Dimensjoner på linjen

Dimensjoner på linjen

dimensjoner av baren til kjøkkenet

Installasjonen på kjøkkenet i baren er en ganske vanlig løsning for moderne interiør.

I økende grad dekorerer barfatene ikke bare studioleiligheter, men også kjøkken i ett-roms leiligheter, dimensjonene som gir mye å være ønsket. I dette tilfellet er det bedre å foretrekke et spisebord til en bar teller.

Hvordan bestemme størrelsen

Standardmålene til linjen er 120x55x105 (lengde * bredde * høyde, cm). Selvfølgelig kan disse parametrene være forskjellige:

 • For eksempel er høyden på fabrikkhylser som regel 1100/1200/1250/1300 mm;
 • Hvis hyllen er en del av hodesettet, er høyden 860/880/910 mm. Disse parametre blir oppnådd ved hjelp av en enkel beregning, tar hensyn til: en typisk møbelsokkel - 100/120/150 mm i høyde, benkeplate tykkelse i størrelsesorden 40 mm og en høyde på 720 mm fasaden.
Bar tellere av forskjellige høyder - 1300 cm og 86 cm

Vi anbefaler at du holder deg til stangens standardstørrelse, hvis du vil gjøre det selv - det er rimelig ut fra ergonomi, og det blir enklere å velge stoler.

Hvilken størrelse er optimal? Dette spørsmålet er løst individuelt.

 • Lengden på benkeplaten kan være forskjellig og avhenger av ideen, størrelsen på kjøkkenet og antall husstandsmedlemmer - 600 personer skal sitte på en sittende person;
 • Men barens bredde skal ikke være mindre enn 300 mm (ellers vil det være ubeleilig å sitte). Optimale verdier for denne størrelsen er 0,5-0,6 meter. Flere omfattende design er valgt for rom der det ikke er behov for å spare plass.

Dimensjoner på stangen - bredde

Når det gjelder valg av bar høyde, her, bortsett fra veksten av familiemedlemmer, spiller rollen av både sin type konstruksjon og plasseringen i kjøkkenet.

De viktigste alternativene for baren på kjøkkenet er som følger:

 1. Designet, som er en del av kjøkkenet. Dens dimensjoner samsvarer med den totale høyden på møblene, og som allerede nevnt tidligere, er det oftest 86 cm fra gulvet. Dette gjør at elementet kan brukes som arbeids- eller spiseplass.
Bar teller fortsetter kjøkken sett. Høyden er ca 86 cm.
 1. Mottak, spiller rollen som skillevegger, adskilt fra kjøkkenmøbler -. 110, 120, 125, 1300 cm Disse innvendige vegger er utstyrt med høy bar stoler høyde på 75-85 cm, og er foretrukket for store områder som krever regulering.
 • Frittstående bar i studioleiligheten. Høyde 120 cm
 • Frittstående bar i studioleiligheten. Høyde 120 cm
 • Frittstående bar i studioleiligheten. Høyde 120 cm
Frittstående bar i studioleiligheten. Høyde på 120 cm.
Frittstående bar i studioleiligheten. Høyde på 120 cm.
 1. I form av et spisebord høyde på 75 cm. En slik metode for bararrangement er optimal for små kjøkken. I dette tilfellet er det montert nær veggen eller i nærheten av vinduet, og stolene til dem passer til standardstørrelser.
Barbord i et lite kjøkken i nærheten av veggen
Barbord i et lite kjøkken i nærheten av veggen
 • Barbord
 • Barbord
 1. Veggtabeller er ikke så vanlige på kjøkkenet. De er gode på liten og smale mellomrom, siden de tillater å spare plass som er nødvendig for installasjonen av spisegruppen. Bredden skal velges basert på sunn fornuft, lengden skal beregnes ut fra normen på 60 cm / 1 person, og høyden skal være standard 110-130 cm.
Wall Bar Bar
 1. Hvis størrelsen på rommet tillater, kan du installere en rack-øy.
 • Rack-øya i kjøkkenkroken. Leilighet i Alma-Ata
 • Rack-øya i kjøkkenkroken. Leilighet i Alma-Ata
 • Rack-øya i kjøkkenkroken. Leilighet i Alma-Ata

Når du velger en bar på kjøkkenet, må du ta hensyn til veksten av familiemedlemmer. Så det er mer praktisk for høye folk å bruke en høytangerteller på 130 cm, og resten er bedre å velge en rackhøyde på 110 cm eller 120 cm.

1

Husk at utformingen av baren ofte er multi-level. Det vil si at en del av det kan være den deltakende delen av hodesettet og ha en standardhøyde på 86 cm, og den andre kan være høyere eller lavere og spille rollen til baren.

Multi-level bar rack

Hvor høy skal stolene være?

Dimensjoner av barstoler

Barstoler, samt vanlige stoler, har sine standardstørrelser basert på ergonomiske prinsipper.

Høyde på seter i barstoler er oftest 75 cm eller 85 cm. Selv om andre parametere kan bli funnet, produserer Ikea f.eks barstoler for kjøkken med en høyde på 63 og 74 cm.

Tabellen nedenfor viser anbefalte størrelser på barstoler, avhengig av høyden på hyllen. Husk at det ikke er nødvendig å følge disse figurene strengt, det viktigste er at forskjellen mellom bordets og stolens høyde ikke er mindre enn 30.

Bar type Høyde fra gulv til benkeplate Høyde på stoler fra gulv til sitte
Frittstående bar 130 cm 85 centimeter
Frittstående bar 120 cm 75 - 85 cm
Frittstående bar 110 cm 75 cm
Bar teller, avhengig av kjøkken sett 91 centimeter 75 cm
Bar teller, avhengig av kjøkken sett 88 - 86 cm 62 - 75 cm
Spisebord i form av et barstativ 75 cm 45 centimeter

Dimensjoner på baren og stolene

tips:

 • For å spare plass på kjøkkenet, er det ikke å kjøpe tradisjonelle barstoler, men høye plaststoler. De passer lett under disken hvis det er nødvendig;
 • For et lite kjøkken, de nylig nådde fasjonable gjennomsiktige plaststoler, som for eksempel bildet:
Bar teller 86 cm og gjennomsiktig bar stoler
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 2 = 10

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map