Fra oliven til smaragd: grønne gardiner i kjøkkenets indre

Fra oliven til smaragd: grønne gardiner i kjøkkenets indre

Fra oliven til smaragd: grønne gardiner i kjøkkenets indre

Ønsket om å skape et stilig og vakkert kjøkkeninnredning kommer ofte ned til valget av praktiske nøytrale nyanser som passer perfekt og ikke slående. Vi foreslår at du tar en sjanse og gjør et utvalg i de kjente entourage - hengegrønne gardinene på kjøkkenet. Du vil se hvordan en ny detalj er i stand til å endre den vanlige situasjonen, og det vil kanskje bli grunnlaget for et nytt designprosjekt.

Generelle krav til kjøkkengardiner

Hvis du likte ideen og du allerede har tatt vare på et egnet stoff, ikke haster for å kjøpe det og skreddersy. Ikke alle tekstiler er egnet til bruk på kjøkkenet: Noen typer materiale må brukes forsiktig, mens andre bør utelukkes helt. Storslått smaragd fløyel, gjentatt skyggen av øynene, det er bedre å lagre for soverommet, da kjøkkenet "elsker" mer praktiske alternativer.

hjørne i leiligheten

Grønt hjørne i leiligheten

Når du velger en pyntebånd pitch og vev skal bli frastøtt fra stilistiske trender i interiør og alt som vanligvis tas hensyn til ved utarbeiding av prosjektet: planområdet, tilgjengeligheten av settene, vegger og gulv. For eksempel vil luksus multi-layer gardiner av glitrende organza malakitt på en 5 m² se rart, mens lyse gardiner av samme farge, dekorert med små blomstertrykk, ganske passende.

persienner

Luftkombinasjon med hvit farge

Så husk noen enkle regler:

 • Lengde og type produkter tilsvarer størrelsen på rommet: jo mindre er det, jo kortere gardin;
 • tekstur og farge av materialet kombinert med produktets form - brokade er ikke egnet for romerske variasjoner (og faktisk for kjøkkenet) og utskriften - for tunge gardiner og lambrequins;
 • fordel gir til naturlige tekstiler eller tekstiler med stort innhold av naturlige fibre (lin, bomull, bambus);
 • Ikke glem å gå - den valgte kluten skal være godt slitt, selv om den er skitten med fett eller bærjuice.
grønne gardiner

Unobtrusive dempet toner bidrar til å skape et rolig og harmonisk miljø

Kvaliteten på stoffet skal være slik at den ikke brenner ut i solen og ikke kaster etter hver vask.

vindu dekorasjon

Vinduesdekorasjon med romerske gardiner

Reaksjonen på solens stråler er vanskelig å verifisere, og egenskapene til de brukte fargene er enkle: prøv å såpe et stykke vev med husholdnings såpe og skyll med varmt vann. Hvis vannet oppnår en grønn tinge, er det best å kaste bort materialet.

grønne gardiner

En lys aksent i det achromatiske interiøret

Hvilke typer draperier er å foretrekke?

Klassifisering av gardiner er flott, og nesten alle typer kan sikkert brukes til å fullføre kjøkkenet. Hvis du lar opptakene eller trenger å utstyre studio, den klassiske tilnærmingen på gulvet, uavhengig av versjon med lambrequins og plukket opp, scalloped kanter og tesmovoy trim, lyse utskrifter og utenkelige kombinasjoner av ulike teksturer.

et gardin

Rett blad i kombinasjon med et gardin

Men for små rom er det bedre å bruke gardiner av liten størrelse, uten pretensiøs tilbehør og flerlags. Vær oppmerksom på de såkalte "bestemors" gardiner - et sett med tre små elementer. En, lengden på bredden av vinduet, er festet ovenfra, og to korte gardiner (40-60 cm) - omtrent i midten. De holdes med et tett bånd eller en tynn metallstang.

fargede gardiner

Kortfargede gardiner i forsamlingen

Bruk mulighetene til cornice, eksperimentere med mulighetene for å feste stoffet til holderen - det er mange originale løsninger som er ideelle for kjøkkenet:

 • brede løkker;
 • dekorative bånd;
 • metall og plast eyelets;
 • Festninger uten glidelås.

Den siste gjenstanden er beregnet på fans av ekstraordinære løsninger, som ikke anser kroketten en uunnværlig del for festing av gardiner.

