier.

persienner

Prov av köksgardiner gjorda av lin för en stadslägenhet eller villa

För att bibehålla naturligt ljus, använd en tunn blekt trasa: den behåller inte dagsljus och brinner inte ut under det ständiga inflytandet från solljuset. Revive anspråkslösa snittvita skär kan vara lätt spets eller färgad broderi.

linne gardiner

Vit linne gardiner med broderade plockar

I stället för ett tunt jämnt material kan du använda ett styvt, löst tyg som liknar en burlap. Glatt ut den avsiktliga elakheten är inte svårt: lägg bara lite ljus finish.

blinda

Linens gardin är dekorerad med ljusa rutiga loopar och bågar

En av fördelarna med korta linne gardiner till köket är enkelheten att skräddarsy. Om du inte är nöjd med köpalternativet kan du alltid skapa din egen exklusiva modell.

Cool skandinavisk minimalism

Kännetecknen hos köksgardinerna i skandinavisk stil är enkelheten i snitt, ljusa färger, miljövänliga material, så vita linne textilier passar nästan perfekt. I länder med ett underskott av solljus är gardiner av lakonisk form välkomna och lämnar det mesta av fönstret fritt.

linne gardiner

Lätta linne gardiner på en metall korsbalk

En av favoritfärgerna i inredningen är vit och ofta tas hela miljön upp i snövit toner: tapeter, möbelfasader, tygtillbehör, redskap. Det är inte förvånande att fönstren är dekorerade med ljusa genomskinliga gardiner av den finaste blekta linan.

persienner

Ett traditionellt kökssett av lin: två par gardiner och en lakonisk lambrequin

För att återuppliva den monotona situationen finns det flera enkla lösningar, det enklaste av vilket är användningen av en ljus skugga - äpple, orange, turkos. Ljust interiör kan göras mer mysigt och varmt med hjälp av kombinerade romerska gardiner, vars färgdel återupprepas med att färglägga möbler.

blinda

Romersk gardiner av linne för färgen på stolar och väggbeklädnad

När du väljer en duk, förutom snövit, kan du använda några nyanser: mjölk, vanilj, pärla, färg på ull eller elfenben.

Det ljusa temat i Medelhavet

Frisk marin stil lockar med ljusa naturliga nyanser och enkelhet av linjer. Medelhavet kännetecknas av rakhet, naturliga färger, mycket blå, blå och turkos. En snitt av en tät eller lätt linneduk är allt som behövs för att dekorera en fönsteröppning i marin stil.

kök

Inredning i himmelsvita toner

Livet på sydkusten eller öarna är oupplösligt kopplat till havet, så interiören ska ha traditionella marina tillbehör - skal, bilder av segelbåtar, breda och smala ränder. Romersk gardiner eller linnepersienner av linne i blått och blått område är ett utmärkt val för en praktisk inredning.

persienner

Rullgardiner av tät linneduk

Havets tema strider inte mot moderna trender. Den djupa färgen på havsvågan, i vilken glansiga fasader eller ett bord är målade, kan upprepas i gardinens utformning.

persienner

En elegant kombination av sand och mörk turkos

Som dekor för gardiner gjorda av linne, använd mjuka blå snören, blå satinband, broderad tjock akvamarintråd.

Berget av soliga Provence

Raffinerad fransk inredning är perfekt för att dekorera stadslägenheter. Provencalska landet, som faktiskt är en lantlig stil, har fortfarande principiella egenskaper som särskiljer det, till exempel från rusticism. Eleganta linjer och mjuka nyanser släpper ut de grova formerna som ligger i landsbygden.

linne gardiner

Lätta linne gardiner med tryckt blommönster

Gardiner på fönstren bör begränsas i längd och diskret inredda. Du kan använda spetsar, krusiduller, fransar men mycket delikat. Om duken har ett ljust mönster eller en komplex prydnad, är det bättre att undvika ytterligare efterbehandling. Med en avsiktligt grov, oformad konsistens kombineras vita snöridor av linne med broderi eller spets, vilket betonar naturen hos den naturliga beklädnaden.

gångjärn på gångjärn

Eleganta gardiner på gångjärn

För kort gardiner-café av linne kännetecknas av en blygsam dekoration - enkel frill eller blommig kant. Färgskalan är orienterad mot naturliga nyanser, därför överväger grön, blå, turkos, beige, sandtoner.

persienner

Mjuk kombination av grädde och örtfärger

Inom kökets inre bör gardinerna se harmoniskt och inte hängande, försiktigt betona den totala kompositionen.

Naturens natur och enkelhet

Vi är omgivna av syntetiska och polymerer, som kännetecknas av tvivelaktig hälsohälsa. Därför ökar ekostilen på grund av användningen av naturmaterial - trä, keramik, lin, bomull. Gardiner av naturliga tyger är en av de dekorativa komponenterna i den ekologiska riktningen i inredningen.

kök

Modernt kök i eko stil

Miljön i urbana kök hindrar inte användningen av naturliga textilier, tvärtom, enkla gardiner av naturgrå färg passar harmoniskt i det minimalistiska industriella interiören. Om rummets dimensioner tillåter, kan du använda stora gardiner istället för korta gardiner.

gardiner av linne

Rektangulära gardiner av linne med plockar, fast på gardinband

I strama 5 meter stora rum ser sidportörerna olämpliga, så det är bättre att köpa färdiga lakoniska gardiner för fönsterinredning. Ljus broderi i nationell stil eller smal spets runt omkretsen kan helt omvandla en blygsam bit av materia.

blinda

Kort gardin med röd broderi

För dekoration av den ädla klassiska inredningen är raka gardiner av lin på ögonen lämpliga. Kombinationen av grå och vita, snygga remsor av känslig spets, ljusstråle av det stärkta tyget ser bara perfekt ut.

persienner

Alternativet att fästa den klassiska modellen med spetsutsmyckning

I samband med att dekorera köket i en ekostil, är det önskvärt att undvika ljusa accenter och komplexa kompositioner.

Secrets of care för linneduk

Vackra gardiner av naturmaterial kommer att hålla mycket längre om du följer strikta regler för att ta hand om dem.

spetsram

Utsökt spetsram

Några viktiga punkter om tvätt:

 • linne tolererar bättre manuell eller känslig maskintvätt;
 • För handtvätt, använd tvätttvål eller pulver med en liten mängd tvålskum, helst - speciella tvättmedel;
 • Observera det optimala temperaturregimen - 30-40 ° C;
 • Stäng av rotationsfunktionen under maskintvätt.

En liten ledtråd för dem som gillar att dekorera huset med egna händer. Tvätta tyget innan det skärs, så att det ger den första krympningen. Detta hjälper till att korrekt beräkna dimensionerna och behålla produktens önskade form.

linne objekt

Linneartiklar ska tvättas separat från resten

Det finns flera sätt att stryka linne gardiner: suspendera i vått skick med ytterligare ångning, strykning på en våt trasa, spray applicering. Vilket som helst lämpligt för att upprätthålla ett perfekt utseende kommer att göra.

Observera att elitklasstillbehör normalt följs av detaljerade vårdinstruktioner.

Video: linne gardiner i inredningen

Några rekommendationer för val och användning av linne gardiner:

Videoserie med olika modeller för köket:

Tips designer - valet av tyg till köket:

Linne gardiner är inte bara en vacker och funktionell fönsterdekoration, det är en ständig känsla av friskhet, renlighet och komfort i köket. En mängd olika typer och designidéer hjälper dig att välja eller skapa en bra modell, med skickligt betoning på din favoritstil.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map