12 sfaturi pentru aranjarea mesei de prag în bucătărie

12 sfaturi pentru aranjarea mesei de prag în bucătărie

Pervaz, blat

Vrei de oriunde să găsești cel puțin puțin spațiu util în bucătăria ta mică? Acest lucru este posibil dacă utilizați un prag de fereastră - înlocuiți-l cu o blat și integrați-l în zona de lucru sau de luat masa. Din acest articol veți învăța cum să faceți acest lucru cât mai eficient posibil, ce nuanțe tehnice trebuie luate în considerare atunci când modificați și ce variații ale pervazului sunt.

Reguli generale de revizuire a pragurilor și a sfaturilor practice

 1. Condiția principală pentru aranjarea mesei de lucru cu pervazul oricărei configurații - aerul din jurul radiatorului trebuie să circule liber.

Căldura de la baterie ar trebui să treacă nestingherită la fereastră, iar aerul rece din fereastră - să coboare. În caz contrar, bucătăria va deveni rece și umedă și, chiar și mai periculoasă, ferestrele de bucătărie vor începe să se înclește. Dacă aceasta se întâmplă, atunci pantele ferestrei și apoi pereții bucătăriei vor fi acoperite cu mucegai.

Ce ar trebui să fac? Dacă intenționați să utilizați masă pervazul ca o masă sau un dulap cu rafturi deschise, este suficient pentru aerul normal să o facă câteva găuri sau grila de ventilație încorporate așa cum se arată în această fotografie exemple.

 • Bucătărie cu parapet cu orificii de ventilație
 • Bucătărie cu parapet cu orificii de ventilație
Ventilații de ventilație în pervazul superior

Ventilații de ventilație în pervazul superior

Dacă intenționați să dotați podelele subterane cu dulapuri, atunci ușile lor ar trebui să aibă perforări sau inserții de rețea, cum ar fi, de exemplu, în această fotografie.

Fronturi de dulapuri cu grile de ventilație

Un exemplu de amenajare a unui dulap cu usi stratificate sub pervazul ferestrei

Fronturi de dulapuri cu grile de ventilație

Vezi de asemenea: Cum se utilizează ferestrele în designul bucătăriilor

 1. Rețineți că partea de sus-masa de prag și, în plus, sporit într-un cabinet de radiator (chiar și cu uși zabrele) încălzirea agrava bucătărie (2-3 grade). Compensarea pentru pierderea de căldură poate fi realizată prin instalarea unui radiator suplimentar sau sisteme de podele calde. În plus, bateria de sub pervazul ferestrei poate fi mutată într-o altă locație pe același perete sau perete adiacent. Transferul radiatorului necesită în mod ideal un proiect convenit și un calcul termic, însă, în practică, adesea este suficient ca societatea de administrare să fie de acord acasă. Și încă o nuanță - din moment ce transferul / înlocuirea bateriei necesită oprirea rampelor și scurgerea apei, acest lucru ar trebui să fie tratat în sezonul de încălzire.
 2. Fereastra trebuie să fie mai mare decât pervazul ferestrei, nu mai puțin de 1,5 cm.
 3. Pentru a evita formarea mucegaiului pe pantele ferestrelor, nu uitați să le tratați cu un grund antiseptic. Și că pantele pot fi deseori curățate de pete și stropi aleatorii, acestea trebuie vopsite cu vopsea rezistentă la umiditate.
 4. Pe peretele ferestrei în nici un caz nu se poate instala soba. În primul rând, este interzis de codurile sanitare și de construcție, și în al doilea rând, este doar nepractic, pentru că stropi de ulei în timpul gătit va fi cu siguranță pe ferestre.
 5. Planificând să lași acumulatorul sub parasol în ochi, este de dorit să-l acoperiți cu un ecran decorativ, să îl vopsiți într-o culoare strălucitoare sau în tonul peretelui. Cu toate acestea, uneori este suficient să înlocuiți un radiator mare și învechit cu unul mai compact și mai modern.
Radiator cu ecran sub pervazul ferestrei

Radiator cu un ecran perforat sub pervazul ferestrei

Ecranul radiatorului sub glafuri, blaturi

 1. Datorită proximității ferestrei și a rezemării peretelui exterior, pervazul trebuie să fie confecționat dintr-un material rezistent la uzură. Opțiune ideală - piatra artificiala, care nu se teme de umezeală sau de munca culinară, și, în plus, vă permite să creați o suprafață fără sudură. În cazul în care peretele exterior de bucătărie este înghețat și ferestre scurgeri sunt predispuse la aburirii și în interior, odată ce „inflorirea“ de mucegai, ar trebui să-l joace în condiții de siguranță și să opteze pentru dispunerea pervazul ferestrei, este o blaturi piatra artificiala.