1
maljer

Øyene tråler direkte på krokene festet til veggen

Til støttespillere i innendørsbassenget anbefaler vi at du legger merke til draperier i en enkel stil uten spontane folder, lambrequins og frynsevalg. Disse er japanske gardiner, som er smale strakte stoffer fra cornice til gulvet, og romerske modeller, lukter lukk vinduåpningene og om nødvendig lett samler store folder.

persienner

Japansk full lengde gardiner

Noen typer vindustilbehør for kjøkkenområdet ser for patetiske ut. Disse er tunge lerruter med en godtgjørelse, engelske og franske varianter med festoons og ruffles, London bow knots.

tulle gardin

Lett tulle gardin med podhvateom perfekt utfylt situasjonen, myke strenge straightness av kjøkkenet sett

Fargen og tekstur av tekstiler i å lage en stil

Som nevnt ovenfor, er det viktigste som skal styres når man velger en modell, stilen på rommet. En betydelig rolle i etableringen spilles av valg av tilbehør fra stoffet, som kan tilskrives og sengetøy for drapering av vinduets åpning. Tenk for eksempel hvordan grønne gardiner med fordel kan legge vekt på det indre av kjøkkenet, gjør det unikt og harmonisk, men akkurat egnet til et bestemt prosjekt.

gardiner med tyll

Klassiske gardiner med tyll i moderne omgivelser

Klassikere for hele tiden

Fordelen med klassiske gardiner er deres allsidighet og muligheten til å se annerledes ut. Hvis du ikke beveger halvdelene fra hverandre om morgenen, og fikser dem med plukker, ser vinduet annerledes ut - litt mer morsomt og romantisk. Tilstedeværelsen av lambrequin skisserer vinduets øvre kant og visuelt reduserer takets høyde, så ikke haste for å dekorere det horisontale stykket av tekstilskårer i lave mellomrom.

gardiner på kjøkkenet

En koselig spisestue med en fin tekstilstrimmel

En annen positiv ting er muligheten til å bruke noe materiale du liker. Dette refererer til tekstiltyper som anbefales til bruk i områder med høy luftfuktighet og skarpe temperatursvingninger. Tradisjonelt, for å syke, velg lys gjennomskinnelige stoffer - organza, tyll, muslin, slør. De forstyrrer ikke naturlig lys, la solstrålene passere og skape en koselig, hjemmekoselig atmosfære.

grønn muslin

En forsiktig grønn gaze pryder balkongåpningen og hindrer ikke døren i å åpne

Hvis vinduene vender mot sør og sollyset slår i øynene, vil mer tette draperier med høyt innhold av naturlige fibre gjøre. De burde ikke være tunge, som i et soverom eller et salong, og skal bare delvis fange ultrafiolett. Ideell glatt linned, monofonisk eller med en enkel floristisk ornament. Den eneste ulempen - crumple - i dette tilfellet spiller rollen ikke.

tverrstrimler

Brede tverrstrimler på tett lerret

Forresten er det ganske vanskelig å finne lin i sin rene form. For å redusere stivhet og krøll, er den kombinert med syntetiske fibre - kapron, viskose eller lavsan. Noen ganger legger du til litt bomull for å gjøre tekstur mykere, flyter. Bomull og silke stoffer er også gode hvis de lett tåler hyppig vasking.

persienner

"Rimka" - en god løsning for et moderne interiør

Fordeler med beskjeden minimalisme

Minimalisme innebærer de enkleste løsningene, fraværet av ulike typer hauger og lag, klare naturlige nyanser og kombinert med all oppført funksjonalitet. Et utmerket eksempel kan være rett enkeltfargeprodukter på øyelokkene, forutsatt at rommet har et tilstrekkelig område. De ser verdifulle og elegante, beveger seg lett, om nødvendig kan de raskt fjernes fra taket.

skinnende sateng

Glatt skinnende satengskygge av friske greener

En av de vellykkede løsningene er en enkel eller kombinert romersk blind. Dette er en faktisk løsning for et ergonomisk moderne kjøkken med innebygde apparater og modulære møbler. Klut, festet over vinduet, når det åpnes, gjør ikke veggene i nærheten av åpningen, men samles opp av store folder i den øvre delen. Du kan oppnå en interessant effekt ved riktig å velge bildet: En lys grønn forsamling av en nyanse i en splittet sekund blir til en vakker, stripet klut eller et panel med dyrkelig utsmykning.

blind

Romersk blind i halvåpnet form

Se nøye og diskret japanske gardiner. For kjøkkenet kan du bruke en kortere modell - ikke til gulvet, som vanlig, til vinduskarmen eller til midten av radiatoren, som vanligvis ligger under vinduet.

persienner

Lyshet og mykhet av gjennomsiktig materiale

I et romslig rom kan du trygt bruke tyngre stoffer, men de trenger heller ikke å lage komplekse design. Det er hensiktsmessig å henge klassiske rektangler på kroker som er suspendert i kanten, samle i glatte folder.

