Cara memilih keran dapur yang tahan lama dan mudah: gambaran keseluruhan model moden

Cara memilih keran dapur yang tahan lama dan mudah: gambaran keseluruhan model moden

Cara memilih keran dapur yang tahan lama dan mudah: gambaran keseluruhan model moden

Adakah anda tahu bahawa pengadun dapur boleh menahan beban yang besar setiap hari? Dianggarkan bahawa kren di dapur digunakan pada purata 10 kali lebih kerap daripada rakannya, yang menetap di bilik mandi. Bagaimana untuk memilih keran untuk dapur, yang akan berfungsi tidak setahun? Lagipun, untuk menahan beban sedemikian, ia mestilah mudah, berkualiti tinggi dan boleh dipercayai, tanpa keluar dari reka bentuk dapur dan membentuk ensemble tunggal dengan sink.

Adalah penting bahawa pengadun berfungsi dan menarik

Pengadun yang selesa dan cantik - terperinci penting dari mana-mana dapur

Pengadun untuk bilik mandi dan dapur mempunyai banyak persamaan. Ini adalah tugas dan prinsip pengurusan, bahan pembuatan, dalam. Tetapi setiap peranti mempunyai rahsia dan fungsi tambahannya sendiri.

Apakah keran untuk dapur: pelbagai model

Pengadun double-tuil bergaya akan menjadi pelengkap yang berjaya kepada pedalaman dalam gaya retro

Pengadun berbentuk S-dua tuil kelihatan bergaya, terutamanya dalam hiasan klasik

Pengadun dibahagikan kepada satu-tuil, dua pengalihudaraan dan bukan hubungan. Pengadun dua injap adalah alat tradisional dengan dua injap (untuk air panas dan sejuk). Mereka dipilih oleh orang yang memilih gaya dalaman atau dapur klasik dalam gaya retro.

Faucets tunggal-tuil adalah faucets pemegang tunggal. Mereka lebih suka 80% pengguna. Ini dijelaskan oleh hakikat bahawa kren sedemikian boleh dibuka dalam satu gerakan, dengan cepat menetapkan suhu air yang diingini, jari tangan satu tangan untuk menukar keamatan aliran air. Pengadun tunggal-tuil lebih menjimatkan. Lagipun, untuk menyediakan paip tradisional, anda memerlukan lebih banyak masa, yang bermaksud penggunaan air juga akan meningkat.

Faucets bukan kontak umumnya tidak memerlukan sebarang usaha semasa proses pembukaan. Ia cukup untuk membawa tangan atau periuk di bawah paip, dan air akan mengalir sendiri. Secara umum, produk elektronik sehingga kini mempunyai niche yang agak sederhana dalam pasaran barangan pengguna. Ini dijelaskan oleh harga barang yang tinggi dan bilangan model yang terhad. Banyak jenama menawarkan reka bentuk gabungan - pencampur elektronik-mekanikal. Mereka boleh dikawal sama ada secara automatik atau dengan cara mengendalikan - pilihan anda. Kemudahan reka bentuk sedemikian jelas, tetapi harga masing-masing adalah tinggi. Bukan setiap keluarga mampu seperti pengadun.

Apakah perbezaan antara mixer sink dapur dan bilik mandi keran

Ramai yang sukar untuk cepat menyesuaikan diri dengan pengadun itu

Pengadun tunggal-tuas r-jenis cantik, tetapi bukan untuk semua orang yang mudah

Perbezaan utama antara pengadun dapur ialah bentuk dan saiz jet air. Parameter ini penting dari sudut pandangan estetika dan ergonomik. Jar keran dapur mesti jatuh betul-betul di tengah-tengah tenggelam, jika tidak, ia akan menyusahkan mencuci piring.

Spout mixer untuk dapur boleh menjadi rendah, tinggi dan sangat tinggi. Semakin tinggi muncung, lebih banyak air disembur dan semakin kuat tekanannya. Dengan reka bentuk yang rendah, sangat menyusahkan mencuci pinggan yang besar. Di dalam sink, yang dilengkapi dengan pengadun, anda tidak boleh meletakkan sebilangan besar hidangan. Sudah tentu, nyonya rumah tidak akan menyukai bahagian hidangan yang kotor itu harus disimpan bersebelahan di atas meja sehingga ada peluang untuk mengosongkan tenggelam. Akibatnya, terdapat hubungan langsung antara ketinggian muncung pengadun dan kedalaman mangkuk shell. Semakin rendah muncung, mangkuk harus lebih dalam. Adakah anda takut membuat kesilapan? Beri perhatian kepada pengeluar, yang disepadukan dalam masalah ini dan menghasilkan siri, yang termasuk membasuh, dan pengadun, dan aksesori untuknya.

