Matbord med händerna - 2 steg-för-steg-instruktioner med foton

Matbord med händerna – 2 steg-för-steg-instruktioner med foton

matbord själv

Ett köksbord med egna händer är ett tillfälle att spara pengar, och ett sätt att förse köket med unika möbler som passar perfekt in i ledigt utrymme. Det är emellertid viktigt att korrekt bestämma storleken och formen på framtida design.

Hur man gör ett trä matbord

Hur man gör ett matbord själv - instruktion

Ett bord av massivt trä är vackert, naturligt och i regel dyrt. Men du behöver inte köpa ett sådant bord, för du kan göra det själv med egna händer, inte mindre kvalitativt och för mycket mindre pengar.

Så, för att skapa ett matbord med egna händer behöver du:

 1. 4 st. Ben-balustrar för bordet, 73 cm höga och inte för tunna;
 2. För bänkskiva: 4 torra kantplattor 1 m långa (för bord 60 cm bred);

Hur man väljer brädor för att göra ett köksbord med egna händer

 1. För ramen: 2 brädor längd 80 cm och 2 brädans längd 40 cm.

Förbereda Instrument hyvel slipmaskin eller kvarn, sticksåg för skärbrädor, en cirkelsåg, en borr (borr med 8 mm), skruvmejsel, sandpapper, skruvarna (30 mm), snickarens lim, dymlingar, klämma (önskvärd). Och, naturligtvis, användbar penna, måttband, handskar och skyddsglasögon.

Köksbord med egna händer - ritning

Kantar kanterna på plankorna för bordsskivan

För att klara bordet behöver du en lack, fläck eller färg tillsammans med primern. Först gör vi bordsskivan. För att göra detta så exakt som möjligt för att passa alla 4 skivor på samma längd -. 100 cm Om dina skivor inte skars i sågverket, bör de också trimma bredd och tjocklek. Då måste de försiktigt males med ett plan. Ju bättre du polerar träet, desto mjukare blir bordsskivan. Tja på kanterna så att brädorna är så nära varandra som möjligt.

Hur man lägger brädorna för produktion av bordsskivor

1

Vi kommer att ansluta brädorna inte med skruvar och naglar, men med lim och klämmor (choppers). För att göra detta, gör samma märke på kanterna på alla brädor i steg om 10-15 cm och borra hål för dyvar med en borr 8 mm. Sedan sänder vi kanterna och applicerar dem på hålen och in i hålen som är gjorda med snickerilimet. Nu chopiki behandlad med samma lim kör vi in ​​i hålen och i sin tur kopplar vi alla 4 bar. Överskottslim på ytan avlägsnas genom att nesta och slipa det, liksom alla kanter på planet. I detta skede kan du gå längs bordsskivan med en metallsvamp för att ge trästrukturen.

Gör bordsskivan med egna händer - vi ansluter skivorna

Så är bordsskivan klar. Nu behöver du fixa benen och göra en bas för den.

fästning av balustrar till korta tvärskivor

För att göra detta måste du exakt fästa balustrarna med korta tvärskivor med lim och skruvar. Limet torkar i minst 12 timmar.

fastsättning av ben för att korsa medlemmarna

Gör bordet på bordet - fäst benen med långa korsstänger

Vi fixar benen till de långa korsstängerna och borrar hål i dem för att senare installera bänkskivan.

Fästning av ben till långa tvärsnittsskivor

När limet i ramen har torkat kan du fortsätta att montera bänkskivan på den (ram).

Köksbord med händerna - Installation av bänkskivor

Om du vill göra bordet längre och bredare måste du förstärka bordet med ytterligare två korsstänger, som bilden visar.

Förstärkning av bordsskivan med tvärstänger

Så, bordet är nästan klart, det förblir bara att behandla det med lack eller fläck eller färg, pre-primed.

målning av köksbord av trä

I vilken färg ska jag måla bordet? Utgå från personliga preferenser och resten av möblernas färg. Nedan är det mest universella alternativet - bordsskivan och benen är täckta med fläck.

Köksbord med egna händer - idéer för design - färgat trä

Du kan se de viktigaste misstagen av trädskärning med egna händer i den här videon.

Om du gillar glans kan ytan på bordet täckas med fläck och på toppen - med lack (exempel på bilden nedan) eller helt enkelt täcka med lack.

färgat trä

Du kan måla benen i vitt och täcka bänkskivan med fläck för att få en design som nästa bild.

Köksbord med egna händer - idéer för design

Hur man gör ett köksbord från spånskiva

Ett köksbord med egna händer av laminerad spånskiva är en praktisk och budgetlösning. Sådana bänkskivor är täckta med dekorativ plast, stabil vid nötning. Vanligtvis storleken på duk bänkskivor göra 3000h600h36 (26) mm, men i dag är inte svårt att köpa ett ark av spånskivor, sågas till önskad storlek eller att godkänna försäljningen av möbler verkstad lämplig beskärning.

Du behöver också:

 • Anslutnings- och ansiktsremsor;
 • Ändkanter;
 • Ties.

