Фолдинг столови у унутрашњости кухиње - максималан простор и функционалност

Фолдинг столови у унутрашњости кухиње – максималан простор и функционалност

преклопни сто у унутрашњости кухиње

Склопиви кухињски сто је најбољи избор за малу кухињу. Њена карактеристика је што се може преклопити, узимајући у обзир најмање простора и развијати се, повећавајући се до величине пуног стола.

Правила за одабир материјала, боје, облика

Преклопни кухињски столови, по правилу, састоје се од неколико врста материјала. На пример, ноге и траке могу бити дрвене; столом, преклопним подовима или столом - од фурниране плоче од челика; али су причвршћивачи, по правилу, челик. Најчешће, за производњу столова за преклапање и клизање коришћено је дрво, стакло, ламинирана влакна / иверица / МДФ, шперплоча, па чак и пластика или алуминијум.

 • Највероватније ноге, подупирачи и траке су од дрвета, али ће бити релативно тешки и скупи;
 • Радна површина каљеног стакла се не плаши огреботина, довољно је јака и изгледа лепа, али брига за то неће бити најлакша, поред тога је хладна и "звучна";

Столни стол за клизање

Фолдинг стол израђен од фурнираног МДФ-а
 • Врх масивног дрвета - предиван, поуздан, подложан је рестаурацији, топлом и пријатном на додир. Али то повећава изградњу и кошта више;
 • Фурнирана иверица, МДФ или фибербоард - не разликује се од дрвета, лакше тежи, кошта мање, па је овај материјал оптималан за цоунтертопс;
 • Ламинирана иверица или МДФ - светло у тежини, лако се брине и најјефтинији материјал, али губи дуговечност и изглед;
 • При избору столова за преклапање, имајте на уму да су база, ноге, ноге, траке и други делови конструкције поузданији од пуног дрвета или метала.

Облик стола и клизних модела може бити било који, најчешће:

 • Скуаре - рационално заузимају простор и уједно су довољно пространи, па се такви модели препоручују за мале кухиње. Као правило, квадратни столови у преклопном облику постају правоугаони;

Преклопни квадратни сто

 • Округли - захтевају кориснији простор, тако мање погодан за малу кухињу. Али тачно округли столови они су најбоље у стању да направи простор угодан. У облику преклопа округле столице постају овалне због додатне улазне плоче;

Округли мали дрвени стол у унутрашњости мале кухиње

 • Овално - више рационално заузима простор и пространије од округлих модела. Истовремено су и предивни и традиционални;

Овални преклопни сто за 4-8 особа

Овални столови, састављени на пола, постају полу-овални и у овом облику не могу бити боље прикладни за малу кухињу.

Овални столни сто

1
 • Правоугаоне - најчешћи модели захваљујући пространости и удобности. Погодно за велике и мале кухиње и може се поставити као "књига" или се померити, удвостручити.

Распрострањени трпезаријски сто ИКЕА ИНГАТОРП

Након одабира материјала и облика остаје одлучити о боји. У малој кухињи, веома је важно да визуелно преклопни сто не преспише простор. Дакле, тамни тонови су неадекватни. Боље је одабрати светле нијансе, али, наравно, узимајући у обзир боју другог кухињског намештаја. Више информација о комбинацији боја која се чита у овом материјалу: боја у унутрашњости кухиње: светле идеје и традиционалне комбинације. На слици испод, Икеа-ов преклопни сто, Ингаторп модел.

Фолдинг стол у унутрашњости мале кухиње

Врсте конструкција преклопног стола

Фолдинг таблице су следеће врсте структура:

 1. Стационарни, где се столни врх претвара. Може се преклопити, када се стони део отвара као књига, клизајући као клизач или када делови табле на врху одвоје од центра, а други додатни елемент се поставља у центар.

Фолдинг Китцхен Столи

Склопиви кухињски сто у унутрашњости

Постоје и модели са додатним "крилима". Спољно подсећа на стандардни кухињски сто, али једноставним манипулацијама повећајте корисну површину на 40%.

 1. Преносне столове за преклоп у стилу бистроа погодних за врло мале кухиње - лако се склапају и раде. На слици испод модела "Мадрид" руске производње.
Фолдинг табле Мадрид
 1. Сложно. Разврставају се у одвојене елементе и чувају се док не буду потребни. Специфични алати у склопу нису потребни. Такви модели често су опремљени трансформационим системом и могу се подесити по висини.
 2. Уграђени намештај. Они су мобилни део кухињског сета, који се могу уклонити у било ком тренутку. По правилу, у кухињи је у висини.

Трпезаријски стол

 1. Фолдинг. Монтира се на зид, а ако је потребно, горњи део стола је преклопљен и фиксиран са стопалом. У склопљеној форми представљају уску полицу, а у демонтираном стању могу се сместити од 1 до 8 људи, у зависности од површине објекта.
 • Преклопни сто за кухињу
 • Преклопни сто за малу кухињу

Шта још треба да знам пре куповине клизног стола?

 • Приликом избора клизног стола, одмах размислите како ће се раставити. Узимају се у обзир и димензије табеле у односу на собу, као и број људи који су планирани да буду лоцирани иза њега. На пример, за четири особе, довољна је правокутна површина 70 * 90 цм.

Димензије трпезарије

 • Одлучујући показатељ квалитета ће бити употреба поузданих фитинга - за преклопни дизајн, овај елемент ће бити што је више важан. У сваком случају, с времена на време вијци у преклопним столовима морају бити затегнути.
 • Обавезно процијените лакоћу трансформације табеле. Најбоље једноставно решење је стандардна књига, али ефикасни модели дизајна могу бити тежи за рад.

Преклопиви дрвени стол у унутрашњости мале кухиње

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

55 − 50 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map