TV apa yang hendak dibeli di dapur: apa yang perlu anda ketahui sebelum membeli TV

TV apa yang hendak dibeli di dapur: apa yang perlu anda ketahui sebelum membeli TV

TV apa yang hendak dibeli di dapur: apa yang perlu anda ketahui sebelum membeli TV

Bagi mana-mana orang, dapur adalah tempat yang istimewa di dalam rumah. Di dapur, kami menghabiskan banyak masa menggunakannya bukan sahaja untuk memasak dan makan. Semua ahli keluarga berkumpul di sini untuk bercakap hati ke hati, dan kadang-kadang kita suka duduk di sini bersama kawan-kawan dengan secangkir teh. Oleh itu, mereka cuba menjadikannya, sebagai peraturan, tempat yang paling selesa dan selesa di dalam rumah. Tetapi untuk ini, tidak cukup untuk menghiasi dalaman yang indah. Ia juga penting bahawa di dapur ada semua peranti yang akan membolehkan menghabiskan masa dengan menarik dan menguntungkan. Sebagai contoh, TV. Kehadiran TV di dapur akan membolehkan anda menonton pertunjukan kegemaran semasa memasak atau tidak terlepas acara TV kegemaran semasa makan tengah hari atau makan malam. Tetapi bagaimana untuk memilih set TV di dapur, dengan kriteria apa? Ini adalah untuk kita mengetahui.

Di dapur besar, anda mampu membeli TV yang besar

Di dapur yang besar, TV yang besar akan kelihatan lebih baik daripada yang kecil

Bagaimana untuk memilih TV yang betul untuk dapur: parameter asas

Ramai orang, membeli set TV di dapur, dibimbing, pertama sekali, dengan penampilannya. Walau bagaimanapun, sebagai tambahan kepadanya, perlu mengambil kira beberapa parameter tertentu dan, pertama sekali, Saiz TV. Pemilihan saiz, serta fungsi TV dapur bergantung pada saiz dapur.

Adalah penting untuk mengetahui! Terdapat peraturan: TV yang mempunyai skrin dengan pepenjuru yang besar harus dilihat pada jarak tidak kurang dari 2.5 meter, jika tidak, visi anda mungkin mengalami penderitaan. Tetapi TV dengan skrin 15-20 inci boleh dilihat dari jarak 1.5 - 2 m.

Juga parameter penting untuk TV dapur kaedah lampiran dan perlindungan daripada kelembapan.

TV dapur dengan keupayaan untuk memutar skrin akan memberi peluang untuk tidak membiarkan TV keluar dari penglihatan

Televisyen dapur dengan keupayaan untuk memutar skrin - penyelesaian terbaik untuk dapur, yang biasanya mempunyai beberapa zon dengan fungsi yang berbeza

Untuk dapur kecil

Kesimpulan kami ialah dapur sering kecil (di Khrushchev dan Brezhnevka) dan mereka sudah mempunyai banyak perabot dan semua jenis peralatan. Dalam kes ini, anda harus memilih model yang agak kecil.

Sebuah TV kecil padat sempurna sesuai dengan suasana dapur kecil

Di dapur kecil dan model TV haruslah kecil

Pilihan terbaik ialah TV dengan skrin pepenjuru 15-20 inci. Parameter spesifik bergantung pada bagaimana anda bercadang untuk "menyesuaikan" TV ke pedalaman.

Jika anda berhasrat untuk meletakkan pendakap untuk dinding itu, maka anda boleh memilih saiz skrin 20 inci. Tetapi tidak selalu mungkin untuk membuat rak berasingan di bawah TV: dinding galas tidak mudah digerudi untuk mengetatkan pada kelengkapan yang diperlukan. Di samping itu, lokasi TV mungkin tidak begitu mudah.

TV dengan dinding dinding boleh diletakkan tepat di mana ia akan menjadi paling mudah bagi pemilik untuk menontonnya

TV dengan dinding dinding pada pendakap gantung memakan minimum ruang dan boleh dipasang di tempat paling sesuai

Dalam kes sedemikian adalah perlu untuk mengorbankan untuk permukaan bebas ini - meja pemotong atau rak sedia ada. Kebanyakan pengeluar membuat model kecil (skrin pepenjuru sehingga 15 inci). Sekiranya ketersediaan ruang bebas sangat minimum, maka ia layak membeli TV LCD dengan kes sempit dan kecil. Tetapi ia mempunyai reka bentuk elegan yang sesuai dengan ke dalam dapur dapur moden. Sudah tentu, dalam kes ini adalah perlu untuk mengeluarkan salah satu model moden, kerana wakil-wakil peranti LCD pertama mempunyai sudut tontonan yang kecil: jika anda bergerak sedikit, warna dan sempadan diputarbelitkan, gambar "hilang".

TV kecil untuk dapur kecil sesuai untuk menonton kartun semasa makan malam sedang disediakan

TV untuk dapur kecil tidak mempunyai ciri teknikal yang luar biasa, tetapi sepenuhnya memenuhi fungsi hiburannya

Di dapur kecil, terdapat kebarangkalian tinggi bahawa TV boleh berada di kawasan pengaruh faktor negatif seperti wap, percikan minyak panas, kenaikan lemak, dan lain-lain. Atas sebab ini, pilihan ideal untuk dapur saiz kecil adalah TV khusus dengan skrin kelembapan tahan dan tahan panas yang mudah bertolak ansur dengan suhu udara yang tinggi dan tidak menjadi kabus dari stim yang dihasilkan dari kuali.

