8 manieren om leidingen te reinigen van obstakels

8 manieren om leidingen te reinigen van obstakels

8 manieren om leidingen te reinigen van obstakels

Afzonderlijke elementen van keukenwater kunnen verstoppen. Wanneer de buis verstopt is, ontsnapt er geen water uit de afvoeropening en bovendien verschijnt een onaangename geur die zich door de keuken verspreidt, de redenen hiervoor zijn de volgende:

 • Metalen elementen zijn verstopt door corrosieproducten;
 • Binnen hopen kleine vaste deeltjes zich op uit het stromende water;
 • Een vetplug wordt gevormd uit verschillende verontreinigingen die afkomstig zijn van afwassen - het blokkeert de normale stroming van water.

Het kan nodig zijn om pijpen te reinigen en water van staal en kunststof.

Eerste hulp van blokkades - 3 eenvoudige manieren

Misschien om de verstopping in uw aanrecht schoon te maken, is het volgende eenvoudig en absoluut ongevaarlijk voor leidingen (van welke aard dan ook) voldoende, en hoeft u het artikel niet verder te lezen.

 1. Giet eerst kokend water in de afvoeropening als de buizen van staal zijn. Als de leidingen van kunststof zijn, laat u het warme water gewoon ongeveer 20 minuten uit de kraan laten.De stekker, die niet te strak is geplaatst, moet in het rioolsysteem worden opgenomen. We controleren het resultaat door een kleine stroom water te laten lopen. Heeft het niet geholpen? Ga verder met de volgende stap.
 2. Als de oorzaak van de verstopping in het bevroren vet is, dan is onze volgende stap gewoon zout en frisdrank. Een halve mok zout en 1 kopje soda wordt opgelost in een glas water, giet het resulterende mengsel in de gootsteen, wacht 5-10 minuten en de plunjer (of vod) werkt op een bekende manier en was dan de pijpen met een stroom water.

pijpen schoonmaken met soda, zout en zuiger

 1. Heeft u een stofzuiger met blaasfunctie? Uitstekend! We verpakken de buis van de stofzuiger met een doek zodat deze goed in de afvoeropening past. Een sterke luchtstroom van de stofzuiger duwt de stagnatie.

Het probleem durfde niet? Als al deze maatregelen niet hielpen, betekende dit dat de klomp in de gootsteen veranderde in een dichte, grote en oude kurk. Wat te doen lees meer in detail.

Kabel en zuiger - korte cursusloodgieter

Door het mechanisch reinigen van waterleidingen in de keuken kunt u de afzettingen verplaatsen en een normale stroom naar het water geven. Thuis is de eerste hulp een vantuz. Het wordt stevig tegen het afvoergat van de gootsteen aangedrukt met gerekruteerd water en geperst. Dientengevolge wordt een hydraulische kolom gecreëerd, waarbij de plug opbreekt in kleine elementen die door de vrije stroming van water worden meegevoerd. Het schoonmaken van pijpen is een eenvoudig en budgettair proces, maar helaas zal de zuiger niet helpen met te duurzaam oud vuil.

hoe je een pijp schoonmaakt met een zuiger

Tip! Als je een tweedelige spoelbak hebt, dan moet je twee tangen hebben en ze tegelijkertijd gebruiken. Dat wil zeggen, het reinigen van de gootsteen in een schaal van de schaal, je moet de gootsteen sluiten en de tweede. Dit zorgt voor een geweldige zuigkracht. Als er geen tweede plunjer is, sluit u de tweede afvoergat met een vochtige doek en drukt u deze met uw hand in.

Als de gootsteen in de keuken zwaar wordt gehamerd, dan kunt u een speciale loodgieterkabel gebruiken. Deze kabel is gemaakt van veerkrachtig staal en uitgerust met een handvat voor gebruiksgemak, en aan het andere uiteinde kan het een spiraal of een borstel zijn. Het apparaat wordt in een buis geplaatst en geschoven. Hier kun je de beweging vanuit jezelf richten, blokkering in de dikke rioolbuis duwen, en jezelf, de kurk eruit trekken. Bij het reinigen met een kabel, is het noodzakelijk om periodiek water aan de gootsteen toe te voeren, zodat de stroom van het water het vrijkomende vuil zal wegspoelen.

Hoe de leidingen van de verstopping met een kabel schoon te maken
1

Belangrijk! Een dergelijke reiniging van waterleidingen is het best geschikt voor metalen constructies, aangezien het zelfs helpt om roest gedeeltelijk van de wanden te verwijderen, maar kunststofbuizen kunnen worden beschadigd door overmatige mechanische druk.