Sudut putaran keran dapur

Adalah dipercayai bahawa sudut putaran spout lebih besar, lebih mudah keran untuk dapur. Dalam model yang murah, ia berkisar antara 120 hingga 140 darjah. Instrumen yang lebih mahal mempunyai sudut putaran 180 darjah, dan "curam" pengadun boleh berputar di sekitar paksi mereka. Ini sesuai jika anda memutuskan untuk memesan dapur pulau dan membawa tenggelam ke pulau itu. Sekiranya terletak berhampiran dinding atau sudut, tidak perlu menghidupkan 180 darjah pengadun.

Cara memilih pencampur dapur dengan muncung keluar

Jika anda ingin memasang bukan sahaja sink dan mixer, tetapi untuk melengkapkan di dapur pusat basuh keseluruhan dengan dua atau tiga mangkuk, perhatikan faucets dengan spout pull-out. Mereka dilengkapi dengan hos tambahan yang boleh ditarik keluar dari paip dengan jarak 0.6 hingga 1.2 m (Damixa, model Jupiter, Sas, Gaya model dengan)

1

Pengadun itu sangat mudah jika anda perlu mengisi periuk besar atau baldi dengan air. Terima kasih kepada hos, ini boleh dilakukan di luar sinki. Hos diperbuat daripada getah berkualiti tinggi dan dilindungi oleh kancing tekstil atau logam. Model model mixer mahal tidak dilengkapi dengan hos getah, tetapi dengan hos diperbuat daripada bahan polimer khas. Ini adalah paip kualiti terbaik, mereka tahan lama, dan yang paling penting, mereka adalah kebersihan, kerana mereka mempunyai salutan khas di dalamnya yang menghalang pembiakan bakteria.

Terdapat dua jenis reka bentuk muncung produk tersebut. Versi yang lebih mudah adalah muncung dengan penukar di akhir. Pengadun yang lebih baik dengan hos datang ke hujung dengan kepala pancuran, yang mempunyai dua mod - mandi dan jet berudara. Bilik mandi dibasuh dengan buah lembut, beri dan sayur-sayuran, serta membilas hidangan dan sink mangkuk.

Rendam ditarik balik dipasang pada ketinggian yang betul menggunakan butang suis di kepala kepala pancuran, yang disambungkan dengan berat khas atau spring kembali. Reka bentuk dengan loader memerlukan usaha untuk menarik penyiraman itu, tetapi ia tidak perlu diadakan. Rendam ditarik balik dengan musim bunga kembali mudah dikeluarkan, tetapi perlu menahan butang sentiasa supaya hos tidak kembali. Oleh itu, apabila bekerja dengan hos yang ditarik balik, satu tangan akan dihuni secara kekal.

 Fungsi tambahan faucets moden

Cecair yang boleh dipanjangkan dengan ketara memanjangkan kemungkinan pengadun

Mixer dengan spout pull-out membolehkan anda membasuh alat-alat besar dan perkakas bentuk kompleks

Pemilik rumah negara ingin melengkapkan sinki di hadapan tingkap. Tetapi jangan melengkapkan, kerana pengadun akan menghalang pembukaan tingkap. Sekarang masalah ini diselesaikan. Model faucets dengan lampiran bayonet datang untuk menyelamatkan. Kren hanya ditarik keluar dari tiang dan diletakkan di atas meja. Terdapat satu lagi cara untuk menyelesaikan masalah ini. Anda boleh membeli keran untuk dapur, di mana muncung tidak hanya berputar di sekelilingnya, tetapi juga jatuh ke dalam sinki (memutarkan paksi mendatar). Sudah tentu, barang-barang ini jauh lebih mahal daripada yang konvensional, tetapi ia membolehkan anda membuat reka bentuk seperti dapur, yang anda mahukan pemiliknya.

