Как правилно и бързо да размразете хладилника за 8 стъпки

Как правилно и бързо да размразете хладилника за 8 стъпки

Как да размразя хладилника

Каквото и хладилник имате, да речем, модерен Samsung със система за автоматично размразяване или стар Biryusa, той трябва периодично да се размразява.

 • Колко често трябва да размразя хладилника? В този брой няма строги правила, основното нещо, от което трябва да се ориентирате, е появата на лед. Хладилникът на стария модел без система за автоматично размразяване изисква често размразяване - около веднъж месечно. Ако имате съвременен хладилник със система без замръзване, без замръзване или напълно без замръзване (двукомпресор), тогава ще бъде достатъчно едно размразяване в работно състояние след половин година.
 • Защо трябва да почистя леда? Слоят на лед, и особено дебел слой от лед вътре замразяване / хладилни камера, не само усложнява достъпа до продуктите, но и то компресорът да работи още по-ниска ефективност при увеличаване на разходите за електроенергия.
 • Защо се образува ледът? Появата на заледяване възниква поради навлизането на топъл въздух в хладилника / фризера, докато вратата е отворена. Ако забележите, че ледът расте твърде бързо, най-често причината за това е повреда на термостата или уплътняващия каучук.

С нашата стъпка по стъпка ръководство ще бъде в състояние да размрази всеки хладилник - една или две компресор, стар или модерен, функционира Ноу Frost, Frost Chart (отпадане система размразяване) или телно ноу замръзване, марка Атлант на клепача, Nord, Ariston, Samsung, Bosh, Gorenje, Lg, Liebherr, Whirlpool, Zanussi, Electrolux, Indesit или Stinol.

Вижте също: Как да почистите желязото вътре и навън - 10 домашни методи.

Размразяване на хладилника в 8 стъпки

Стъпка 1. Регулирайте температурата на хладилника на 0 градуса, след това го изключете от захранването и отворете вратата, която е била разглобена.

 • Как правилно да се размразява хладилника с два компресора? Принципът е същият, единствената разлика е, че неговите фотоапарати могат да бъдат размразени от завои или едновременно.

Стъпка 2. Извадете всички храни от камерата. Е, ако размразете хладилника, който сте планирали предварително и сте били в състояние да организирате доставки, така че сред тях да няма нетрайни и замразени храни. И ако не? За да запазите продуктите при размразяване на хладилника, следните съвети ще ви помогнат:

 • Извадете продуктите на балкона (през зимата);
 • Сгънете храната в тенджера и я натопете в басейн, пълен със студена вода и лед;
 • Сгънете продуктите в термо пакет (изотермична торбичка) заедно със сашета, напълнени с кубчета лед, и я поставете на тъмно, хладно място. Термо пакетът може да бъде закупен в железопътен магазин.
 • Термо пакета може да бъде заменен с фолио от полиетилен или с всеки отразяващ изолационен материал, който се продава в строителни складове. В този случай продуктите просто трябва да бъдат опаковани заедно с ледените пакети.
 • Ако вашият хладилник е двукомпонентен, можете първо да размразите горната камера и да съберете всички продукти в долното отделение, а след това направете обратното.

Извадете всички контейнери, рафтове и решетки от клетките. Между другото, препоръчваме да не издърпате храната от хладилника точно в контейнера, тъй като пластмасата може да се счупи от теглото си.

Стъпка 3. Ако хладилникът ви няма резервоар за събиране на размразена течност, поставете под него кърпи или няколко слоя листа вестници и долна тава в долния рафт. Обикновено тази мярка се изисква за стари модели хладилници, като съвременната технология водата се оттича в специален утаител (най-често се намира зад хладилника).

Стъпка 4. Сега остава само да изчакате размразяването на хладилника. Естественият процес на топене на леденото покритие може да отнеме от 3 до 10 часа в зависимост от дебелината на леда.

 • Най-добре е хладилникът да се размразява по традиционния начин - просто го оставете за нощта.

Но ако искате, можете да ускорите процеса с прости действия. Първо, оставете хладилника да стои за половин час, след което изберете един от следните методи за ускорено размразяване и започнете да практикувате.

1

Виж също: Каква трябва да бъде температурата в хладилника?

Методи за ускорено размразяване на хладилника

 • Метод 1. Поставете бутилка за гореща вода, напълнена с гореща вода във фризера.
 • Метод 2. Поставете в камерата всяка дъска и върху нея пот с вряла вода. Сменете водата, докато се охлажда. Не поставяйте саксии с вряла вода без плаки, за да не повредите пластмасата. След 30-60 минути от такава "вана" леденото покритие трябва да започне да се прекъсва.
Ускорено размразяване на хладилника с пара от вряща вода в чаши

Ускорено размразяване на хладилника с пара от вряща вода в чаши

 • Метод 3. Напълнете пистолета с гореща вода и започнете да пръскате стените на камерата с него. След 15 минути или повече ледът ще започне да се чиптва.
Ускорено размразяване на хладилника с помощта на пистолет за пулверизиране с гореща вода

Пръскането на ледената кора с топла вода е може би най-безопасният, най-лесният и в същото време ефективен начин за бързо размразяване на хладилника

 • Метод 4. Поставете нагревателя пред хладилника, така че топилната вода да не може да се свърже с него, а топъл въздух не се насочва директно към гуменото уплътнение.
 • Метод 5. Мога ли да размразя хладилника със сешоар? Да, ако я държите на разстояние 20-30 см от стените на камерата, разпределете горещия въздух равномерно и не го насочете към гуменото уплътнение. И, разбира се, не пренебрегвайте правилата за безопасност и напълно премахнете контакта на сешоара с вода.
 • Метод 6. Умори парцал в гореща вода и го избършете с лед. Повторете процедурата, докато ледът се счупи.

Нежелани действия

 • Не се чипвайте, не изстъргвайте и не събирайте лед с нож. Така че може да повредите не само пластмасата, но и канала под нея, който носи хладилен агент. В случай на повреда, ще трябва да ремонтирате - запълнете канала с фреон, след което го заваряйте.
 • При затопляне на леденото покритие със сешоар или вентилатор, не насочвайте потока на горещия въздух директно към гумената лента. В противен случай тя се суши и деформира. Ако това се случи, тогава камерата непрекъснато получава топъл въздух, който разчупва хладилника и предизвиква бързия облик на нов кожух.

Стъпка 5. Премахнете цялата размразена вода и нарязания лед от камерата с парцал.

Стъпка 6. Обърнете внимание на почистването на камерите, рафтовете и контейнерите, следвайки препоръките на нашата статия.

Стъпка 7. Използвайте парцал и / или същата сушилня, за да изсушите стените на хладилника, за да предотвратите образуването на лед. След това почистете пода и пространството около уреда.

Стъпка 8. Включете хладилника. Изчакайте, докато температурата в камерата падне до нормалното (това ще отнеме около 30 минути) и продължете да зареждате рафтовете с продуктите.

И накрая, предлагаме виждане на инструкция за визуално видео за бързо размразяване на хладилника Atlant с пот с вряла вода и сешоар.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

35 − 30 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map