Mese de bucatarie din piatra – baza fundamentala a interiorului


masa de bucătărie din piatră artificială

Mese de bucătărie din piatră artificială au câștigat popularitate destul de justificat. La urma urmei, pentru astfel de materiale caracterizate prin caracteristici decorative incredibile, performanțe excelente și funcționalitate.

Pro și contra

Pietre artificiale

Principalele avantaje pe care le au mesele cu blaturi de piatră sunt:

 1. Aspect frumos, alegerea unei varietăți de culori și structuri - de la alb la negru, cu blotches sau monofonic, cu modele, cu o suprafață lustruită sau mată. De la o piatră artificială este posibil să se facă topuri de masă de aproape orice formă, mai ales dacă este vorba de o varietate acrilică a acesteia, ușor de procesat.
 2. Chiar dacă prețul produsului pare a fi supraestimat, trebuie să ne amintim funcționarea foarte lungă a acestor produse.
 • Bar counter cu blat de piatra artificiala
 • Bar counter cu blat de piatra artificiala
 1. Blaturile netede și omogene sunt foarte ușor de întreținut - fără apă, fără grăsimi, fără pătrundere. Prin urmare, mucegaiurile și microorganismele nu se găsesc pe astfel de mese.
 2. Stabilitatea formei chiar și în cazul unor schimbări de temperatură puternice.
 3. Posibilitatea reparării și lustruirii locale.
 4. Stabilitate sub acțiunea mecanică, rezistență la zgârieturi.
 5. Creșterea rezistenței la încovoiere și compresie.

Unele dezavantaje includ greutatea mare (dar relativ mai usor de utilizat piatra naturala), instalarea necorespunzatoare a structurilor generale si teama de temperaturi ridicate (mese din polimer acrilic).

Staron, Corian, Sileston ... Care este diferența?

Mostre de piatră artificială

Piatra artificiala, de la care se fac topurile mesei, difera prin:

 • tipul de material compozit;
 • proporții de rășini și materiale de umplutură obligatorii;
 • genul de fâșii de piatră folosite;
 • tipul de umplutură utilizat (această funcție poate fi efectuată prin nisip de cuarț sau calcar, marmură sau granit).

Cu toate acestea, Corian, Staron și alte soiuri de piatră artificială diferă una de cealaltă, nu atât de compoziție ca și originea - producătorii își breastează produsele și îi dau un nume.

Tipuri de piatră artificială

Principalele tipuri de piatră pentru fabricarea de blaturi

Tabelele din piatra artificiala pot fi realizate din polimeri acrilici sau din aglomerat de cuart.

1

Acrilul înlocuiește cu succes placa aglomerată tradițională laminată, precum și lemnul, rămânând în același timp un buget și o soluție practică. Ea ia cu ușurință orice formă - chiar și designul general produs de tehnologie va rămâne fără sudură.

Mese cu piatră acrilică de sus în interiorul bucătăriei

Pentru rezistența ridicată la uzură a pietrei acrilice, defectele de suprafață pot fi îndepărtate prin măcinare. Pentru a avea grijă de aceste tabele, nu sunt necesare substanțe chimice speciale. Singurul lor dezavantaj - susceptibilitatea la temperaturi ridicate, astfel incat sub tigaie incalzita va trebui sa asigure suporturi speciale. Pe fotografie, o masă din piatră artificială în interior (lucrarea designerului Olga Valle).

 • Mese din piatră acrilică
 • Mese din piatră acrilică

Aglomeratul de cuarț este utilizat pe scară largă pentru blaturile de bucătărie datorită rezistenței și durabilității sale. În plus, vine într-o gamă largă de culori - mult mai variabilă decât o piatră naturală. Există, de asemenea, soluții cu o suprafață mată sau lucioasă. Astfel de blaturi nu absorb deloc lichidul, deoarece aici nu există micropore. În plus, ele sunt imune la tăieturi, radiații ultraviolete și substanțe chimice. Schimbările de temperatură sau umiditatea nu pot afecta un astfel de design. Materialul se referă, de asemenea, la mediul ambiant și nu absoarbe complet nici apă, nici miros. Pe fotografie există o masă din aglomerat de cuart în interiorul bucătăriei, creată de designerii Feinstein Inna și Kalaeva Lina.

Masă cu masă din piatră din cuarț artificială

Masă cu masă din piatră din cuarț artificială

Cum de a alege forma, dimensiunea și culoarea tabelului

Alegerea unei mese de piatră trebuie să țineți cont de o mulțime de nuanțe, inclusiv configurația zonei de lucru și dimensiunea totală a camerei și numărul de membri ai familiei care vor folosi zilnic masa de masă, precum și designul camerei.

Recomandările de bază pentru selecție sunt:

 1. Forma cea mai universală este un pătrat sau un dreptunghi. O astfel de masă poate fi așezată în centrul camerei sau mutată în perete.

Masă de bucătărie cu vârf de cuarț

Modelele rotunde și ovale sunt foarte frumoase, nu au colțuri ascuțite și, după cum se știe, sunt aranjate pentru comunicare, dar sunt mai degrabă pentru bucătării mari, deoarece nu se mișcă în perete.

masă rotundă din piatră artificială

Pentru o bucătărie mică, masa de perete sub forma unui semicerc sau o jumătate de oval este cea perfectă, ca în fotografia de mai jos (autorul proiectului este Elena Tsybarnak).

Masă de bucătărie din piatră acrilică

Masă de bucătărie semi-circulară din piatră acrilică

 1. Alegerea unei mese întunecate ar trebui să fie pregătită pentru faptul că pe o astfel de suprafață zgârieturile mici sunt mai vizibile. Cea mai puțin vizibilă sunt pagubele operaționale pe blaturile de masă cu incluziuni granulate sau modelate, cu textura pronunțată.

Mese din piatra artificiala pentru granit

 1. Detaliile suplimentare ale decorului - de exemplu, prelucrarea figurină a laturilor, va crește costul produsului. De mare importanță este grosimea tablelor - cu cât este mai groasă, cu atât designul va fi mai scump.
 2. Pentru a determina zona optimă a mesei, trebuie să țineți cont de numărul constant de mese - fiecare persoană care stă la masă trebuie să aibă un spațiu liber de 600 mm. Și pentru a determina diametrul modelului rotund, luați în considerare această regulă - pentru 4 persoane 90 cm, pentru 8 - 140 cm, pentru 5-120 cm. Dacă sunt mai mult de 8 persoane la masă, construcția rotundă va fi prea mare. Este mai bine să înlocuiți o astfel de masă cu o ovală, sau chiar mai bună - alegeți masa pliantă.

Dimensiunile mesei de bucătărie


1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

61 + = 71

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map