Cum să curățați ceainicul de la scară - 6 remedii de la domiciliu

Cum să curățați ceainicul de la scară – 6 remedii de la domiciliu

Cum să curățați ceainicul de scară

În orice încălzitor de apă, din când în când descoperim o comoară de minerale, și anume depunerea de magneziu și săruri de calciu din apă tare. Și dacă vom încerca întotdeauna pentru a preveni depunerile de calcar în mașina de spălat vase și mașină de spălat, să nu mai vorbim de ceainicului, nu numai în cazul în care degradează performanțele sale și duce la defecțiuni, dar, de asemenea, dăunează sănătății gospodăriei.

Scala și rugina în boilerul vechi cu email

În acest material, am colectat cele 6 metode cele mai eficiente și accesibile la domiciliu, care vă vor ajuta să curățați ceainicul. De fapt, secretul tuturor căilor de atac folclorice este foarte simplu:

  • Scara în ceainic sau ceainic electric se teme de acizi organici și anorganici, astfel încât aproape toate metodele de înlăturare a acestora la domiciliu se bazează pe utilizarea de produse care conțin acid.

A se vedea, de asemenea,: Curățarea fierului interior și exterior - 10 metode de acasă.

Metoda 1. Cum să curățați ceainicul electric de la o scară folosind oțet

Producătorii de fierbere electrice nu recomandă utilizarea oțetului pentru a îndepărta depozitele de minerale - este prea agresiv. Dar, uneori, fără acest mijloc puternic nu se poate face.

Decolorarea într-un fierbător cu oțet

Metoda este potrivită pentru: pahare din plastic, sticlă și metal cu o cantitate foarte mare de vechime.

ingrediente: apa - aproximativ 500 ml si otet 9% - putin mai putin de 1 cana sau esenta acetica 70% - 1-2 linguri.

Decolorarea într-un fierbător cu oțet

1

reteta: se toarnă apă în fierbere fierbător de apă și apoi este turnat în acid acetic la fierbere și se lasă să se înmoaie în soluție gunoi 1 oră, timp în care ridica periodic capacul și analizarea modului în care procesul de exfolierea scară pe perete ceainic. Dacă spuma nu sa depărtat singură, ci numai slăbită, atunci va trebui să fie îndepărtată cu ajutorul unui burete. Nu uitați să fierbeți apă într-un fierbător curat o dată sau de două ori și apoi clătiți bine pentru a spăla orice rest de oțet.

Metoda 2. Cum se curăță boilerul electric de la scară folosind acid citric

Metoda este potrivită pentru: curățarea cazanelor electrice din plastic, oțel inoxidabil și sticlă cu impurități slabe sau moderate.

ingrediente: apă - aproximativ 500 ml și acid citric - 1-2 linguri (în funcție de gradul de contaminare). Un sfert de lămâie poate înlocui acidul sub formă de pudră.

  • Decolorarea într-un ceainic folosind o lămâie
  • Decolorarea într-un vas folosind acid citric

reteta: precum și se toarnă apă în fierbere fierbător de apă și apoi se toarnă în apă clocotită, acid citric sau lamaie pune a patra parte, și de așteptare până când apa sa răcit aproximativ 1-2 ore (acide, clasate în apă caldă, „șuiera“). În cazul în care spuma nu este cronică, atunci ea va ieși de la sine. În caz contrar, va fi nevoie de puțin efort. Nu uitați să fierbeți apă într-un vas curat și apoi clătiți bine.

Metoda 3. Cum să scapi de scară într-un ceainic de orice fel cu ajutorul sifonului

Enamelurile din aluminiu și aluminiu se tem de acizii agresivi, astfel că primele 2 moduri de a elimina placa de calcar pentru ele nu sunt potrivite, dar puteți ajuta la soluția obișnuită de sodă.

Șemineu emailed

Metoda este potrivită pentru: scoaterea scării ca în ceainele convenționale din smalt și aluminiu și în orice ceainic electric.

ingrediente: suc de alimente și mai bine calcinate - 1 lingură, apă - aproximativ 500 ml (principalul lucru este că acoperă întreaga scală de calcar).

