Bagaimana memilih pembuat yogurt untuk memasak yogurt sebenar di rumah

Bagaimana memilih pembuat yogurt untuk memasak yogurt sebenar di rumah

Bagaimana memilih pembuat yogurt untuk memasak yogurt sebenar di rumah

Yogurts pengeluaran perindustrian mengandungi perasa, pewarna, pengawet. Selepas membaca maklumat mengenai pakej itu, ramai yang mula tertanya-tanya bagaimana memilih seorang gadis yogurt untuk menyediakan produk yang berguna di rumah.

Bagaimana untuk memilih seorang gadis yogurt

Penggunaan produk buatan sendiri untuk kanak-kanak adalah lebih tinggi 

Yogurt mempunyai kesan yang baik terhadap sistem pencernaan. Bakteria hidup menyekat pertumbuhan mikroflora usus, yang menyebabkan penyakit. Penggunaan produk meningkatkan imuniti, menggalakkan sintesis asid folik, vitamin B, meneutralkan toksin, menurunkan kolesterol dalam darah. Hujah lain yang memihak kepada produk rumah: mereka lebih enak, lebih murah daripada kedai.

Apa itu seorang gadis yogurt

Ia adalah bulat kecil atau segi empat tepat dengan penutup telus, dinding tebal. Mereka terlindung secara termal untuk menyokong keadaan suhu optimum yang diperlukan untuk pematangan susu panas yang hangat, yang mana lactobacilli ditambah.

Yougurtnica Moulinex DJC141 - pilihan yang baik untuk rumah

Yougurtnica Moulinex DJC141 adalah padat dan mudah digunakan di rumah

Mesin piawai adalah 5-7 cawan untuk 125 atau 150 g, yang diletakkan dalam satu bekas besar. Untuk cawan terdapat penutup. Dikuasai oleh rangkaian elektrik.

Peranti ini tidak rumit, jadi model pengeluar yang berbeza tidak jauh berbeza antara satu sama lain. Ada yang dilengkapi dengan pemasa, tetapi mereka lebih mahal daripada yang biasa. Terdapat model di mana tidak 5-7, tetapi satu kapasiti. Pemasa dalam peranti diperlukan untuk menetapkan masa penapaian dengan tepat. Oleh kerana masa yang tepat, produk diperolehi konsistensi yang diingini dan rasa yang dikehendaki (tebal atau cair, lebih kurang asid).

Apabila memilih, seseorang perlu memberi perhatian kepada ciri-ciri peranti tersebut.

Apa yang perlu dicari ketika memilih

  • Bahan bekas untuk yogurt dan bilangan balang

Yogurtnitsa dengan satu kapasiti besar atau dengan sedikit menghasilkan 0,7 hingga 1 liter produk pada satu waktu. Jualan adalah mungkin untuk mencari peranti untuk 5-8 balang. Model dengan beberapa bekas dianggap lebih berfungsi, kerana produk yang disediakan lebih mudah digunakan dalam bahagian kecil. Cermin tambahan hanya ditutup dengan tudung dan diletakkan di dalam peti sejuk. Jika mesin mempunyai beberapa kapasiti, anda boleh menyediakan yogurt dengan pengisi yang berbeza pada masa yang sama.

Adalah lebih baik memilih cawan kaca, di dalamnya yogurt yang dimasak lebih baik disimpan di dalam peti sejuk.

  • Penggunaan kuasa

Kuasa kecil - dalam lingkungan 8-14 W. Ia tidak lagi perlu - tugas utama peranti ini adalah untuk mengekalkan suhu yang stabil untuk masa yang tertentu.

  • Jenis pengurusan
1

Peranti dikawal oleh pemasa mekanikal dengan skala. Pemasa boleh berakhir (hanya dua jawatan) dan berputar. Yang terakhir adalah lebih baik, dengan itu tempoh penyediaan ditetapkan lebih tepat. Masa bergantung kepada konsistensi yogurt yang dipilih. Produk ini ditapai dari 4 hingga 10 jam. Yoghurt yang lebih lama disimpan hangat, semakin tebal.

Nah jika pemasa mempunyai fungsi penutupan automatik - anda tidak boleh bimbang bahawa yogurt perekisnet. Ciri penting ialah penunjuk kerja. Ini adalah lampu merah atau sistem amaran audio. Ramai mempunyai beberapa pilihan tambahan. Bahagian ini untuk menggulung kord atau balang khas dengan sistem penandaan pada tarikh penyediaan.

Memilih gadis yogurt yang terbaik: kajian jenama

Yogurttka-ais krim - pilihan yang baik untuk keluarga dengan anak-anak kecil

Yogurttse es krim 

 Tefal, Moulinex, Severin, Scarlet, Braun, Dex, Ariete, Orion - syarikat-syarikat ini menghasilkan perkakas rumah dan alat untuk menghasilkan yogurt termasuk.

Model berbeza dalam bilangan balang untuk yogurt dan reka bentuk mereka. Kuasa paling banyak 12 watt. Berbeza dengan kehadiran atau ketiadaan pemasa.

