8 moduri de a curăța conductele de obstacole

8 moduri de a curăța conductele de obstacole

8 moduri de a curăța conductele de obstacole

Elementele separate ale apei din bucătărie se pot înfunda. Atunci când conducta este înfundat, scurgerea apei nu iese, și, în plus, există un miros neplăcut, care se raspandeste peste tot în bucătărie, motivele pentru care acest lucru poate include următoarele:

 • Elementele metalice sunt înfundate datorită produselor de coroziune;
 • În interior, particule solide mici se acumulează din apa curgătoare;
 • Un dop de grăsime este format din diferite contaminanți care provin din spălarea vaselor - blochează curgerea normală a apei.

Se pot solicita țevi de curățare și apă din oțel și plastic.

Primul ajutor din blocaj - 3 moduri simple

Poate pentru a elimina blocajul în chiuveta de bucătărie, opriți următoarele simplu și absolut inofensiv pentru conducte (de orice fel), acțiunea și citirea în continuare un articol nu aveți nevoie.

 1. Mai întâi, toarnă apă fiartă în orificiul de scurgere dacă țevile sunt din oțel. În cazul în care țevile sunt din material plastic, lăsați apa fierbinte să se scurgă din robinet timp de aproximativ 20 de minute. Conectorul care nu este așezat prea strâns ar trebui să se îmbine în sistemul de canalizare. Verificăm rezultatul prin rularea unui mic curent de apă. Nu v-ati ajutat? Mergeți la pasul următor.
 2. În cazul în care cauza blocajului în grăsime coagulat, apoi următorul nostru pas - sare obișnuită și bicarbonat de sodiu. sare cercuri Sex si 1 cana de sifon dizolvat într-un pahar cu apă, se toarnă amestecul în chiuvetă, așteptând 5-10 minute și piston (sau pânză) care acționează într-o manieră cunoscută și apoi se spală cu apă conducta de tur.

curățați conductele cu sifon, sare și piston

 1. Aveți un aspirator cu funcție de suflare? Excelent! Am înfășurat tubul aspiratorului cu o cârpă astfel încât să se potrivească perfect în orificiul de scurgere. Un flux puternic de aer din aspirator va împinge stagnarea.

Problema nu a îndrăznit? Dacă toate aceste măsuri nu au ajutat, înseamnă că înfundarea în chiuvetă sa transformat într-o plută densă, mare și veche. Ce trebuie să citiți mai detaliat.

Cablu și piston - instalator cu curs scurt

Curățarea mecanică a țevilor de apă în bucătărie vă permite să deplasați depunerile, dând un curent normal la apă. La domiciliu, primul ajutor este un vantuz. Este presat ferm împotriva orificiului de scurgere al chiuvetei cu apă recuperată și presată. Drept rezultat, se creează o coloană hidraulică, sub acțiunea căreia se înfilește în elemente mici duse de curgerea liberă a apei. O astfel de curățare a conductelor este un proces ușor și bugetar, dar, din păcate, pistonul nu va ajuta cu murdăria veche prea durabilă.

cum să curățați o țeavă cu un piston

Sfat! Dacă aveți o chiuvetă cu două părți, atunci trebuie să aveți două clești și să le utilizați în același timp. Adică, curățați chiuveta într-un castron al cochiliei, trebuie să închideți chiuveta și a doua. Aceasta va crea o forță de aspirație mare. Dacă nu există un al doilea piston, închideți a doua gaură de scurgere cu o cârpă umedă și apăsați-o cu mâna.

În cazul în care chiuveta din bucătărie este ciocanită foarte mult, atunci puteți folosi un cablu special pentru instalații sanitare. Acest cablu este fabricat din oțel rezistent și echipat cu un mâner pentru ușurința de lucru, iar la celălalt capăt poate fi fie o spirală, fie o perie. Dispozitivul este plasat într-un tub și derulat. Aici puteți direcționa mișcarea ca de la tine, împingând blocajul în conducta de canalizare groasă și la tine, tragând plută. Când curățați cu un cablu, este necesar să furnizați periodic apă la chiuvetă, astfel încât curentul apei să îndepărteze murdăria eliberată.

Cum să curățați conductele de colmatare cu un cablu
1

Important! Această curățare a conductelor de apă este cel mai potrivit pentru construcții metalice, deoarece ajută la îndepărtarea chiar și parțial rugina de pe pereți, dar țeava de plastic pot fi deteriorate de presiune mecanică excesivă.

