Hvordan kombinere gardiner i to farger eller fra forskjellige stoffer

Hvordan kombinere gardiner i to farger eller fra forskjellige stoffer

Hvordan kombinere gardiner i to farger eller fra forskjellige stoffer

For å gi unikhet til kjøkkenets indre, kan du velge stilige møbler, uvanlig dekorasjon eller lyse retter. Og du kan eksperimentere med tekstiler ved hjelp av kombinerte gardiner i to farger eller en kombinasjon av flere typer stoffer av forskjellige teksturer - denne metoden krever ikke grundig reparasjon eller alvorlige utgifter, og er ideell for nybegynnere. Derfor, la oss ta en nærmere titt på de grunnleggende teknikkene for "tekstilkombinasjon" og flere vinn-vinn ideer for å dekorere kjøkkenet.

Gardiner av stoff av to farger: hemmelighetene til vellykkede kombinasjoner

Kjøkkenet er et av de få rommene i huset hvor vindusdrap spiller en overveiende dekorativ rolle. Selvfølgelig beboerne i første etasje eller leiligheter med vinduer med utsikt solsiden, og bruke det som en beskyttelse mot sterkt lys og nysgjerrige øyne, men likevel det viktigste formålet med gardinene på kjøkkenet - "Good Housekeeping" for å gi trøst Nye to-farge gardiner for å passe perfekt inn i interiøret, er det viktig å ikke glemme de generelle prinsippene for harmoni og måter synskorreksjon plass.

gardiner

To-fargegardiner til kjøkkenvinduet

4 regler for vellykkede kombinasjoner:

Varme og kulde

Mange vet at for "nordlige" rom er det bedre å velge gardiner med varmt fargevalg, og for solfylte vinduer - kaldt. Men det er viktig å ta hensyn til det faktum at varme farger visuelt nærmer seg objektet, så i et lite kjøkken er det verdt å gi preferanse til kalde farger som visuelt adskiller vinduet og gir romvolum. Du kan imidlertid bruke et alternativt alternativ - nøytrale toner, suppleres med et lite mønster eller små innlegg av gule, oransje, gressgrønne eller andre "oppvarmende" farger.

gardiner

To-fargede oransje-hvite gardiner

Harmoni og aksenter

Gardiner kan dekoreres i tråd med dekorasjon og møbler i kjøkkenet, eller bli et lyst slag som tiltrekker øyet. Til interiøret så harmonisk, er det verdt å duplisere fargespekteret av vinduesdraperi i andre tekstiler eller tilbehør.

gardiner

Gardiner på kjøkkenet

persienner

Gardiner på kjøkkenet

Farge og tekstur

Du kan kombinere gardiner ved å bruke flere kluter av samme type, men i forskjellige nyanser eller ved å kombinere materialer forskjellig i tekstur og gjennomsiktighet. Men ikke glem det praktiske, fordi vi snakker om kjøkkenet med sitt spesielle mikroklima, som preges av høy luftfuktighet, høy temperatur, karbonforekomster og røyk med smaken av maten som tilberedes. Derfor bør materialene ikke merkes og lett å ta vare på, for eksempel organza, bomull med polyesteradditiv, mesh, crepe-chiffon.

J6
J7
J8

Tegninger og mønstre

Ved hjelp av ornamenter, karakteristiske for denne eller den stilen, er det mulig å understreke den tematiske retningen av design. For eksempel, i land, provence og andre landlige interiører, rutete og floral gardiner, er en enkel lambrequin, som kan kombineres med monokrome gardiner av pastellfarger, passende. Historiske stiler vil bli komplettert med lysgardiner med gylden broderi eller trykt silke. Og for moderne kjøkken, designet i en ånd av høyteknologisk eller minimalisme, vil monokrome modeller på eyelets og stoffskodder med fotoutskrifter gjøre.

Kombinert gardiner i to farger i forskjellige stiler:

J9
J10
J11
gardiner i to farger

Kombinert gardiner i to farger

Mønster kan også brukes til å visuelt endre geometri i rommet. For eksempel, de vertikale striper på de lange gardiner "på gulvet" visuelt pripodnimut lavt tak, horisontal mønster "push" vegger og øke vindusåpningen, de store lyse blomster vil bringe et vindu, og den fine print - ta bort.

