Penjejakan dapur penjuru - pilihan dan pemasangan

Penjejakan dapur penjuru – pilihan dan pemasangan

mesin basuh sudut

Penjejakan dapur penjuru adalah cara yang baik untuk menyimpan banyak sentimeter berguna permukaan kerja. Susunan tenggelam di sudut adalah penyelesaian praktikal dan ergonomik, mudah untuk kebanyakan suri rumah. Ia amat penting sekiranya dapur anda dihiasi dengan alat dengar berbentuk L. Tetapi tidak ada sekatan pada gaya - sinki dapur diperbuat daripada batu buatan dan keluli tahan karat (bahan lain juga digunakan), jadi tidak sukar untuk menggabungkan tekstur dan warna yang diperlukan.

Kami memilih bahan tersebut

Tenggelam dapur yang paling biasa diperbuat daripada keluli tahan karat. Keluli tahan karat menjadikannya mudah untuk dijaga, sejagat dari segi gaya dan berpatutan - dari segi kos.

Sudut keluli tahan karat sudut

Cawan seramik yang bergaya dan berkualiti dipertimbangkan, tetapi harganya agak tinggi. Mencuci sedemikian boleh dibuat dari:

 • Kaolin;
 • Faience (tanah liat refraktori).
Sudut tenggelam seramik di dapur

Kualiti produk tersebut akan lebih tinggi daripada sinki keluli tahan karat, kerana sinki seramik dicirikan oleh:

 • Tahan kerosakan mekanikal;
 • Kestabilan warna;
 • Ketahanan;
 • Reka bentuk yang menarik dan menarik.

Tidak kurang popular adalah model dari batu buatan, bahan komposit - silakril, Koriana. Kelebihan utama mereka adalah keserasian ekologi, ketahanan dan daya tarikan.

tenggelam diperbuat daripada batu buatan, bahan komposit

Tetapi untuk dapur mahal pereka, tenggelam sering dibuat dari batu alam (granit atau marmar).

Tenggelam sudut dibuat dari batu dan granit

Mereka mudah dijaga dan kelihatan mewah, tetapi harga mereka beberapa kali lebih tinggi daripada pembinaan keluli tahan karat sama (12-50 ribu rubel).

Tenggelam dapur dengan permukaan bertenaga kini boleh dirujuk ke gaya retro. Kerana gloss yang boleh dilihat salutan ini hilang sangat cepat. Di samping itu, enamel adalah tertakluk kepada kerosakan mekanikal dan sangat sukar untuk pulih.

Nasihat! Untuk gaya klasik, sinki seramik sangat sesuai, dan sinki dapur yang terbuat dari keluli tahan karat akan sesuai dengan interior moden. Reka bentuk berteknologi tinggi akan menerima penambahan logik dalam bentuk produk batu buatan.

Bagaimana tidak boleh salah dalam pilihan - bentuk dan dimensi

1

Memilih dimensi shell, anda harus meneruskan dari pertimbangan ergonomi dan dari apa kabinet dipasang di dapur. Saluran kecil akan sesuai hanya di dapur kecil dengan batu karang kecil.

Cangkang yang paling mudah, menurut pakar, adalah segi empat tepat. Jadi, apa-apa basuh biasa yang biasa boleh diletakkan di sudut sekiranya alat dengar mempunyai kabinet sudut berukuran lima inci 90x90 cm. Secara amnya, kawasan kerja yang selesa maksimum menjadi jika modul dengan lima muka diletakkan di bawah meja atas. Foto seterusnya menunjukkan perbezaannya.

Bagaimana untuk meletakkan mesin basuh sudut

Tenggelam sudut untuk dapur

Tenggelam sudut untuk dapur

Tenggelam sudut untuk dapur sudut

Terdapat juga mangkuk segi tiga, segi tiga, bujur, tetapi mereka sering bertindak hanya sebagai elemen mangkuk yang terdiri daripada dua mangkuk.

Bentuk dan saiz sinki sudut

Bentuk dan saiz sinki sudut

Bentuk dan saiz sinki sudut

Mesin pencuci gabungan jenis ini sering digunakan di mana terdapat keperluan untuk menjimatkan ruang - satu bahagian boleh digunakan untuk peralatan, dan yang kedua - untuk sayur-sayuran, buah-buahan, makanan pencairan, yang sangat mudah. Dan bentuk cawan mestilah sesuai dengan gaya umum.

Nasihat! Nah, apabila produk selesai dan sayap untuk mengeringkan piring.

Satu faktor penting pilihan - ini adalah saiz, termasuk kedalaman. Lagipun, jika sinki terlalu mendalam, maka apabila anda membasuhnya, ia perlu sentiasa bengkok. Terlalu kecil, model kecil juga menyusahkan - apabila membasuh pinggan mangkuk, semburan akan berselerak ke semua arah, meninggalkan bintik-bintik pada perabot dan meja. Saiz optimum di sini adalah 20 cm.