Den luksuriøse Art Deco-luksusen

Som du vet, Art Deco er en utsøkt stil og liker ikke jerks, så interiøret bør ha 2-3 hovedtoner. Tradisjonell kontrasterende kombinasjon av hvit og svart blir ofte fortynnet med dyp lilla, lys rosa eller nøytralgrå, men grønt er også egnet. Ikke bli båret med syre nyanser, art deco "elsker" edle farger: blågrønn, mørk oliven, malakitt.

persienner

Art deco dikterer sine regler: en dyr flyter satin på kjøkkenet

Selvfølgelig bør du velge blant de dyreste stoffene: Kinesisk naturlig silke, skotsk ull, belgisk sengetøy, sateng, fløyel, fløyel. Et stort område tillater bruken av de oppførte materialene, og de brukes ofte til opphopning av møbler eller veggpaneler. Vinduets innramming bør likne utformingen av scenen i "Bolshoi Theatre" i stedet for de vanlige kjøkkengardinene.

uvanlige gardiner

For uvanlige buede vinduer - uvanlige gardiner

Ikke glem glansen - den skal være tilstede i lerretet og i alle tilbehør rundt vinduåpningen. Plukkes med krystallvedheng, gylden kant, lærbekledning - alt skal minne deg om rikdom og velstand. Hvis du bruker grønn farge for å sy, må det gjentas i møbeltrekk av stoler, sofaer cape eller serverer tekstil, men ikke i noe tilfelle bør ikke gjelde.

Den direkte appell av landet

I motsetning til Art Deco, hvor den grønne paletten brukes svært smalt, har landsbyens stiler et utvalg av nyanser. Men dette gjelder ikke for de typer stoffer - fra dyre stoffer har å gi som strukturert brokade, tung skinnende sateng, trykt silke absolutt ikke er i harmoni med tre hyller og grov møbler.

gardiner på kjøkkenet

Ekkoene til Provence i det moderne interiøret

persienner

Kombinasjonen av Provence og middelhavsstil

De viktigste egenskapene til gardiner i landstil er naturlighet, lyshet, ukompliserthet. Dette betyr ikke at enkle beskjedne gardiner regnes som ideelle (selv om de noen ganger ser ganske fine ut) - det er mange interessante og originale modeller. De kan kombineres, skille seg, dekorert med buer, ruffles og frills, med ornamenter og tegninger. Populært materiale i Europa - et lerret i et lite eller stort bur.

persienner

Stor celle

persienner

strimmel

gardiner på kjøkkenet

Vegetative motiver

Jo enklere interiøret er, desto mindre krav til utformingen av stoffet. Å gi eller mat i russisk stil passer hvit gardin med diskret liten figur i et felt av blomster. Land innebærer bruk av naturmaterialer og alt som bringer mennesket og naturen, så nyanser av grønt er alltid den måten, spesielt de mer delikate versjoner - fargen på nytt gress, mynte eller pistasj.

gardiner

Beskjedne hvite gardiner med et svagt grønt mønster

Opprette en koselighet, vær forsiktig med et overskudd av ulike ornamenter og forsøk å holde stilen. Hvis gardinene er dekorert med openwork blonder eller myke ruffles, trenger ikke å plukke opp sine satin bånd eller sikret med uvanlige pinner i form av sommerfugler. Kantkanten er håndlaget, heklet.

gardiner

"Grandma's" gardiner med frodige ruffles

I en byleilighet er det vanskelig å ordne et interiør som er helt passende for en rustikk, fordi komfortable moderne stoler eller innebygde apparater vil motsette seg designoppgaven. Imidlertid brukes elementer av landstil ganske ofte - i valg av takdesign, møbelsett, gulv, kjøkkenutstyr.

kjøkken

Kjøkken-spisestue med land elementer

Ved hjelp av gardiner av grønn fargetone, svart / hvitt eller med fin utskrift, er det mulig å understreke landlig orientering av interiøret.

