Kuhinja design 5 sq.m. metrov od popravila do dekoracije

Kuhinja design 5 sq.m. metrov od popravila do dekoracije

Kuhinja 5 m2

Kuhinja površina 5 kvadratnih metrov. metrov pogosto najdemo v Hruščovih, značilnih panelnih hišah in hišah starega temelja. Če želite biti v tako majhnem prostoru, je delovno in jedilnico zelo težko, vendar je možno. Iz tega gradiva boste izvedeli, koliko je odvisno od tega, kaj je pohištvo izbrano in kako je urejeno, kakšno barvo so naslikane stene, kako se luč zgrabi in kakšne zavese visijo na oknih. In tukaj lahko dobite veliko super-idej za načrtovanje, popravilo, načrtovanje in prenovo iz izbora 50 fotografij resničnih notranjosti.

Postavitev

V kuhinjo 5 kvadratnih. metrov ustrezajo delovnemu in jedilnemu prostoru, ni druge možnosti, kako načrtovati razporeditev pohištva v obliki črke G ali linearnega.

 • L-oblika (kotna) postavitev je dobro, da vam omogoča, da v skladu s pravilom "delovnega trikotnika" postavite ploščo, umivalnik in hladilnik ter uporabite kot in dva stena. Z namestitvijo kuhinjskega pohištva na ta način boste dobili prostoren delovni prostor in dovolj prostora za shranjevanje. True, velikost jedilnega prostora bo morala "shraniti" in izbrati tabelo / vrstico za 2 osebi. Primer kotne kuhinje 5 m2. metrov je prikazan na spodnji sliki.
 • Corner kuhinja v Hruščov
 • Corner kuhinja v Hruščov
 • Corner kuhinja v Hruščov
 • Corner kuhinja v Hruščov

Corner kuhinja v Hruščov

 • Linearna postavitev je bolj kompaktna, vendar nekoliko manj priročna, saj bo za kuhanje kulinarično večkrat potekal po celotni kuhinjski liniji. Vendar pa v tako majhni sobi ni tako težko. Toda jedilna miza je lahko postavljena in prostornejša - zasnovana za 3-4 osebe.

Linearna postavitev majhne kuhinje

Če je kuhinja le uporabna soba, in jedilni prostor se premakne v drugo sobo, potem lahko razmislite o obliki U ali dveh vrstah.

 • Dvonivojska ureditev pohištva je odlična možnost za ozka soba. Običajno je kuhinja nastavljena na naslednji način: na štedilniku, umivalniku, predelu za pripravo hrane in pomivalnem stroju sta na eni strani, na hladilniku, pečici in mikrovalovni pečici pa sta na nasprotni strani.
 • U-oblika postavitve - najbolj priročen, ker je vse, kar potrebujete za kuhanje je pri roki. Pomanjkljivost je pomanjkanje slušalke v obliki črke U. Predvsem je ta možnost primerna za kvadratno kuhinjo. V naslednjem foto drsniku lahko vidite notranjost kuhinje 5 m2. metrov s kompletom v obliki črke U in jedilnim delom, ki je izločena v dnevno sobo.
 • U-oblikovana kuhinja postavitev v Hruščov
 • U-oblikovana kuhinja postavitev v Hruščov
 • U-oblikovana kuhinja postavitev v Hruščov
 • U-oblikovana kuhinja postavitev v Hruščov

Pri oblikovanju vaše kuhinje v obliki U ali v dveh vrstah, ne pozabite, da mora prehod med pohištvom biti vsaj 90 cm.

Barve

Kuhinja površina 5 kvadratnih metrov. merilniki morajo biti nujno lahki in bolj enobarvni kot večbarvni ali kontrastni.