Dijual ada pembancuh dengan suis terbina dalam untuk mencuci atau mesin basuh pinggan mangkuk, mesin pengukus atau kopi (sebagai contoh, pengadun "Safira klasik" dari Oras). Fungsi ini mengelakkan pemasangan paip tambahan untuk mesin dan melindungi terhadap banjir yang tidak disengajakan. Untuk menyekat akses air ke peranti, mungkin untuk menggerakkan tangan, untuk ini terdapat suis bendera kecil pada badan pengadun. Ternyata, dengan pengadun seperti itu, anda tidak perlu memanjat di bawah tenggelam untuk menyekat air, dan keadaan tuil dapat selalu dikendalikan.

Sesetengah jenama menawarkan keran dapur dengan sistem penapisan air terbina dalam. Pada pengadun ini dua tumpahan: dari satu aliran paip air paip biasa, yang digunakan untuk membasuh pinggan, dari satu lagi tepung - minum. Terdapat juga paip di mana dua arus air diletakkan dalam satu muncung, dan air yang tidak diisi tidak bercampur dengan yang ditapis.

Bagaimanakah air di keran dapur dibersihkan? Kebanyakan peranti dilengkapi dengan sistem pembersihan dua kali ganda yang sangat berkualiti. Pertama, air, melalui membran, dibebaskan dari sedimen, kapur dan kekotoran berbahaya yang lain. Kemudian ia melalui penapis karbon, yang menyerap bahan klorin dan organik, yang merosakkan rasa air dan bau. Model-model seperti mixer dilengkapi dengan paparan kristal cecair. Ia memaparkan mesej mengenai keperluan untuk menukar penapis.

Pengadun yang mana untuk memilih untuk dapur: pasang siap atau pelakon

Kelebihan faucet prefabrikasi membolehkan mereka mempunyai jumlah peminat yang mencukupi

Pembuat prefabrikasi mempunyai kelebihannya, salah satunya adalah penggantian mudah bahagian-bahagian yang rosak

Pengadun dari sudut pandangan teknologi dibuat dan dibuat pasang siap. Dalam pengadun cast, muncung dan badan disambung bersama tanpa jahitan. Reka bentuk ini mempunyai muncung putaran dan dipasang dengan pangkalan logam khas (contohnya, pengadun Agat dari Vidima). Dalam campuran komposit, satu struktur penting dibentuk dari beberapa bahagian. Pakar menilai pemutus cast menjadi lebih praktikal kerana tidak ada sambungan tambahan di dalamnya. Tetapi jika pencampur pasang siap dipasang secara tepat dan jelas, integriti kekal. Di samping itu, terima kasih kepada reka bentuk bahagian-bahagian individu, aliran air dikawal lebih mudah (mixer Arc dari Damixa). Reka bentuk pengadun dibatasi hanya oleh imaginasi pengguna. Variasi yang ditawarkan oleh pengeluar moden sangat berbeza sehingga bilangan model melebihi harapan yang paling berani. Adalah mungkin untuk memilih pengadun untuk sebarang gaya.

Panjang dan bentuk muncung

Dijual ada dapur faucets dengan panjang spout yang berbeza:

  • Dipendekkan (sebagai contoh, pengadun Balocchi dari Fantini). Panjang spout di sini ialah 15.5 dan 18.4 cm;
  • purata - 20 cm (Grohe, model Eurostyle), 21, 6 cm, 22 cm, 23.5 cm (pengadun "Tarner" dari Vidima);
  • panjang - 24 cm (pengadun Eurostyle dari Grohe) dan 28 cm (pengadun "Seva M" dari Vidima).

Pelbagai campuran dan dalam bentuk muncung. Ia boleh:

  • Berbentuk S (pengadun "Vit" dari Vidima);
  • Berbentuk L (pengadun Venus dari Damixa);
  • Berbentuk C (gaya pengadun dengan dari Sas, pengadun Arc dari Damixa);
  • Berbentuk J (pengadun Allegra Sportive dari Hansgrohe);
  • Bentuk R (pengadun "Tarner" dari Vidima);

Pengadun yang baik tidak boleh murah!