Når det gjelder kombinasjoner av mønstre av forskjellige typer, er det ikke nødvendig å bruke bare en slags mønster på flere gardiner. Tvert imot, frimodig kombinere langsgående og horisontale striper ispedd lyse farger eller erter, kan du oppnå en stilig og moderne luka.A tradisjonelle blomstertrykk, brukes på bare ett element, mer egnet for rolig klassisk stil.

1
persienner

En interessant kombinasjon av bånd og farger

blind

Et spektakulært kombinasjonssett: et engelsk gardin i et bur og et gardin med en lambrequin

Det er viktig at gardinene ikke bare er kombinert med resten av dekorasjonen av rommet, men også med hverandre - farge, pynt, tekstur eller tilbehør.

Interessante kombinasjoner av farger og teksturer

Det enkleste alternativet for å lage en unik tekstildesign av kjøkkenvinduet er å bruke to typer kombinert gardiner. Den beste duetten til kjøkkenet kan være romersk eller rullekonstruksjoner, komplementert av luftgardiner, korte gardiner eller lambrekenom. Ikke mindre spektakulært ser blinds fra et materiale av forskjellige farger.

blomst gardiner

Lyse blomstergardiner og solgul "Rimki" - en vellykket kombinasjon for land og provence

Ideer for å lage fargekocktailer

La oss vurdere mer detaljert hvordan du kan kombinere gardiner av to farger med tanke på kjøkkenspecifikitet og stilistisk design av et rom.

  1. I kombinasjon med nøytral farge

En favorittteknikk fra klassikers arsenal er å bruke nøytral som hovedfarge (hvit, grå, melkeaktig, beige) og hvilken som helst aksentfarge. Ofte i lyse farger dannes en gardin eller rullestol, og lammerkasser eller tette gardiner fungerer som kontraster eller tillegg - alt avhenger av intensiteten til den valgte fargen.

persienner

Tofarget rødt og hvitt ensemble ser lyst og smart ut

Ensartede materialer er ideelle for kjøkken, innredet i moderne stiler - minimalisme, høyteknologisk, moderne. Men hvis du ønsker ikke-standard løsninger, kan brukes som en "base" stoff mønstret eller multi-farget utskrift, til felles med de viktigste fargene som brukes i innredning og møblering av rommet. "Fortynn" to-fargede tekstiler kan være lyse celle, striper, floral eller geometriske mønster - disse mønstrene ser veldig organisk på kjøkkenet miljøet, spesielt hvis resten av tekstil er innredet i samme ånd.

persienner

Kombinert turkisbeige gardiner til kjøkkenet i jugendstil

persienner

To-fargede kryss gardiner med spektakulære dusker-pick-ups

Tips! Du kan kjøpe de samme gardinene i flere lyse farger og endre dem i henhold til sesong eller humør. Den nøytrale basen kan lett kombineres med hvilken som helst farge.

  1. Spill av kontraster

Et slikt alternativ kan være en godsend for opprørende interiør, i utformingen av hvilke lyse farger som brukes. Kontrast gardiner kan harmonisk komplementere de rike farger som allerede finnes i dekorasjonen eller andre tekstiler, noe som gir kjøkkenet et smart utseende. De mest populære løsningene er lyse gardiner fra det motsatte spektrumets farger (rød-grønn, gulblå, svart-hvitt), hvorfra du kan lage veldig uvanlige mønstre, som sammenfletter stoffene med hverandre. Men selv jevne band med kontrasterende toner ser stilig og original ut, og setter pris på de forskjellige alternativene for gardiner av to farger av stoff, hvor bilder er gitt nedenfor:

gardiner

To-farge svart og hvitt trådgardiner

persienner

Innebygd interweaving av to farger - grønn og oransje

persienner

Ikke-standard nabolag - saftig bær og rik lys grønn tinge

tofargede gardiner

Luft to-tone gardiner med kontrastende ornament

Det vanskeligste er å velge "motstridende" nyanser, slik at vinduet ikke ser ut som fremmede elementer på bakgrunn av det overordnede bildet. Som et ledd kan du ta to farger som allerede er tilstede i interiøret, og intensivere deres intensitet etter eget skjønn. For å gjøre det lettere å velge kontraster og graden av lysstyrke, bruk en liten visuell hjelp.

nyanser

Prinsippet om å velge kontrasterende nyanser

Tips! To-farge kombinasjon av lyse gardiner kan fort gå lei, er det anbefalt å kombinere dem med den tredje nøytral fargetone eller "dispensere" lysstyrke på sitt skjønn ved å redusere arealet av noen av fargene til en grunnleggende tone ble gitt mer enn 70%.

