Kako hladiti hladilnik v 7 korakih in odstraniti neprijetne vonjave z uporabo 8 home remedies

Kako hladiti hladilnik v 7 korakih in odstraniti neprijetne vonjave z uporabo 8 home remedies

temeljito čiščenje hladilnika

Vsi mi je všeč, če je hladilnik čist, v notranjosti, zunaj in ne smrdi. Toda, ker čiščenje hladilnika ni najbolj prijetno in hitro zasedeno, včasih začnemo. In včasih obstajajo nujni primeri, ko je zaradi razvajenih izdelkov ali dolgega časa prostega teka hladilnika obstojen vonj gnila ali plesni. Ugotovimo, kako pravilno skrbeti, kako hitro zmrzovati zamrzovalnik, kaj storiti v težkih primerih in kako nujno in redno odstraniti neprijetne vonjave.

Malo o preprečevanju

Kako pogosto naj operem hladilnik? Poleg dnevnih inšpekcijskih pregledov izdelkov in brisanja sten kamere je potrebno redno čiščenje redno opravljati.

 • On-duty vzdrževanje hladilnika brez odtaljevanja je optimalno 1-krat na teden - ga je treba izbrisati od zunaj in znotraj, vključno z gumijastim pečatom, da bi vse tedensko zbirali nepotrebne;
 • Temeljito čiščenje hladilnika s postopkom odmrzovanja je idealno enkrat mesečno, potem pa v zamrzovalniku ni zmrzali, kar zmanjša učinkovitost dela in hladilnik ne bo imel neprijetnih vonjav. Vendar, če niste perfekcionist in vaš hladilnik deluje pravilno in ima celo funkcijo brez zmrzali, bo eno čiščenje na četrtino dovolj.

Čiščenje kapitala v 7 korakih

Torej, kako pravilno sperite hladilnik?

 1. Izpraznite hladilnik in preverite. Vse, kar je zastrašeno in pokvarjeno - vrzite in pokvarljiva in zamrznjena hrana vstavite v posodo, nato jo položite na hladno in temno mesto ali v bazenu s hladno vodo in ledom. Banke in izdelki v pakiranjih, ki jih prav tako želimo obrisati, se sklicujemo na stran od umivalnika.
 • Čiščenje hladilnika - korak 1
 • Čiščenje hladilnika - korak 1
 1. Odmrzujte hladilnik, tako da najprej nastavite temperaturo na nič, nato pa ga izklopite iz omrežja. Vrata hladilnika in zamrzovalnikov naj bodo odprta. Odmrznjenje praviloma traja od 3 do 10 ur. Kako hitro hladite hladilnik? Naslednji načini bodo pospešili postopek:
 • v prazen hladilnik postavite majhen lonec vrele vode in zaprite vrata. Ko se voda ohladi, jo odcedite in napolnite lonec z vrelo vodo. Postopek ponovite, dokler se zamrzovalnik ne odmrzne;
 • izrežite majhno luknjo v pokrovu plastične steklenice in napolnite steklenico z vrelo vodo, nato pa jih ustrezno vodite z ledom - to vam bo pomagalo, da se potopite in strmite hitreje.

Preberite več v gradivu: kako pravilno hladite hladilnik v 8 korakih.

 1. Nadalje nadaljujemo z izpiranjem polic, posod in ... umazanih pakiranih izdelkov. Medtem ko se zamrzovalnik odmrzne, odstranimo vse police, posode in stranske stojala ter jih zložimo blizu umivalnika ali v kopalnici.
 • Čiščenje hladilnika - korak 3
 • Čiščenje hladilnika - korak 3

Če je pomivalni stroj, potem lahko nekaj pomivate v njem, pri čemer dvignite v PMM dve zgornji ravni. Če pomivalni stroj ni tam, umazanija ni preveč zapletena, potem z roko umivamo z gobico, ščetkami, vročo vodo in detergenti, nato pustimo, da se posuši. Če so umazane kozarce z marmelado in kumarice, steklenice, nekateri izdelki v škatlah itd., Je tudi bolje, da jih obrišete čiste.