Lățimea mare a ferestrei

 1. Indiferent cum aranjați spațiul sub fereastră, ar trebui să fie bine iluminat. Pentru aceasta puteți folosi perete sconces sau corpuri suspendate. În cazul în care pervazul ferestrei funcționează ca un contor de bara, lampa suspendată poate fi atinsă la o înălțime de 70 cm de la suprafața sa. Lămpi deasupra zonei de lucru și poate atârna deasupra locului principal le direct deasupra sau în fața locului de muncă, și nu pentru el (în caz contrar, persoana din spatele topuri contra pur și simplu închideți lumina de la lampa cu spatele).

Lampa de deasupra pragului

1
 1. Fereastra de deasupra parapetei este cea mai practică pentru a face caseta jaluzele rulou, fixându-se direct pe cercevea. De asemenea, pentru decorarea ferestrei, sunt potrivite toate tipurile de perdele scurte: jaluzele romane, "rulouri" standard jaluzele orizontale, perdele-cafenele sau perdele clasice.

Perdele scurte deasupra pragului

Perdele-cafenea în interiorul unei bucătării mici

Pervaz pentru două persoane

 1. Uneori, pentru a stoarce maximul din mini-bucătărie, aveți nevoie de un parapet cu un baldachin de formă neregulată. De exemplu, se poate restrânge în zona de trafic intens (de exemplu, la frigider) și se extinde acolo unde este mai spațioasă.
 • Ferăstrău cu formă neregulată
 • Ferăstrău cu formă neregulată

Piatră de bord cu formă neregulată

Piatră de bord cu formă neregulată

De asemenea, este foarte bun atunci când colțurile pervazului ferestrei nu sunt ascuțite, ci rotunjite.

Colțuri rotunjite ale vârfului pervazului

 1. Atunci când aranjați o fereastră de lucru perforată poate fi o problemă căutați o mașină de spălat vase construită înălțimea corespunzătoare, deoarece cele mai multe modele de PMM sunt proiectate pentru înălțimea de la nivelul inferior al bucătăriei de 82 cm.
 2. Dacă pragul de fereastră are pante foarte largi, atunci blatul său nou (și dulapurile și, probabil, o chiuvetă oferită) ar trebui, de preferință, să fie îngustat. La urma urmei, dacă adăugați adâncimea unui pervaz lat la adâncimea unei blaturi standard de 60 de centimetri, veți obține prea multă distanță de fereastră la marginea mesei.

Opțiuni pentru dotarea pernelor

Ferăstraiele pentru ferestre pot fi aranjate și utilizate ca:

 • Zona de lucru cu chiuveta sub fereastră;
 • Suprafață de lucru pentru prepararea produselor (fără spălare);
 • Zonă de luat masa sau bar pentru micul dejun și gustări;
 • Spațiu suplimentar de depozitare pentru mașini, produse și ustensile.

Să luăm în considerare fiecare dintre aceste opțiuni în detaliu.

Pragul superior ca suprafață de lucru (fără chiuvetă)

Conversia pragului de fereastră în masă permite creșterea suprafeței de lucru cu o minimă aglomerație a bucătăriei, face posibilă gătitul sub lumina plăcută a zilei și cu vederea spre fereastră. De asemenea, pervazul ferestrei presupune un bonus - capacitatea de a-l folosi ca o masă de bar sau de a echipa podiumul cu spații suplimentare de depozitare. Cu toate acestea, la suprafața de lucru a ferestrelor există dezavantaje:

Sill-top într-o bucătărie mică în Hrușciov

Deoarece cel mai adesea masa de ferestre implică integrarea cu suita, se pune întrebarea - ce se întâmplă dacă înălțimea pragului de fereastră și a dulapurilor de bucătărie nu se potrivesc? Iată câteva soluții:

 • Dacă pervazul ferestrei este deasupra setului cu cască sub formă de piedestal, atunci totul este simplu: partea de sus a bucătăriei și dulapurile se aliniază sub fereastră. În acest caz, decalajul dintre pervazul ferestrei și partea superioară a mesei este protejat de același material cu care șorțul este tăiat sau acoperit cu un grătar de ventilație. În acest caz, se poate tăia baldachinul din partea superioară a ferestrei, pragul trebuie înlocuit cu un scut în tonul blatului și folosit ca raft.

