Kami memahami bagaimana untuk menetapkan meja di dapur langkah demi langkah

Kami memahami bagaimana untuk menetapkan meja di dapur langkah demi langkah

Kami memahami bagaimana untuk menetapkan meja di dapur langkah demi langkah

Atas meja bukan sahaja meja memotong di dapur, tetapi juga hiasan seluruh alat dengar. Sekiranya anda memulakan pembaikan dan anda perlu menggantikan meja di dapur, anda perlu membuat keputusan mengenai pilihan bahan. Di kedai-kedai pembinaan, anda boleh membeli meja baru, atau anda boleh membuatnya sendiri. Jadi anda bukan sahaja menyelamatkan, tetapi juga membuat dapur anda eksklusif, sekali lagi membuktikan diri anda dan orang tersayang bahawa anda adalah seorang yang kreatif.

Pematuhan peraturan mudah untuk memasang jadual atas akan memanjangkan jangka hayat perkhidmatan untuk jangka masa yang lama

Atas meja yang betul dipasang di dapur akan bertahan lebih daripada satu tahun

Cara memasang kaunter dapur di dapur

Sekiranya anda membeli batu atau kaca, pemasangan yang lebih baik kepada profesional. Lagipun, anda tidak tahu perihal proses, dan anda boleh merosakkan sesuatu yang mahal. Sekiranya anda membeli topi kerja dari EAF, anda akan dapat mengendalikan sendiri pemasangan, dengan syarat anda mempunyai kemahiran asas bangunan.

Pemasangan countertop di dapur mengandaikan adanya semua bahan dan alat yang diperlukan. Jadi, anda perlu: jubin, yang anda akan kot permukaan countertop, massa kulir jubin, jubin atau pemasangan gam pistol silikon germetkom, tajak, jubin dengan tungsten bersalut untuk memotong jubin, jigsaw, satu set alat (skru, pemutar skru, sudut) dan dapur kayu tahan air. Selepas menyediakan alat, anda boleh mula bekerja. Penggantian meja di dapur harus bermula dengan pembongkaran yang lama. Walaupun meja meja lama tidak lagi berguna, anda perlu mengeluarkannya dengan berhati-hati, supaya tidak merosakkan set dapur.

Penggunaan alat sangat memudahkan proses memasang meja dapur

Pemasangan countertop di dapur memerlukan kemahiran tertentu dalam mengendalikan alat

Bahagian atas meja baru mestilah disesuaikan dengan dimensi perabot. Ada kemungkinan bahawa kelebihan itu perlu dipotong. Kemudian terdedah tepi sempit papan serpih. Bahan ini dengan cepat menyerap kelembapan, jadi merawat spil dengan sealant. Jika anda memasang bahagian atas meja dengan tumpahan ke plat, lebih baik untuk menutupnya dengan plat akhir khas.

Semua jadual mesti diratakan, jika tidak, kemunculan dapur mungkin merosot

Untuk tidak mengganggu keharmonian pedalaman, semua jadual perlu ditetapkan mengikut tahap

Kesukaran menggantikan bahagian atas meja

Satu set countertop banyak termasuk kelebihan khas dengan gam, yang mudah untuk gam kepada gergaji dengan besi. Selepas melekatkan tepi diproses dengan pisau dan fail. Tetapi kualiti gluing pinggir itu bukan yang tertinggi, plat akhir jauh lebih baik.

Adalah sangat penting bahawa atas meja anda terletak sama rata pada semua jadual. Jadi, mereka mesti dipamerkan dari segi tahap.

Pemasangan countertop dapur adalah proses yang mudah tetapi bertanggungjawab

Kerja keras untuk memasang meja atas akan memberikan hasil yang sangat baik

Melihat lubang untuk petak dan sinki boleh jigsaw elektrik. Jangan lupa bekerja dengan sealant. Lebih baik memasang mesin basuh pada sealant, jangan gunakan pita pelekat. Elakkan memasang pengadun secara langsung di atas permukaan kerja dari papan serpih. Sekitar kelembapan keran tidak dapat dielakkan akan mengakibatkan pembengkakan countertop.

Di sepanjang dinding, pasang pinggir dinding, selepas menyambungkan sambungan antara meja dan dinding dengan sealant.

