Obrok stol s rukama - 2 detaljne upute s fotografijama

Obrok stol s rukama – 2 detaljne upute s fotografijama

stol za blagovanje

Kuhinjski stol s vlastitim rukama je prilika da uštedite novac, a način pružanja kuhinje jedinstvenim namještajem koji se savršeno uklapa u raspoloživi prostor. Međutim, važno je točno odrediti veličinu i oblik budućeg dizajna.

Kako napraviti drveni stol za blagovanje

Kako napraviti stol za blagovanje po sebi - upute

Stol od masivnog drveta lijep je, prirodan i, u pravilu, skup. No, ne morate kupiti takav stol, jer to možete sami sa svojim vlastitim rukama, ne manje kvalitativno i za mnogo manje novca.

Dakle, da biste napravili stol za blagovanje s vlastitim rukama, trebat će vam:

 1. 4 kom. Leg-balusters za stol, visoka 73 cm, a ne previše tanki;
 2. Za countertop: 4 suhe drvene daske duljine 1 m (za stol širine 60 cm);

Kako odabrati ploče za izradu kuhinjskog stola s vlastitim rukama

 1. Za okvir: 2 daske duljine 80 cm i 2 daske duljine 40 cm.

Pripremiti Instruments blanje Sander ili brusilicu, ubodnu pilu za rezanje ploča, kružne pile, bušilice (svrdla s 8 mm), odvijač, papirom, vijcima (30 mm), a ljepilo, stolarska tiple, spona (poželjno). I, naravno, korisna olovka, mjerač vrpce, rukavice i naočale.

Kuhinja stol po vlastitim rukama - crtanje

Urezivanje rubova dasaka za stol

Za doradu stola trebat će vam lak, mrlja ili boja zajedno s primerom. Prvo, napravimo stol. Da biste to učinili, morate postaviti sve 4 ploče u istoj duljini - 100 cm. Ako se ploče ne pilate na pilanu, onda ih treba ukloniti iu širini i debljini. Tada se moraju pažljivo uzemljiti s avionom. Bolje ćete polirati drvo, glava će biti stol. Pa raditi rubove tako da su zajednice što je moguće bliže jedni drugima.

Kako postaviti ploče za proizvodnju stolnih vrhova

1

Priključit ćemo ploče ne sa vijcima i noktima, već s ljepilom i klinovima (helikoptere). Da biste to učinili, napravite iste oznake na rubovima svih ploča u koracima od 10 do 15 cm i izbušite rupe za klinove s bušilicom 8 mm. Onda smo pijesak rubova i primjenjuju ih na rupama i u rupe koje su izrađene sa stolarskim ljepilom. Sada chopiki tretirana istom ljepilom vozimo u rupe i zauzvrat povezujemo sve 4 rešetke. Višak ljepila na površini uklanja se gniježđenjem i brušenjem, kao i svim rubovima ravnine. U ovoj fazi možete prošetati uz stolić s metalnom spužvom kako biste dobili teksturu drveta.

Izrada stolnog vrta vlastitim rukama - povezujemo ploče

Dakle, stola je spremna. Sada morate popraviti noge i napraviti bazu za to.

pričvršćivanje balustera na kratke poprečne ploče

Da biste to učinili, morate točno pričvrstiti balustre s kratkim poprečnim pločama s ljepilom i vijcima. Ljepilo se suši najmanje 12 sati.

pričvršćivanje nogu za križanje članova

Izrada okvira stola - pričvrstite noge s dugim križnim šipkama

Fiksiramo noge na dugačke poprečne šipke i bušimo ih u rupama kako bismo kasnije postavili ploču.

Pričvršćivanje nogu na duge poprečne presjeke

Nakon što se ljepilo u okviru osuši, možete nastaviti postavljati ploču na njemu (okvir).

Kuhinja sa rukama - instalacija countertopsa

Ako želite napraviti stol duže i šire, trebate ojačati stol s dva dodatna križanja, kao što je prikazano na slici.

Jačanje stola na ploči s križnim šipkama

Dakle, stol je gotovo spreman, ostaje samo tretirati ga lakom ili mrljom ili bojom, unaprijed pripremljenom.

slikanje kuhinjskog drvenog stola

U kojoj boji trebam slikati stol? Budite u skladu s osobnim preferencijama i bojom ostatka namještaja. Ispod je najopćenitija opcija - stolni vrh i noge prekrivene su mrljama.

Kuhinja sa vlastitim rukama - ideje za dizajn - obojeno drvo

U ovom videozapisu možete vidjeti glavne pogreške rezanja stabala vlastitim rukama.

Ako vam se sviđa sjaj, tada se površina stola može prekriti mrlja, a na vrhu - s lakom (primjer na donjoj slici) ili jednostavno prekriti lakom.

obojeno drvo

Noge možete slikati u bijeloj boji i pokriti pločicu s mrljom da biste dobili dizajn poput sljedeće fotografije.

Kuhinja sa vlastitim rukama - ideje za dizajn

Kako napraviti kuhinjski stol sa iverice

Kuhinjski stol sa vlastitim rukama izrađenim od laminiranih iverica je praktično i proračunsko rješenje. Takvi countertops su prekriveni dekorativnom plastikom, stabilnom pri abraziji. Tipično, dimenzije stola su 3000x600x36 (26) mm, ali danas neće biti teško dobiti listu rezane iverice na potrebne dimenzije ili se dogovoriti u radionici namještaja o prodaji prikladnog podrezivanja.

Također ćete trebati:

 • Povezivanje i ljepljive trake;
 • Krajnji rubovi;
 • Veza.

