5 sätt att rengöra ugnen från fett och koks

5 sätt att rengöra ugnen från fett och koks

5 sätt att rengöra ugnen från fett och koks

I denna artikel kommer vi att berätta om 5 sätt hur man tvättar ugnen av gammalt fett, kol och bränt socker så snabbt, enkelt och hemma.

Metod 1. Verifierad

Detta folkrecept är bra eftersom alla ingredienser du hittar i ditt kök, är metoden lämplig för rengöring av en ugn av medelstora grad av förorening.

Vad du behöver:

 • Bakpulver
 • vinäger
 • vatten
 • Gummihandskar
 • Våt tyg
 • Plast eller silikon spatel
 • pulverisator

instruktioner:

 1. Ta bort gallret från ugnen: ta bort och sätt åt sidan ristet, liksom bakplåtar, en pizza sten, en ugnstermometer och allt annat som är inuti.

Rengör ugnen

 1. Gör en pasta med läsk: Blanda 1/2 kopp natron med några matskedar vatten i en liten skål. Tillsätt vatten tills blandningen blir pastaig. I vårt fall användes 3 matskedar vatten.

Mat soda

 1. Process ugnen med produkten: Applicera blandningen på alla inre ytor av ugnen, undvik värmeelementen. Glöm inte att bära handskar, för att inte fläcka dina händer och täcka de svåraste platserna med pasta. På särskilt smutsiga ställen kan blandningen bli brun från kol och fett och formar klumpar - sådana områden bör täckas särskilt tätt.

Rengör ugnen

 1. Lämna det över natten: Låt den läskedragna blandningen ligga i ugnen för natten eller minst 12 timmar.
 2. Tvätta gallret och bakningen: Medan ugnen är "blöt", rengör grytan och bakplåten. Detta kan också göras genom förtvätt i ett bad med diskmedel och mekanisk rengöring av sodavatten.

Rengör gallret

 1. Rengör ugnen: för morgonen (eller efter 12 timmar), ta en fuktig trasa och ta bort så mycket som möjligt den torkade pastaen, smörjspett och slam. Vid behov, använd en plast- eller silikonspatel för att skrapa bort smutsen.
 • Rengör ugnen
 • Rengör ugnen
 1. Spraya ättiklösningen: Häll lite ättika i sprayen och behandla de platser där det finns spår av läsk och smuts. Vinäger reagerar med läsk och bildar ett mjukt skum.

Rengör ugnen

1
 1. Torka ugnen rent: Torka av plack och skum från ättika och läsk. Våt din trasa med vatten eller ättika efter behov tills ugnsväggarna är helt rena och glänsande.
 2. Sätt in bakplåtarna och rista: Jo, det är allt, det återstår bara att returnera allt som du normalt lagrar i din cell till din plats och torka ugnsfasaden.

Rengör ugnen

Se även: Rengöring av gasspisen i 8 steg.

Metod 2. Fast

Nu överväga hur du rengör ugnen av fett med ånga, syra eller ... ett vanligt diskmedel. Metoden är lämplig för att tvätta ugnen med en genomsnittlig grad av förorening.

Vad du behöver:

 • Citronsyra, ättika 70% eller vanligt diskmedel;
 • vatten;
 • Deep bakfack eller stor skål;
 • Gummihandskar;
 • Svamp och fuktig trasa.

instruktioner:

 1. Ta bort eventuellt överskott från ugnen: ta bort och sätt åt sidan bakfacket och allt annat som är inne, men lämna gallret på plats - det skadar inte heller rengöringsbadet. "
 2. Sätt på ugnen och låt den värmas upp: värm upp ugnen till 150-200 grader.
 3. Häll vatten i bakplåten och späd citronsyran i den: tills ugnen är uppvärmd, häll vatten i en skål eller bakplåt och lös upp i en påse med citronsyra (10-20 g). Citronsyra kan ersättas med 1-2 teskedar ättiksyra eller en liten mängd vätska för diskning.

Rengör ugnen med citronsyra

 1. Sätt bakplåten med lösningen på ugnsens nedre hyllplan: i en förvärmd ugn på bottenplattan, placera pannan med lösningen. En skål kan placeras på botten.
 2. Låt ugnen stå i 40 minuter: Låt ugnen stå i 40 minuter tills vattnet kokar och kameradörren "zapoteet".
 3. Stäng av ugnen och låt bakplåten svalna: när vattnet kokar, stäng av ugnen och låt bakplattan svalna i ca 30 minuter.
 4. Rengör ugnen och gallret: När pannan svalnar, ta en fuktig trasa och torka av väggarna i kammaren och rista. Om nödvändigt, använd svampens hårda sida, spraya med vatten och även läsk eller samma citronsyra för att ta bort de gamla fläckarna av fett och slam.
 5. Återställ bakplåten och riv till platsen: Wu-la! Ugnen skiner igen och inspirerar kulinariska prestationer.