Ferestrele de fereastră de deasupra blatului

 • Ferestre deasupra dulapului de bucătărie
 • Ferestre deasupra dulapului de bucătărie

Bucatarie albă în formă de U cu praguri

 • În cazul în care diferența dintre pervazul ferestrei și pietrele obloane nu este mare, atunci mobilierul de bucătărie este ajustat la pervazul ferestrei în detrimentul bazei și picioarelor, mai puține ori datorită înălțimii suportului și creșterii înălțimii podelei. Iată câteva cifre utile:
 • Înălțimea standard a setului cu cască (fără blat și soclu) este de - 72 cm.
 • Plintul are două dimensiuni - 10 cm și 15 cm.
 • Înălțimea pragului de bucătărie într-un apartament de la un oraș poate varia de la 72 la 90 cm (fără blaturi).
 • Grosimea standard a blatului de bucătărie (care trebuie luată în considerare la calcularea înălțimii finale a bucătăriei) este de 4 cm sau 2,5 cm (mai puțin).
 • În mod ideal, înălțimea suprafeței de lucru trebuie să fie de 15 cm sub cotul îndoit al bucătăriei gazdă / gazdă.
 • Dacă pragul este sub mobilierul de bucătărie, atunci este mai dificil să o remodelați într-o masă. Modul cel mai radical este următorul: pervazul ferestrei este construit la înălțimea mobilierului, iar fereastra este setată la o dimensiune mai mică. Cu toate acestea, acest lucru este posibil numai într-o casă privată, iar într-un apartament în oraș se interzice astfel de interferențe în peretele de lagăr și în fațada clădirii. Cu toate acestea, în cazul în care fereastra merge la loggia, atunci este posibil din punct de vedere legal "să-l ridica" legal. A doua metodă: mărimea deschiderii ferestrei nu se schimbă, însă modificarea designului ferestrei - este completată de un impediment orizontal (un profil suplimentar al cadrului). Ca urmare, partea inferioară se dovedește a fi surdă și închide dulapul, în timp ce ușile de pe pervaz se deschid ca de obicei. În afara, partea surdă a ferestrei poate fi ascunsă în spatele unui balcon balcon oală.
Fereastra pervazului cu o fereastră cu impost orizontal

Acest parapet ar putea arăta chiar mai bine dacă imposta ferestrei ar fi trecut direct deasupra mesei

Fereastra de ferestre cu o fereastră cu impost

Bucătărie cu parapet

Al treilea și cel mai simplu mod: pur și simplu instalat pe pervazul ferestrei bucătărie (vezi foto de mai jos.), Și a format utilizarea ei de nișă pentru depozitarea de produse chimice de uz casnic sau plante de apartament. Din păcate, această soluție nu este ideală: pentru a deschide fereastra larg deschisă, nu va fi capabil, de nișă nu este atât de ușor de curățat, spații deteriorează expunere la soare, iar ideea nu a fost foarte mare succes în ceea ce privește siguranța la foc. Cu toate acestea, aceste inconveniente nu sunt atât de critice.

 • Opțiunea de aranjarea pervazului, atunci când pervazul ferestrei este sub bordură
  Opțiunea de a aranja o fereastră în partea superioară a pragului inferior
 • Bucătărie cu blat în loc de prag de fereastră
  Opțiunea de a aranja o fereastră în partea superioară a pragului inferior

Interiorul bucătăriei cu o masă în locul unui pervaz

Și în cele din urmă, al patrulea fel: pervazul și mobilierul sunt combinate, dar ele nu sunt ajustate unul la altul în înălțime, dar blatul de bucătărie este ajustat pentru ei. Puteți distruge diferența dintre suprafețe în moduri diferite. De exemplu, diferite nivele ale bucătăriei pot fi pur și simplu confruntate cu aceleași blaturi. Ca urmare, interiorul va fi cel puțin nu la fel de armonios, dar, în general, va arăta bine.

Bucătărie cu praguri mici

Bucătărie cu praguri mici

O bucătărie pe mai multe niveluri, cu un prag de sus

De asemenea, diferite niveluri ale bucătăriei pot combina o singură masă cu cusături invizibile (în acest caz trebuie să fie din lemn și, de preferință, din piatră artificială de culoare contrastantă).