Kebanyakan pembeli memilih Moulinex dan Ariete. Mereka adalah 7 balang dengan pemasa, alat untuk menghidupkan tali. Pada harga yang boleh diterima oleh kebanyakan pembeli. Yogurtnitsu Dex boleh dicirikan oleh frasa "murah dan marah". Peranti ini murah, tetapi agak berkualiti. Sulit untuk membezakan produk susu yang dimasak yang dimasak dalam yogurt Dex dari produk yang sama dari mana-mana mesin lain.

Yogurttika Tefal - salah satu model terbaik di pasaran peralatan rumah

 Tefal - peneraju pasaran yang diiktiraf, yang mengambil kira hampir semua butiran dan nuansa

"Tefal" dianggap penanda aras di antara semua model di pasaran. Ia terdiri daripada bekas untuk pemanasan fermentasi dan penutup telus dengan selak. Peranti pengeluar ini disiapkan dengan balang kaca. Di dalamnya, produk itu disediakan dan disimpan. Kendi kaca adalah lebih baik daripada balang plastik, cara penyimpanan yogurt adalah yang paling bersih, kaca boleh direbus, yang penting jika ada anak kecil di dalam rumah. Tudung tidak boleh direbus (penutup plastik, dan tidak dapat menahan suhu tinggi). Dan tidak perlu mendidih, kerana penutup tidak bersentuhan dengan yoghurt.

Ramai memilih balang plastik, memotivasi bahawa kaca boleh pecah. Ia agak sukar untuk mendapatkan satu set jenama yogurt pot, tetapi pengguna biasa mendapati penyelesaian asal untuk masalah ini. Kepada mana-mana yogurtnut garam yang sesuai dari bawah makanan bayi.

Tefal menjaga kemudahan pengguna. Semua peranti dilengkapi dengan niche khas untuk kord. Selepas semua yogurtnitsa - ini bukan peranti yang sentiasa berdiri di atas meja, kemungkinan besar, ia perlu dikeluarkan ke dalam almari.

Kebanyakan tidak mempunyai paparan, yang tidak membolehkan anda mengawal proses memasak sepenuhnya. Molinex 230 dilengkapi dengan paparan LCD dan pemasa elektronik.

Yogurtnitsa Dex sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah dengan peralatan

Peranti Dex 

Yogurtnitsy dari jenama terkenal mempunyai badan yang diperbuat daripada plastik berkekuatan tinggi. Peranti ini Moulinex dan Tefal menguntungkan berbeza daripada Dex, kualiti panel depan plastik itu banyak yang diinginkan.

Satu lagi perbezaan adalah penanda khas pada penutup balang. Di sana anda boleh menetapkan jumlah memasak atau jangka hayat produk. Untuk melakukan ini, matikan penutup supaya di dalam lubang khas terdapat bilangan bulan yang anda perlukan. Oleh itu, Dex dan Ariete tidak mempunyai kemungkinan menandai, dan Moulinex, Orion dan Tefal mempunyai penanda sedemikian. Dengan peranti mudah ini, anda boleh memantau kualiti yogurt yang disediakan.

Bentuk yogurttse Severin yang sederhana tidak menjejaskan kualiti yogurt

Reka bentuk ringkas yogurt Severin dikompensasi oleh kualiti yoghurt yang dihasilkan

Semua pagi yogurt mempunyai penunjuk masa memasak. Ada yang memilikinya di panel depan (Orion dan Tefal, Dex dan Ariete), tetapi penunjuk masa Moulinex berada di tudung. Untuk menetapkan masa memasak untuk produk, putar penutup supaya masa memasak hanya bertentangan dengan penanda khas. Terdapat model di mana masa pematangan adalah standard. Ini adalah peranti termurah dari pengeluar yang kurang dikenali. Tiada pemasa memasak. Sekiranya masa pematangan standard adalah lima jam, maka selepas masa ini, gadis yogurt akan dimatikan secara automatik. Dan jika masa yang diperlukan adalah 6-7 jam, maka selepas 5 jam anda perlu menghidupkan selama 2 jam lagi dan tunggu untuk mematikannya dalam masa. Sudah jelas bahawa ini tidak sepenuhnya mudah.

Kelemahan Dex, Orion, Ariete dan beberapa model Moulinex adalah bahawa peranti perlu dimatikan secara manual. Pemasa memasak hanya petunjuk mekanikal, yang jelas menunjukkan berapa banyak masa yang tersisa sebelum peranti dihentikan. Yogurtnitsy Tefal dan beberapa model Molinex dimatikan sendiri, selepas masa tertentu. Tetapi di Tefal kali ini adalah standard, tetapi dalam Moulinex 230 anda boleh menetapkan masa memasak pada paparan. Jangan lupa untuk memindahkan produk ke peti sejuk selepas memasak selesai, kerana pemasa tidak boleh melakukannya untuk anda. Jika anda terlupa untuk mengeluarkan yogurt yang dimasak, ia hanya boleh masam, terutamanya jika bilik itu sangat panas.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 58 = 60

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map