Als er geen kabel in de boerderij is, zal een gewone metalen hanger te hulp schieten, van waaruit u een minikabel kunt maken. Snijd het met draadscharen zodat de resulterende draad aan het einde een kleine haak heeft.

Reiniging van pijpen via kabel

Frisdrank, azijn en ... Alka-Seltzer

Hoe pijpen van klompen schoon te maken met soda en azijn

Thuis schoonmaken van pijpen in de keuken is mogelijk en folkmethoden. Hier is de meest gebruikelijke manier met azijn en frisdrank. De eliminatie van contaminanten in de pijplijn met azijn en frisdrank impliceert de volgende acties:

 1. 150 gram frisdrank wordt in het afvoergat gegoten en dezelfde hoeveelheid azijn wordt erover gegoten;
 2. Het gat moet worden afgesloten met een stop, zodat het schuim niet uitdooft;
 3. Corrosief schuim, dat het resultaat is van de chemische reactie van componenten, tast efficiënt alle soorten blokkades aan en elimineert ze.

Als de frisdrank in het huis er opeens niet was, maar er is Alka-Seltzer, dan kan ook hij de matig verstopte sifon schoonmaken. Laat een paar Alka-Seltzer-tabletten in de afvoeropening achter en giet vervolgens 1 kopje azijn. Laat na 2 minuten het warme water op volle kracht weglopen om het vuil te helpen door te dringen. Deze tool heeft nog een bonus - een onaangename geur van de schaal zal verdwijnen.

Alka-Seltzer

Wanneer niets helpt

Hoe de verstopping in de buis te reinigen met chemicaliën? Hier kunt u zowel bewezen huishoudelijke chemie (zoals Mole) als populaire effectieve recepten gebruiken.

U kunt huishoudchemicaliën uit een breed assortiment kiezen, die allemaal op type zijn ingedeeld:

 • vloeistof;
 • Droog in de vorm van vrij vloeiend poeder;
 • zuur;
 • Alkaline.
Chemicaliën van blokkades

Middelen worden geselecteerd afhankelijk van het waterpijpmateriaal en het type vervuiling dat wordt verwacht. Stop in de meeste gevallen op de universele, op basis van zure verbindingen, gemakkelijk corroding klompen van elke oorsprong, de middelen - Mole.

Er zijn ook een aantal aanbevelingen voor het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen - eerst moet de buis worden gegoten met steile kokend water en gedurende 20 minuten worden ondergedompeld, waarna een reinigingsoplossing wordt toegevoegd, bijvoorbeeld dezelfde Mol gedurende enkele uren. Dan wordt alles gewassen met koud water. Mol en soortgelijke stoffen lossen alle verstoppingen perfect op - van vet tot roest.

Belangrijk! Huishoudchemie - Mole en anderen - is agressief en iedereen moet er ongelooflijk voorzichtig mee werken. Werk moet worden uitgevoerd in beschermende handschoenen en volg alle aanbevelingen van de fabrikant op het pakket.

Tip! Vloeibare middelen voor het oplossen van verstoppingen werken milder en zijn gemakkelijk te gebruiken.

Als geen van de bovenstaande methoden werkt, is het tijd om de loodgieter te bellen. Hoogstwaarschijnlijk was de stagnatie te diep gevormd en stevig vastgeschroefd buiten het bereik van de meeste gereedschappen van blokkades.

Aanbevelingen voor het reinigen van kunststofbuizen

Het reinigen van kunststofbuizen moet uiterst voorzichtig gebeuren, omdat het materiaal vrij gevoelig is voor mechanische schade. Het is de moeite waard om te weten dat het gladde oppervlak van kunststofbuizen niet corrodeert. Bovendien hechten oppervlaktecontaminanten zich er niet goed aan. Er kan echter nog steeds verstopping optreden, omdat vetafzettingen, haren en voedselresten geleidelijk de afspoeling van het water verstoppen. Voor kunststof buizen kunt u een zuiger of huishoudelijke chemische producten gebruiken die een uitstekend resultaat geven.

Zie ook: De wasmachine reinigen van vuil en schaal in 5 stappen.

En een beetje over preventie

Om ervoor te zorgen dat de keukenleidingen niet zo lang mogelijk verstopt raken, is het de moeite waard om deze aanbevelingen op te volgen:

 • De schaal hoeft geen vloeistoffen met bakolie uit te gieten;
 • Alle gebruiksvoorwerpen voor het wassen moeten worden ontdaan van de resten van de maaltijd;
 • Het afvoergat moet worden aangevuld met een speciaal net, dat de pijp beschermt tegen grote voedselpartikels;
 • Wekelijks moet u preventief reinigen - met een zuiger of kokend water.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

63 − 56 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map