Bahagian atas meja boleh dilindungi dari kelembaban yang meningkat dengan bantuan sealant

Rawatan tepi salur dengan sealant adalah prasyarat untuk melindungi permukaan kerja daripada kelembapan yang tinggi

Teknologi moden membolehkan anda menghasilkan countertop seperti yang tahan terhadap kelembapan dan kerosakan mekanikal. Tetapi pemasangan yang salah boleh merosakkan segala-galanya. Oleh itu, berhati-hati apabila memasang meja atas dengan tangan anda sendiri.

Cara membuat meja dapur untuk dapur anda

1

Tabletop yang paling popular adalah buatan tangan adalah puncak meja, berjubin dengan jubin, jadi kami akan berhenti membuat meja seperti itu.

Pilih jubin supaya ia selaras dengan apron dapur. Pilihan terbaik untuk dapur adalah stoneware porselin. Pada kekuatan ia tidak kalah dengan batu semula jadi, mempunyai penyerapan air yang rendah, rintangan haus yang tinggi, warna gamut yang luas. Apabila memilih granit seramik, anda perlu mengambil kira pelepasan permukaannya. Permukaan bertekstur mempunyai kebaikan dan keburukannya. Pelepasan kelihatan hebat, tetapi semasa operasi, ia mungkin mengumpul habuk, kotoran dan gris di tunjang pada jubin. Ini menjadikannya lebih sukar untuk membersihkan meja, jadi lebih baik memilih permukaan yang digilap. Untuk pelapisan kita boleh memilih jubin kecil mozek (10x10, 7x7) atau jubin saiz besar (30x30, 60x60). Pilihan bergantung pada saiz dapur dan lapisan apron.

Penampilan dan praktikal yang cantik - kelebihan utama meja atas dari jubin

Bahagian atas jubin bukan hanya penampilan yang menarik, tetapi juga kelebihan praktis

Atas jubinnya biasanya berbeza dengan ketinggian dari kilang meja lama, kerana lapisan jubin akan menjadikannya dua kali lebih tebal. Untuk permukaan meja kekal rata, adalah perlu untuk "lemas" struktur dalam badan. Untuk ini, adalah perlu untuk membina di kedalaman meja rangka sokongan di mana meja atas jubin akan berehat. Menukar jarak antara elemen menegak jadual, teruskan untuk memotong sokongan dari papan serpih. Peringkat kerja seterusnya adalah penetapan. Menggunakan pelekat pelekap, kami memasang sokongan pada dinding meja pada kedalaman ketebalan papan serpih. Sebaik sahaja gam datang ke genggaman dengan permukaan, kami membaiki skru dengan skru. Semua bahagian struktur mesti dirawat dengan impregnation kalis air untuk kayu. Tidak boleh anda simpan pada reka bentuk, kerana ia, sebenarnya, adalah asas dari countertop. Sekarang teruskan untuk menggergaji.

Teknologi memasang permukaan kerja berjubin

Sarung meja baru dipotong dengan teliti dari papan serpih. Untuk melakukan ini, anda mesti terlebih dahulu membuat semua ukuran. Sekiranya anda bercadang untuk membuat kaunter terbina dalam, maka pengukuran harus dibuat dengan mengambil kira lubang-lubang untuk keranjang dan sink. Panel potong dipasang pada bingkai pembawa. Di tempat-tempat hubungan di atas meja dengan sokongan ia mesti dilincirkan dengan pelekap dan tambahan dipasang dengan skru. Sekarang kita mula mengasingkan tumpahan untuk mengelakkan potensi hubungan mereka dengan air. Untuk melakukan ini, gunakan sealant silikon.

Ketepatan dan ketepatan ketika bekerja dengan jubin - syarat utama untuk kepuasan hasil kerja mereka

Bekerja dengan jubin memerlukan kemahiran dan ketepatan tertentu

Sekarang kita bekerja dengan jubin. Peletakan jubin standard mesti dirancang terlebih dahulu. Cuba lukis atas meja supaya seluruh jubin jatuh pada sendi permukaan menegak dan mendatar. Sebahagian daripada jubin perlu dipotong menggunakan fail bersalut tungsten, pemotong jubin atau forseps khas. Perhatikan bahawa walaupun pakar-pakar kadang-kadang membenarkan perkahwinan pada tahap kerja ini, jadi beli jubin dengan margin. Bekerja dengan mozek adalah lebih mudah, peletakan boleh dilakukan tanpa perancangan tambahan, kerana jubin kecil lebih mudah ditempatkan di permukaan. Setelah membuat meja atas dari jubin, mungkin tidak berhenti, dan terus meletakkan ubin pada apron.