Rețeta 1: pentru a elimina gunoi din lateral sau ibric de aluminiu emailate, trebuie mai întâi amestecat cu apă sodă, apoi se aduce soluția la fierbere, apoi se lasă să fiarbă la foc mic timp de o jumătate de oră. La sfârșitul procedurii, spălăm rămășițele de sodă, pentru care fierbem o dată apă curată, turnați-o și clătiți fierbătorul.

Decolorarea într-un fierbător cu sifon

Rețeta 2: pentru a spăla fierbătorul cu sifon, trebuie să fierbeți apă, să faceți o soluție de sifon și apoi lăsați-o să se răcească timp de 1-2 ore. mod mai blând - în apă clocotită pentru a se toarnă sifon și apoi se lasă soluția să se răcească complet - timp în care depozitele minerale vor deveni mai moale, și spălați-le cu mâna va fi mai ușor.

Metoda 4. Cum să curățați fierbătorul de pe scară folosind Coca-Cola și Sprite

Această metodă nu este cea mai eficientă și mai economică, dar de ce nu încercați din motive de interes?

Metoda este potrivită pentru: scoaterea scării în ceainice obișnuite din oțel inoxidabil și pentru cazane electrice, dar pentru smalț și staniu - cu prudență.

ingrediente: se va potrivi cu orice băutură alcoolică cu acid citric în compoziție - de la "Coca-Cola" la "Phantom". Dar este mai bine să luați băuturi incolore, de exemplu, "Sprite" sau "Schwepps".

reteta: Mai întâi eliberați din gazele de băut, apoi turnați 500 ml de lichid în fierbător și lăsați-l să fiarbă și apoi se răcește. Rezultatul experimentului poate fi văzut în acest videoclip.

Vezi și: Cum se curăță mașina de spălat de murdărie și scară în 5 pași.

Metoda 5: Cum să eliminați scara din fierbător prin curățarea merelor sau cartofilor

Decolorarea în fierbător cu curățare

Acest instrument este potrivit fie pentru îngrijirea preventivă, fie în cazul în care scara de var este încă slabă.

Metoda este potrivită pentru: scindarea emailei convenționale și a cazanelor metalice.

ingrediente: măr, pere sau cartofi.

reteta: mere, pere sau purificat cartofi spălate pune în fierbător, se toarnă apă și se aduce la fierbere. De îndată ce apa se fierbe, lăsați pielea să se răcească timp de 1-2 ore, după care spălați placa motificată cu un burete.

Metoda 6: Cum să eliminați scara din fierbător folosind saramură

Fierbător și saramură

Deoarece soluția salină conține acizi organici, poate fi folosită și pentru a îndepărta scara și rugina. Prin urmare, dacă aveți la îndemână o bucătăi de castraveți sau roșii, care, așa cum se întâmplă adesea, nu are unde să meargă, puneți-o în siguranță în acțiune.

Metoda este potrivită pentru: scindarea emailei convenționale și a cazanelor metalice.

reteta: se toarnă saramură în oală printr-o sită (deci nu rămâne nimic mai mult), aduce la fierbere, apoi se lasă timp de câteva ore să se răcească saramură. Cu ajutorul unui burete, îndepărtăm resturile de depuneri de calcar și rugina și, în final, clătiți fierbătorul cu apă curgătoare.

Citiți și: Curățați cuptorul cu microunde timp de 5 minute - 6 moduri exprese.

Unele sfaturi utile privind prevenirea

Pentru a nu porni fierbătorul și pentru a bea mereu băuturi fără impurități, respectați următoarele 3 reguli simple:

  • Încercați să curățați fierbătorul în mod regulat de scală - o dată pe lună sau două luni. Pentru curățarea preventivă sunt adecvate produse delicate cum ar fi purificarea fructelor sau saramură.
  • Încercați să fierbeți numai apă filtrată. Acest lucru este util pentru sănătatea dumneavoastră și pentru ceainic.
  • Încercați să toarnați restul de apă care rămâne pe partea inferioară a ceainicului și clătiți-o înainte de a turna apă proaspătă pentru fierbere.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

62 + = 70

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map