 1. Kondenzator iz hladilnika očistite pred prahom. To lahko storite s sesalnikom ali z dolgim ​​ozkim čopičem.
 2. Ko se hladilnik odmrzne, nadaljujemo s pranjem hladilnika. Toda najprej morate odtočiti vodo iz taline, če je obilen (če je bil led majhen, potem tega ni mogoče storiti, saj bo voda sama sčasoma izhlapela).

Čiščenje hladilnika - korak 5

Izpraznite luknjo hladilnika
 • Prhanje je treba začeti od zgoraj navzdol, pri čemer je treba posebno pozornost nameniti daleč stenam, vogalom in utorom.
 • Poskrbite za čiščenje in razkuževanje odtočne luknje na zadnji strani fotoaparata (desno) - pogosto je vir neprijetnega vonja v hladilniku. V ta namen se medicinska hruška ali brizga lahko napolni s čistilno raztopino neposredno v kanal.
 • Nazadnje gumijasto tesnilo očistimo s starimi zobnimi ščetkami, nato pa fotoaparat osušimo. Vrata naj ostanejo odprta, dokler se stene hladilnika ne izsušijo.

Čiščenje hladilnika z raztopino v inhalatorju

Sredstva za nego hladilnika lahko in jih je treba pripraviti doma, in za udobje domačih rešitev lahko vlijete v razpršilec.

 • Soda Rešitev Sode: pripravite izdelek v višini 2 žlici žlici. l na 1 liter vode. Pri pranju hladilnika potrebujete približno 5 litrov vode. S tako dobljeno raztopino izperemo celotno komoro, nato pa odstranimo ostanke sode s čisto krpo;
 • Recept za izdelke na osnovi kisa: dajte raztopino s hitrostjo 2 žlici na 1 liter vode, nato pa obrišite celotno komoro.

Pozor, prosim!

 • Gumijastih tesnil ni mogoče izbrisati z ocetno malto, ker so razpokani in razvajeni;
 • Da bi odstranili vonj v novem hladilniku, je bolj primerna raztopina kis.
1

O tem, kako odstraniti neprijetne vonjave v hladilniku, bomo podrobneje opisali spodaj.

 1. Zdaj je moj hladilnik zunaj. To lahko storite z isto rešitev.
 2. Vse police in posode vrnemo na mesto, shranjujemo vse izdelke in vklopimo hladilnik.

Čiščenje hladilnika - korak 7

Pomembno je, da so vse škatle, kozarci, steklenice, vrečke in škatle suhe - ni potrebe po pospeševanju nastajanja nove plasti ledu v zamrzovalniku in povečanju vlažnosti v hladilnem prostoru.

8 priljubljenih načinov, kako se znebiti vonja v hladilniku

Kako odstraniti neprijeten vonj iz hladilnika

Da bi odstranili neprijeten vonj v hladilniku, lahko kupite že pripravljen vonj, ki se prodaja v kateri koli gospodinjski kemični trgovini ali podobno sredstvo doma.

Za odstranitev tujih vonjav kalupov, stale ribe, mesa, čebule itd. Potrebujete:

 1. Operite fotoaparat z raztopino vinskega kisa in vode (metoda je primerna za odstranjevanje močnih vonjav);
 2. Crni kruh narežite na policah in za en dan zaprite hladilnik;
 3. Na polico položite krožnik s tabletami z aktivnim ogljem (ga lahko pritrdite v gazni vrečki);
 4. V hladilniku vstavite dve polovici rezane limone;
 5. Gaze vrečo s sladkorjem ali rižem v komoro;
 6. Za polaganje vrečk za čaj ali vrečke z gazo s črnim čajem;
 7. Nalijte v kozarcu sode in jo položite na polico hladilnika;
 8. Če želite hitro odstraniti neprijeten vonj v hladilniku, morate ekstrakt vanilije preliti v kozarec ali krožnik in ga položiti v hladilnik.

Za več informacij o tem, kako odstraniti neprijeten vonj v hladilniku, si oglejte naslednji videoposnetek s pregledom različnih narodnih sredstev.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

86 − 85 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map