Dan kualiti dan rekabentuk keran Grohe adalah lebih pujian

Mixer Grohe berbeza bukan sahaja dalam reka bentuk yang menarik, tetapi juga dalam kualiti yang sangat baik

Adakah mungkin untuk menentukan kualiti pengadun "dengan mata" dan tidak membuat kesilapan dalam pilihannya? Anda boleh, jika anda membeli produk di kedai khusus, sambil memberi tumpuan kepada jenama dan harga. Ramai yang tidak bersetuju: mengapa overpay untuk jenama? Tetapi kos keran dari pengeluar terkemuka Eropah akan dibayar kerana ketahanan dan penggunaan yang selesa. Dalam pelbagai pengeluar pencampur, anda boleh mencari produk harga tinggi dan sederhana, serta model asas - pencampur kelas ekonomi. Kos mereka lebih rendah disebabkan perlindungan dan reka bentuk yang dipermudahkan, tetapi kualiti produk tidak tercermin dalam harga.

harga dipengaruhi oleh banyak faktor: ketersediaan dan tarik muncung, injap untuk menyambung ke peralatan rumah yang lain, dan kehadiran sistem penapisan air, dan reka bentuk pengadun. Pemimpin-pemimpin di kalangan pengeluar adalah syarikat berikut: Damixa (Denmark), Reginox (Belanda), Axor, Blanco, Dornbracht, Franke, Grohe, Hansa, Hansgrohe, Ideal Standard, Kludi, Schock (Jerman), Oras (Finland), Roca (Sepanyol) , Jacob Delafon (Perancis), Elleci, Piados, Webert, Zucchetti (Itali) dan lain-lain.

Tidak kira apa faktor adalah untuk anda untuk menyelesaikan apabila memilih keran (rupa, fungsi, atau kombinasi yang munasabah), ia mesti memenuhi reka bentuk dan saiz mencuci, mudah untuk jawatan beliau, meninggalkan ruang yang cukup untuk mencuci perkakas dapur besar dan atur huruf dalam air dia. Biarkan pengadun sama sekali tidak mengganggu, tetapi hanya membantu anda dalam proses memasak yang kreatif!

Gambar pilihan faucets dapur berfungsi dan cantik

Terima kasih kepada hos yang boleh ditarik balik, pengadun ini boleh melakukan pelbagai fungsi

Hos ditarik balik mengawal ketinggian muncung dan memperluaskan fungsi pengadun

Suhu air yang dikehendaki dalam pengadun tunggal-tuil lebih sukar untuk dicapai, tetapi ia lebih mudah digunakan

Pengadun tunggal-tuil dianggap lebih mudah, tetapi kadang-kadang sukar untuk mencapai suhu air optimum

Sesetengah pengadun adalah mencari sebenar untuk mencuci pinggan konfigurasi yang rumit

Terdapat pengadun yang berputar dan membengkok ke mana-mana arah, memberikan kemungkinan untuk mencapai tempat yang sukar dicapai oleh inventori dapur

Untuk gaya berteknologi tinggi, pengadun bergaya ini dengan pancuran mandian dan injap beralih air adalah ideal.

Hos keran yang bergaya dengan pancuran dan injap beralih air akan sesuai dengan bahagian dalam gaya berteknologi tinggi

Yang paling boleh dipercayai dari semua jenis mixer adalah mixer tuil tunggal

Pengadun tunggal-tuil mempunyai reka bentuk yang mudah, jadi ia dianggap lebih boleh dipercayai daripada jenis pencampur yang lain

Jenis pengadun yang mudah dan paling biasa - dua tuil

Pengadun dua tuil - jenis pengadun yang paling biasa - mudah dan tahan lasak

Pengadun berbentuk C yang bergaya dan luar biasa dari Grohe boleh dianggap sebagai keajaiban idea reka bentuk

Keran berbentuk Grohe amat mengagumkan dengan bentuk futuristiknya yang luar biasa

Untuk gaya retro, pengadun asal Herbeau De Dion

Pengadun asli Herbeau De Dion berbeza bentuk yang luar biasa dan bagus untuk gaya dalam gaya retro

Pengadun ini lebih mirip dengan ruang kapal yang terperinci daripada item dapur sederhana

Pengadun dua-tuil dengan pancuran lebih seperti alat dari filem yang hebat daripada aksesori dapur tradisional

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

88 + = 95

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map