Penyelesaian yang berjaya - TV boleh diintegrasikan ke hadapan kabinet

Dari semua sudut dapur, anda akan melihat sebuah TV yang dibina dalam fasad kabinet gantung

Apa itu TV? Salah satu model TV yang paling popular untuk dapur mengingatkan semula konfigurasi komputer riba - ia terdiri daripada dua bahagian. Separuh dari set TV di bahagian bawah salah satu loker loker, yang diletakkan, misalnya, di atas permukaan kerja.

Set televisyen di atas permukaan kerja adalah mudah, tetapi tidak begitu selamat

TV boleh dipasang terus di atas permukaan kerja, tetapi jangan lupa tentang keselamatan

1

Dalam peranti ini segala-galanya difikirkan terperinci terkecil. Untuk menukar saluran di atasnya pada bingkai terdapat butang besar, serta panel tahan kelembapan, yang tidak mengerikan untuk terlepas dengan tangan basah. Dan bahawa skrin sentiasa bersih, kit termasuk serbet khas dan semburan menanggalkan dan mengeluarkan kotoran dan gris. Model sedemikian berharga kira-kira $ 700 dan boleh mempunyai reka bentuk yang berbeza.

Ruang makan di dapur ini adalah supaya menonton TV tidak begitu mudah

Televisyen dapur dalam niche yang selesa bertentangan dengan permukaan kerja adalah selesa untuk menonton semasa memasak, tetapi tidak semasa pengangkatannya

TV ini mudah dilihat apabila memotong sayuran, mencuci piring, duduk di meja, dan jika tidak diperlukan, slam "penutup" dan imej hilang. Di dasar yang dipasang pada perabot terdapat semua pemadam: CD, DVD dan USB, yang bermaksud bahawa jika dikehendaki, anda boleh menonton filem kegemaran anda di atasnya, memaparkan resipi yang diingini atau mengatur tayangan slaid foto baru untuk tetamu.

Untuk dapur yang besar

Jika perempuan simpanan itu bernasib baik, dan dapur tidak seperti ruang simpanan, tetapi mempunyai dimensi yang lebih mengagumkan (seperti biasanya di stalinkas, bangunan baru atau di rumah persendirian), tentu saja, TV kecil hilang. Dapur suri rumah itu dibahagikan, sebagai peraturan, ke dalam 2 zon: memasak dan berehat. TV perlu diletakkan sedemikian rupa sehingga mudah untuk menontonnya dari satu zon atau yang lain. Di dapur yang besar, anda pasti dapat mencari tempat yang akan jauh dari sumber lemak dan kelembapan. Tempat sedemikian adalah, sebagai peraturan, di dinding bersebelahan, dan bukan di kawasan kerja yang bertentangan.

Di dapur ini TV ditetapkan supaya dapat dilihat dari mana-mana kawasan

Pilihan yang berjaya meletakkan TV di kawasan pedalaman ruang makan dapur yang luas - jelas kelihatan dari mana-mana

Apa yang perlu dicari ketika memilih TV untuk dapur besar? Pertama sekali, anda boleh membeli skrin besar dengan pepenjuru sekurang-kurangnya 21 inci.

Dapur pulau sangat sesuai untuk memasang TV, di mana ia berada di tempatnya

Sangat mudah untuk memilih tempat yang betul untuk TV di dapur pulau

Seterusnya ialah jenis skrin. Terdapat banyak pilihan, satu perkara yang mustahil untuk menasihati. LCD atau LED - masing-masing mempunyai sisi positifnya. Sebagai contoh, TV LCD - pilihan terbaik untuk harga / kualiti: mereka menggabungkan kualiti yang baik dengan harga yang berpatutan. Kelemahannya adalah sudut tontonan yang kecil, yang mengakibatkan kehilangan kontras dan warna yang terdistorsi. Tetapi tolak ukur ini boleh dihapuskan dengan membeli pendakap berputar di bawah TV.

Peralatan dapur terbina dalam TV - salah satu daripada tawaran terkini pereka

Baru-baru ini, pengeluar perkakas dapur boleh melengkapkan peralatan dan TV

TV LED mudah untuk ditonton di mana-mana sudut: imej yang jelas akan disediakan dari mana-mana sudut pandangan. Sebagai tambahan kepada imej yang bergaya, seperti TV dengan LED moden akan memberikan kelebihan seperti mengurangkan penggunaan kuasa sebanyak 40%, kemahiran unik garis (TV LED adalah yang paling nipis hingga kini). Satu-satunya negatif adalah kos yang relatif tinggi.

Dapur - salah satu tempat paling popular di apartmen, jadi TV di sini hampir diperlukan

Kehadiran TV di dapur akan membolehkan anda menonton pertunjukan kegemaran semasa memasak atau tidak terlepas acara TV kegemaran semasa makan tengahari atau makan malam

Model moden TV dapur

 1. Model TV yang sangat menarik untuk dapur adalah skrin yang dibina di dalam perabot dapur. Di pintu kabinet dengan hati-hati memotong lubang saiz yang betul (lebih baik untuk menjemput pakar untuk ini), di mana TV yang sangat tipis dimasukkan. Pengikat dibekalkan dari bahagian belakang, dan mereka disambungkan dengan empat skru. Adalah penting untuk memilih tempat yang tepat supaya apabila anda membuka pintu bersebelahan, jangan mencederakan skrin dengan pemegangnya. Di samping itu, ia adalah perlu untuk menontonnya, kerana dalam kes ini, set TV tidak bergerak dan tidak berputar dalam arah yang berbeza.

  Peranti bersaiz besar dan menyusahkan digantikan oleh TV rata dan padat

  Teknologi moden telah menyelamatkan kita dari alat-alat yang rumit, malah menawarkan TV yang dibina ke dalam pintu kabinet dapur

  1
  1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
  Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map