O bucătărie cu mai multe niveluri, cu o singură placă de lucru

O bucătărie cu mai multe niveluri, cu o singură placă de lucru

Fereastră de la fereastră cu chiuvetă

Fereastra de perete cu chiuveta - aceasta este cea mai dorită, mai complexă și mai costisitoare în implementarea proiectului de modificare. În afară de problemele descrise în capitolul precedent, se adaugă problema furnizării de țevi de apă și scurgere către fereastră. În plus, chiuveta din pervazul ferestrei chiar luminează rutina de acasă cu iluminare plăcută și vederi asupra împrejurimilor, în practică nu este întotdeauna convenabilă. În primul rând, dacă pantele ferestrelor nu sunt prea late, fereastra va stropi adesea. În al doilea rând, mixerul pentru chiuvete va împiedica deschiderea ferestrelor.

 • Bucătărie cu chiuvetă la fereastră
 • Bucătărie cu chiuvetă la fereastră
 • Bucătărie cu chiuvetă la fereastră
 • Bucătărie cu chiuvetă la fereastră
 • Bucătărie cu chiuvetă la fereastră
 • Bucătărie cu chiuvetă la fereastră

Cum să mutați chiuveta la fereastră și să aduceți comunicații de apă la ea?

Cu conductele de admisie pentru probleme de apă caldă și rece tind să apară, dar cu conducta de alimentare la chiuveta de drenaj din coloană au zamorochitsya - pentru a seta oblic 2-3 cm pe metru de lungime. În același timp, toate comunicațiile trebuie să fie ascunse, de exemplu, în interiorul unui set de bucătărie, într-o cutie de carton sau pe un podium.

Acum puțin despre potrivirea transferului chiuvetei. Dacă purtați o mașină de spălat de-a lungul peretelui "nativ", atunci nu este necesară dezvoltarea proiectului. Transferul unei chiuvete către pereții opuși sau adiaci necesită deja elaborarea proiectului și legalizarea acestuia în cadrul autorităților de locuințe.

Iată câteva sfaturi utile pentru aranjarea pervazului cu o chiuvetă:

 • Este de dorit ca cel puțin o frunză de fereastră să fie deschisă la 90 de grade, apoi puteți curăța cu ușurință geamul complet. Pentru a face acest lucru, așezați chiuveta nu în centrul deschiderii, ci mai aproape de margine.
Spălați sub fereastră într-o bucătărie mică

Spălați sub fereastră într-o bucătărie mică

Bucătărie cu chiuvetă sub fereastră

Excepția este ferestrele tricuspice - în acest caz, conchul este poziționat opus clapetă centrală.

Trei ferestre

 • Pentru ferestre cât mai puțin posibil pentru a obține o stropi de apă, alegeți o chiuvetă profundă, iar mixerul este mai bine să alegeți cu gura medie sau adâncă.
 • Dacă este posibil, este necesar să se instaleze un montaj pliabil (cu bayonetă) în locul unui mixer convențional. Astfel de modele sunt mai scumpe, dar vă permit să deschideți fără probleme ferestrele ferestrei cu deschidere deschisă.
 • Deoarece nu există un dulap pentru depozitarea vesela deasupra chiuvetei de la fereastră, acesta ar trebui să fie prevăzut pe partea laterală a chiuvetei sau sub ea. Din același motiv, o chiuvetă ar trebui aleasă cu o aripă pentru uscarea ustensilelor.

Vezi și:

 • Cum de a alege o robinet de bucătărie
 • Alegeți o chiuvetă de bucătărie în 5 pași simpli
 • Totul despre mărimea chiuvetei din bucătărie

Pragul de lemne ca o zonă de luat masa sau un loc pentru gustări

Alter pervazul ferestrei în tabelul de bare sau de mese este cea mai simplă - înlocuit suficient blatul, se adaugă unul până la două picioare sau podstole (dacă este necesar) și selectați scaunele corespunzătoare. Ca urmare, zona de luat masa este compactă, bine luminată și foarte confortabilă.

 • Stâlpul de bare de la fereastră
 • Stâlpul de bare de la fereastră
 • Rețineți că marginea frontală a pragului bara la distanța radiatorului / perete ar trebui să fie de cel puțin 25 cm, în caz contrar ele vor rezema picioare ședinței.

Fereastra pervazului ferestrei într-o bucătărie mică

 • Forma pervazului de fereastră poate avea o formă neregulată așa cum se arată în imaginea de mai jos.