Metod 3. "Tunga artilleri"

Och nu, överväga ett mer radikalt sätt, hur man tvättar ugnen av gammalt fett och brinner med hjälp av specialfonder Amway, Faberlic eller Spray Bugi Shumanit.

Vad du behöver:

 • Gel för rengöringsugnar. Kortfattat om populära metoder för rengöring av ugnar:
 • Amway "Ugnsrengörare" - luktfri, effektiv, ekonomiskt konsumerad, säljs tillsammans med en pensel för distributionen av produkten, men har ett högt pris;
 • Faberlic "medel för rengöring av ugnar och spisar" - Det är billigare, har bra recensioner, men det används oekonomiskt.
 • Buggar "Shumanit" - Effektiv, lätt att använda, eftersom den sprutas från sprayen, säljs i vilken butik som helst, relativt prisvärd, men har en skarp lukt.

Rengöringsmedel för ugnar

Vad vi behöver:

 • vatten;
 • Gummihandskar (krävs!);
 • Svamp, trasa, borste för bearbetning av svåråtkomliga platser;
 • ... Frisk luft från ett öppet fönster (speciellt om du använder "Shumanit" och andra produkter med stark lukt).

instruktioner:

 1. Ta bort eventuellt överskott från ugnen: ta bort och sätt åt sidan av gallret, bakplåten och hela resten av ugnsfyllningen.
 2. Smörj gelén med alla kammarens och dörrens ytor: Det är mycket bekvämt att göra med en pensel eller en pensel (till exempel en tandborste). Innan du börjar behandlingen, öppna fönstret och sätt på handskarna!
 3. Ge verktyget "arbete": Låt ugnen stå i 15-30 minuter beroende på graden av förorening.
 4. Rengör ugnen av brinnande och fett: Efter så "blötläggning" kommer det gamla fettet och brända matföroreningar att tvättas bort tillräckligt snabbt.
 5. Ta bort rester av läkemedlet: När du rengör alla ytor från smuts, skölj noggrant och rester av gelén. Spray med vatten hjälper till att skölja kameran på svåråtkomliga platser.
 6. Återställ bakplåten och riv till platsen: Jo det är allt. Det är bara att torka dörren från utsidan.

Metod 4: Effektiv

Denna metod kommer i hög grad att förenkla ditt bortskaffande av komplexa föroreningar på grund av ammoniakångor.

Vad du behöver:

 • 5 flaskor ammoniak (200 ml);
 • Soda (om nödvändigt);
 • En liten skål för ammoniak;
 • En stor skål för vatten;
 • Vatten (ca 1 liter);
 • Gummihandskar;
 • Svamp och trasa;
 • ... Frisk luft från ett öppet fönster.

instruktioner:

 1. Ta bort bakplåten från ugnen: ta bort och lägg åt bakplåten, men lämna gallret.
 2. Förvärm ugnen till 180 grader.
 3. Häll vatten och ammoniak i motsvarande skålar: tills ugnen är uppvärmd, häll alla 5 flaskor ammoniak i en liten skål och vatten i en stor skål. Glöm inte att öppna fönstren.
 4. Stäng av ugnen och sätt båda skålarna i den: i en uppvärmd ugn i botten av ugnen, lägg en skål med vatten, och lite högre (på hyllan), lägg en skål med ammoniak.

Skål med ammoniak

 1. Låt ugnen svalna: denna process tar cirka 30-40 minuter. Men om föroreningen är mycket gammal är det bäst att lämna en skål ammoniak för natten.
 2. Rengör ugnen och gallret: När kammarens väggar är svala, använd en fuktig trasa, svamp och läsk för att tvätta alla ytor och gallor från fett och slam.
 3. Torka ugnen rent: Ta bort rester av beläggningen från ammoniak och smuts.
 4. Återställ bakplåten och grillen till dess plats och torka ugnsluckan från utsidan.

Se också: Rengör tvättmaskinen från smuts och skala i 5 steg.

Metod 5: Enkel

Slutligen presenteras det sista receptet, som hjälper till att städa ugnen lätt och medelstora föroreningar med ett bakpulver för testet, i videoinstruktionerna.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map