Även om du får en bordplatta av rätt storlek måste du också bearbeta ändarna - det här gör resultatet mer attraktivt och skyddar även basen mot fukt. För dessa ändamål kan du använda en speciell möbelkant på basis av polyvinylklorid eller lim kantbandet. Varianten med kantningen anses vara mer praktisk för ett matbord och lämpligt för hemmästare.

För köksbordet behöver och motsvarande stöd - du kan köpa benen individuellt eller ge företräde till den färdiga basen. Allt beror på vilket alternativ dina ritningar ger. Den vanligaste varianten är rundade fötter D = 60 mm och höjd 71 cm. De kan demonteras med höjdjustering och skiljer sig också i designmatt, målade, glänsande.

I detta fall kommer det att vara blank krom ben-stång 60 mm i diameter och bänkskiva vit spånskiva 36 mm tjock och därtill matchas vit plast T-format tapphål kant omkrets.

Köksbord av egna händer

Så, hur man gör ett matbord med en bordsskiva gjord av spånskiva:

 1. Materialet är märkt enligt ritningen. Vid avrundningens hörn bör vara en radie av 60 mm.
märkning för köksbord
 1. Arbetsbordet är fäst vid bordet med hjälp av en pussel.
rundar hörnen på köksbordet

Använd en såg med reversibla tänder, eftersom annars kan plastbeläggningen vara möjlig. För det första skärs spånskivans vinkel med en sticksåg med en marginal på 2 mm, och efter det är den äntligen rundad av en kvarn.

 1. Ett spår är skuren för möbelkanten.

Fräsning spår för mortising kant

 1. Kanten är fylld. Innan det måste produktens ändar vara täckta med silikon tätningsmedel. Tätningsmedlet läggs i både kanten och övre kanten på bänkskivan. För utskrift av kanten används gummi gummi. Därefter avlägsnas överskottstätningen.

Behandling av spånskivans ände med tätningsmedel och efterbehandling med en gummikattunge

 1. Fötterna är fastsatta För att göra detta görs en penna på baksidan av bänkskivan. I de flesta fall placeras benen 100 mm från kanten.

Montering av benen

För fasthållning av hållarna använd självskruvande skruvar med ett nedsänkt huvud ca 20 mm långt. Därefter sätts benen på hållarna och fixeras med en sexkantig nyckel - allt, ditt nya bord är klart.

Köksbord av egna händer är resultatet

Så här bestämmer du rättvisa dimensionerna

Genom de ovan beskrivna principerna kan du göra bord större eller mindre i längd och bredd. Hur väljer du den optimala storleken för din familjstorlek?

Om vi ​​pratar om ett vanligt kök med mått från 6 till 8 rutor, visar ritningarna en typisk design med en höjd av 750 mm och en omkrets på 800 * 500 ... 1200 * 600 mm.

Matbord - rektangulär standardstorlek

Matbordet med egna händer bör beräknas för ett visst antal personer. Vanligtvis motsvarar det antalet boende - 3-9, men ett antal lediga platser läggs fortfarande till för gästerna. För stora företag blir en bra lösning en vikningsdesign.

Matbord - rektangulär standardstorlek

Beräkningarna utförs enligt följande: Antalet personer multipliceras med 60 ("arbets" perimeter per person). När det gäller bredden på bänkskivan följer vi rekommendationerna från specialister - dess optimala värden - från 800 till 1100 mm. Smala bord är komplicerade i betjäning, och breda är obekvämt för de som sitter.

Om du bestämmer dig för att göra ett köksbord med egna händer ovala (runda), måste du beräkna cirkelns omkrets - diameter * 3,14.

Regelformulär för formulär

Matbord - rektangulärt

Formen på köksbordet spelar en viktig roll i uppfattningen av rymden. En universell konstruktion är en rektangel eller ett kvadrat med rät vinklar. Den är väldigt balanserad och kan installeras nära väggen eller i mitten av rummet vilket sparar utrymme.

Matbord - rektangulärt

Helt bekväma och vackra är de ovala modellerna, men de har inte en stor kapacitet - den mest dimensionella produkten kommer inte att vara mer än 8 personer. Dessutom kräver de stora områden - mer än 8 kvadratmeter. meter, eftersom de inte kan sättas på väggen.

Ovalt och runt matbord

Rundbordet kan också kallas ett universal och traditionellt alternativ, lämpligt för både ett mycket litet och ett stort kök. Men det har mindre utrymme än ett rektangulärt bord.

Det bästa alternativet är ett rektangulärt bord med rundade hörn. Hur man gör egna händer är ett sådant bord från CPD, som vi redan har beskrivit ovan.

Regler om vård av möbler

När matbordet är tillverkat måste du ta hand om produktens långa driftstid.

Så, möbler av trä, polerat och lackerat, behöver noggrann vård, eftersom det lätt kan repas. Dessutom kan det finnas tecken på kontakt med hett. Som en grundläggande vård för trä väljs en universal poleringsmedel.

Om det är en bordsskiva av MDF eller spånskiva med plastbeläggning, är det inte komplicerat att sköta det och består av regelbunden tvättning med tvättmedel.

Glöm inte att köksmöblerna ska flyttas bort från värmeapparaterna och från väggarna som gränsar till gatan. Skadligt för trämöbler kommer det att bli direkt solljus.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

85 + = 93

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map