  1. gardiner Companion

En kombinasjon der vev brukes fra ett eller samme fargespekter, men med varierende intensitetsnivåer. For eksempel kan gardiner av kaffefarge kombineres med et rikt sjokoladegardin, blå tyll med gardiner av smaragd nyanse, ferskenfarger med rød, gul med oransje, etc.

persienner

Kombinert gardiner-følgesvenner av gjennomsiktig materiale

stoff gardiner

To-fargede gardiner fra en type stoff

Som en forening, kan vi ikke bare bruke farge, men også ornament, gjentatt på vinduet tekstiler. Samtidig kan fargeskjemaet på bildet og stoffet være annerledes.

persienner

Kombinert gardiner, kombinert med et mønster

Tips! Hvis flerelagsdesign fra flere gardiner ikke er til ditt smak, kan du sy dubbe gardiner fra stoffer i forskjellige farger og skape interessante kombinasjoner ved hjelp av plukker, snu gardinene eller danne kontrastfylte flekker. Denne løsningen har en annen fordel - evnen til periodisk å forandre forsiden fra baksiden, noe som skaper en illusjon om å forny interiøret.

persienner

Dobbeltsidede gardiner i nøytral rekkevidde

draperi

To-fargede gardiner for et lyst kjøkken

Hvordan kombinere gardiner fra forskjellige stoffer

To-fargede gardiner med forskjellig tekstur - en interessant teknikk der du kan få mange ideer til den opprinnelige utformingen av kjøkkenet.

Noen tips for vellykkede kombinasjoner:

  • Bruk teksturer av varierende grad av gjennomsiktighet eller sammenflettet design. Innføringen av et gardin av en farge på en annen vil skape en illusjon av tilstedeværelsen av en tredje samlende skygge.
påføring av vev

Påføring av stoffer i to forskjellige farger med jevn overgang

  • At de kombinerte gardinene fra forskjellige stoffer ikke så tynne, ved utforming av et design, bruk noe generelt element. Dette kan være en flett eller plukke fra samme stoff, samme mønster, frill, bue.
gardiner

Border i tonen av fargegardiner kombinerer en kombinert rød og hvit design i en enkelt helhet

strømpebånd

Kombinerer elementer av kombinert draperi - strømpebånd, båndbake og tofarget frill

  • Svært originale ser produkter fra flere deler av materien. Og når sy er ikke nødvendig å respektere symmetrien - i noen stiler "patchwork" gardiner, innredet i en kreativ rot, gir rommet en spesiell sjarm og hjem uyut.Chtoby harmonisk kombinerer gardinene til resten av situasjonen, kan du bruke ikke bare de to grunnleggende farger, men også en rekke utklipp, gjenstår etter å sy andre kjøkken tekstiler - duker, deksler på stoler eller møbler møbeltrekk.
sett

Effektiv blomstersett for monofoniske gardiner

blind

Slik kan du kombinere rester av stoffer

  • For restrained interiør, der pastell nyanser og naturlige toner hersker, er de kombinerte gardinene av to typer fra forskjellige stoffer, men i samme farge, egnede. Denne metoden vil gi rommet et volum og komplementere atmosfæren med et diskret, men interessant element.
roman persienner

Tette romerske gardiner og luftgardin med lambrequin i en enkelt fargevalg

Master-klasse for å sy bicolour gardiner

Hvis du har bestemt deg for det viktigste - type konstruksjon, type stoff og fargen på fremtidige gardiner - du må kjøpe materiale for arbeid og kontakte noen atelier. Men hvis det er en symaskin hjemme, er det mye billigere å sy gardiner av et stoff i to farger med egne hender. Og slik at du kan evaluere dine evner og ferdigheter, foreslår vi at du gjør deg kjent med den omtrentlige algoritmen til de kommende arbeidene.