 • Najbolj vizualno povečuje prostor in rešuje problem pomanjkanja svetle bele barve. V majhni kuhinji 5 m2. metrov bi morala biti več kot katera koli druga barva. Pravzaprav je lahko bela fasada in slušalka ter dekoracija in jedilnica ter celo zavese. Ne bojte se pobiranja belih površin. Pravzaprav so praktični kot vsi barvni. In da se ta notranjost ne zdi preveč »bolnišnica«, uporabite nekaj odtenkov belega (od mlečne do slonokoščene) in različnih tekstur (od sijaja do kamna).
Bela kuhinja 5 m2 metrov

Zasnova majhne kuhinje 5 m2 metrov v enosobni Hruščov

Bela kuhinja 5 m2 metrov

 • V bele barve lahko izberete druge svetlobe: svetlo sive, svetlo modre, smetane, bež.
 • Ne poskušajte uporabljati več kot 3 barve v notranjosti, sicer obstaja nevarnost "preobremenitve" notranjosti.

Glej tudi: Vse o oblikovanju majhne kuhinje - 16 super-sprejemanja in 70 fotografij.

Dokončaj

 • "Spread" stene bo pomagal pravilno položiti tla. Če je Izbrali ste keramično ploščico, potem je treba postaviti diagonalno. Lesena tla in laminat v ozkih prostorih so postavljeni diagonalno ali čez prostor. V idealnih razmerah morajo biti talne mase majhne, ​​prepognjene v spust ali "šarenice".
 • Znano pomanjkanje kuhinj v Hruščovih ni samo majhno območje, temveč tudi nizke stropove. "Raise" jih bo pomagalo ozadje v diamant ali v navpični trak. Bodite previdni, ozka kuhinja obilica navpičnih linij bo še bolj zožila.
Oblikujte majhno zasnovo kuhinje s črtasto ozadje

Projektni projekt majhne kuhinje s črtasto tapetami

 • Zaželeno je, da so stene trdne in brez vzorcev. Če pa želite prilepiti ozadje, izberite krpo z majhnim vzorcem izklopljenih odtenkov. Ozadje z velikim in barvitim tiskom je najbolj varno za lepljenje na samo eni steni.
 • Ustvarite iluzijo velikega prostora pomoč ozadja z perspektivno sliko. Na primer, morda je mestna ulica, cesta, ki vodi do razdalje ali gozdne poti.
1

Foto ozadja v majhni kuhinji

 • Še ena super-učinkovita tehnika - obrnjena proti stenam z ogledalom. Če okrasite celotno steno ali veliko površino (npr. Predpasnik ali stena blizu jedilnega prostora), se bo prostor prikazal bolj vidno. In če se okno odraža v ogledalu, se bo naravna svetloba povečala.

Ogledala v notranjosti majhne kuhinje-jedilnice

 • Če želite dodati majhen prostor občutek zračnosti in lahkotnosti, uporabite v zaključku predpasnika sijoče, sijajne ali "saten" površine. Na primer, ploščice-šunka ali steklo.

Glej tudi: Oblikovanje in popravilo majhne kuhinje v Hruščovu - 13 preizkušenih rešitev.

Preoblikovanje in območje

Ponovni razvoj je vedno delo, čas in finančno dragi ukrep, vendar s svojo pomočjo lahko dramatično spremenite in povečate majhno kuhinjo. Obstajajo dve možnosti za prenovo: poenotenje kuhinje s sosednjimi prostori ali prenos particij.

 • Premikanje predelne stene in povečanje kuhinje zaradi sosednjih prostorov. Pros: povečanje kuhinje za nekaj kvadratnih metrov, zaradi česar je mogoče opremiti polno jedilnico in delovno površino. Istočasno ostane kuhinja ostala izolirana - vonj in zvok ne preide v preostale prostore. Škode: zmanjšuje površino dnevne sobe / hodnika, popravila so zapletena in draga zaradi postavitve novih predelnih sten.

Spodaj je načrt stanovanja s prenosom predelne stene in povečanjem površine kuhinje zaradi sosednjih prostorov.

Načrt stanovanja s prenosom pregrade in povečanjem površine kuhinje zaradi dnevne sobe in hodnika

Načrt stanovanja s prenosom pregrade in povečanjem površine kuhinje zaradi dnevne sobe in hodnika

Naslednje fotografije prikazujejo notranjost kuhinje v enosobnem Hruščovem, ki se je povečala za dnevno sobo.