Čak i ako dobijete stolac odgovarajuće veličine, morat ćete obraditi i krajeve - to će učiniti rezultat privlačnijim, a također štiti bazu od vlage. U tu svrhu možete koristiti posebni rub namještaja na bazi polivinil klorida ili ljepiti rubni remen. Varijacija s obrubom smatra se praktičnijom za stol za blagovanje i pogodna za kućne majstore.

Za kuhinjski stol će trebati i odgovarajuću podršku - možete kupiti noge pojedinačno ili dati prednost spreman bazu. Sve ovisi o opciji koju vam pružaju crteži. Najčešća varijanta je okrugla stopala D = 60 mm i visina 71 cm, mogu se odvojiti, s podešavanjem visine, a također se razlikuju u dizajnu - mat, oslikana, sjajna.

U ovom slučaju će biti sjajna za Chrome krak šipke 60 mm u promjeru i gornja radna ploča iverica bijelu gustu 36 mm, a na njih se podudara bijele plastike u obliku slova T međuspojne rub obujam.

Kuhinja vlastitim rukama

Dakle, kako napraviti stol za blagovanje sa stolnim tijelom izrađenim od ploča od čestica:

 1. Materijal je označen prema crtežu. Na uglovima zaobljenja treba biti polumjer od 60 mm.
označavanje kuhinjskog stola
 1. Radna tablica je pričvršćena na stol pomoću pjege.
zaokružujući kutove kuhinjskog stola

Upotrijebite pilu s reverzibilnim zubima, jer inače mogu biti čips od plastičnog premaza. Prvo, kut od iverice se izrezati sa slagalicom s marginom od 2 mm, a nakon što ga konačno zaokreće mlinac.

 1. Izrezati se na rubu namještaja.

Žlijeb za žljebove za bušenje ruba

 1. Rub je napunjen. Prije toga, krajevi proizvoda moraju biti prekriveni silikonskim brtvilom. Brtvilo je postavljeno na rub i gornji rub ploče. Za tiskanje ruba koristi se gumena guma. Nakon toga se uklanja višak brtvila.

Obrada kraja iverice sa brtvljenjem i dorada gumenim mačićem

 1. Noge su pričvršćene. Da biste to učinili, oznaka olovkom obavlja se na stražnjoj strani countertop. U većini slučajeva, noge su postavljene 100 mm od ruba.

Ugradnja nogu

Za pričvršćivanje držača upotrijebite vijke s automatskim navijanjem s visinom od oko 20 mm. Nakon toga, noge se stavljaju na držače i fiksirane šesterokutnim ključem - sve, vaš novi stol je spreman.

Stol za kuhanje vlastitim rukama je rezultat

Kako ispravno odrediti dimenzije

Prema gore opisanim načelima, možete napraviti tablice veće ili manje duljine i širine. Kako odabrati optimalnu veličinu za veličinu vaše obitelji?

Ako govorimo o standardnoj kuhinji s dimenzijama od 6 do 8 kvadrata, crteži će pokazati tipičan dizajn s visinom od 750 mm i obodom od 800 * 500 ... 1200 * 600 mm.

Stol za jelo - pravokutna standardna veličina

Stol za blagovanje s vlastitim rukama trebao bi biti izračunat za određeni broj ljudi. Obično to odgovara broju stanovnika - 3-9, ali za slobodne mjesta još uvijek se dodaju još neka slobodna mjesta. Za velike tvrtke dobro rješenje će biti sklopivi dizajn.

Stol za jelo - pravokutna standardna veličina

Izračuni se provode na sljedeći način: broj osoba se množi s 60 ("radni" perimetar po osobi). Što se tiče širine countertop, ovdje slijedi preporuke stručnjaka - njegove optimalne vrijednosti - od 800 do 1100 mm. Uske tablice su složene u posluživanju, a široke su neprikladne za one koji sjedaju.

Ako odlučite napraviti kuhinjski stol s vlastitim rukama ovalnim (okruglim), onda morate izračunati opseg kruga - promjer * 3,14.

Pravila za odabir obrasca

Stol za jelo - pravokutni

Oblik kuhinjskog stola ima značajnu ulogu u percepciji prostora. Univerzalna konstrukcija je pravokutnik ili kvadrat s pravim kutovima. Vrlo je uravnotežen i može se postaviti blizu zida ili u sredini prostorije, čime se štedi prostor.

Stol za jelo - pravokutni

Potpuno udobni i lijepi su ovalni modeli, ali nemaju velik kapacitet - većina dimenzionalnog proizvoda neće imati više od 8 osoba. Osim toga, oni zahtijevaju velika područja - više od 8 četvornih metara. metara, jer se ne mogu staviti na zid.

Ovalni i okrugli stol za blagovanje

Okrugli stol također se može nazvati univerzalnom i tradicionalnom opcijom, prikladnom za vrlo malu i veliku kuhinju. Ali ima manje prostora od pravokutnog stola.

Najbolja opcija je pravokutna ploča s zaobljenim kutovima. Kako napraviti vlastite ruke je takav stol iz CPD, već smo gore opisali.

Pravila o održavanju namještaja

Nakon što je stol za blagovanje proizveden, morat ćete se pobrinuti za dugo radno razdoblje proizvoda.

Dakle, namještaj izrađen od drva, poliran i lakiran, treba pažljivu njegu, jer se lako može ogrebotati. Osim toga, mogu postojati znakovi kontakta s vrućim. Kao temeljna briga za drvo odabire se univerzalni spoj za poliranje.

Ako je stola od MDF-a ili iverice s plastičnom prevlakom, briga o tome nije komplicirana i sastoji se od redovitog pranja deterdženata.

Ne zaboravite da se kuhinjski namještaj treba odmaknuti od aparata za grijanje i od zidova koji graniče s ulicom. Štetno na drveni namještaj bit će izravna sunčeva svjetlost.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 7

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map