Bestem forbruket av vev

For å finne ut hvor mye stoff du trenger for å skreddersy modellen valgt, blir tatt hensyn til tre hovedparametrene: takskjegget lengde, bredde stoff roll og overflod draperi. Dersom de første to verdier kan oppnås ved enkle målinger med et målebånd, og deretter en reserve på folder eller kapper drag trenger å tenke på det, og kanskje til og med å bruke "eksperimentell" modell for arkene eller dynetrekk.

Tips for beregninger:

  • for tette gardiner, bør lengden på cornice multipliseres med en samlingsfaktor på 1,2-1,5;
  • for gardiner på øyene som danner effektive folder, bør lengden økes med 1,5-2 ganger;
  • for lys tulle, gardiner av organza, slør eller chiffon vil trenge en aksje på 2,5-3 ganger lengden på cornice.
gardinens bredde

Beregning av monteringsfaktoren ved festing av gardinene

Viktig! Bestem forbruket av vev kan være ved hjelp av følgende formel: (lengden på cornice X monteringsfaktoren) / bredden av stoffet i en rulle. Høyden er tatt fra beregningen av produktets planlagte lengde (til vinduskarmen, til midten av vinduet, til gulvet), pluss en margin for svingene på 5-10 cm.

Forbereder verktøy og materialer for arbeid

For å gjøre en enkel modell for de kombinerte to-farge gardiner til kjøkkenet - luftporter i forskjellige farger - trenger: lett stoff for en pre-laget målinger, gardinbåndet for å danne en fantom folder, innlegg, nåler, saks, pinner og symaskin.

Viktig! For kombinasjon av gardiner bør uavhengig gjøre og griper, spesielt hvis du planlegger å bruke dem som et samlende element, fordi å finne ferdige alternativet som passer perfekt til fargen på gardinene, og kan ikke innhentes.

Vi utfører kutting av stoff

Som oftere faller størrelsen på en klut i et rulle ikke sammen med en nødvendig bredde av gardiner, det er nødvendig å kutte et stoff på strimler. For å få et jevnt kutt, kan du bruke merket med en linjal og et kritt eller forsiktig trekke en av de vertikale trådene.

Til notatet! Du kan sy to gardiner av forskjellige farger, eller lage en kombinert versjon, som forbinder i hver gardin med flere farger på lerretene.

Kombinerte gardiner av stoff i to farger:

kombinert gardiner

Kombinerte gardiner av stoff i to farger

gardiner

Hvert gardin har sin egen farge

Kombinert persienner:

J38
J39
J40

Vi behandler sømmer

Etter kutting blir kuttene sydd sammen med et godtgjørelse på 1 cm (for styrke anbefales sømmen å bli behandlet med en overlock). På perimeteret til hvert gardin, etter å ha trukket den øvre kanten, må du bøye 0,5-1 cm og sy bake.

kanter

Kanting - en liten, men viktig detalj for spektakulære gardiner

Tips! Beak eller smal flett kan også brukes til en harmonisk kombinasjon av farger. Prøv å velge en gardinkant i fargen på den andre og vice versa, eller bruk den lyseste av de to tonene for å fullføre begge gardinene.

Vi samler konstruksjonen

Det gjenstår nå sydd til den øvre kant av Gardin bånd, noe som gjør hele kanten på stoffet av båndet bredde, samles enhver duken ved hjelp av en strammekabelen og kroken tappene på gesims krokene. Du kan fikse de ferdige gardinene med flotte buer, plukker eller magnetbånd, etter eget skjønn.

hengsler for kroker

Faste hengsler for kroker bør ikke sys til stoffet

Tips! Ferdige gardiner kan kombineres med andre dekorative elementer, for eksempel lambrequin, fryns, frodige ruffles eller stoffløkker.

sløyfe

Dekorative hengsler

fringe

Fringe med perler

Video leksjon: hvordan å kombinere gardiner av forskjellige farger og teksturer

Bruk tofargede gardiner på kjøkkenet - resepsjonen er ikke ny i lang tid. Men hvis du velger den originale kombinasjonen av farger eller stoffer med interessant tekstur, kan du skape et unikt interiør, der tekstiler vil være det viktigste høydepunktet i designet. Og det er ikke nødvendig å avslutte syning og sying av kurs for å få en modell av gardiner for ideen din - bare overfør ideen til papir og gi en skisse av en erfaren sømstress.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 58 = 59

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map