Dacă nu există nici un cablu în fermă, atunci un hangar de metal obișnuit va veni la salvare, din care puteți face o mini-coarda. Taiați-l cu tăietori de sârmă, astfel încât firul rezultat are un cârlig mic la capăt.

Curățarea țevilor prin cablu

Soda, oțet și ... Alka-Seltzer

Cum să curățați țevile de căpșuni cu sifon și oțet

Curățarea țevilor în bucătăria la domiciliu se poate face și prin metode populare. Aici cea mai obișnuită cale este cu oțet și sifon. Eliminarea contaminanților din conductă cu oțet și sifon implică următoarele acțiuni:

 1. 150 de grame de sodă sunt turnate în gaura de scurgere, iar aceeași cantitate de oțet este turnată pe partea superioară;
 2. Gaura trebuie închisă cu un dop, astfel încât spuma să nu iasă;
 3. Coroziva spumă, care este rezultatul reacției chimice a componentelor, corodează eficient toate tipurile de blocaj, eliminându-le.

Dacă sucul din casă nu a fost brusc acolo, dar acolo este Alka-Seltzer, atunci și el va putea curăța sifonul moderat înfundat. Lăsați o pereche de tablete Alka-Seltzer în gaura de scurgere și apoi turnați o ceașcă de oțet. După 2 minute, scurgeți apa fierbinte la putere maximă pentru a împinge murdăria. Acest instrument are încă un bonus - un miros neplăcut din coajă va dispărea.

Alka-Seltzer

Când nimic nu ajută

Cum să curățați blocajul în conductă cu substanțe chimice? Aici puteți folosi atât chimie de uz casnic dovedită (cum ar fi Mole), cât și rețete populare eficiente.

Puteți alege produsele chimice de uz casnic dintr-o gamă largă, toate fiind clasificate după tipul:

 • lichid;
 • Se usucă sub formă de pulbere care curge liber;
 • Acid;
 • Alcalină.
Produse chimice din blocaje

Mijloacele sunt selectate în funcție de materialul pentru conductele de apă și de tipul de contaminare așteptat. În cele mai multe cazuri, opriți pe universal, pe bază de compuși acizi, ușor de corodare ciorapi de orice origine, mijloace - Mole.

Există, de asemenea, o serie de recomandări privind modul de utilizare a mijloacelor agresive de curățare - primă conductă este în mod necesar umplut cu apă clocotită și se păstrează așa timp de 20 de minute, apoi se adaugă la soluția de curățare, de exemplu, aceeași molul pentru câteva ore. Apoi, totul se spală cu apă rece. Mole și alte substanțe similare dizolvă perfect orice blocaje - de la grăsime la rugină.

Important! Chimica de uz casnic - Mole și alții - este agresivă, iar toți cei care lucrează cu ea trebuie să se facă incredibil de atent. Lucrul ar trebui să fie în mănuși de protecție și să urmați toate recomandările producătorului de pe ambalaj.

Sfat! Mijloacele lichide pentru blocajele de curățare acționează mai ușor și sunt convenabile pentru utilizare.

Dacă nu funcționează niciuna dintre metodele de mai sus, atunci este timpul să sunați instalatorul. Cel mai probabil, stagnarea a fost formată prea adânc și a fost lovită cu forța în afara celor mai multe unelte din blocaj.

Recomandări pentru curățarea țevilor din plastic

Curățarea țevilor din plastic ar trebui făcută cu o atenție deosebită, deoarece materialul este destul de susceptibil de deteriorare mecanică. Merită să știți că suprafața netedă a țevilor din plastic nu corodează. De asemenea, contaminanții de suprafață nu aderă bine la acesta. Cu toate acestea, blocarea poate să apară, deoarece depunerile de grăsime, părul, resturile alimentare alimentează treptat debitul de apă. Pentru conductele din plastic puteți utiliza un piston sau produse chimice de uz casnic care dau un rezultat excelent.

Vezi și: Cum se curăță mașina de spălat de murdărie și scară în 5 pași.

Și puțin despre prevenire

Pentru a vă asigura că țevile de bucătărie nu sunt înfundate cât mai mult posibil, merită să urmați aceste recomandări:

 • Cochilii nu trebuie să toarne lichide care conțin ulei de gătit;
 • Toate vasele înainte de spălare trebuie curățate de restul mesei;
 • Orificiul de scurgere trebuie să fie suplimentat cu o plasă specială, protejând conducta de particule mari de alimente;
 • Săptămânal, trebuie să efectuați curățarea preventivă - folosind un piston sau apă fiartă.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map