Barstand z okna

 • Notranjost dnevne sobe
 • Notranjost dnevne sobe
 • Bar števec v majhni kuhinji
 • Bar števec v majhni kuhinji
 • Bar števec v majhni kuhinji

Upoštevajte, da je prerazporeditev stanovanja, tudi z rušenjem nestrukturnih struktur, potrebna koordinacija z inšpektorati za stanovanja.

 • Združevanje kuhinje z dnevno sobo in / ali hodnik. Pros: prostor postane prikladen za družinske počitnice, obroke in srečanja z gosti, kuhinja se poveča tako, da prenese jedilnico v prostor za dnevno sobo ali na dve sobi, postane možno opremiti prostorno in prostorno jedilnico. Škode: ni možnosti za osamitev, šumi in vonji iz kuhinje lahko motijo ​​ostalo v dnevni sobi (in obratno), motnja v tem ali tem območju bo pokvarila splošni videz sobe.

Spodaj so načrti za dvosobno stanovanje v tipični Hruščovki pred obnovo in po združitvi kuhinje z dnevno sobo.

Načrt stanovanja pred ponovno načrtovanje

Načrt dvosobnega stanovanja v Hruščovki pred ponovno načrtovanjem

Postavitev apartmaja s kombinirano kuhinjo in dnevno sobo

Postavitev apartmaja s kombinirano kuhinjo in dnevno sobo

In tu je jasen primer oblikovanja kombinirane kuhinje-dnevne sobe v enosobni Hruščov.

 • Kuhinja-dnevna soba v Hruščovu
 • Kuhinja-dnevna soba v Hruščovu

Kuhinja-dnevna soba v Hruščovu

Načrt za nadomestitev enosobnega Hruščov

Razporeditev apartmajev "pred" in "po" sprememb

V združeno kuhinjo-dnevno sobo ali kuhinjsko predsobje je bilo urejeno, mora biti zonirana. Meje območij se lahko določijo le z vizualnimi metodami (s pomočjo različnih zaključkov sten, tal in stropov, razsvetljave, preprog) ali fizičnih "ločevalcev". Na primer, lahko je pohištvo, majhna predelna stena, stropni žarek, pregrada z obokanimi ali odprtimi vrati, rastline, steklena predelna stena, drsna vrata in zavese. V naslednjem izboru fotografij so primeri združenih kuhinjskih dnevnih prostorov.

Kuhinja 5 m2 metrov v Hruščovih

Arched odpiranje

Zoniranje s stekleno pregrado

Drsna steklena vrata v majhni kuhinji

Primer kuhinjskega hodnika v studiu

 • Drsna vrata
 • Drsna vrata

Pohištvo

Veliko je odvisno od izbire pohištva. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri načrtovanju kuhinje:

 • Ker je na majhni 5-metrski kuhinji katastrofalno pomanjkanje prostora za shranjevanje stvari, morate uporabiti svojo višino, to je stene. Izberite troposteljno kuhinjo, ki je postavljena na strop in postavite na zgornji polici tiste stvari, ki v kuhinji niso pogosto potrebne (kozarci, praznične storitve, trgovine z živili, stekleničke za kisle pijače itd.). Mimogrede, na dodatnem sloju lahko skrijete zračni kanal.
 • Poleg vrha kuhinjske omare lahko uporabite tudi dno, namreč stojalo. Če v njej zgradite več škatel, boste dobili odlično shranjevanje za majhne stvari.

Predali za predale v kuhinjskih omarah

 • Idealno je, da je kuhinjski komplet narejen po posameznih velikostih, ker ne bi smeli porabiti nobenega centimetarja.
 • Za vizualno olajšanje notranjosti je treba sprednje stranice kuhinjskega sita izbrati sijajno ali s steklenimi vložki, dobro prilegajočimi in trdnimi vrati brez panela in celo brez ročajev.

Bela majhna kuhinja

 • Univerzalna barva kuhinjskega pribora je bela. Prav tako je dobro, če v kuhinji je plinski štedilnik. Dejansko bo bela škatla med belimi fasadami skoraj nevidna (glej fotografijo).