Tabel pe baza pervazului

 • Dacă pervazul ferestrei este prea mic, blatul suportului de bare poate fi setat la înălțimea dorită cu ajutorul unor brațe sau suporturi.
Bar rack pe partea de sus a pervazului

Un exemplu de contor de bare instalat pe partea de sus a unui pervaz în interiorul unei bucătării în Hrușciov

 • O masă pe baza unui prag de fereastră poate face parte dintr-o singură linie de bucătărie, căptușită cu formă G, S sau P.
 • Bucătărie cu masă de fereastră încorporată
 • Bucătărie cu masă de fereastră încorporată

Bucătărie în formă de U cu un prag de masă

Contoare pentru baruri

Fereastra pervazului, setul cu cască încorporat

Bucătărie în formă de C cu parapet

Bucătărie în formă de C cu contor de bară

 • Cum să faci o masă de masă cu mâinile tale? Doar așezați masa flipului la același nivel ca la fotografia de mai jos.
 • Fereastra de fereastră cu o masă pliantă în bucătărie în Hrușciov
 • Fereastra de fereastră cu o masă pliantă în bucătărie în Hrușciov
 • Fereastra de fereastră cu o masă pliantă în bucătărie în Hrușciov

Citiți de asemenea: Totul despre bucătărie cu un contor de baruri.

Sill-top cu sistem de stocare mic

Ca pe fereastra de masă, așa că sub ea poți stoca lucruri, produse și echipamente.

 • În mod ideal, nu ar trebui să existe nimic pe pervazul ferestrei, cu excepția câtorva obiecte ușoare și mici. La urma urmei, dezordinea lui va diminua iluminarea bucătăriei și va introduce un sentiment de dezordine în interior. Cu toate acestea, atunci când bucătăria este foarte mică, nu există unde să meargă - trebuie să utilizați pervazul ferestrei ca un magazin de gadget-uri culinare.
 • Bucătărie-Hrușciov cu un pervaz încorporat
 • Bucătărie-Hrușciov cu un pervaz încorporat
 • Dacă există un radiator în carcasă sub pervazul ferestrei, atunci nu este de dorit să depozitați produsele în el, deoarece acestea se vor deteriora mai rapid în căldură. Dar în dulap cu bateria va simți lucruri bune - ustensile, matrite, tigăi etc.

Cutie pentru instrumente sub pervaz

 • Sub vârful pervazului, puteți echipa un sistem de stocare mic, de exemplu, din rafturi sau dulapuri deschise.

Sistemul de rafturi sub pervaz

Sistem de depozitare sub pervazul ferestrei

Fereastra pervazului cu mâinile proprii

Când reparația în bucătărie este deja făcută și pragul necesită alterări, este mai ușor să atașați o masă pliantă. Designul va fi compact și mobil - dacă este necesar, poate fi îndoit într-un raft îngust. Puteți cumpăra o masă similară într-un magazin de mobilier (de exemplu, în Ikea), și o puteți face singur cu ajutorul clasei foto-master.

Masă pliantă la pervazul ferestrei

Făcând aceeași masă cu propriile dvs. mâini și așezându-l pe un nivel cu pervazul ferestrei, veți obține o fereastră funcțională pentru ferestre

Pentru muncă aveți nevoie de: grosime foaie de placaj Jig, șuruburi, grunduri, vopsele, lacuri sau mat ceara (opțional), o perie, nivel, șurubelniță, pumn, lemn bomfaier si mobila balamale carte de 2 buc. și bucle de pian 1 buc.

Instrucțiuni: mai întâi tăiați masa de sus a dimensiunii și formei dorite (de exemplu, poate fi un dreptunghi rotunjit sau semicerc). Apoi suportul și baza acestuia sunt tăiate, dacă se dorește, perforarea decorativă poate fi tăiată în picior. Apoi, capetele semifabricatelor sunt măcinate, toate detaliile sunt măcinate și apoi pictate, acoperite cu lac sau ceară. În pasul următor, piciorul este conectat la bază (pe buclele de pian), iar masa de sus a mesei - cu un dreptunghi îngust (până la bucle de cartelă). În cele din urmă, suportul este instalat pe perete, iar apoi este atașat topul de masă (trei șuruburi autoportante).

Masă de pliere pentru pervaz

Masă de pliere pentru pervaz

Masă de pliere pentru pervaz

Masă de pliere pentru pervaz

Masă de pliere pentru pervaz

Masă de pliere pentru pervaz

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map