Proses persediaan - pemilihan jenis lampiran sink, penyediaan instrumen, pembongkaran

Sudut dapur (dan bukan sahaja) dikelaskan mengikut jenis pemasangan:

 • Mortise (dipanaskan di meja);
 • Satu tindanan jalan (sokongan untuknya ialah batu karang);
 • Podstolnaya (gunakan pemasangan khas untuk pemasangan di bawah meja).

Jenis sinki dapur sudut

Adakah anda memilih jenis shell? Kini anda perlu mengambil alat yang membolehkan anda membuat pemasangan dan sambungan anda sendiri, dan bahan-bahan yang berkaitan. Di sini anda perlu:

 • Batu karang;
 • Sebenarnya tenggelam, dimensi yang bersesuaian dengan saiz substratum, dan pengadun;
 • Jigsaw elektrik - sekiranya tenggelam itu menjadi lemah, adalah perlu untuk membuat lubang di kilang di bawahnya;
 • Sudut, skru menoreh sendiri untuk penetapan tambahan sink;
 • Alat paip, termasuk kunci gas;
 • Paip (paling kerap plastik);
 • Hos bergelombang;
 • Selimut diperbuat daripada getah kuat dan tahan lama;
 • Meterai getah diperlukan semasa pemasangan paip dan pengadun;
 • Siphon.

Proses pembongkaran tangan sendiri tidak akan mengambil banyak masa. Untuk melakukan ini, tutup bekalan air - panas dan sejuk, kemudian keluarkan paip lama.

Ini adalah disyorkan dalam susunan berikut:

 1. Keluarkan pengadun;
 2. Matikan koronasi (paip yang melaluinya longkang);
 3. Putuskan sambungan sink;
 4. Keluarkan kurungan pemasangan yang dipasang.

Bekerja pada pemasangan sinki - urutan kerja

Pada peringkat pertama, lokasi shell ditentukan. Tidak kira sama ada sink besar dirancang untuk dipasang sama ada kecil, tahan karat atau dibuat dari batu buatan, lempengan atau invois - ia harus dipasang sedekat mungkin ke tempat di mana struktur lama berdiri. Ini akan menyelamatkan anda daripada membuat laluan komunikasi yang panjang.

Jika kerja-kerja sedemikian masih diperlukan, ia adalah mudah untuk memasang paip air baru dari paip plastik. Untuk membuat pembinaan boleh dipercayai, gunakan meterai getah dan pita foil khas semasa operasi.

Paip plastik mudah dihubungkan dengan sambungan berulir lama.

Nasihat! Jika ada keperluan untuk meletakkan komunikasi di dinding dapur, kemudian sembunyikan paip di belakang kotak hiasan.

Ia tidak sukar untuk memasang dan memasang paip dapur. Memasang mencuci sudut, sebenarnya, tidak berbeza dari pemasangan sinki konvensional.

 1. Gunakan hos bergelombang untuk mengalirkan air dari cangkerang baru ke paip pembetung lama. Pada mulanya, ia dimasukkan ke dalam tenggelam sink dan kemudian dilepaskan melalui lubang di dinding belakang kabinet dan disambungkan ke paip pembetung. Di persimpangan, sealant getah sentiasa digunakan, yang membolehkan paip-paip agar sesuai dengan satu sama lain.
 2. Hos di bawah tenggelam dihubungkan dengan sifon - ini akan membolehkan paip tidak disumbat dengan serpihan.
 3. Selepas memasang paip air, pemasangan sinki bermula. Secara teorinya, ia boleh dipasang pada dinding pada kurungan, tetapi kaedah menggantung itu lebih sesuai untuk bilik mandi. Selalunya, sinki tahan karat (seramik, batu) dipasang di batu karang atau meja, yang berfungsi sebagai pangkalan. Jika mortise digunakan, maka tanpa perabot yang sesuai dengan tablet pepejal tidak boleh dilakukan.
 4. Kabinet dengan sinki yang dipasang mesti dipasang - ke lantai atau dinding.
 5. Mulakan pemasangan perkakas kebersihan dari pemasangan pengadun. Ia boleh berbeza dengan reka bentuk dan dilampirkan kepada asas yang berlainan. "Sokongan" sedemikian boleh menjadi tembok dan tenggelam (tahan karat atau dibuat dari batu buatan). Pengadun di dinding dipasang secara mendatar, mengikut tahap. Untuk menyesuaikan kedudukannya, gunakan eccentrics yang dibekalkan.
 6. Apabila selesai semua kerja, anda perlu menyemak sambungan air dan pembetung - jika anda dapat mengumpul semuanya dengan betul, maka tiada kebocoran dengan pengadun terbuka akan timbul.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

26 + = 31

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map