Kuhinja s plinsko štedilnikom

 • Druga dobra možnost je nastavitev v tonu sten.

Nič manj natančne potrebe po izbiri mize in stoli. Navsezadnje bi morali biti v mini kuhinji maksimalno funkcionalni in super kompaktni.

 • Najbolj "miniaturna" rešitev je bar števec. V izolirani kuhinji je lahko opremljen na podlagi okenske police (glej primerke fotografij spodaj) in v kuhinji v kombinaciji z dnevno sobo postavite na mejo sob.
Kuhinja 5 m2 metrov v Hruščovih

V kotičku kuhinja kvadratnih 5 kvadratnih metrov. metrov lahko najdete mesto za prigrizke, obnavljanje oken v baru

Tabela iz okenske police

Primer mize na mizi

In tukaj je primer oblikovanja kombinirane kuhinjsko-dnevne sobe s pultom.

Bar števec v kuhinji-dnevna soba

Bar števec v kuhinji-dnevna soba

Mini bar lahko vključite v nišo slušalke, kot je prikazano na tej fotografiji.

Bar števec v majhni kuhinji v niši

 • Druga mobilna rešitev je zložljiva miza, ki se po montaži spremeni v šarnirsko polico.

Zložljiva miza v majhni kuhinji

 • V 5-metrski kuhinji se bo namestilo majhno okroglo mizo za 1-2 osebe.

Kava miza

Če vaš način življenja nikakor ne ustreza mini tabeli, izberite mizo za 3-4 osebe pravokotne ali kvadratne oblike - racionalno porabijo prostor. Zaželjeno je, da se lahko zlahka zlaga in razprostira.

 • Stoli so primerni lahki, kompaktni in funkcionalni. Na primer, lahko zložljivi "vrtni" stoli, prozorne polikarbonatne stole, klopi, blazine ali vogale z vgrajenimi škatlami za shranjevanje.

Jedilnica v majhni kuhinji

Tehnika

Če želite prihraniti prostor na delovnem področju, izberite majhno in vgrajeno opremo.

V hladilniku je bolje izbrati ozko, vendar visoko, pomivalno posodo, primerno širino 45 cm, in kuhalno površino - z 2-3 gorilci.

No, če gospodinjski aparati kombinirajo več funkcij hkrati: multivarker + aparat za kruh, kombinirati + meso mlin + sokovnik ali pečico + mikrovalovno pečico.

Razsvetljava

Pravilna razsvetljava je zaveza udobja. V majhni kuhinji mora biti veliko.

 • Dnevna svetloba ne sme motiti zaves, pohištva ali dodatnih predmetov na okenski polici.
 • Umetna luč je pomembno, da se razporedi čim bolj enakomerno po celotnem prostoru. Idealno primeren za tak scenarij razsvetljave: reflektorji vzdolž oboda stropa + osvetlitev pohištva delovnega prostora + zgornji ali lesten nad mizo.

Primer osvetlitve majhne kuhinje

 • Svetilke, ki jih izberete, so miniaturne in lakonične.

Notranjost kuhinje v belih tonih

Dekor

Vse majhne kuhinje ponavadi zdijo nered in nered. Tudi magneti na hladilniku lahko v 5-metrski kuhinji prinesejo občutek za neorganizacijo. Zato je najpomembnejše načelo njenega dekorja - "manj - to pomeni več". Vendar pa ni treba zapustiti nakita in dodatkov, sicer se bo notranjost izkazala za preveč minimalistična. Pari majhnih slik / plakatov / foto okvirjev na steni, lonec s cvetjem prostora in stenske ure bodo dovolj, da ustvarijo udobje.

Bela majhna kuhinja v Hruščovki

Bela majhna kuhinja v Hruščovki

Kar se tiče zaves, so najboljše kratke in lakonske vrste zaves: romarske in rolete, žaluzije in zavese, kot je na sliki spodaj.

Zavese-kavarna v notranjosti majhne kuhinje

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

54 − 46 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map