Mengelomasi di atas meja

Jubin harus diletakkan pada pelekat, yang sesuai untuk chipboard. Kami meninggalkan meja atas dengan damai. Air harus menguap dari lem, dan jubin harus tegas memegang permukaannya. Peringkat akhir adalah panel. Permukaan kerja secara berkala tertakluk kepada beban yang melampau - hubungan dengan suhu panas, kelembapan, lemak dan ejen pembersihan, grout supaya konvensional di sini mungkin tidak sesuai. Bahan yang paling sesuai untuk tujuan ini adalah grout berdasarkan resin epoksi. Mereka lebih tahan terhadap komponen yang agresif. Mengambil kira bahawa bekerja dengan resin epoksi agak rumit, kerana ia merupakan doh yang menyusahkan untuk memohon cara konvensional. Jika masa tidak mengeluarkan mayat grout dari jubin - anda boleh merosakkan semua kerja, jadi bagaimana untuk mengeluarkan "kering" berat badan adalah hampir mustahil. Untuk memudahkan pengisian jahitan, anda boleh melindungi jubin dengan pita cat dan menggunakan picagari untuk mengisi jahitan. Satu alternatif kepada resin epoksi ialah gabungan grout epoxy-simen. Kelebihannya adalah bahawa grout ini lebih mudah digunakan.

Terdapat beberapa cara untuk mengetuk permukaan kerja

Mengoyakkan jahitan di atas meja akan memberikan wajah yang lebih kemas

Satu lagi pilihan untuk grouting sendi adalah penyejukan sebatian berdasarkan simen, di mana agregat batu kapur diganti dengan kuarza halus. Bahan tersebut tahan terhadap lelasan dan agen kimia. Setelah grouting selepas tiga hari, dua sendi hendaklah dirawat dengan sebatian hidrofobatik yang menguatkan. Dalam kes ini, jubin itu sendiri dimeterai dengan pita cat. Lapisan yang diperolehi akan tahan terhadap sebarang kesan. Jahitan antara dinding dan atas meja melewati sealant.

Apabila menghadap kaunter meja dengan granit seramik ia disyorkan untuk membuat permukaan sentuhan. Biasanya ia dilakukan dalam dua cara: jubin diletakkan pada lembaran gentian gipsum lembapan atau pada lapisan simen. Sudah tentu lapisan simen memastikan kebolehpercayaan dan ketahanan struktur.

Mosaic di atas meja dengan tangan anda sendiri akan membuat dapur dalaman unik

Moosa kelihatan sangat asli di atas meja atas sisa-sisa jubin, serpihan porselin dan barang pecah belah dan unsur-unsur lain

Jangan lupa tentang hujungnya. Anda perlu merapikan seluruh bahagian atas meja, walaupun tempat-tempat di mana tepi tidak kelihatan. Kilang-kilang perabot sering menyimpan tepi, yang membawa kepada akibat-akibat negatif, contohnya, peresapan kelembapan. Terdapat banyak pilihan untuk menghadapi permukaan akhir. Anda boleh memotong jubin dengan jalur dan meletakkannya pada gam. Dalam kes ini, tepi tajam harus diasah pada mesin pengisar. Sebagai bahan penamat di hujung, profil aluminium terbukti sangat baik, sudut tajam yang perlu digosok dengan kertas pasir.

Menghadapi sudut perlu berfikir terlebih dahulu. Jika anda memutuskan untuk gam pada akhir jubin atau sempadan hiasan pada sudut yang betul, kemudian meletakkan jubin pada terminal countertop siri pertama kira-kira satu sentimeter. Untuk memudahkan kerja, meletakkan baris pertama, dengan segera mendedahkan jubin akhir. Saiz jahitan dikawal oleh salib.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

71 − = 70

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map