kjøkken

Lys, varm, mild, hjemme

Nasjonal farge i etnisk stil

Rolig grønt paletten er like populære og innbyggerne i de sørlige kystlinjer, bortskjemt subtropiske planter, og nordlendingene som ser friskt gress bare tre måneder i året, så det er ikke overraskende lyse grønne detaljer i interiøret av alle folkeslag i verden. Hvis du liker fargen til et av landene, kan du uttrykke dine preferanser når du bestiller eller kjøper gardiner. For eksempel er det i "kinesisk" kjøkken bedre å bruke silke med et tradisjonelt nasjonalt mønster.

persienner

Romerske gardiner av kinesisk silke

Skandinavisk stil tyder på designen i en lys palett, dette skyldes den lille mengden sollys på halvøya med samme navn. Derfor, når du velger grønne gardiner, bli styrt av lyse farger. Andre muligheter er mulig hvis kluten ikke forstyrrer naturlig belysning.

gardiner på kjøkkenet

Skandinavisk stil - strengt og funksjonelt

Afrikanske, indiske, marokkanske ornamenter vil glede alle elskere av fargerike positive kombinasjoner. For eksempel er det i India vanlig å kombinere ikke bare lyse farger, men også forskjellige teksturer, for eksempel lin med capron eller silke med ull.

gardiner i indisk stil

Lys indisk stil: en rekke farger og teksturer

Middelhavskjøkkenet er preget av en vakker blågrønn palett, brasilianerne eller spanjolene bruker også disse farger aktivt til å dekorere hjemmemiljøet. Derfor etniske stiler velkommen bruk av grønne innredning, og det vil ikke være noen problemer med å velge gardiner.

Grønn i interiøret: magiske nyanser

Hver farge har en enorm palett med nyanser. Grønne er intet unntak. Her er bare noen av dem, de mest populære:

 • malakitt;
 • lys grønn;
 • smaragd;
 • urte;
 • kalk;
 • myrgrønn;
 • olivenolje;
 • Muslim og andre.

Hver av disse nyanser kan ha varierende intensiteter - fra blek, knapt merkbar, til mettet, lyst. For å understreke skjønnheten i gardiner, er hovedfargen ofte kombinert med hvit.

gardiner på kjøkkenet

Olivenhvite spisestue

kjøkken

Kombinasjonen av oliven med nyanser av hvit og treaktig palett

Kombinasjonen med mer blek eller snøvit finish er ganske vellykket, da den ikke er i strid med reglene for innredning og understreker innredningen av vinduet. I tillegg gjør denne kombinasjonen det mulig å bruke en aksentfarge for å dekorere annet tilbehør, for eksempel servietter eller puter på stoler.

kjøkken i grønne toner

En vakker kombinasjon av hvite og gran nyanser

For å oppnå farge er det ikke nødvendig å bruke et lyse rød-oransje sortiment, interiør i den naturlige paletten, som er karakteristisk for kystområdene, er mye mer interessant.

gardiner på kjøkkenet

En rik himmelsk grønn cocktail

kjøkken

Lys forfriskende motiv

Kalkens farge har blitt fasjonabel på grunn av sin uvanlige lysstyrke. På kjøkkenet med deltakelse vil det alltid være en positiv dynamisk atmosfære.

gardiner på kjøkkenet

Stort sett med kalk og gardiner i tone

lime gardin

Tiltalende aksent - lime farge rullestor

Kombinert med alle regnbuens farger kan lime og gresskledde nyanser skape et godt humør selv på en dyster vinterdag i et rom med eklektisk interiør.

gardiner på kjøkkenet

Fargerik kombinasjon av mettede nyanser

kjøkken

Som i naturen, og i interiøret, er det grønn vennlig med solfylte nyanser

En tykkere, mørkere palett gjør innstillingen elegant og edelt. Hvis ornamenter på gardinene er mulige, er det bare i palassestilen.

gardiner på kjøkkenet

Smaragd aksent på vinduer

kjøkkeninnredning

Kombinasjonen av flere nyanser av grønt i interiøret

Utvalget av grønn skala gir deg muligheten til å skape en stilig og fasjonabel kombinasjon som er relevant for denne sesongen. Som du kan se, er "roen" av denne naturlige fargen ganske betinget.

Video: grønne gardiner i interiøret

Video med interessante løsninger:

Noen flere ideer:

Gardiner trivelige grønne farger kan være slående et positivt fokus, en fargerik kontrast mot bakgrunnen av et nøytralt miljø eller, tvert imot, en harmonisk tillegg til headsettet og utsmykningen av veggene. Du kan velge riktig nyanse selv eller med hjelp av en profesjonell designer som forstår de vanskelighetene med å skape et koselig interiør.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map